Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Μειώνει προσωπικό μία στις τρεις εταιρείες


Μειώνει προσωπικό μία στις τρεις εταιρείες

Μία στις τρεις εταιρείες θα μειώσει το προσωπικό της, μία στις δύο δεν θα δώσει καθόλου αυξήσεις τους επόμενους 12 μήνες, ενώ μία στις πέντε εταιρείες θα μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, όπως προκύπτει σε έρευνα που πραγματοποίησε το ALBA Graduate Business School και η οποία αφορά στον για το 2ο εξάμηνο του 2011. Ειδικότερα:

-Το 34% των επιχειρήσεων του δείγματος ενδέχεται να προβεί σε μείωση του εργατικού δυναμικού το επόμενο εξάμηνο. Μόνο το 17,9% των εταιρειών θα πραγματοποιήσει προσλήψεις.
-Το 41.3% των εταιρειών έχει προβεί σε απολύσεις το τελευταίο εξάμηνο ενώ το 22,5% έχει μειώσει μισθούς.

-Το 50,7% των εταιρειών δεν έδωσε καθόλου αυξήσεις τον τελευταίο χρόνο, ενώ το ποσοστό αυτό θα αγγίξει το 54% τους επόμενους 12 μήνες. Μόνο το 9,9% θα δώσει αυξήσεις πάνω από 3%.
-Άνοδο πάνω από 20% στις ενέργειες προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού αναμένεται μόνο στους κλάδους των Υπηρεσιών, των φαρμακευτικών, των κατασκευαστικών και στη βιομηχανία.

Στον κλάδο της Εκπαίδευσης οι προσδοκίες αύξησης ενεργειών προσέλκυσης νέου προσωπικού είναι μηδενικές όπως και στους κλάδους Τραπεζών και Τουρισμού.

Το 40%-50% των εταιρειών θεωρεί πιθανό να μειώσει την εκπαίδευση των εργαζομένων και των διευθυντικών στελεχών. Επίσης, περίπου το 60% των εταιρειών σκοπεύει να μειώσει τα μπόνους, ενώ το 19,6% θα προβεί σε μειώσεις μισθών. Ακόμη το 6,4% των εταιρειών σκέφτεται να μετεγκαταστήσει τμήμα ή ολόκληρη την εταιρεία στο εξωτερικό.
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/08/blog-post_1654.html ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: