Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ανείπωτη τραγωδία κτύπησε νωρίς το πρωί την Κύπρο. Εκκωφαντικές εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 6 το πρωί στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.

Το υπουργείο Άμυνας δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώση τον αριθμό των νεκρών ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, κάποιοι ενδεχομένως ένα με δύο άτομα αγνοούνται ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των τραυματιών. Στο Νοσοκομείο Λεμεσού έχουν μεταφερθεί πέραν των 30 τραυματιών. Σύμφωνα με τις αναφορές πέντε από τους νεκρούς είναι πυροσβέστες.


Ο υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης δήλωσε ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 35 έως 40, από τους οποίους οι 3 είναι πολυτραυματίες και υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν διαμετακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Στην περιοχή βρίσκονται επίσης ιατροδικαστές.

Το υπουργείο Άμυνας δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό των νεκρών. Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικκίδης ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στη ναυτική βάση και συντονίζει τις επιχειρήσεις, ανέφερε ότι έχει γίνει μεγάλο κακό και μεγάλη καταστροφή.

«Έκρηξη», όπως ανέφερε, «σημειώθηκε σε εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών, τα οποία είχαν κατασχεθεί από πλοίο πριν από τρία χρόνια».

Στο χώρο της βάσης υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην περιοχή υπερίπτανται ελικόπτερα.

Εξάλλου ο χώρος έξω από τη ναυτική βάση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο καθώς ο δρόμος προς τη βάση είναι γεμάτος από σπασμένα, σωλήνες, σίδερα, κλαδιά και γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων.

Από την έκρηξη διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο αρκετοί οδηγοί που διακινούνταν στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας. Οδηγοί ανέφεραν χαρακτηριστικά στην ανταποκρίτρια του ΡΙΚ, ότι μετά την εκκωφαντική έκρηξη ο ουρανός έβρεχε μεταλλικά αντικείμενα ενώ ο καπνός υψώθηκε στον ουρανό σαν ένα τεράστιο μανιτάρι.

Εξάλλου σε απόσταση περίπου 300 μέτρων αποκολλήθηκαν σωλήνες που σε κάποιες περιπτώσεις καρφώθηκαν σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Υπουργός Αμυνας, Κώστας Παπακώστας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Πέτρος Τσαλικίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έκανε αποδεκτές και τις δύο παραιτήσεις. ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=3165860927118175327

Σοκαρισμένη η Κύπρος για την έκρηξη στο Ζύγι

Δεν υπάρχουν σχόλια: