Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Οι "Αγανακτισ​μένοι " εγκλώβισαν τους Βουλευτές μέσα στη Βουλή !


Οι "Αγανακτισ​μένοι " εγκλώβισαν τους Βουλευτές μέσα στη Βουλή !

ΤΗΝ "ΠΑΤΗΣΑΝ" ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

Αρκετοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Χρυσοχοϊδης, είχαν εγκλωβιστεί στο κοινοβουλευτικό κτίριο καθώς πάνω από 100 άτομα από τη συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων" είχαν κλείσει τους δρόμους και δεν τους επέτρεπαν να φύγουν...


Όποιος πολιτικός προσπάθησε να φύγει, αποδοκιμάστηκε έντονα και επέστρεψε ξανά στο κτίριο.
Οι υπηρεσίες Ασφαλείας αποφάσισαν να φυγαδεύσουν τους βουλευτές μέσω του Εθνικού Κήπου, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί μπροστά από τους διαδηλωτές για να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη εισβολή στη Βουλή.

Αξιωματικοί της αστυνομίας ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τους πλέον ψύχραιμους διαδηλωτές ώστε να πειστούν οι τελευταίοι να αποχωρήσουν.

Χθες το βράδυ υπήρχε τεράστια οργή. Αλλά και διαφορετική "ποιότητα" Αγανακτισμένων.

Είναι σαφές ότι έχουν παρεισφρύσει και ακροαριστερά στοιχεία και εξ αυτού η κατάσταση είναι εκρηκτική. Λόγω της ηρεμίας των προηγούμενων ημερών, οι αστυνομικοί κατελήφθησαν εξ απήνης, όταν ένα κύμα Αγανακτισμένων, με έφοδο έσπασε δύο "αλυσίδες" από άνδρες των ΜΑΤ και έφτασε μπροστά στην αφύλακτη είσοδο της Βουλής. Από παντού σύρρευσε κόσμος και ήταν αδύνατον να φτάσουν ενισχύσεις στο κτίριο.

Με την χρήση λέηζερ τρομοκράτησαν τους υπαλλήλους της Βουλής στο εσωτερικό και γενικά η κατάσταση πήγε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Πέταξαν πλαστικά μπουκάλια και σε υπαλλήλους που έβγαιναν από το κτίριο και σε βουλευτές, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες αψιμαχίες.

Ήταν τέτοιο το πλήθος του κόσμου, που όλοι οι δρόμοι στο κέντρο ήταν κλειστοί από την Ομόνοια και πάνω με συνέπεια κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους. Μάλιστα, από το μεγάλο πλήθος, οι διαδηλωτές ξέφυγαν από την προσοχή των αστυνομικών και έκλεισε και η Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πολιτικοί να βγουν από τη Βουλή.

Τα μέλη της κυβέρνησης, οι βουλευτές και οι υπαλληλοι της Βουλής ήταν παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο, ενώ κάποιοι βουλευτές που θέλησαν να βγούν προπηλακίστηκαν και επέστρεψαν πίσω. Μάλιστα, κάποιοι που προσπάθησαν να φύγουν από το κτίριο της Βουλής δεν μπόρεσαν και μάλιστα γιουχαρίστηκαν από τους χιλιάδες Αγανακτισμένους.

Στην Βασιλίσσης Σοφίας, τα πνεύματα εντάθηκαν, όταν βουλευτές, με πρώτο τον κ. Μάκη Βορίδη επιχείρησαν να βγουν από το προαύλιο της Βουλής. Οι αποδοκιμασίες των Αγανακτισμένων ήταν έντιονες και εν συνεχεία αποφασίστηκε η έξοδος να γίνεται μόνο με αυτοκίνητα, πολλά εκ των οποίων δέχτηκαν αυγά, μπουκάλια και νεράντζια από το πλήθος.

Μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Βουλή παρέμενε ο πρόεδρος κ. Φίλιππος Πετσάλνικος καθώς και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μάρκος Μπόλαρης.
ΠΗΓΗ((http://kontiloforos.blogspot.com/2011/06/blog-post_794.html))

Δεν υπάρχουν σχόλια: