Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Γερμανός βουλευτής: «Καιρός να πιέσουμε την Ελλάδα για το όνομα»


Γερμανός βουλευτής: «Καιρός να πιέσουμε την Ελλάδα για το όνομα»

Η γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή θα συζητήσει το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην ΕΕ, όπως επιβεβαίωσε ο Στέφαν Λίμπιχ, μέλος του αριστερού κόμματος της Ομοσπονδιακής Βουλής, ο οποίος είχε καταθέσει και την σχετική πρόταση. Δήλωσε, μάλιστα, ότι τελικά η συζήτηση για το ζήτημα αυτό στην Ομοσπονδιακή Βουλή θα είναι άσκοπη, αφού την ίδια θέση έχει και η γερμανική κυβέρνηση.


«Δεν υπάρχει τίποτε για να συζητήσουμε στην ουσία. Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας πρέπει να ωθήσει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αυξήσουμε την πίεση προς την ελληνική πλευρά.

Μια πραγματική ευκαιρία δίνεται στην επικείμενη Συνέλευση του ΟΑΣΕ, μετά τις εκλογές (των Σκοπίων), που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι και στην οποία συνέλευση θα παραβρεθούν τα δύο μέλη, πΓΔΜ και Ελλάδα», δήλωσε στην Deutsche Welle, ο Stefan Liebich, μέλος της Αριστεράς στην Ομοσπονδία Βουλή.

Το θέμα αυτό είχε προωθηθεί, τελευταία, στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων, από τον πιο πάνω αναφερόμενο, για το πώς, δηλαδή, τοποθετείται η Γερμανία στο ζήτημα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ.

Σε απάντηση του, η γερμανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Κορνέλια Πίπερ είχε δηλώσει ότι η Γερμανία επιθυμεί την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και θα προωθούσε το ζήτημα για συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα, πάντως, με τις, χθεσινές, δηλώσεις του Stefan Liebich, θα ήταν προτιμότερο για το θέμα αυτό να αναζητηθούν νέοι δρόμοι διαμεσολάβησης, ιδίως μέσω του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
ΠΗΓΗ((http://kontiloforos.blogspot.com/2011/05/blog-post_9290.html))

Δεν υπάρχουν σχόλια: