Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ-ALIEN PLANETS (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)GR SUBS.


ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ-ALIEN PLANETS (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)GR SUBS.


100 ΔΙΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗ 

Ο γαλαξίας μας μπορεί να φιλοξενεί ακόμη και 100 δισεκατομμύρια πλανήτες ίδιους με τη Γη.Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο αμερικανός καθηγητής αστροφυσικής Αλαν Μπός σε ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης για την Προώθηση της Επιστήμης που έλαβε χώρα στο Σικάγο.
Ο Μπός υποστήριξε οτι για κάθε άστρο που βρίσκεται στο γαλαξία μας αντιστοιχεί και ένας πλανήτης παρόμοιος με την Γή και άρα δεν αποκλείετε η ύπαρξη κάποιας μορφής ζωής με την μορφή μικροβίων.Αλλά και η ύπαρξη κάποιων πλανητών που μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή όπως στην Γή και στο μέλλον να έχουν πιθανότητα να αποικηθούν.

Η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει την διερευνηση μόνο 300 περίπου πλανητών αλλα απο τα στοιχεία που έχουν οι επιστήμονες εως τώρα είναι σχεδόν σίγουροι οτι δεν είμαστε "μονοι".
Ο Μπός υπολογίζει οτι αρκετά πράγματα θα μάθουμε για τους πλανήτες αλλά και την πιθανότητα υπαρξης ζωής σε αυτούς απο την αποστολή Κepler που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο η ΝΑΣΑ.Ενα φιλόδοξο πρόγραμμα που θα συγκεντρώσει όχι μόνο στοιχεία απο τους άγνωστους πλανήτες αλλά και εικόνες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: