Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ανακάλυψαν δίνες 400 χιλιομέτρων στον Ατλαντικό!


Ανακάλυψαν δίνες 400 χιλιομέτρων
στον Ατλαντικό!

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν δύο δίνες τεραστίων διαστάσεων στον Ατλαντικό ωκεανό, προς την πλευρά της Βραζιλίας. Πρόκειται για συγκλονιστική και απρόσμενη ανακάλυψη, μιας και η περιοχή μελετάται για πολλά χρόνια και κανένας δεν είχε υπολογίσει να συμβεί κάτι τέτοιο. Το κυριότερο είναι ότι.... κανένας δεν γνωρίζει ακόμη και τώρα πως δημιουργήθηκαν και ποιές θα είναι οι εκπλήξεις που θα επιφυλάξουν για τον κόσμο.
Σύμφωνα με Βραζιλιάνους επιστήμονες έχουν διάμετρο 400km και μέχρι τώρα δεν παρατηρήθηκαν παρόμοιες στη γη. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι αποτέλεσμα των κλιματικών αλλαγών των τελευταίων ετών.
Η κίνησή τους είναι με την φορά του ρολογιού και η ταχύτητα της περιστροφής 1 μέτρο το δευτερόλεπτο.
Μέχρι τώρα η επιστήμη δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει τους λόγους δημιουργίας αυτών των φυσικών φαινομένων ανά τον πλανήτη.
Γενικά πιστεύεται ότι οφείλονται στα ρεύματα των ωκεανών και τη διαφορά θερμοκρασίας των υδάτων. Μερικές ακόμα παράμετροι είναι η πυκνότητα και η χημική σύσταση του αλμυρού νερού.
Τέτοιες γιγάντιες δίνες διαρκούν για πολύ καιρό, μήνες ή και χρόνια, λόγω του μαγνητικού πεδίου της γης.
Οι επιστήμονες ερευνούν τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό το φαινόμενο στην Λατινική Αμερική και την Αφρική. Τόσο μεγάλης κλίμακας δίνες θα επηρρεάσουν και τα ρεύματα αέρα της ευρύτερης περιοχής.

Pravda ~ Krasoblog (Η εικόνα ίσως είναι παλαιότερη, αλλά αυτήν μεταδίδουν όλα τα διεθνή πρακτορεία)

ΠΗΓΗ((http://e-rodios.blogspot.com/2011/04/blog-post_2311.html))

Δεν υπάρχουν σχόλια: