Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Fukushima : Αγωνία για τον ραδιενεργό εφιάλτη


Fukushima : Αγωνία για τον ραδιενεργό εφιάλτη

Σύμφωνα με την υπηρεσία βιομηχανικής και πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας η τιμή του ραδιενεργού ιωδίου που μετρήθηκε στη θάλασσα, μερικές εκατοντάδες μέτρα ανοικτά του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα Fukushima, είναι 1.250 φορές πάνω από το φυσιολογικό.
Η υπηρεσία διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από την εταιρεία η οποία λειτουργεί το εργοστάσιο.

Οι δημόσιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν ενίσχυση των ελέγχων για την...
μόλυνση λαχανικών, φρούτων, θαλασσινών και ψαριών κατά μήκος των ακτών. Παράλληλα,
σύμφωνα με ανάλυση της Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, οι Ιαπωνικές αρχές εντόπισαν οκτώ ραδιενεργές ουσίες σε στάσιμο νερό σε υπόγειο τμήματος του πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα.
Η εταιρία Tokyo Electric Power Co. δεσμεύθηκε να απολυμάνει το νερό το συντομότερο δυνατό ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν την προσπάθεια να ψυχθούν οι αντιδραστήρες.
Τρεις εργαζόμενοι που προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις λειτουργίες ψύξης του αντιδραστήρα αριθμός 3 εκτέθηκαν σε επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό που ήταν 10.000 φορές πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο, ανέφερε η Tepco.
Τα επίπεδα αυτά αφήνουν να διαφανεί ότι το κέλυφος του αντιδραστήρα ενδέχεται να έχει υποστεί ζημιά και να έχουν διαρρεύσει ραδιενεργές ουσίες, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου.
Δεκαεπτά εργαζόμενοι στο εργοστάσιο έχουν υποστεί μόλυνση από ραδιενέργεια μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου και το επακόλουθο τσουνάμι, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.
Ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει μόνο όσους έχουν εκτεθεί σε πάνω από 100 μιλισίβερτ ραδιενέργειας, που είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο έκθεσης για τους εργαζόμενους σε πυρηνικές εγκαταστάσεις κατ' έτος.
ΠΗΓΗ((*http://ksipnistere.blogspot.com/2011/03/fukushima_27.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Ksipnistere_+%28.+.+.+.+.+.+.+++ksipnistere+_++%CE%9F+%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CF%8E%CE%BD+%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CE%AF+%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BD%29))

Δεν υπάρχουν σχόλια: