Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Αδυναμία της Κύπρου να ελέγξει τους αεροψεκασμούς

Αδυναμία της Κύπρου να ελέγξει τους αεροψεκασμούς

Δεν υπάρχει καμία αρμόδια υπηρεσία στην Κύπρο που να μπορεί να ελέγξει κατά πόσον διενεργούνται ή όχι αεροψεκασμοί (chemtrails) από τους Βρετανούς των Βάσεων Ακρωτηρίου, οι οποίοι έχουν σε λειτουργία εδώ και καιρό το σύστημα HAARP.
Το συμπέρασμα εξάγεται μέσα από έγγραφα που κατέχουμε και αποτελούν προϊόν συσκέψεων που διεξάγονται από τον Μάρτιο του 2009 ανάμεσα σε όλες τις υπηρεσίες, οι οποίες πιθανόν να είναι αρμόδιες για το εν λόγω θέμα. Αναφερόμαστε στα Υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών, Συγκοινωνιών και Έργων, Υγείας, τα τμήματα Αλιείας, Αναπτύξεως Υδάτων, Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, Τμήμα Γεωργίας, το Γενικό Χημείο του Κράτους κ.τ.λ.
Η αρχή έγινε από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος που εξέτασε το θέμα και αποφάνθηκε ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη πληροφόρησης και συντονισμού των υπηρεσιών των υπουργείων σε ό,τι αφορά τη διενέργεια ελέγχων και μετρήσεων σε έδαφος, νερό και αέρα.
Η Επιτροπή ασχολήθηκε με τις πληροφορίες που υπάρχουν για την πειραματική λειτουργία του Ερευνητικού Προγράμματος HAARP στις βρετανικές βάσεις, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, καθώς και τους αεροψεκασμούς.
Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος ανέλαβε τον συντονισμό των διαφόρων υπηρεσιών και η πρώτη κοινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου 2009. Το γενικό συμπέρασμα της σύσκεψης είναι ότι καμιά υπηρεσία δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να διενεργήσει μετρήσεις και ζήτησαν πίστωση χρόνου για να επανέλθουν. Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Καμιά υπηρεσία δεν μπορούσε να διεξάγει εξειδικευμένες μελέτες για το θέμα.
Στις 5 Οκτωβρίου 2009, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος απέστειλε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής σημείωμα για τις δύο συσκέψεις, στο οποίο επισημαίνεται ότι:
  • Δεν είναι εφικτή η ανίχνευση στις περιπτώσεις διενέργειας αεροψεκασμών.
  • Δεν υπάρχει η αναγκαία υποδομή για να εντοπιστεί η ύπαρξη χημικών ουσιών στην ατμόσφαιρα.
Το όλο θέμα "πάγωσε" για ένα και πλέον χρόνο, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2010, οπότε και επανήλθε στην επικαιρότητα, με υπόμνημα που απέστειλε στον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος το Κίνημα Οικολόγων και Περιβαλλοντιστών. Στο υπόμνημα, που υπογράφεται από τον βουλευτή του Κινήματος, Γιώργο Περδίκη, επισημαίνεται ότι οι δύο συσκέψεις δεν κατέληξαν σε κανένα αποτέλεσμα και ζητείται επαναφορά του θέματος.
Όπως σημειώνεται στο υπόμνημα, "Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος στις 7 Οκτωβρίου 2010, ο επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών 'Δημόκριτος' στην Αθήνα, κύριος Κατσαρός, εισηγήθηκε την ενοικίαση κατάλληλου αεροσκάφους, το οποίο θα μπορούσε να συλλέξει δείγματα από τα χημικά νέφη, για να γίνουν οι κατάλληλες αναλύσεις. Το Κρατικό Χημείο μπορεί, αν έχει τα δείγματα, να προβεί σε τέτοιου είδους αναλύσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: