Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

UFO: ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΣΚΑΦΗ ή ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ και ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ; Μέρος 2ο

UFO: ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΣΚΑΦΗ ή ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ και ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ; Μέρος 2ο

 

Η «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΟΖ»
Οι ερευνητές των UFO παρατήρησαν ότι, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, οι μάρτυρες της «στενής επαφής» με UFO ανέφεραν ότι για κάποια ώρα πριν από το γεγονός, όπως και κατά τη διάρκειά του, ένιωθαν μια παράξενη αίσθηση απομόνωσης και απομάκρυνσης από την «πραγματικότητα», ένα παράξενο συναίσθημα σαν «η πραγματικότητα να είχε αλλάξει, σαν να βρίσκονταν σε έναν άλλο, πιο μαγικό κόσμο».
Η μελετητής των UFO Jenny Randles ονόμασε το φαινόμενο «παράγοντα Οζ», κάνοντας μια αναφορά στη «μαγική χώρα του Οζ», των βιβλίων του Φρανκ Μπάουμ και της πασίγνωστης ομώνυμης ταινίας.
Αρχικά η αναφορά αντιμετωπίστηκε ως αναμενόμενη, αφού ακούγεται λογικό η «επαφή» με κάτι τελείως άγνωστο να προκαλεί πρωτόγνωρα συναισθήματα. Αργότερα όμως η επίμονη αναφορά των «επαφικών» και των μαρτύρων UFO στο συγκεκριμένο συναίσθημα, το οποίο ένιωθαν σαν να τους «εκπεμπόταν» από κάποιο εξωτερικό κέντρο, άρχισε να προβληματίζει τους μελετητές.
Αρχικά, οι περισσότεροι ερευνητές υπέθεσαν ότι οι UFOναύτες επηρέαζαν με κάποια τεχνική ή τεχνολογία την αντίληψη των ανθρώπων, πιθανώς με σκοπό να ξυπνήσουν κάποια ανώτερη αντίληψη ή συναισθήματα. Όμως αργότερα, η αντιφατική και πολλές φορές ύποπτη δράση των «ξένων», που δεν δίσταζαν να παίξουν παράξενα παιχνίδια με τους ανθρώπους που επέλεγαν να έρθουν σε επαφή, έκανε τους ερευνητές να αλλάξουν γνώμη. Το παράξενο συναίσθημα ίσως δεν το προκαλούσαν ηθελημένα οι «ξένοι», αλλά ίσως οφειλόταν πράγματι στην αντίληψη της ύπαρξης ενός άλλου «κόσμου», από τον οποίο εκείνοι έρχονταν…
Ο δρ. Μιντ Λέιν (Meade Layne), ένας πρωτοπόρος της παραψυχολογίας στις αρχές του 20ού αιώνα, είχε προβλέψει από τη δεκαετία του 1930 την εμφάνιση των UFO, πολύ πριν οι πιλότοι του Β’ Π. Π. μιλήσουν για πρώτη φορά για τα «Foo Fighters», τις φωτεινές σφαίρες που έβλεπαν να πετούν δίπλα στα αεροπλάνα τους.
Ο Λέιν εξηγούσε ότι τα σκάφη που θα εμφανιστούν στον κόσμο μας, θα ήταν τα σκάφη των «εξωγήινων», με τους οποίους αυτός και οι συνεργάτες του επικοινωνούσαν ήδη μέσω μέντιουμ και «channeling» (δηλαδή επικοινωνία μέσω μέντιουμ που βρίσκονταν σε ύπνωση)!
Το 1947, πολύ πριν το θέμα των εξωγήινων αρχίσει να συζητιέται από το ευρύ κοινό, ο δρ. Λέιν δημοσίευσε στο περιοδικό του μια άλλη, πιο παράξενη αποκάλυψη:
Δήλωσε ότι αυτός και η ομάδα του ανακάλυψαν ότι οι επιβάτες των UFO δεν ήταν τελικά εξωγήινοι, αλλά έρχονταν στον κόσμο μας από μια άλλη διάσταση, από ένα άλλο χωρο-χρονικό συνεχές!
Τους ονόμαζε «Etherians», «Αιθέριους». Ο δρ. Λέιν περιέγραφε επίσης την ικανότητα των Αιθέριων και των σκαφών τους να αποϋλοποιούνται («de-mat») και να υλοποιούνται («mat»), πολύ πριν κάποιος παρατηρήσει αυτό το χαρακτηριστικό των UFO. Πώς ο δρ. Λέιν τα γνώριζε όλα αυτά, πριν γίνουν οι πρώτες αναφορές για αυτή την απίστευτη ικανότητα των εξωγήινων και των σκαφών τους;

ΝΕΡΑΪΔΕΣ
Ο διάσημος δρ. Χάινεκ (Allen Hynek), εντεταλμένος πράκτορας και ερευνητής της Αμερικανικής Αεροπορίας (USAF), μελέτησε κάποτε την περίπτωση ενός γεωργού στη Μινεσότα, του Μρ. Σίμοντον, ο οποίος δέχτηκε την επίσκεψη ενός ιπτάμενου δίσκου και των επιβατών του.
Οι επισκέπτες, που έμοιαζαν «ανατολίτες» σύμφωνα με τον γεωργό, του ζήτησαν να τους γεμίσει ένα κανάτι με νερό(!) και ως αντάλλαγμα του έδωσαν… τηγανίτες. Ο δρ. Χάινεκ ανέλυσε αυτές τις τηγανίτες, στις οποίες παρατήρησε ότι δεν υπήρχε ούτε ίχνος αλατιού.
Όταν ο Γάλλος επιστήμονας δρ. Ζακ Βαλλέ μελέτησε κι αυτός το περιστατικό, δεν μπόρεσε να μην παρατηρήσει ότι οι τηγανίτες και το ψωμί χωρίς ίχνος αλατιού, είναι ένα από τα φαγητά που ζητούσαν σχεδόν πάντα ως προσφορά οι… Νεράιδες.
Υπάρχει λοιπόν σχέση ανάμεσα στις Νεράιδες και τα UFO;
Στις 21 Αυγούστου 1955, στο Κεντάκυ των Η.Π.Α., τα μέλη της οικογένειας Σάττον και το ζεύγος Τέιλορ δέχτηκαν μια κανονική πολιορκία από μικρόσωμα λαμπερά ανθρωπάκια ενώ βρίσκονταν στο αγρόκτημά τους και απάντησαν με πυροβολισμούς. Τα ανθρωπάκια αυτά δεν έμοιαζαν με τους γνωστούς «γκρίζους», αλλά περισσότερο με… Τρολ. Είχαν τεράστια, πεταχτά αυτιά, μακριά κοκαλιάρικα πόδια και χέρια που έφταναν μέχρι το έδαφος. Το πιο απίστευτο ήταν ότι κάθε φορά που κάποιος τα πυροβολούσε, τινάζονταν θεαματικά προς τα πίσω και έβγαζαν παράξενους ήχους, λες και ήταν κινούμενα σχέδια!
Το περιστατικό, αν και ακούγεται πολύ απίστευτο για να είναι αληθινό, θεωρείται επιβεβαιωμένο, γιατί οι μάρτυρες ήταν έντεκα, οι αρχές διαπίστωσαν ότι ήταν πράγματι πολύ ταραγμένοι και φάνηκαν όντως να έχουν πάρει μέρος σε μια «μάχη». Κάτι πραγματικό συνέβη εκείνη τη νύχτα…

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
Ο δρ. Ζακ Βαλλέ παραθέτει ένα άλλο παράξενο περιστατικό, που συνέβη τον Δεκέμβριο του 1979 στην περιοχή Purple Justice στο Poitou της Γαλλίας:
Τρεις νεαροί που ξενυχτούσαν μιλώντας, καθισμένοι σε μια έρημη και ανοιχτή περιοχή, είδαν φωτεινές σφαίρες να πετούν στον ουρανό.
Την ώρα που εξελισσόταν το φαινόμενο, ο ένας νεαρός αποφάσισε να φύγει, ενώ οι άλλοι συνέχισαν να κοιτούν με ενδιαφέρον το φαινόμενο.
Ο νεαρός Frans Autenne μπήκε στο αυτοκίνητο, αλλά μόλις προσπάθησε να το βάλει μπρος, τρεις από τις φωτεινές σφαίρες κατέβηκαν από τον ουρανό και βρέθηκαν γύρω από το αυτοκίνητό του.
Μόλις τα φώτα εξαφανίστηκαν, οι δύο άλλοι νεαροί διαπίστωσαν ότι ο φίλος τους είχε εξαφανιστεί, χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος!
Κάλεσαν την αστυνομία, η οποία άρχισε να ψάχνει για τον Frans, αλλά δεν μπόρεσε να τον βρει πουθενά.
Φυσικά, δημιουργήθηκαν άμεσα οι υποψίες ότι οι δύο νεαροί είχαν δολοφονήσει τον Frans και σκαρφίστηκαν αυτήν την ιστορία για να γλιτώσουν τη δίωξη.
Κανείς, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν πίστεψε την ιστορία των φωτεινών σφαιρών.
Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση στα Μ.Μ.Ε., και τις επόμενες μέρες όλη σχεδόν η Γαλλία μιλούσε για τον εξαφανισμένο νεαρό.
Όμως, μια βδομάδα μετά, ακριβώς, ο νεαρός εμφανίστηκε. Επέστρεψε στο σπίτι του, σαν να μη συνέβαινε τίποτα!
Όταν οι γονείς και οι γνωστοί έπεσαν πάνω του για να μάθουν τι έγινε, αυτός έμεινε έκπληκτος, γιατί δεν καταλάβαινε το ξαφνικό ενδιαφέρον τους!
Πίστευε ότι δεν είχε λείψει καθόλου και ότι το προηγούμενο βράδυ ήταν με τους φίλους του – κάτι που για τους υπόλοιπους όμως είχε συμβεί μια εβδομάδα πριν! Για αυτόν δεν είχαν περάσει παρά μερικές ώρες!
Αν και κάποιοι δημοσιογράφοι είπαν αργότερα ότι το γεγονός ήταν φάρσα, καμιά εξήγηση δεν δόθηκε ποτέ για το τι συνέβη στον νεαρό Frans και πού ήταν τη βδομάδα που έλειπε. Πραγματικά δεν γνώριζε τίποτε, όπως διαπίστωσαν αργότερα οι ανακριτές του…

MOTH-MAN, Ο «ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ»
Ο ερευνητής Τζον Κιλ (John Keel), ο οποίος αρχικά αρνούνταν το φαινόμενο των UFO και το θεωρούσε κάποιο είδος μαζικής παράνοιας, αναμείχθηκε κάποτε σε μια πολύ παράξενη ιστορία, όταν ερευνούσε τις εμφανίσεις του παράξενου φτερωτού πλάσματος με λαμπερά κόκκινα μάτια που έμεινε στην Ιστορία ως «mothman».
(Σχετικά με τις εμπειρίες του Κιλ γυρίστηκε και μια πολύ καλή ταινία, το Mothman Prophesies, με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ.)
Ήταν το 1968, την ίδια εποχή που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το φαινόμενο των ακρωτηριασμών ζώων, στην ίδια μάλιστα περιοχή όπου γίνονταν οι εμφανίσεις του Mothman, στη Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α.
Την ίδια εποχή, στην ίδια περιοχή, καταγράφηκαν πάνω από 100 εμφανίσεις UFO και τρία τουλάχιστον περιστατικά στα οποία διάφοροι επέμεναν ότι είχαν απαχθεί και εξεταστεί από εξωγήινους. Επίσης, είχε ξεσπάσει επιδημία περιστατικών «poltergeist» (ανήσυχων πνευμάτων), τα οποία θεωρούνται «ψυχικά φαινόμενα ακούσιας τηλεκίνησης». Ο mothman αναφέρθηκε από τουλάχιστον 70 άτομα και δεκάδες άλλα ανέφεραν ότι δέχτηκαν επισκέψεις «ανθρώπων με τα μαύρα» (Men In Black), που τους απειλούσαν να μην αποκαλύψουν τα παράξενα γεγονότα που ζούσαν.
Η παραδοξότητα όμως κορυφώθηκε όταν στη Δυτική Βιρτζίνια, στην πόλη που ήταν το επίκεντρο των παράξενων φαινομένων, μια γέφυρα κατέρρευσε, σκοτώνοντας 100 άτομα. Οι απαχθέντες γνώριζαν για αυτήν την επερχόμενη καταστροφή, αφού οι «ξένοι» που τους είχαν απαγάγει, τους είχαν ενημερώσει ότι τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα, το μεσημέρι δηλαδή της 24ης Δεκεμβρίου, θα γινόταν ένα σημαντικό περιστατικό. Δεν τους είχαν πει όμως πού ακριβώς θα γινόταν αυτή η καταστροφή, οπότε εκείνοι, όπως και ο Κιλ που είχε μιλήσει μαζί τους, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την καταστροφή.
Ο Κιλ από τότε άρχισε να πιστεύει ότι τα UFO, αλλά και όλα τα παράξενα φαινόμενα όπως τα poltergeist και οι εμφανίσεις παράξενων πλασμάτων, οφείλονται στην ύπαρξη σκοτεινών υπερφυσικών πλασμάτων (που ο ίδιος ονόμαζε «ultra-terrestrials», δηλαδή «υπερ-γήινους»), που ελέγχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τον πλανήτη μας και παίζουν με εμάς ένα παράξενο και φονικό παιχνίδι, όπως εμείς παίζουμε μερικές φορές με μια μυρμηγκοφωλιά πριν την εξολοθρεύσουμε με εντομοκτόνα.
Ο Κιλ πιστεύει από τότε ότι οι ultra-terrestrials είναι οι σκοτεινοί θεοί του παρελθόντος, οι οποίοι επιλέγουν μερικούς ανθρώπους για να παίξουν μαζί τους, καταστρέφοντας πολλές φορές τελείως τις ζωές τους, με τον ίδιο πάνω-κάτω τρόπο που οι αρχαίοι Έλληνες θεοί κατέστρεφαν τη ζωή των τραγικών ηρώων, όπως ο Ορέστης ή ο Οιδίποδας.
Όταν ο Κιλ άρχισε να σχηματίζει αυτήν την ερμηνεία, τα φαινόμενα άρχισαν να στρέφονται εναντίον του.
Γράφει: «Φωτεινά εναέρια αντικείμενα με ακολουθούσαν παντού σαν πιστά σκυλιά. Τα αντικείμενα φαίνονταν να γνωρίζουν πού πήγαινα και πού είχα βρεθεί. Έμπαινα σε ένα τυχαίο μοτέλ και ανακάλυπτα ότι κάποιος είχε κάνει ήδη κράτηση στο δικό μου όνομα και ότι είχε αφήσει μία σειρά χωρίς νόημα τηλεφωνικών μηνυμάτων για μένα. Με τυράννησαν απίθανες συμπτώσεις και κάποιοι από τους στενότερους φίλους μου στη Νέα Υόρκη… άρχισαν να αναφέρουν δικές τους παράξενες εμπειρίες. Poltergeist εμφανίζονταν στο διαμέρισμά τους και τους ακολουθούσαν άσχημες μυρωδιές… Πολλές φορές ξύπνησα καταμεσής της νύχτας, ανήμπορος να σαλέψω, με μία πελώρια σκοτεινή οπτασία να στέκεται από πάνω μου…»

Ο αινιγματικός mothman που στοίχειωσε την κωμόπολη Point Pleasant στη Δυτική Βιρτζίνια. Το ατσάλινο άγαλμά του στήθηκε προς τιμήν του ερευνητή John Keel. Ο Keel πιστεύει ότι ο mothman είναι μια ενσάρκωση των υπερφυσικών και βλοσυρών «ultra-terrestrials»

Tο κοινό που έχουν οι προηγούμενες ιστορίες, είναι ότι όλες τους μιλούν για κάτι πολύ πιο παράξενο από εξωγήινους, χρονοταξιδιώτες και άγνωστα ατμοσφαιρικά φαινόμενα. Μιλούν για τελείως παράλογα και ανεξήγητα περιστατικά, για πλάσματα και φωτεινές σφαίρες που έρχονται στον κόσμο μας από άλλες διαστάσεις για να επικοινωνήσουν ή να παίξουν μαζί μας. Και όπως όλοι ξέρουμε από τη μυθολογία, αλλά και από τα παραμύθια που ακούγαμε μικροί, αυτά τα παράξενα πράγματα είναι εδώ, μαζί μας, από τότε που υπάρχει η ανθρωπότητα…
Ο ερευνητής Michael Talbot, γράφει στο βιβλίο του The Holographic Universe: «Κάποιες επαφές με UFO είναι σουρεαλιστικές ή ονειρικές σε χαρακτήρα. Στη σχετική φιλολογία μπορεί να βρει κανείς περιπτώσεις στις οποίες τα πλάσματα των UFO τραγουδούν παράλογα τραγούδια ή πετούν παράξενα αντικείμενα (όπως πατάτες) στους μάρτυρες. Περιπτώσεις που αρχίζουν ως κανονικές απαγωγές σε διαστημόπλοια καταλήγουν ως παραισθητικά ταξίδια σε μια αλληλουχία πραγματικοτήτων που θυμίζουν Δάντη ή σε περιπτώσεις στις οποίες οι ανθρωποειδείς εξωγήινοι αλλάζουν μορφή και γίνονται πουλιά, τεράστια έντομα και άλλα φαντασμαγορικά όντα».
Ίσως τα UFO να είναι τα ξωτικά του παρελθόντος, τα οποία επιστρέφουν μεταμορφωμένα, ντυμένα με τα κοστούμια της μοντέρνας εποχής, καβάλα πλέον όχι σε άλογα, αλλά σε υπερφυσικά ιπτάμενα οχήματα. Αυτό είναι και το κεντρικό συμπέρασμα των μελετών του μεγάλου ερευνητή Ζακ Βαλλέ.

ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ
Ο δρ. Βαλλέ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μελετητές των UFO, γιατί κατέγραψε και ανέλυσε με αυστηρή επιστημονική ακρίβεια αμέτρητα περιστατικά UFO. Ο δρ. Βαλλέ δεν περιόρισε όμως τη σκέψη του στο καθαρά επιστημονικό μέρος, αλλά μέσα από τα βιβλία και τις μελέτες του, έγινε ο κύριος εκφραστής και θεμελιωτής μιας άλλης θεωρίας για τα UFO, την οποία σήμερα ονομάζουμε «Παραφυσική Υπόθεση» (Paranormal Hypothesis).
Ο δρ. Βαλλέ μελέτησε μεγάλο μέρος της «αποκρυφιστικής παράδοσης» του Δυτικού Κόσμου, την αντιπαρέβαλε με τις παραδοσιακές ιστορίες για εμφανίσεις παράξενων πλασμάτων και οντοτήτων που υπάρχουν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και συνέκρινε τις παρατηρήσεις του με τα χαρακτηριστικά του φαινομένου των UFO. Έτσι έφτασε στο συμπέρασμα ότι τα UFO ήταν εντυπωσιακά παρόμοια με τους θρύλους των Ξωτικών και των Νεραϊδών, που συνεχίζονταν να εμφανίζονται στην εποχή μας, αλλά με άλλο πλέον όνομα. Επίσης παρατήρησε ότι σε όλες σχεδόν τις «στενές επαφές» υπήρχαν στοιχεία που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «υπερφυσικά» και συνδέουν το φαινόμενο των UFO με τα λεγόμενα «παραψυχολογικά» φαινόμενα και, κατά συνέπεια, με τα θρησκευτικά.
Ίσως πράγματι τα UFO να είναι μια μοντέρνα μορφή των «δαιμόνων». Στο Κοράνι, π.χ., τα περίφημα Τζιν περιγράφονται σαν να έχουν όλα σχεδόν τα χαρακτηριστικά των UFO και των UFOναυτών: Μπορούν να γίνουν αόρατα. Έχουν την ικανότητα να υλοποιούνται και να εξαφανίζονται. Έχουν την τάση να παραπλανούν τους ανθρώπους και να τους παραπληροφορούν με όλων των ειδών τα ψέματα. Απαγάγουν ανθρώπους. Αγαπούν τη σεξουαλική επαφή με τους ανθρώπους. Επίσης, ο ισλαμικός μύθος των Τζιν λέει πως, όταν ταξιδεύουν το βράδυ στον ουρανό, παίρνουν σχεδόν πάντα τη μορφή σφαιρών από φωτιά! (Οι ομοιότητες είναι τόσες πολλές, που είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε ότι ίσως με τη λέξη «Τζιν», οι Άραβες του παρελθόντος αναφέρονταν στα UFO!)
Ο δρ. Βαλλέ γράφει: «Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την ικανότητά τους να μεταμορφώνονται. Στις Η.Π.Α. εμφανίζονται σαν τα τέρατα της επιστημονικής φαντασίας. Στη Νότια Αμερική είναι αιμοδιψή και πανέτοιμα να επιτεθούν. Στη Γαλλία συμπεριφέρονται σαν λογικοί, “καρτεσιανοί”, φιλειρηνικοί τουρίστες…»
Σε άλλο σημείο, παραθέτει μια σημείωση του Παράκελσου σχετικά με τους «γνωμούς», στοιχειακά πλάσματα της Γης της αποκρυφιστικής παράδοσης, υπογραμμίζοντας τις ομοιότητες με τους «γκρίζους» και τη συμπεριφορά τους: «Εμφανίζονται κατά βούληση κοντοί ή ψηλοί, όμορφοι ή άσχημοι… Σκέψου δύο φορές προτού αρχίσεις δοσοληψίες μαζί τους. Όταν συνδεθείς μαζί τους πρέπει να κάνεις αυτό που σου λένε. Όταν εξοργίζονται επιβάλλουν σοβαρές ποινές. Μερικές φορές σκοτώνουν. Υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό».

Το σύστημα κατηγοριοποίησης των επαφών με UFO του δρ. Ζακ Βαλλέ, που συσχετίζει τις εμφανίσεις με «ανωμαλίες».


Ο Τζον Κιλ αναφέρει ότι στις επιτόπιες έρευνές του σε περιστατικά στενών επαφών, αντιμετώπισε πολλές φορές το φαινόμενο της «δαιμονοληψίας»: «Πολλές φορές βρέθηκα τη νύχτα σε χωράφια μαζί μ’ επαφικούς, οι οποίοι ξαφνικά μιλούσαν με βαριά φωνή, λέγοντας ότι έρχονται απ’ το διάστημα. Ανεξάρτητα από το πόσο πονηρές και περίπλοκες ερωτήσεις τούς έκανα, αυτοί έδιναν πάντα μία γρήγορη και λογική απάντηση. Φαινόταν να γνωρίζουν τα πάντα για οτιδήποτε, όπως ακριβώς και οι δαίμονες σε περιπτώσεις δαιμονοληψίας και γνώριζαν και τις παραμικρότερες λεπτομέρειες της ζωής μου!»
Ο Χ. Φ. Λάβκραφτ, στη Μυθολογία Κθούλου, περιγράφει τους εξωγήινούς θεούς του ως πλάσματα τελείως ξένα για τον άνθρωπο, χωρίς κανένα κοινό σημείο αναφοράς, που το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν στον άνθρωπο είναι παράνοια και τρέλα…
Ο Δρ. Βαλλέ υποστηρίζει τρεις βασικές ερμηνείες για τα UFO: Η πρώτη είναι ότι πρόκειται για εικόνες που προβάλλονται στον νου των παρατηρητών από ένα τελείως άγνωστο παραψυχολογικό φαινόμενο. Η δεύτερη ότι είναι κομμάτια ενός «συστήματος ελέγχου», μέσω του οποίου μια ανώτερη νοημοσύνη (π.χ. το γήινο οικοσύστημα, το οποίο ίσως έχει μια νοημοσύνη που δεν αντιλαμβανόμαστε) ελέγχει και επηρεάζει τη συμπεριφορά μας. Αυτό το «σύστημα ελέγχου» παραπέμπει σ’ αυτό που ονομάζουμε «Matrix». Η τρίτη είναι ότι τα προβάλλουν στον νου μας οντότητες που έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τον χώρο και τον χρόνο, π.χ. χρονοταξιδιώτες.
Η στενή σχέση παραφυσικού και UFO είναι παραδεκτή ακόμη και από τις πιο επίσημες πηγές. Μια ειδική έκδοση της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κογκρέσου που έγινε για λογαριασμό της Αμερικανικής Στρατιωτικής Αεροπορίας, USAF, με τίτλοUFOs and Related Subjects: An Annotated Bibliography, αναφέρει στον πρόλογό της: «Ένα μεγάλο μέρος των δημοσιεύσεων σχετικά με UFO συνδέονται στενά με τον μυστικισμό και το μεταφυσικό. Παρουσιάζουν θέματα όπως η νοητική τηλεπάθεια, η αυτόματη γραφή και αόρατες οντότητες, όπως και φαινόμενα σαν τα poltergeist (φαντάσματα), εκδηλώσεις και καταληψίες. Πολλές αναφορές σχετικά με τα UFO που δημοσιεύονται είναι εντυπωσιακά όμοιες με δαιμονοληψίες και ψυχικά φαινόμενα».


ΑΠΟΚΡΥΦΟ & UFO

Αυτή είναι η φιγούρα του «Λαμ» μιας οντότητας με την οποία ο «μάγος» Άλιστερ Κρόουλυ ήρθε σε πνευματική επικοινωνία πριν το 1918. Οι ομοιότητες με τους «γκρίζους» είναι προφανής και γεννά πολλά ερωτήματα…

Είναι φυσικά αρκετά δύσκολο να αποδεχτούμε την υπερφυσική ερμηνεία, η οποία στην ουσία δεν προσφέρει απάντηση για τα UFO, αλλά μεταθέτει το πρόβλημα σε άλλες «σφαίρες ύπαρξης». Ο δρ. Βαλλέ έχει δεχτεί έντονη κριτική για αυτό, γιατί, όπως λένε οι επικριτές του, αρνείται να δεχτεί τη «χειροπιαστή» ύπαρξη των UFO και στην ουσία «θολώνει κι αυτός τα νερά», ενώ υπάρχουν χιλιάδες περιστατικά που δείχνουν ότι τα UFO είναι κάτι που θα μπορούσαμε να το εξηγήσουμε με πολύ πιο απλές προσεγγίσεις από τη δική του.
Μήπως λοιπόν τα UFO είναι κάτι τόσο αδιευκρίνιστο, που ο καθένας από εμάς τα βλέπει σύμφωνα με τις προκαταλήψεις του; (Οι θρησκόληπτοι βλέπουν δαίμονες και αγγέλους, οι επιστήμονες διαστημόπλοια και ενεργειακές συγκεντρώσεις, οι άνθρωποι του ’60 αυτοκίνητα της εποχής, οι φοβισμένοι τέρατα και απαγωγείς, οι οραματιστές αιθερικές οντότητες και φωτισμένους διδασκάλους.) Αν τα UFO είναι τελικά υπερφυσικά ή προέρχονται από άλλες πραγματικότητες, κάθε προσπάθεια κατανόησής τους είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Πώς περιμένουμε εξάλλου να κατανοήσουμε κάτι πραγματικά «ξένο»;


Ίσως πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν υπάρχει καμιά ικανοποιητική ερμηνεία των UFO. Γιατί πιθανότατα τα UFO δεν είναι κομμάτια του κόσμου μας, αλλά έρχονται από «αλλού». Και για το λύσιμο του μυστηρίου τους απαιτείται μια διανοητική επανάσταση, η οποία ίσως να ταράξει συθέμελα τις σημερινές μας αντιλήψεις για τον κόσμο, αλλά θα μας αποκαλύψει ταυτόχρονα και πολλά άλλα μυστικά, όπως της Παραψυχολογίας και του Αποκρυφισμού, αλλά και της πραγματικής φύσης του Κόσμου μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: