Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πλανήτης Άρης ............

 Πλανήτης Άρης   
5/8/2009  Ένα μυστηριώδη "μνημείο" στον Άρη.

Οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, από όπου και έρχεται η αρχική εικόνα, αναφέρουν ότι δεν έχει σχέση με κάτι το περίεργο και σύμφωνα με τους  υπολογισμού τους,  είναι ένας συνήθης τραπεζοειδής? βράχος,  περίπου στα πέντε μέτρα.
Ο Yisrael Spinoza, ένας εκπρόσωπος για το τμήμα HiRISE του πανεπιστήμιου της Αριζόνα Είπε: "Θα ήταν παράλογο να το αναφέρουμε ως «μονόλιθο» ή ότι ήταν χτισμένο εκεί για κάποιο λόγο.
Has the mystery of the Mars 'Monolith' been solved Mail Online
     HiRISE Image Catalog

12/6/2009 
12/6/2009 Ένα ανθρώπινο Κρανίο στον Άρη; .Ένα "κρανίο" αποτυπώθηκε σε μια από τις παλαιότερες εικόνες που λήφθηκαν από το "πνεύμα"
Ο επίσημος ιστοχώρο της NASA  και στην φωτογραφία στο κάτω μέρος διακρίνεται πράγματι, ένα κομμάτι βράχου στην Αριανή άμμο που έχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με ένα ανθρώπινο κρανίο. Είναι ένα στρογγυλό αντικείμενο με της κοιλότητες των ματιών και ένα κοίλωμα μύτης. Το χαμηλότερο μέρος "σαγόνι" ενσωματώνεται στην άμμο. Είναι δύσκολο να θεωρηθεί ότι ο φυσικός κόσμος του Άρη θα μπορούσε να κάνει έναν τέτοιο βράχο. Επίσης ο βράχος έχει ένα άσπρο  χρώμα σαν ενός κόκαλου.
Mars Exploration Rover Mission Multimedia All Raw Images Spirit Panoramic Camera Sol 1526

5/2/2009 Αριανός καιρός μεταξύ 19 Ιανουαρίου 2009 και 25 Ιανουαρίου 2009
Τα σύννεφα πάγου χιονιού είναι παντού. MMSSS ARCI αποκτά μια σφαιρική άποψη του κόκκινου πλανήτη. Χαρακτηρίστηκα γνωρίσματα είναι ο χειμωνιάτικος φθινοπωρινός καιρός αυτή και τη προηγούμενη εβδομάδα.  θύελλες σκόνης εμφανίστηκαν βόρεια στα μέσα και τα υψηλά γεωγραφικά πλάτη. Σύννεφα πάγου -νερού συνεχίστηκαν να διαμορφώνονται κατά μήκος της εποχιακής νότιας πολικής περιοχής , καθώς επίσης και διασκορπισμένες σε όλες τις σημερινές περιοχές. Σύννεφα πάγου- νερού  ήταν ιδιαίτερα οπτικά παχιά στο ανατολικά .

Malin Space Science Systems Captioned Image Release, MSSS-65
2008 
Φωτεινό  ίχνος  παρουσιάζεται σε εικόνα του Φοίνικα . Phoenix Mars Mission - Gallery - Images 

Η Αποστόλη
Αύγουστος 2007, η αποστολή Phoenix Mars Mission στον Άρη είναι  της NASA και  ανήκει στο πρόγραμμα ανίχνευσης νερού και ζωής στον Άρη . Ο Phoenix  σχεδιάστηκε  για να μελετήσει την ιστορία του νερού και της δυνατότητας habitability στο Αριανό αρκτικό χώμα και υποθετικά εναπόθεσα μέχρι πρόσφατα  πάγο. Η αποστολή του Phoenix έχει 3 σκέλη το πανεπιστήμιο της Αριζόνα   το (JPL), και την  Lockheed Martin Space Systems (LMSS). Αυτή η ομάδα  έχει την εμπειρία από άλλες  προηγούμενες αποστολές στον Άρη για τα εργαστηριακά αποτελέσματα που θα διενεργηθούν στην επιφάνεια του πλανήτη. Το επιστημονικό υπόβαθρο  περιλαμβάνει  υδρολογία, τη γεωλογία, τη χημεία, τη βιολογία, και την ατμοσφαιρική επιστήμη.

Ένας ρομποτικός βραχίονας σκάβει μέσα στο χώμα και εναποθέτει  τα δείγματα χώματος και πάγου σε μικροσκοπικούς φούρνους και ένα φασματόμετρο. Τα δείγματα μετά από ειδική επεξεργασία (θέρμανση)  παράσχουν τη χημική ανάλυση των  ιχνών. Επίσης υπάρχει ένα  ατομικό μικροσκόπιο  Max Planck .Η  αποστολή του Phoenix, δημιουργεί  μεγάλες ελπίδες  για την  προετοιμασία  για  μελλοντικές ρομποτικές αποστολές και ενδεχομένως, για την ανθρώπινη εξερεύνηση του Άρη
 . Μεγάλη εικόνα       Αποστολή  περίληψη   
Εξάρτημα στο έδαφος κοντά στον Φοίνικα Phoenix Mars Mission Gallery - Images
Πνεύμα και ευκαιρία. Παράξενα ανάγλυφα γνωρίσματα  στον Άρη 
Ζωή στον Άρη; Εκπληκτικές φωτογραφίες από την  Nasa
Αυτή η φωτογραφία  μοιάζει σαν μια γυναικεία φιγούρα . Άλλα αρκετοί  πιστεύουν ότι αποτελεί απλώς μια οπτική ψευδαίσθηση.
Η εικόνα εστάλη από τον Άρη στη Γη από το "Πνεύμα," της Nasa Mars explorer που παραμένει εκεί  τέσσερα χρόνια.

Mail On line 
 Life on Mars
Fox news.com
FOXNews.com - NASA Photo

NASA μεγάλη photo 127 MB
full NASA image.
Opportunity Images Παράξενος γεωλογικός σχηματισμός που μοιάζει με ξύλινο δοκάρι. 
Mars Exploration Rover Mission Multimedia All Raw Images Opportunity Navigation Camera Sol 115
13/12/2004 Σύννεφα στον ουρανό επάνω από τον κρατήρα  "Endurance"
Το μωσαϊκό εικόνας  προέρχεται από το "ευκαιρία" Μέγεθος 55κb
Τα σύννεφα είναι μέρος μιας  μεγάλης ζώνης όπου  διαμορφώνονται κοντά στον ισημερινό όταν ο Άρης είναι κοντά στον ήλιο. Αυτά εμφανίζονται στα τέλη του  χειμώνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ατμοσφαιρικές θερμοκρασίες και το ποσοστό υδρατμών  συνδυάζουν και διαμορφώνουν  μεγάλης κλίμακας σύννεφα. Αυτά τα σύννεφα μοιάζουν με γήινα  σημειώνει η NASA,  δεδομένου ότι θεωρούνται να αποτελούνται εξ ολοκλήρου από water-ice  μόρια με μέγεθος  μικρομέτρων .
 Spirit /Rover mission 
Γεωλογικά φαινόμενα του ΆρηΦωτογραφίες απολιθωμάτων από το Spirit                  
Η περίεργη μορφή τον ευρημάτων έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά στους ερευνητές της NASA που ασχολούνται με το έδαφος του Άρη.  Το αντικείμενο συσχετίζεται άμεσα με την υπόθεση εύρεσης βιολογικών απολιθωμάτων .
Τα στοιχεία του "Οδύσσεια"στον Άρη παρέχουν  Επιβεβαίωση του παλιρροιακού προτύπου του Άρη    BIOSPHERE 2
  ESA MARS Express 
Water-vapur-concentration_L.gif (54370 bytes)Ανίχνευση νερού στον Άρη
Πρόσφατες αναλύσεις των στοιχείων (PFS) αποκαλύπτουν ότι οι συγκεντρώσεις  υδρατμών και μεθανίου στην ατμόσφαιρα του Άρη επικαλύπτουν σημαντικά την επιφάνια του .
Mars Express
 ΠΗΓΗ ((
http://www.huforc.gr/THE%20SECRETS%20OF%20MARS/index%20mars.htm))





The "Bowl"
The "Safe"
The "Stove"
When is a Rock Not a Rock? When They Come in pairs!
"Slot Rock" Near the Rover
Still More Slot Rock Images (Yes, it's One Piece)

Blocks Within Blocks
A Collection of Mechanical Bits

Δεν υπάρχουν σχόλια: