Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Σε νέα φάση το ηλιακό μας σύστημα




Με τη νέα χρονιά οι αστρονόμοι αναμένουν τη νέα φάση έντονης δραστηριότητας στο ηλιακό μας σύστημα ενώ το 2013 το «ξύπνημα» του ήλιου θα φτάσει στο μέγιστο σημείο της.
Αυτό σημαίνει πως οι επιστήμονες θα είναι σε εγρήγορση καθώς ενδέχεται να επηρεαστούν τα ηλεκτρονικά συστήματα της γης. Σύμφωνα με τους αστρονόμους, ο ήλιος ακολουθεί έναν ενδεκαετή κύκλο αυξομείωσης της συμπεριφοράς του.
Ο τελευταίο κύκλος ξεκίνησε το 1996 και για έναν παράδοξο λόγο συνεχίζει μέχρι και σήμερα ωστόσο οι ερευνητές έχουν λάβει «μηνύματα» πως ο ήλιος φεύγει από την αδράνεια γεγονός που θα φανεί στον ερχόμενο χρόνο.
Όλα αυτά δείχνουν πως το 2011 θα αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας φάσης ενεργητικότητας η οποία θα κρατήσει 2,5 χρόνια με κορύφωση το 2013, σύμφωνα με τον Τζόε Κούντσες από το Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού της NASA.
Λίγες μέρες μετά οι εκρήξεις που θα συμβαίνουν από φορτισμένα σωματίδια του ήλιου θα φτάνουν στη Γη και θα προσφέρουν μοναδικό θέαμα στους δύο πόλους ενώ ενδέχεται να αποσυντονίσουν δορυφόρους.


Διαβάστε περισσότερα: http://mystikos-planitis.blogspot.com/2010/12/blog-post_29.html#ixzz19XNaZbwC

Δεν υπάρχουν σχόλια: