Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Στο κόκκινο η ηφαιστειακή δραστηριότητα!

Στο κόκκινο η ηφαιστειακή δραστηριότητα!


Εδώ τα 8 ηφαίστεια που έφτασαν στο επίπεδο II:

* Mount Sinabung, in Karo, North Sumatera

* Μount Talang, Solok, West Sumatera

* Mount Anak Krakatau, Lampung (Child of Krakatau Volcano)

* Mount Papandayan, Garut, West Java

* Mount Slamet, Tegal, Central Java

* Mount Dieng, Wonosobo, Central Java

* Mount Semeru, Lumajang, East Java

* Mount Bromo, Probolinggo, East Java

Επίπεδο II ή“Caution” περιγράφει την αυξημένη, πάνω από το φυσιολογικό, δραστηριότητα παράλληλα με έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή λόγω της δράσης του ηφαιστείου.

Και δύο ακόμη ηφαίστεια:

Στις 29.10.2010 - αύξησε τη δραστηριότητα του κα το ηφαίστειο Galunggung στην Tasikmalaya, της Δυτικής Ιάβα. Ο Heri Supartono, επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης του Galunggung αναφέρει πως το συγκεκριμένο ηφαίστειο  έδωσε 34 σεισμούς αυτό το μήνα.

“Το Σεπτέμβριο, υπήρξαν μόνο τέσσερις ηφαιστειακοί σεισμοί", λέει ο Heri.

Το ηφαίστειο που βρίσκεται στα 2,167 μέτρα εξεράγη τρείς φορές μεταξύ 1822 και 1983.

Άλλο ένα ηφαίστειο, το Dempo, στο Pagaralam της Νότιας Σουμάτρα,  δείχνει επίσης σημάδια αυξημένης δραστηριότητας.

“Υπήρξαν εδώ δεκάδες ηφαιστειακοί ή τεκτονικοί σεισμοί", είπε ο Slamet, επικεφαλής της ομάδας παρακολούθησης του Dempo , στο τμήμα ειδήσεων του Antara την Παρασκευή.


Με τα παραπάνω κατανοούμε πως η Γη μας αντιδρά όπως συνήθως στη χαμηλή ηλιακή δραστηριότητα, μόνο που αυτή τη φορά κανένας αρμόδιος δεν ασχολείται με το να δώσει σχετική πληροφόρηση και ενημέρωση στους κατοίκους της Γης. Ο κίνδυνος ενός ηφαιστειακού χειμώνα αυξάνει, ενώ παράλληλα οι δράσεις των χημικών αεροψεκασμών μειώνουν την τοπική θερμοκρασία τεχνητά και παίζουν γενικότερα με τις κλιματολογικές συνθήκες της Γης.

Οι άνθρωποι για πρώτη ίσως φορά στη νεώτερη ιστορία του πλανήτη έρχονται αντιμέτωποι τόσο με φυσικές όσο και με τεχνητές συνθήκες ηφαιστειακής και σεισμικής δραστηριότητας. Ειδικά η δράση των διαφόρων "ιονοσφαιρικών θρεμαστρών" τύπου HAARP έχει μετατρέψει τον πλανήτη ολόκληρο -και το κλίμα του- σε ένα πλανητικό στρατόπεδο εφαρμογής γαιωλογικών/τεκτονικών όπλων. Η δε διαχωριστική γραμμή φυσικών και τεχνητών σεισμικών και ηφαιστειακών δράσεων δυσδιάκριτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: