Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη Λοβέρδου στη RealNews«Νέο Γουδί αν αποτύχουμε!»


Συνέντευξη Λοβέρδου στη RealNews
«Νέο Γουδί αν αποτύχουμε!»

«Αν το ΠΑΣΟΚ δεν τα καταφέρει πάμε σε νέο Γουδί, όχι όμως στους στρατώνες αλλά στην ελληνική Βουλή», προειδοποιεί ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στη Real Newsκαι μιλά για τις μεταρρυθμίσεις και την εξεταστική για την οικονομία, με την οποία αφήνει σαφώς να εννοηθεί πως διαφωνεί.
Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προειδοποιεί πως η πορεία του ΠΑΣΟΚ θα εξαρτηθεί από την πορεία της κυβέρνησης, η οποία θα κριθεί τους επόμενους μήνες από την κίνηση της οικονομίας.
«Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε -όπως έχω πει από το 2008- πάμε για νέα ιδρυτική πράξη της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πάμε για νέο Γουδί, όχι όμως στους στρατώνες αλλά στην ελληνική Βουλή», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως τα περί πρόωρων εκλογών είναι «ξερή μικροπολιτική».
Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος στέλνει μήνυμα στους συναδέλφους του, λέγοντας: «Από εδώ και μπρος δεν είναι σωστό να πληρώνουν οι πολίτες για όσα ως κυβέρνηση δεν επιτυγχάνουμε. Ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών, ολοκλήρωση της μείωσης της δημόσιας σπατάλης και ανάπτυξη είναι οι σημερινές ανάγκες στις οποίες η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί».
Σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με την εξεταστική για την οικονομία, παραπέμπει σε δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν και επισημαίνει πως θα τοποθετηθεί στη Βουλή όταν το σχετικό αίτημα έλθει προς συζήτηση.
Σε ό,τι αφορά τα θέματα του υπουργείου του, ο Ανδρέας Λοβέρδος προαναγγέλλει πως θααπαγορεύσει το κάπνισμα και  στο αυτοκίνητο όταν υπάρχουν παιδιά, θα προχωρήσει την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων από τον τρέχοντα μήνα, ενώ δηλώνει αποφασισμένος να μπει τάξη στις προμήθειες στον χώρο της υγείας και να απελευθερωθεί το επάγγελμα των φαρμακοποιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: