Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

τΤΟ ΨΥΧΡΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ..........

Ποιό είναι το ψυχρότερο μέρος του ηλιακού μας συστήματος;

Το ψυχρότερο μέρος του ηλιακού μας συστήματος είναι η Σελήνη! Συγκεκριμένα ένα σημείο στο νότιο τμήμα της όπου ο Ήλιος δεν λάμπει ποτέ και η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους – 240ο C. Οι μετρήσεις (που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο) προέρχονται από τον νέο Σεληνιακό Αναγνωριστικό Δορυφόρο (LCO) της ΝΑΣΑ και ανατρέπουν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το ηλιακό μας σύστημα καθώς νομίζαμε ότι το πιο κρύο σημείο ήταν στον Πλούτωνα.
Έτσι, το ψυχρότερο μέρος του ηλιακού συστήματος – σύμφωνα πάντα με αυτά που έχουμε ανακαλύψει μέχρι σήμερα – βρίσκεται πολύ πιο κοντά σε εμάς απ΄ ό,τι πιστεύαμε.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι στο πολύ κοντινό μας σύμπαν υπάρχουν πράγματα που τα αγνοούμε ενώ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση για τη δημιουργία βάσης στη Σελήνη.
Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου προγράμματος της ΝΑΣΑ υποστηρίζουν ότι αυτή η ανακάλυψη έχει σπουδαία επιστημονική σημασία γιατί θα βοηθήσει σε συνδυασμό με τις μελλοντικές αποστολές των αστροναυτών στη μελέτη τους για την προέλευση του ηλιακού συστήματος.
Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι όσον αφορά στη θερμοκρασία που επικρατεί στην επιφάνεια της Σελήνης, σημειώνει σημαντικές διακυμάνσεις μεταξύ των περιοχών που φωτίζονται από τον Ήλιο και των σκοτεινών περιοχών, ενώ η μέση θερμοκρασία στην περιοχή του ισημερινού κυμαίνεται μεταξύ 135ο C την ημέρα και ως -150ο C την νύχτα.
ΠΗΓΗ  ((  http://apocalypsejohn.blogspot.com/2010/08/blog-post_992.html  ))

Δεν υπάρχουν σχόλια: