Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Υπερ… υπερηχητικό πύραυλο ετοιμάζει η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία

Υπερ… υπερηχητικό πύραυλο ετοιμάζει η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία



Μπορεί να πέθανε το Διαστημικό Λεωφορείο αλλά η αεροπορία των ΗΠΑ έχει δικά της σχέδια. Τον περασμένο μήνα εκτόξευσε το δικός της μυστικό διαστημόπλοιο το X-37B, από βάση στην Florida. Το διαστημόπλοιο αυτή τη στιγμή διανύει το πρώτο τμήμα μυστικής ενιάμηνης δοκιμής που θα καταλήξει σε προσγείωση στην California.

Είναι λοιπόν το X-37B το πρώτο βήμα της Αμερικανικής Αεροπορίας προς τη δημιουργία ενός… αστρομαχητικού;

“Απολύτως όχι” λέει η αμερικάνικη Π.Α με τον κύριο Gary E. Payton, αξιωματούχο της USAF να ισχυρίζεται πως το συγκεκριμένο σκάφος δεν φέρει “επιθετικές δυνατότητες”. Αυτά βέβαια τα έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές…

Εαν το X-37B πραγματικά φτιαγμένα ώστε να μην μπορεί να φέρει όπλα τότε οι fan των high-tech όπλων μπορούν να απαλύνουν την απογοήτευση τους με το γεγονός πως ο πύραυλος X-51A Waverider από ώρα σε ώρα θα μπει σε διαδικασία δοκιμών.

Ο νέος πύραυλος έχει σχεδιαστεί να διαθέτει μοναδική σχεδιάση σε σχέση με του κλασικούς διηπειρωτικούς πυραύλους -ICBM, και να αποτρέπει πυρηνικές δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ρωσσίαto να θεωρήσουν κατά λάθος πως είναι πυρηνική κεφαλή. Ο πύραυλος θα εκτοξεύεται από τα αειθαλή B-52 Stratofortress, βομβαρδιστικά που έχουν αισίως κλείσει 60 χρόνια στον αέρα!

Το σχεδόν χωρίς φτερά σκάφος θα χρησιμοποιεί το οξυγόνο της ατμόσφαιρας για να καίει ένα μείγμα αιθυλαινίου και αεροπορικού καυσίμου JP-7 αρχικά πριν πάει σε αποκλειστική καύση JP-7. Η νέα πλατφόρμα χρησιμοποιεί έναν κινητήρα Pratt & Whitney Rocketdyne SJY61 scramjet και ειδική θερμική προστασία.

Ο πύραυλος θα ανεβαίνει μέχρι τα 70,000 πόδια πριν κατέβει με ταχύτητες που θα ξεπερνούν την ταχύτητα του ήχου Χ6 -Mach 6. Τέσσερα δοκιμαστικά οχήματα υπάρχουν ήδη και δεν υπάρχουν σχέδια για ανάκτηση τους μετά το αρχικό τέστ.

Έρχονται στιγμές… Galactica και μάχες στο διάστημα απλά δεν το ξέρουμε ακόμα…


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2010/08/blog-post_03.html#ixzz0vXW5D5mv

Δεν υπάρχουν σχόλια: