Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΠΑΛΙ((Έρχεται καταιγίδα μέτρων.))

Έρχεται καταιγίδα μέτρων.


Έρχεται καταιγίδα μέτρων.► Retweet
skd283882sdcΦθινοπωρινή καταιγίδα μέτρων ετοιμάζει η κυβέρνηση.Σε μια προσπάθεια να μαζέψει κι άλλα χρήματα χτυπά το ζωνάρι του΄έλληνα πολίτη σφίγγοντας το ασφυκτικά.Πολλά τρόφιμα θα πάνε στον ΦΠΑ 235 και σε συνδυασμό με την κυβερνητική αδυναμία να σταματήσει την άνοδο των τιμών τα τρόφιμα θα γίνουν είδος πολυτελείας.Στον ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ θα μπουν και οι υπηρεσίες των ξενοδοχείων δίνοντας τη χαριστική βολή στον τουρισμό.
Το νέο πακέτο περιλαμβάνει επτά μέτρα με τα οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι οι φορολογούμενοι από το 2011.

Καταρχάς, αυξάνεται το ΦΠΑ για προϊόντα και υπηρεσίες και από 11% θα βρεθεί στο 23%, ενώ θα επιβληθούν και «πράσινοι» φόροι.

Επίσης, σε υψηλότερα «επίπεδα» θα δούμε καφέ και φαγητό, αφού σχεδιάζεται η αύξηση του συντελεστή σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, ώστε σε συνδυασμό με το «κυνήγι» των αποδείξεων, να επιτευχθούν τα προσδοκώμενα έσοδα.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα Ι.Χ., ενώ αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων από την 1/1/ 2011 με στόχο να «μπουν» στα ταμεία τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Τέλος, αντιμέτωπες με μια επιπλέον έκτακτη εισφορά (10% επί των κερδών) θα έλθουν οι μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις, ενώ από τα τεκμήρια των επαγγελματιών αναμένονται έσοδα 400 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν τόσο από τα τεκμήρια διαβίωσης, όσο και από την ενεργοποίηση του νέου μηχανισμού αυτοελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: