Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ.....ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑ-ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Ανεργη παρέμεινε η ευρω-ανάκαμψη


 ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, απλώς σταθεροποιεί την ανεργία σε υψηλά επίπεδα. Στην Ελλάδα η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία, κυρίως στους νέους και τις γυναίκες, όπου η χώρα μας κατέχει μία εκ των τεσσάρων χειρότερων επιδόσεων στην Ευρωζώνη.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat η ανεργία παρέμεινε για τρίτο συνεχόμενο μήνα στην Ευρωζώνη στο 10% του ενεργού πληθυσμού και στο σύνολο της Ε.Ε. στο 9,6%.
Για την Ελλάδα τα στοιχεία αφορούν το πρώτο τρίμηνο του 2010, όπου η ανεργία αυξήθηκε στο 11% του ενεργού πληθυσμού από 10,2% που ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2009. Στις γυναίκες ανήλθε στο 14,8% (4 μονάδες αύξηση σε ένα χρόνο) και στους νέους κάτω των 25 ετών στο πρωτοφανές για τη χώρα μας 29,5% (επίσης 4 μονάδες αύξησης σε ένα χρόνο).
Η επιδείνωση της ανεργίας στη χώρα μας καταγράφεται πριν από τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στις αρχές Μαΐου, που σημαίνει ότι τα χειρότερα βρίσκονται ακόμη μπροστά μας, σε μια περίοδο που στην υπόλοιπη Ευρώπη η ανεργία έπαψε να αυξάνεται.
Στο σύνολο της Ε.Ε. ο αριθμός των ανέργων το Μάιο ήταν 23,127 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 15,789 εκατ. στις χώρες της Ευρωζώνης. Το 12μηνο Μαΐου 2009-Μαΐου 2010 χάθηκαν 1,8 εκατ. θέσεις απασχόλησης, εκ των οποίων 991.000 στην Ευρωζώνη.
Η κατάσταση σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης έχει λάβει δραματικές διαστάσεις. Στην Ισπανία, για παράδειγμα, η συνολική ανεργία έφτασε το 19,9% του ενεργού πληθυσμού, ενώ στους νέους κάτω των 25 ετών ανήλθε στο 40,5% και στις γυναίκες στο 20,2%. Τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στους νέους και τις γυναίκες είχε η Σλοβακία και την τρίτη η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: