Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Η (νοτιο) ανατολική Μεσόγειος και ο κόλπος του Μεξικού

Η (νοτιο) ανατολική Μεσόγειος και ο κόλπος του Μεξικού

Τι κοινό έχουν; Μα το πετρέλαιο και τον τουρισμό με τα πολλά νησιά… Ναι, ναι και το πετρέλαιο βεβαίως. Αν στο κόλπο του Μεξικού χύνεται περνώντας τα όρια της ανεκτής για το κεφάλαιο οικολογικής καταστροφής, στα δικά μας μέρη αυτό κοιμάται εκεί κοντά στο Καστελόριζο, αλλά κάποιοι θέλουν να το ξυπνήσουν. Και παίζουν με αίμα και με …χάρτες…. Αίμα από το ναζιστικό Ισραήλ και χάρτες, ως σαντιγί στο καπέλο του ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, στα σχέδια και για 4ο Ράϊχ…..
Κάποια λοιπόν από τα νησιά κουρασμένα: Κούβα και Κύπρος. Κάποια προβληματισμένα… Δίπλα στο κόλπο του Μεξικού σχεδόν κυρίαρχη μια υπερδύναμη, θηρίο λαβωμένο πια: Οι ΗΠΑ. Δίπλα στην Κύπρο μια διένεξη:  Το σιωνιστικό Ισραήλαπό τη μια και ο αραβικός κόσμος με νέο ιππότη με πήλινα πόδια, την Τουρκία. Μια Τουρκία που έχει τα γεωπολιτικά της ραντάρ περιστρεφόμενα.
Και ναι μεν το σιωνιστικό Ισραήλ λειτουργεί με τα κεφάλαια των απανταχού σιωνιστών, με τις πλάτες των ΗΠΑ και με ναζιστική προπέτεια μέσα και γύρω του. Το δείχνει εξάλλου η Γάζα ως θήραμα και τα σκληρά του δόντια απέναντι στο αποφασιστικό κίνημα της Ελεύθερης Μεσογείου.
Η Τουρκία από την άλλη δείχνει τα δόντια της, μα στο εσωτερικό της αλεβίτες και Κούρδοι και κρυφοχριστιανοί ακόμα ζουν, ανασαίνουν, ελπίζουν, διεκδικούν. Που θα πάει αυτός ο κόσμος στη ανατολική και νοτιοανατολική μεσόγειο;
Με άλλα λόγια οι παγκόσμιες και περιφερειακές ελίτ, εκτός από το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο δεν εγκαταλείπουν και το ορυκτό, ακόμα και αν το τουριστικό εγχώριο κεφάλαιο πνίγεται στο κόκκινο του αίματος ή στο καφε-κόκκινο του επιπλέοντος πετρελαίου.
Εμείς, όχι αφελώς βεβαίως, ας συμμαζέψουμε το πολιτισμικό μας κεφάλαιο και ας στήσουμε χορούς κυκλωτικούς, χορούς νίκης, πλατιά λαϊκής ενότητας και ελπίδαςαπέναντι στο γκρίζο της στυφής εξουσίας ντόπιων και διεθνών υαινών με ένδυμα «αντιεξουσιαστικών» προβάτων…
Μπορούμε ακόμα, πριν μας αγοράσουν, να γυρίσουμε το «παιχνίδι»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: