Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Η «αποκάλυψη» του ανθρώπου και όχι της καταστροφής του, κάποια στιγμή θα ξανάρθει.

Η «αποκάλυψη» του ανθρώπου και όχι της καταστροφής του, κάποια στιγμή θα ξανάρθει.


Επειδή στη ζωή δεν υπάρχει μόνο η απλοϊκή πολιτική που γνωρίζουμε και συγκρουόμαστε, σαν κοκόρια στο κοτέτσι ( πλην όμως για σφαγή και κατανάλωση ), αλλά και κάποια άλλη πολιτική που μας κάνει πραγματικά κοκόρια στο κοτέτσι.

Σκέφτομαι, πως τα ζώα δεν τρώνε όλα τα φυτά, ιδιαίτερα κάποια δηλητηριώδη, χωρίς εννοείται να διαθέτουν κάποια γνώση. Εμείς το ερμηνεύουμε ως έμφυτη ικανότητα επιβίωσης και στην καλλίτερη περίπτωση το λέμε ένστικτο.

Τα αποδημητικά πουλιά χαράζουν πορείες όταν αποδημούν, χωρίς καμιά πυξίδα ή άλλο τεχνικό όργανο. Ακόμα και για τα νεογέννητα, που δεν έχουν ξανακάνει τη διαδρομή, το δρομολόγιο είναι το ίδιο. Οι κυνηγοί τα λένε περάσματα και είναι τα ίδια κάθε χρόνο ( ή μάλλον ήτανε ).

Τα χέλια διασχίζουν ωκεανούς, για να πάνε σε συγκεκριμένο τόπο να γεννήσουν και μετά ακολουθούν το ίδιο δρομολόγιο της επιστροφής, χωρίς φυσικά να κάνουν χρήση
GPS ή άλλων οργάνων.

Οι μέλισσες πετούν χιλιόμετρα και επιστρέφουν στην κυψέλη τους, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να χαθεί σε μερικά τετράγωνα ή σε ένα δασύλλιο.

Θα μπορούσα να αναφέρω ατέλειωτα παραδείγματα, μη γνωστικής ερμηνείας για τον άνθρωπο, που η φύση, φυτική και ζωική, λειτουργεί με μια απίθανη τελειότητα.

Αν προσπεράσουμε την απλοϊκή ερμηνεία της «θεϊκής σοφίας του δημιουργού», εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα.

Ο άνθρωπος γιατί δεν διαθέτει παρόμοιες ικανότητες;
Μήπως τις είχε και τις έχασε, επειδή κάποιοι του καλλιέργησαν έναν άλλο τρόπο λειτουργίας του μυαλού, με αποτέλεσμα κάποιες άλλες ικανότητες να ατονήσουν;

Τα μαγνητικά πεδία που αντιλαμβάνονται τα ζώα και συμπεριφέρονται ανάλογα, πως και γιατί ο άνθρωπος, «το τέλειo όν» δεν τα αντιλαμβάνεται ; Είναι «τέλειο όν», όπως και όλα τα ζώα, ή μήπως έχασε την τελειότητά του;

Μήπως συμβολικά εκείνος ο άνθρωπος του «πύργου της Βαβέλ», πριν χιλιάδες χρόνια, πλησίαζε την απόλυτη γνώση και θα γινότανε«παντων-κράτωρ» και έπρεπε να καταστραφεί, για να υποταχτεί σε όσους αποκλειστικά θα κρατούσαν τα ιερά μυστικά και δισκοπότηρα της γνώσης;

Άλλωστε τεχνολογικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας, χιλιάδες χρόνια πριν, δεν μπορούν ακόμα και σήμερα να ερμηνευθούν.

Μάλλον στο σημερινό άνθρωπο κάποιοι στέρησαν συνειδητά γνώσεις και ικανότητες που είχαν χιλιάδες χρόνια πριν οι Μάγιας, οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες και άλλοι λαοί.
Η «αποκάλυψη» του ανθρώπου και όχι της καταστροφής του, κάποια στιγμή θα ξανάρθει.

ΠΗΓΗ((  http://a-naxios.blogspot.com/2010/06/blog-post_946.html  ))


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=BAQ6jsZWQ8w&feature=related

einai mia polu kali seira pou prepei na thn deite..