Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΠΕΝΤΕΛΗ - ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

ΠΕΝΤΕΛΗ - ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ


ευχαριστώ όσους το διάβασαν





ΠΕΝΤΕΛΗ

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

Εισαγωγή
Για την Πεντέλη και τα έργα που έγιναν στην σπηλιά του λατομείου του Παρθενώνα έχουν γραφτεί πολλά βιβλία και άρθρα, άλλα δίνοντας πληροφορίες, άλλα αναμασώντας τις πληροφορίες των προηγουμένων και άλλα αποπροσανατολίζοντας.
Το παρόν βιβλίο δεν αποτελεί λογοτεχνική απόδοση του θέματος, αλλά απλή παράθεση στοιχείων και παρατηρήσεων.
Περιέχει νέες πληροφορίες που κατά την γνώμη μου δίνουν μιά ιδέα περί του τι ήταν τα έργα και ποιός ο σκοπός τους.
Μην περιμένετε την πλήρη αποκάλυψη του τι συνέβη – μπορείτε όμως να συνδυάσετε τα στοιχεία μου με τα στοιχεία που ήδη έχουν δημοσιευθεί από άλλους και να έχετε μια γενική αντίληψη της εικόνας του πάζλ.
Αρκετοί σοβαροί ερευνητές έχουν καταγράψει το ιστορικό των έργων και γι αυτόν τον λόγο δεν θα αναφερθούν σε αυτό το βιβλίο στοιχεία που είναι ήδη γνωστά.
Θα αναφερθούν απλώς οι πηγές τους, όποτε χρειαστεί.
Θα παρατεθούν νέα στοιχεία και μόνο στο στάδιο των υποθέσεων ίσως χρησιμοποιηθούν και υποθέσεις άλλων για να διαμορφωθεί μιά κάποια εικόνα ως πρός την φύση των έργων.
Παρόλο που θεωρώ ως δεδομένο οτι οι περισσότεροι αναγνώστες που θα ενδιαφερθούν για το βιβλίο θα γνωρίζουν τα βασικά απο την εργασία των ερευνητών που έχουν ασχοληθεί με την Πεντέλη έως τώρα, δεν είναι και απαραίτητο να είναι κάποιος πλήρως ενημερωμένος για να παρακολουθήσει την ροή των δεδομένων που περιέχει.
Έτσι αυτο το βιβλίο απευθύνεται σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει για το τί μπορεί να συνέβει στην Πεντελη και γιατί, ασχέτως του γνωσιολογικού του υπόβαθρου γύρω απο το θέμα.
Πιστεύω ότι θα κινήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη αλλά και οτι οι ερευνητές θα βρούν ενδιαφέρον υλικό για περεταίρω επεξεργασία και έρευνα.
Ελπίζω ειλικρινά οτι κάποιοι άνθρωποι που εκτιμώ, θα ασχοληθούν με τα νέα στοιχεία που παραθέτω και οτι η έρευνα θα λάβει μιά νέα ώθηση.
Αν και είναι το πρώτο βιβλίο μου που εκδίδεται, δεν περιμένω να κριθώ σαν συγγραφέας από αυτό – περιμένω να κριθούν τα στοιχεία που παραθέτω.
Σε αυτά πρέπει να επικεντρωθεί ο αναγνώστης και όχι στο λογοτεχνικό μου ύφος ή στύλ γραφής.
Κάποιες από τις πληροφορίες που πλαισιώνουν τις παρατηρήσεις μου, έφτασαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Αν αυτό το βιβλίο έχει εκδοθεί και το κρατάτε τελικά στα χέρια σας, αυτό είναι αποτέλεσμα της συγχρονικότητας και όχι δικών μου προσπαθειών.
Το γνωρίζω ότι κάποιους θα προβληματήσω, κάποιους θα σοκάρω ίσως, και κάποιους θα ενοχλήσω σίγουρα!
Οι πληροφορίες μου δόθηκαν για να τις μεταφέρω και αυτό έκανα.
Το 1982 το βιβλίο του Γ. Μπαλάνου το «Αίνιγμα της Πεντέλης» κίνησε το ενδιαφέρον μου - όπως όλων μας - για τα φαινόμενα της σπηλιας και τα έργα και απο τότε έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά, άλλα σοβαρά καί άλλα φανταστικά.
Αν και παρακολουθούσα με ενδιαφέρον κάθε νέο στοιχείο, στην σπηλιά της Πεντέλης κατόρθωσα να πρωτοπάω την άνοιξη του 2004.
Δεν είμαι λοιπόν από τους παλιούς ερευνητές, δεν είμαι καν ερευνητής – λειτουργώ ως παρατηρητής, και σαν τέτοιος διαπίστωσα ότι υπάρχουν ακόμη στοιχεία που δεν έχει προσέξει κανείς μέχρι τώρα και τα θεωρώ σημαντικά.
Γι αυτό και αποφάσισα να τα δημοσιεύσω, έχοντας ως στόχο να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο.
Από όσα παρατήρησα και θα παραθέσω στην συνέχεια, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα έργα ΔΕΝ ήταν στρατιωτικά με την έννοια της βάσης, αλλά επρόκειτο για κάποιο πείραμα (όπως υποστηρίζουν αρκετοί σοβαροί ερευνητές), και ολοκληρώθηκαν!
Είναι προφανές ότι οι σωστές πληροφορίες χάνονται μέσα στο πλήθος των φανταστικών σεναρίων που προβάλλονται επί τούτου για να αποπροσανατολίσουν.
Κατά την γνώμη μου υπάρχουν τρία επίπεδα παραπλάνησης:
Το πρώτο αφορά την Ελληνική κυβέρνηση και την στρατιωτική ηγεσία που ακόμη πιστεύουν και υποστηρίζουν ότι τα έργα ήταν στρατιωτικά και προορίζονταν για την κατασκευή υπόγειου αρχηγείου του Νάτο, παρόλο που και ο πιο άσχετος μπορεί να διαπιστώσει την τσαπατσουλιά και την βιασύνη του εγχειρήματος από την κατασκευή του.
Όχι μόνο δεν επρόκειτο για στρατιωτική βάση, αλλά ούτε καν για αποθήκη απόσυρσης υλικών!
Ο πρόχειρος τρόπος κατασκευής, οι ιδιωτικές εταιρείες που συμμετείχαν, η φύλαξη από ιδιώτες, και η γελοία περίφραξη με συρματόπλεγμα περίφραξης οικοπέδων που δίπλα στην κεντρική τους πύλη ύψους 4 μέτρων, έφτανε το ενάμιση μέτρο με το ζόρι(!), δεν δείχνουν καν στρατιωτικής φύσης, πόσο μάλλον στρατηγείου του Νάτο.
Φωτο 1 - παρατηρήστε την διαφορά ύψους του πυλώνα και της περίφραξης.



Φωτο 1a – στρατιωτική περίφραξη;


Φωτο 1b – σανίδες στην θέση των λαμαρινών - σας θυμίζει στρατιωτικό έργο;



Φωτο 1c – σανίδες στην θέση των λαμαρινών - σας θυμίζει στρατιωτικό έργο;


Φωτο 1d – σανίδες στην θέση των λαμαρινών - σας θυμίζει στρατιωτικό έργο;



Φωτο 1e – σανίδες στην θέση των λαμαρινών - σας θυμίζει στρατιωτικό έργο;


Φωτο 1f - η περίφραξη σχεδόν κολλητά στο δεξιό τούνελ




Πόσα πενταόροφα αρχηγεία του ΝΑΤΟ έχουν εισόδους με σανίδες οικοδομής στην θέση των λαμαρινών;
Το δεύτερο επίπεδο παραπλάνησης στοχεύει τον πολύ κόσμο με το πλήθος των φημολογιών που κυκλοφορούν κατά περιόδους (από πυρηνικά απόβλητα που δήθεν έθαψαν μέχρι την λατύπη που δήθεν πήραν).
Αν θέλεις να κρύψεις μια εμφανή πληροφορία, ο απλούστερος τρόπος είναι να ρίξεις πολλές λανθασμένες γύρω της ώστε να την αποδυναμώσεις θολώνοντας τα νερά.
Υπάρχουν ακόμη πολλοί που πιστεύουν οτι έθαψαν πυρηνικά απόβλητα στα μπαζωμένα βάραθρα που υπήρχαν στο βάθος της σπηλιάς και οτι υπάρχει ραδιενέργεια, παρόλο που όλες οι μετρήσεις δείχνουν φυσιολογικά για σπήλαιο επίπεδα ραδιενέργειας.
Kαι το σίγουρο είναι οτι δεν πήγαν για την λατύπη οι Αμερικάνοι στην σπηλιά!
Το τρίτο επίπεδο παραπλάνησης στόχευε κατά την γνώμη μου τους ερευνητές: υπήρξε μια φημολογία ότι οι Αμερικανοί έφυγαν βιαστικά από την σπηλιά και εγκατέλειψαν τα έργα ημιτελή.
Μάλιστα στο δεξιό τούνελ έχει γίνει ολόκληρη σκηνοθεσία με τα μπάζα που δείχνουν ξαφνική εγκατάλειψη(θα το αναλύσω παρακάτω στην ενότητα δεξιό τούνελ)
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ((http://www.johnniebegood.gr/book/prologos.htm ))

Δεν υπάρχουν σχόλια: