Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Μια μυστηριώδες μπλε σπείρα φωτός αιωρήθηκε επάνω από τη Νορβηγία

Μια μυστηριώδες μπλε σπείρα φωτός  αιωρήθηκε επάνω από τη Νορβηγία
Ένα μυστηριώδες φωτεινό φαινόμενο, εμφανίστηκε επάνω από όλη τη Νορβηγία χθες το βράδυ (Τετάρτη το πρωί) και χιλιάδες κάτοικοι στο βόρειο τμήμα της χώρας ήρθαν σε σύγχυση για τη προέλευση του.
Η φωτογραφία είναι από τη περιοχή Kvænangen
Εκατοντάδες αυτόπτες μάρτυρες από το Trøndelag Finnmark ανέφεραν την αναγνώριση ενός καταπληκτικού  θεάματος που πιθανόν να προερχόταν από ένα ρωσικό πύραυλο - ένα μετέωρο, ή ένα ωστικό κύμα - αν και κανείς ακόμα δεν ανέφερε περιστατικό UFOs. Το φαινόμενο άρχισε όταν ένα μπλε φως φάνηκε να πετά με ανοδική πορεία πίσω από ένα βουνό, το αντηκημενο σταμάτησε στον ουρανό και στη συνέχεια, άρχισε να στροβιλίζεται.
Μέσα σε δευτερόλεπτα μια γιγαντιαία φωτεινή σπείρα είχε καλύψει το σύνολο του ουρανού δημιουργώντας πράσινες - μπλε δέσμες φωτός έξω από το κέντρο της με διάρκεια δέκα έως δώδεκα λεπτά πριν εξαφανιστεί εντελώς. Το νορβηγικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο κατακλύστηκε με τηλεφωνικές κλήσεις μετά την καταιγίδα του φωτός - αφήνοντας σε αμηχανία τους επιστήμονες δίνοντας στα μέσα ενημέρωσης μια γρήγορη απάντηση ότι φαινόμενο έμοιαζε με το σέλας. 
Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν: "Είναι σαν κάτι να εξερράγη στον ουρανό".
"Έμοιαζε με πύραυλο που περιστρέφεται γύρω - γύρω και στη συνέχεια πήγε διαγώνια στον ουρανό". "Έμοιαζε σαν το φεγγάρι να ερχόταν επάνω από το βουνό, αλλά στη συνέχεια ήρθε κάτι τελείως διαφορετικό."
"Ήταν σαν μια τεράστια σπείρα - ένα ανερχόμενο αστέρι που περιστρέφεται γύρω περιοχή του, αλλά έμοιαζε και σαν να ήταν ένας προβολέας ανέφερε ο Axel Rose Berg, από το Alta."

Οι αστρονόμος Roed Ødegaard ανέφερε στον VG Nett ότι δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο. "Η πρώτη σκέψη ήταν ότι επρόκειτο για μετεωρίτη βολίδα, αλλά το φαινόμενο διάρκεσε πάρα πολύ χρόνο". "Μπορεί να ήταν δοκιμή πυραύλου από τη Ρωσία, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι είναι η απάντηση στο φαινόμενο."
"Ο Έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας στο  Τρόμσο υποστήριξε ότι το φαινόμενο κράτησε  δύο λεπτά, αλλά παραδέχθηκε ότι ήταν πολύς χρόνος για να είναι  αστρονομικά φαινόμενα.

Στο Τρόμσο στο Γεωφυσικό Παρατηρητήριο έρευνας ανέφεραν ότι ήταν βέβαιοι ότι το φως είχε προκληθεί από μια εκτόξευση πυραύλου. Τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πύραυλος είχε χάσει τον έλεγχο του και έγινε μια πιθανή έκρηξη αλλά ο φαύλος κύκλος, τις ενημέρωσης συνεχίστηκε, αναφέροντας ότι μπορεί  το αποτέλεσμα του φωτός να αντικατοπτριζόταν σε μια διαρροή καυσίμου. Ο εκπρόσωπος Jon Espen Lien της νορβηγική Άμυνας ανέφερε ότι η νορβηγική στρατιωτική αεράμυνα δεν ξέρει τι ήταν τα φώτα,  αλλά κατά πάσα πιθανότητα ήταν από ένα ρωσικό πύραυλο. Ανέφερε επίσης ότι ήταν φυσιολογικό για τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τη βόρεια Θάλασσα και τη Θάλασσα του Μπάρεντς ως πεδίο δοκιμών για πυραύλους.
Mystery as spiral blue light display hovers above Norway Mail Online
-----------------------------------------------------------------------------------------
Σύμφωνα με NRK, Arkhangelsk Radio  εστάλη μια προειδοποίηση για πολλές εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Λευκή Θάλασσα κατά την περίοδο 7 Δεκεμβρίου έως και 10 Δεκ. Ωστόσο μια ανώνυμη πηγή στο βόρειο στόλο ανέφερε στα νορβηγικά μέσα ειδήσεων ότι δεν είχαν καμία πληροφορία για το περιστατικό. Ο Ακόλουθος Τύπου στη πρεσβεία της Ρωσίας στο Όσλο Βλαντιμίρ Isupov ανέφερε ότι δεν μπορούσε να εξηγήσει το φαινόμενο επάνω από τη Βόρεια Νορβηγία.

Το πρωί της 1 Νοεμβρίου άλλο ένα περίεργο φαινόμενο ήταν ορατό σαν φως στον ουρανό στις περιοχές του βορείου τμήματος της Νορβηγίας. Το περιστατικό αυτό, επίσης, προκάλεσε αναταραχή στον πληθυσμό και δόθηκαν πολλές θεωρίες εξηγήσεων στα μπλοκ συζητήσεων. Πηγές ανέφεραν ότι το φως προκλήθηκε από τη εκτόξευση ενός πυραύλου Sineva από το πυρηνικό υποβρύχιο "Μπριάνσκ" στη Λευκή Θάλασσα.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ(http://www.youtube.com/watch?v=1hrWjkn_DHs&feature=fvw)
ΠΗΓΗ(http://www.huforc.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: