Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

2012.( Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ)...........

Συνεχίζοντας λοιπόν το μεγάλο θέμα που άνοιξα πριν λίγες μέρες, σχετικά με την προετοιμασία για το 2012, θα ξεκινήσω αφήνοντας έναν επιστήμονα βιο-φυσικό να σας ταξιδέψει σε αυτή την πορεία.

Ο βιο-φυσικός αυτός έχει πολλές περγαμηνές και ασχολείται χρόνια με τις έρευνες πάνω στα φυσικά πεδία και τη χρήση αυτών για θεραπευτικούς σκοπούς. Στις έρευνες του βασίστηκαν και κατασκευάστηκαν πολλά μηχανήματα που χρησιμοποιεί η ιατρική. Το όνομα του: Δρ. Dieter Broers...
Καλό ταξίδι προς το 2012...
Απόσσπασμα από το βιβλιο του "Checkliste 2012" -7 στρατηγικές για να μετατρέψετε την κρίση στην ευκαιρία σας", που εκδόθηκε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο. (ο ίδιος έχει γράψει το (R)Evolution 2012, ενώ κυκλοφορούν αρκετά βίντεο με συνεντεύξεις του...)
Εισαγωγή
Το έτος 2012 πρόκειται να σημαδέψει τη μοίρα του πλανήτη μας. Όλα συνηγορούν στο γεγονός, πως το έτος αυτό θα συμβούν γεγονότα, τα οποία είναι ασύλληπτα για όλους εμάς. Εν τω μεταξύ τα γεγονότα αυτά απασχολούν τη φαντασία αμέτρητων ανθρώπων. Κινηματογραφικές ταινίες του Χόλιγουντ παρουσιάζουν ήδη τον τρόμο της συντέλειας του κόσμου. Φήμες μιλούν για μια καταστροφή ασύλληπτων διαστάσεων που πρόκειται να συμβεί. Επιστήμονες προειδοποιούν για κοσμικά γεγονότα, τα οποία απειλούν εμάς τους ανθρώπους, αλλά και γενικότερα τη Ζωή στον πλανήτη. Πραγματικά ιδιαίτερα εκφοβιστικά σενάρια γράφονται και μιλούν για: σεισμούς, τσουνάμι, καταστροφή του δικτύου ηλεκτρισμού, χάος -η τελική πτώση του πολιτισμού μας.
Λιγότερη προσοχή ωστόσο δίνεται στις προφητείες που περιγράφουν το 2012, ως σωτήρια ευκαιρία για την ανθρωπότητα. Ως μια κρίση δηλαδή, που εμπεριέχει προοπτικές για μία γενικότερη, ολική, θετική αλλαγή. Όμως ποιες προγνώσεις μπορεί να πιστέψει κανείς; Τι ισχύει σχετικά με τις πολλές αποπροσανατολιστικές και εν μέρει αντικρουόμενες θεωρίες, που προκαλούν ανασφάλεια σε τόσους πολλούς ανθρώπους; Υπάρχει λόγος για πανικό; Ή μήπως έχουμε πράγματι λόγο να ατενίζουμε το 2012 με μεγάλες ελπίδες και προσδοκίες; Τι μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένα;
Εάν έχετε αυτό το βιβλίο στα χέρια σας, έχετε ήδη κάνει το πρώτο σωστό βήμα. Ενημερώνεστε αντί να επιτρέπετε να σας φοβίζουν. Έχετε ήδη αναγνωρίσει πως η γνώση είναι προτιμότερη από το φόβο. Και θα μάθετε επίσης πως μπορείτε να προετοιμαστείτε για το 2012, ώστε να γίνετε μέρος μιας μεγάλης διαδικασίας αλλαγής. Αυτή η διαδικασία αλλαγής θα βάλει ολόκληρη τη ζωή σας σε πλήρως νέες τροχιές. Καλό θα είναι να αρχίσετε τώρα κιόλας να ασχολείστε με τη διαδικασία- όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο.
Το βιβλίο Checklist 2012 είναι ένας οδηγός που σας δείχνει το δρόμο ανάμεσα στα σκοτεινά σοκάκια των υποθέσεων και των θεωριών. Μέσα σε επτά κεφάλαια θα σας παρουσιάσω τα βασικά σημεία, που πρέπει να γνωρίζεται σχετικά με το 2012 και θα σας δείξω πως μπορείτε βήμα-βήμα να σχεδιάσετε και να βιώσετε μία μετάλλαξη, μια μετουσίωση, στο τέλος της οποίας βρίσκεται μια νέα Αρχή: μια νέα διάσταση ανθρώπινης ύπαρξης.

Μεγάλα λόγια; Γνωρίζω πως όλα αυτά σας ακούγονται ιδιαίτερα φανταστικά. Δεν είναι να απορεί κανείς. Έχουμε συνηθίσει να αποδεχόμαστε τη ροή των πραγμάτων με ένα είδος φαταλισμού. Σημειώνουμε μεν πως τον τελευταίο καιρό έχουν ξεφύγει κάποια πράγματα από το δρόμο τους: γεγονότα όπως η οικονομική κρίση, η κλιματολογική κρίση, κοινωνικές και πολιτικές κρίσεις φροντίζουν για πηχιαίους τίτλους. Παρ΄όλ΄αυτά έχουμε την τάση να χώνουμε το κεφάλι στην άμμο. Αισθανόμαστε αβοήθητοι και χανόμαστε. “Μετά από εμένα το χάος” είναι το κυρίαρχο σλόγκαν. Με φοβική στάση αγκιστρωνόμαστε πάνω σε παλιές ξεπερασμένες δομές. Δεν θέλουμε να ακούσουμε τίποτε για αλλαγές και την αστάθεια τη βιώνουμε σαν επίθεση που γίνετε προσωπικά εναντίων μας. Έχουμε πάψει από καιρό να έχουμε θετικά οράματα για το μέλλον. Αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας σαν μικροσκοπικά γρανάζια μιας τεράστιας μηχανής, σαν αδύναμα θύματα παντοδύναμων συστημάτων. Με τέτοιες προϋποθέσεις μοιάζει σαν να μην υπάρχει χώρος για αλλαγή, πόσο μάλλον για νέες διαστάσεις.
Θυμάστε; Η ορχήστρα του Τιτανικού, που έπαιζε βαλς καθώς στιγμή προς στιγμή βυθιζόταν το πλοίο έγινε θρύλος. Εάν συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε όσα έρχονται δεν θα διαφέρουμε σε τίποτε από αυτούς τους μουσικούς, που μέχρι την τελευταία στιγμή προσποιούνταν πως δεν τους αφορούσαν οι τεράστιες ποσότητες νερού που εισερχόταν στο πλοίο. Μέχρι που πνίγηκαν. Συγκρινόμενοι βέβαια με τους επιβάτες του Τιτανικού βρισκόμαστε σήμερα σε μια πλεονεκτικότερη θέση. Η αντίστροφη μέτρηση τρέχει, όμως έχουμε αρκετό χρόνο ώστε να ασχοληθούμε με το αναπόφευκτο. Μπορούμε να πάρουμε μέτρα τα οποία θα μας προστατεύσουν και θα μας ενδυναμώσουν, δίνοντας μας δύναμη και ευτυχία σε βαθμό που ίσως ξεπερνά οτιδήποτε έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα.
Πως μπορώ να ισχυρίζομαι με τόση βεβαιότητα τα παραπάνω; Ως βιο-φυσικός έχω αφιερωθεί επί 15 χρόνια στην έρευνα των αντιδράσεων του ανθρώπου σε παραλλαγμένες φυσικές δυνάμεις. Με περίπλοκες έρευνες και δικά μου πειράματα ερευνώ από καιρό τις σχέσεις ανάμεσα στη συνείδηση, την υγεία και τα μετρήσιμα φυσικά πεδία. Τα πεδία αυτά αφορούν κυρίων ηλεκτροστατικά και γεωμαγνητικά πεδία. Αυτά είναι η πηγή ολόκληρης της Ζωής πάνω στον πλανήτη Γη και επιτρέπουν περίπλοκες επιδόσεις διαφόρων οργανισμών, από τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων μέχρι την σύνθεση μιας καταπληκτικής μουσικής συμφωνίας.
Αυτά ακριβώς τα πεδία είναι που παίζουν το βασικό ρόλο το 2012, καθώς πρόκειται να αλλάξουν κατά το έτος αυτό με δραματικό τρόπο. Δεν πρόκειται βέβαια να αρχίσουν να μας απασχολούν οι αλλαγές όλων των σχετιζόμενων συχνοτήτων μετά την έλευση του 2012. Ήδη λαμβάνουν χώρα οι αλλαγές αυτές -είναι μετρήσιμες- και οι ευαισθητοποιημένοι συνάνθρωποι μας τις αντιλαμβάνονται σαν μια διεύρυνση της συνείδησης.
Δίχως να το καταλάβουμε κάτι άρχισε να κινείται. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πως ο τρόπος ζωής μας καταλήγει σε αντικρουόμενες αντιθέσεις. Θεωρούμε πως ζούμε σε υψηλότατο πολιτισμικό επίπεδο και όμως η λέξη “κρίση”, έχει μετατραπεί σε βασική έννοια της εποχής μας. Πλησιάζουμε με ασταμάτητο ρυθμό τα όρια της ανάπτυξης. Ολοένα και περισσότερο πιέζει η επίγνωση, πως με τις πολιτισμικές μας επιδόσεις έχουμε μεν χτίσει θαυμαστά έργα, αλλά σε αντιπαράθεση απελευθερώνουμε μία τεράστια καταστροφική ενέργεια. Τα συστήματα πιέζονται: οικονομικές αγορές γκρεμίζονται, παγετώνες λιώνουν, ο ζωικός κόσμος απειλείται -και εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι υποφέρουμε από προβλήματα που δημιουργήσαμε μόνοι μας.
Ταυτόχρονα αυξάνουν ολοένα οι άνθρωποι που αρνούνται αυτή τη ροή των πραγμάτων. Προσπαθούν να κατέβουν από τον τροχό που μας θέλει να τρέχουμε ολοένα και πιο γρήγορα. Σε σχέση με αυτή την προσπάθεια καταλαμβάνει σημαντικό ρόλο η επανανακάλυψη της πνευματικότητας. Το ότι ο άνθρωπος δεν ζει μόνο με ψωμί, το γνώριζε ήδη η βίβλος, όμως η κουλτούρα μας ανύψωσε τη λογική σε τέτοιο βαθμό που τη μετέτρεψε σε βασική ιδέα ζωής, σε μία υπολογιστική τεχνητά εμπνεόμενη λογική. Μας έκανε πιο ευτυχισμένους; Πολλοί απαντούν σήμερα στο ερώτημα με ένα ξεκάθαρο όχι. Νοσταλγούμε υψηλότερες αξίες και αναζητούμε το νόημα. Επιθυμούμε τη θεραπεία, για εμάς, για την κοινωνία μας και για τη ζωή ολόκληρου του πλανήτη.

Μερικοί πρόδρομοι βρίσκονται ήδη στην πορεία εύρεσης αυτής της θεραπείας. Μας δείχνουν ξεκάθαρα πως κινούμαστε προς μία κατάρρευση εάν δεν σταματήσουμε. Εάν δεν αρχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτό που είμαστε, το από που ερχόμαστε και τη φύση της εργασίας που οφείλουμε να επιτελέσουμε. Μιλούν για τη σοφία της καρδιάς, όπως π.χ. Ο Δαλάι Λάμα. Γα τους σκεπτικιστές όλοι αυτοί αποτελούν τους τρελούς αυλικούς μιας σοφρωνισθείσας κοινωνίας μέσων ενημέρωσης. Τους θεωρούν αφελείς ονειροπόλους που έχουν χαθεί στο ρόλο της καλοσύνης του ανθρώπου. Ευχάριστους συνετιστές και προειδοπιητές, των οποίων οι φράσεις μπορεί μεν να ζεσταίνουν την ψυχή, που όμως δεν μπορούν να κάνουν τίποτε περισσότερο. Σε αντιπαράθεση με τους παραπάνω τοποθετούντε οι συνηθισμένες Business, η αποδειξημότητα των πραγμάτων όπως αυτά είναι και ο κάθε ένας κάνει τη θεραπεία του με το δικό του τρόπο γύρω από την εσωτερική δυσφορία, ξεφεύγοντας κατά προτίμηση με τη δουλειά, την κατανάλωση και τη διασκέδαση.

Κι όμως δεν είναι ονειροπόλοι, αυτοί οι πνευματικοί στοχαστές. Έχουν απλά κατανοήσει, πως μόνο μία συνειδησιακή άλλαγή μπορεί να μας σώσει. Μιλούν για ανθρωπιά, αγάπη, κατάργηση των εξοπλισμών, φροντίδα και προσοχή. Αλλά ποιός τους ακούει; Δεν έχουν τη δύναμη των εντυπώσεων στο δημόσιο παιχνίδι της προσοχής και είναι λίγοι. Πως θα μπορούσε λοιπόν να επιτευχθεί ένα συνειδησιακό άλμα για όλους; Πως θα μπορούσε να εισαχθεί ένας νέος τρόπος σκέψης, που να μην αφορά μόνο μια χούφτα “φωτισμένους”;

Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, στα οποία αναφέρθηκα. Συγκεκριμένα: ήδη βρισκόμαστε κάτω από επιρροές, τις οποίες ονομάζω θεραπευτικές συχνότητες. Είναι φυσικές διαδικασίες, οι οποίες προέρχονται από τις αλλαγές της ηλιακής δραστηριότητας που μεταμορφώνουν την ψυχή μας. Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε χρήση αυτών των θετικών ενεργειών, με την προϋπόθεση πως γνωρίζουμε τι σημαίνουν.

Δεν μπορώ να σας αποκρύψω βέβαια, πως η διαδικασία αλλαγής τρόπου σκέψης θα είναι μια οδυνηρή διαδικασία. Ναι, θα συμβούν πράγματα, που θα μας συνταράξουν, που θα μας απειλήσουν, που θα κοντεύουν να μας στερήσουν τη λογική. Το αίνιγμα του 2012 έχει διπλή όψη. Θα βιώσουμε μια γενική κρίση, θα βρεθούμε σε μεγάλο κίνδυνο, όμως τελικά θα βγούμε μέσα από αυτή την κρίση αλλαγμένοι και ενδυναμωμένοι.
Σας κίνησα την περιέργεια; Ακολουθήστε με τότε σε ένα φανταστικό ταξίδι, στο οποίο θα μάθετε βασικές στρατηγικές επιβίωσης. Στο τέλος του ταξιδιού θα καταλάβετε γιατί το 2012 αφορά και εσάς και γιατί μπορείτε να θέσετε τις μεγαλύτερες ελπίδες σας στη μαγική ημερομηνία 2012. Σας εύχομαι μία ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ανάγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: