Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ





atheatignosi
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα για τον εμβολιασμό ατόμων που ζουν σε πάνω από 194 χώρες. Θα ενώσει τις δυνάμεις τους με το δεκαετές  Εμβόλιο συνεργασίας (DVC) και δημοσιεύθηκε στο σχέδιό του το μήνα Μάιο.
Το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης Εμβολίων (GVAP) ωθεί τις κυβερνήσεις παγκοσμίως με τη δύναμη των Η.Ε να  υποστηρίξουν για να εξαναγκάσουν την αύξηση των παγκόσμιων εμβολιασμών μέσω στρατηγικών προγραμμάτων.
Το DVC αποτελείται από τους συμμετόχους από την παγκόσμια κοινότητα υγείας. Το ίδρυμα Bill και της Melinda Gates (BMGF) έχει επίσης με το cWho και το DVC για να υποστηρίξει την GVAP.
Η BMGF έχει κυκλοφορήσει μια δήλωση σχετικά με την GVAP  ότι είναι συγκινημένοι να είναι μέρος αυτής της «απίστευτης ευκαιρίας» και οτι θα  συνεχιστούν οι προσπάθειές τους να ξεριζώσουν την πολιομυελίτιδα με τις εκστρατείες εμβολιασμού της «Νιγηρίας, του Πακιστάν, και  Αφγανιστάν» με την υποστήριξη των διεθνών εταίρων.
Οι λεπτομέρειες της GVAP περιλαμβάνουν την παράδοση των εμβολίων για την DVC μεταξύ 2011 - 2020 με στόχο να διαχειρίζονται αυτά τα εμβόλια για την υποανάπτυχτες χώρες όπως η Αφρική και η Ινδία. Η πρωτοβουλία θα επιχειρήσει να υπερβεί του ΟΗΕ Αναπτυξιακός Στόχος της Χιλιετίας (ΑΣΧ) ότι "η ανοσοποίηση. . . Θα πρέπει να αναγνωριστεί ως βασικό συστατικό του ανθρώπινου δικαιώματος στην υγεία ", λέει το σχέδιο. Η αποστολή του σχεδίου είναι να "παρατείνει, από το 2020 και μετέπειτα, το πλήρες όφελος του εμβολιασμού σε όλους τους ανθρώπους."
Καθορίζονται στρατηγικοί στόχοι του προγράμματος:
• Η επέκταση του προγράμματος του εμβόλιου πολιομυελίτιδας στις παγκόσμιες προσδοκίες 
•  Εκπλήρωση των περιφερειακών στόχων αποβολών μέσω των ανοσοποιήσεων 
•  Στόχοι εμβολιασμού συνεδρίασης σε κάθε περιοχή,  κοινότητα και χώρα 
• Συνεργασία με εταιρείες φαρμάκων για την παραγωγή εμβολίων και τεχνολογιών
Π.Ο.Υ και DVC θέλουν να οικοδομήσουν σχέσεις με τους παρασκευαστές φαρμακευτικών προϊόντων για την έρευνα και την ανάπτυξη νέων εμβολίων για ασθένειες που δεν είναι θεραπεύσιμες μέσω της ανοσοποίησης.
Μέχρι το 2015, σύμφωνα με όλες τις ανεπτυγμένες χώρες θα προειδοποιηθούν από τον ΟΗΕ να εισαγάγουν ένα από τα πιο υποχρησιμοποιούντα εμβόλια, τα οποία θα έχουν λάβουν άδεια να εκταμιευθούν από τον ΠΟΥ και την DVC οπου θα χορηγήσουν άδεια στις χαμηλές ή μεσαίου εισοδήματος χώρες μέχρι το 2020.
ΠΟΥ και  ΟΗΕ  αποφασίζουν μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών ως προς τα ποιά  έθνη θα είναι η εστίαση των εμβολιασμών. Αυτά τα έθνη είναι η Αφρική, Ινδία και ορισμένες περιοχές της Ασίας, όπου ο ΟΗΕ έχει επισημάνει την αύξηση του πληθυσμού να επεκτείνεται πολύ γρήγορα.
Ο Ντάνιελ Μπέρμαν, αναπληρωτής διευθυντής της Εκστρατείας για την Πρόσβαση στα Βασικά Φάρμακα κατά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στην Ελβετία, δήλωσε ότι το σχέδιο επικεντρώνεται κυρίως στα νέα εμβόλια,  και θεωρεί ότι ο στερεότυπος εμβολιασμός είναι ένα αποτελεσματικότερο σχέδιο δράσης. 
Ο Berman πρόσθεσε ότι η ντόπια παραγωγή εμβολίων θα μπορούσε να έχει «θετική επίδραση στις αναδυόμενες, οι χώρες μεσαίου εισοδήματος", καθώς και τη μείωση του κόστους των τεχνολογιών εμβολίου.
Μέσα από συντεχνιασμό, φαρμακευτικές εταιρίες θα μπορούσαν να μεταφέρουν τις εγκαταστάσεις τους στην Αφρική και την Ινδία για την παραγωγή και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και  να δώσουν πρόσβαση σε άδειες.
Ο Simon Wright, διευθυντής της Παιδικής Επιβίωσης στο  Σώστε τα Παιδιά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ικανοποιημένος με το σχέδιο από τον ΠΟΥ και την DVC. 
Ο Ράιτ λέει ότι η πρωτοβουλία αυτή θα προσφέρει μια «ισχυρή έμφαση στην ανάπτυξη των συστημάτων υγείας  για να φθάσει σε εκείνα τα παιδιά που δεν ήταν ακόμα εμβολιασμένα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: