Αμετακίνητος ο Π. Καμμένος
Με το ένα πόδι εκτός ΝΔ, είναι πλέον ο πρώην υπουργός της παράταξης, Πάνος Καμμένος, μετά την επιμονή του να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης προς την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, παρά το γεγονός ότι η Συγγρού έχει ζητήσει αυστηρή κομματική πειθαρχία στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.
Ο κ. Καμμένος, θα είναι ο δεύτερος «γαλάζιος» βουλευτής, που θα δει την πόρτα της εξόδου από την Κ.Ο. του κόμματος, μέσα σε λίγες ώρες, μετά το Σωτήρη Χατζηγάκη, που βρέθηκε εκτός ΝΔ, όχι λόγω της εναντίωσής του στο νέο κυβερνητικό σχήμα αλλά εξαιτίας των δηλώσεών του περί «ακροδεξιών σταγονιδίων», στο περιβάλλον Σαμαρά.
Δεν έπιασε το «μασάζ»
Η ηγεσία της ΝΔ, προσπάθησε να αποφύγει με κάθε τρόπο μια τέτοια εξέλιξη, με τα κορυφαία στελέχη να αρνούνται να τοποθετηθούν επί του θέματος, πριν τα πράγματα πάρουν την οριστική τους πορεία και τον Αντώνη Σαμαρά να συναντά, ο ίδιος προσωπικά, στο γραφείο του, τον διαφωνούντα βουλευτή, λίγο πριν από τη μία χθες το μεσημέρι, σε μια ύστατη προσπάθεια να τον μεταπείσει.
«Είπα στον Πρόεδρο ότι τον στηρίζω αλλά δεν μπορώ να έρθω απέναντι στη συνείδηση μου. Θα ψηφίσω όχι. Στηρίζω τη ΝΔ και δεν θα δημιουργήσω κανένα πρόβλημα στην παράταξη», ξεκαθάρισε ο ίδιος ο κ. Καμμένος αμέσως μετά την πεντάλεπτη επαφή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, τον οποίο χαρακτήρισε «φίλο», παρά το γεγονός πως ο Αντώνης Σαμαράς, φέρεται να του κατέστησε σαφές πως το κόμμα πρέπει να πάει συντεταγμένο στην σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης.
«Θα παραμείνω ΝΔ»
«Εάν με διαγράψει η ΝΔ για τις θέσεις τις οποίες είχε η ΝΔ πριν από 4 ημέρες, γιατί εγώ αυτό που κάνω είναι να παραμένω σε αυτές τις θέσεις που έλεγε η ΝΔ όταν ψηφίστηκε το μνημόνιο, δεν είναι κάποιες καινούργιες θέσεις τις οποίες τις φαντάστηκα, εάν γίνει αυτό, εγώ θα παραμείνω στη ΝΔ», δήλωσε μάλιστα αργά το απόγευμα στο real fm, εμμένοντας στην απόφασή του να μη στηρίξει το νέο μεταβατικό σχήμα, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, και δηλώνοντας έτοιμος για κάθε εξέλιξη.
Ο κ. Καμμένος, εμφανίζεται πάντως εδώ και ημέρες αποφασισμένος, διαμηνύοντας πως προτιμά να διαγραφεί παρά να τον φτύνουν οι επόμενες γενεές ως προδότη, ενώ και από το βήμα της Βουλής, υποστήριξε βροντερά πως «είναι πρωτοφανές να συζητούμε για προγραμματικές δηλώσεις για μια κυβέρνηση που δεν ψηφίστηκε αλλά αποτελείται από τους ίδιους υπουργούς της προηγούμενης που παραιτήθηκε».
Αν πάντως η ΝΔ αποφασίσει να διαγράψει τον βουλευτή της, η κοινοβουλευτική της παρουσία θα αδυνατίσει κι άλλο, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση θα εκπροσωπείται πια στη βουλή από μόλις 83 βουλευτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου