Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΤΩΡΑ LIVE ΕΟΕ.....


ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ Τώρα μας ακούτε live από εδώ http://eoellas.org/webradio Και μας βλέπετε live από εδώ http://eoellas.org/webtv — με την Katerina Mpakalidou στην τοποθεσία Studio Εοε.

ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ )


ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ )
Αγαπητή Τρικλοποδιά
Είμαι μια μητέρα 40 ετών από τη Θεσσαλονίκη.
ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ
ΠΑΝΩ ΣΕ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ . ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ.

Κύριε Τ….
Θα ήθελα να σας εκφράσω ορισμένες απόψεις μου με αφορμή ένα κείμενο που πρόσφατα διδάχτηκαν τα παιδιά μας και υπάρχει στο βιβλίο εργασιών της Γλώσσας της Β΄Γυμνασίου. Φέρει τον τίτλο «Πώς θέλουμε ένα σύγχρονο σχολείο…» Το κείμενο αναφέρεται λοιπόν στην ανάγκη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο θα έχει σκοπό την καλλιέργεια της αγάπης στην πατρίδα και το σεβασμό για τις άλλες πατρίδες. Παρακάτω όμως λέει: «Η νοσηρή αγάπη προς την πατρίδα, η προγονολατρεία, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και η εθνική αλαζονεία δεν έχουν θέση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, γιατί συγκρούονται με την βαθύτερη ουσία του ελληνισμού και υπονομεύουν την πρόοδο της πατρίδας μας».
Και εδώ γεννιούνται ποικίλα ερωτήματα όπως :
1)Τί θα πει «νοσηρή αγάπη για την πατρίδα»; Μήπως το να την αγαπάς τόσο ώστε να δίνεις τη ζωή σου γι αυτήν; Αυτό δεν έκαναν οι Έλληνες στην αρχαία αλλά και την νεότερη ιστορία; Αυτή η αγάπη δεν τους ξεσήκωνε να πολεμήσουν αδιαφορώντας για τη ζωή τους; Έτσι δεν άλλαξαν τη ροή της ιστορίας; Αν δεν είχαν δώσει το αίμα τους με κίνητρο αυτήν την αγάπη, θα ήμασταν ακόμη κάτω από τον ζυγό των κατακτητών (Περσών, Τούρκων, Γερμανών).
2)Επίσης με τον όρο «προγονολατρεία» τι εννοεί; Γιατί αναφέρεται σ’ αυτό ως κάτι αρνητικό και οπισθοδρομικό; Από πότε είναι κακό να αποδίδεις τιμές στους προγόνους, στους προπάτορές σου, σ’ αυτούς δηλαδή από τους οποίους κατάγεσαι;
3)Γιατί για την λέξη «εθνικισμός» έχει επικρατήσει η αρνητική έννοια του όρου αφού σημαίνει και : « Η άποψη που ενθαρρύνει την έκφραση και την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης, η αφοσίωση των ατόμων στο έθνος στο οποίο ανήκουν, χωρίς καμιά διάθεση υποτίμησης ή περιφρόνησης άλλου έθνους, εθνισμός, πατριωτισμός».(ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ- ΑΠΘ ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη)
4)Όσον αφορά την «ξενοφοβία» κανένας δεν θέλει ούτε του αρέσει να φοβάται. Γιατί όμως ο φόβος προς το άγνωστο και το ξένο, το οποίο είναι κάτι φυσιολογικό στον άνθρωπο, ακούγεται σαν ψυχική ασθένεια ή ποινικό αδίκημα; Άποψή μου είναι ότι κάθε λαός είναι υπέροχα μοναδικός και ωραίος. Αυτό που συντελείται όμως στη πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, είναι μια εισβολή, ένας εποικισμόςξένων ανθρώπων, η μετακίνηση των οποίων είναι υποκινούμενη και εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων, οι οποίοι με σημαία τον ανθρωπισμό και τα πανανθρώπινα δικαιώματα, προωθούν μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία χωρίς σύνορα, χωρίς εθνική ταυτότητα, όπου θα μπορούν να εκμεταλλεύονται τον πλούτο και τους ανθρώπους κάθε χώρας. Δεν δίνουν δεκάρα για τα τεράστια προβλήματα ανεργίας, βίας και εγκληματικότητας που δημιουργούνται σε ντόπιους και αλλοδαπούς από αυτήν την μετακίνηση πληθυσμών. Σκοπός τους είναι η όσο γίνεται πιο φθηνή εργασία χωρίς δικαιώματα Παράλληλα εμείς και τα παιδιά μας υποβαλλόμαστε σε μια κατήχηση-προπαγάνδα μέσα από τα ΜΜΕ αλλά και τα σχολικά βιβλία, η οποία κάθε μορφή αντίδρασης σε όλο αυτό, την βαπτίζει «ρατσισμό», «ξενοφοβία» «εθνικισμό »!
5) Με τη φράση «εθνική αλαζονεία» τι εννοεί; Μήπως την υπερηφάνεια που είναι φυσικό αλλά και ωραίο να έχει κάθε άνθρωπος για την πατρίδα και το έθνος στο οποίο ανήκει;
Όλοι οι παραπάνω όροι θεωρώ ότι είναι κατασκευασμένοι, φορτισμένοι με αρνητική σημασία με σκοπό την προπαγάνδα και δεν έχουν καμία σχέση με το ποιόν του λαού μας.
Κύριε Τ….
Ποιός είναι λοιπόν ο σκοπός των σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων; Εγώ διαβλέπω μια τάση στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, να χαλαρώσει η εθνική συνείδηση, να αποδεχτούμε ότι θ’ αλλάξει η εθνική ομοιογένεια, να υποβαθμιστούν και να αλλοιωθούν η ελληνική γλώσσα και η Ιστορία (έχω πολλά παραδείγματα επ’ αυτού, και από σχολικά βιβλία του Δημοτικού τα οποία διδάχθηκε η κόρη μου). Με άλλα λόγια να απομακρυνθούν οι νέες γενεές σιγά σιγά από τις ρίζες μας.
Κύριε Τ….
Σας γράφω όλα τα παραπάνω, όχι με διάθεση να επέμβω στο έργο σας, αλλά για να εκφράσω ως γονιός τις ανησυχίες μου στο δάσκαλο του παιδιού μου. Θεωρώ ότι παρόλο που τα νέα σχολικά βιβλία έχουν γραφεί σύμφωνα με τις επιταγές ενός πολιτικού συστήματος που προωθεί αρχές και θέσεις της παγκοσμιοποίησης , κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να προβληματίσει τα παιδιά πάνω σε ζητήματα και έννοιες που εκείνος θέλει.
Αν θέλετε λάβετε υπόψη τις σκέψεις, τις απόψεις και τις ανησυχίες μου.
Σας ευχαριστώ
Θ.Σ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TRIKLOPODIA.COM ΠΗΓΗ

ΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Tο νέο βίντεο του ΕΟΕ με τίτλο ΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ... φτάνει να σας συγκινήσει, να σας βάλει σε σκέψεις, να σας δώσει απαντήσεις αλλά και να σας πει πως εμείς γράφουμε ιστορία...
ΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ... from eoetv.vimeo on Vimeo.

Ὁ προσωπικὸς παθολόγος τοῦ ἀρχιεπισκόπου Χριστοδούλου: “Ὁ καρκίνος του ὀφείλονταν σὲ ἀκτινοβολίες τὶς ὁποῖες ὑπέστη”!!!VIDEO


Ὁ προσωπικὸς παθολόγος τοῦ ἀρχιεπισκόπου Χριστοδούλου: “Ὁ καρκίνος του ὀφείλονταν σὲ ἀκτινοβολίες τὶς ὁποῖες ὑπέστη”!!!VIDEOΔείτε το βίντεο:ΠΗΓΗ : PERIERGAA: Ὁ προσωπικὸς παθολόγος τοῦ ἀρχιεπισκόπου Χριστοδούλου: “Ὁ καρκίνος του ὀφείλονταν σὲ ἀκτινοβολίες τὶς ὁποῖες ὑπέστη”!!!VIDEO 

Αναπνέουμε δηλητήριο - Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές


Αναπνέουμε δηλητήριο - Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές


Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Ατττική και στα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς τα τζάκια και οι ξυλόσομπες πήραν φωτιά λόγω της αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Η αιθαλομίχλη εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία επισημαίνουν οι ειδικοί.
Τζάκια και...


ξυλόσομπες έχουν μετατρέψει τη χώρα σε θάλαμο αερίων.

Κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα, το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε, κυρίως στην Αθήνα και σε δύο χρονικές περιόδους, ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το φαινόμενο οφείλεται αφενός στις μετεωρολογικές συνθήκες, όπως ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασιακή αναστροφή, και αφετέρου στην έντονη χρήση εστιών καύσης που χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη βιομάζα.

Ταυτόχρονα παρατηρήθηκε έντονη οσμή στον περιβάλλοντα αέρα και σημαντική μείωση της ορατότητας.

Οπως δήλωσε στο Newsit o μηχανολόγος - μηχανικός του ΑΠΘ με ειδίκευση σε θέματα αέριας ρύπανσης, Χρίστος Βλαχοκώστας "αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι η ατμόσφαιρα των αστικών περιοχών σε πανελλαδικό επίπεδο πλήττεται λόγω της στροφής του κόσμου στην καύση των ξύλων.

Εκτός της επιβάρυνσης στην ποιότητα του αέρα η καύση των ξύλων έχει σχετιστεί και με ρύπους όπως ειναι το
βενζο(α)πυραίνιο, το οποίο είναι ένας πολυκυκλικός αρωματικός υδρογονάνθρακας που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ενα δεύτερο σημείο που πρέπει να σταθούμε ειναι το γεγονός πως πολλοί συμπολίτες μας λογω της αδυναμίας τους να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης ή καυσόξυλα, πολλές φορές καίνε οτι βρουν προκειμένου να ζεσταθούν. Η ανεξέλεγκτη καύση διάφορων υλικών όπως είναι τα νοβοπάν, όπως ειναι οι παλέτες, οπως είναι πράγματα που έχουν αρωματικούς υδρογονάνθρακες, μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση των ρύπων του αέρα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι από την καύση ξύλων σε σύγκριση με το πετρέλαιο εκλύονται 30 φορές περισσότερα μικροσωματίδια" είπε τέλος ο κύριος Βλαχοκώστας.


Το φαινόμενο της αιθαλομίχλης σήμανε συναγερμό στις υγεινομικές αρχές. Είναι ενδεικτικό οτι σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ ενα παραδοσιακό τζάκι εκλύει στην ατμόσφαιρα 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια από ότι ένας καλά συντηρημένος καυστήρας πολυκατοικίας με 25 διαμερίσματα.

Οπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης. οι κινδυνοι για τη δημόσια υγεία είναι μεγάλοι ενώ πρώτοι από όλους κινδυνεύουν όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος συστήνει στο κοινό τον περιορισμό καύσης βιομάζας (χρήση τζακιών και ξυλόσομπες), εφόσον δεν υφίσταται άμεση ανάγκη.

Κανείς ομως δεν μας απαντά στο ερώτημα πως στο καλό θα ζεσταθούμε εάν δεν αναβουμε ουτε καλοριφέρ λόγω της αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ούτε κλιματιστικά λόγω της αυξησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ούτε τζάκι λόγω της ρύπανσης...

(((ΕΟΕ)))Σήμερα στις 22:00 δεν ξεχνάμε Ουδείς Αναμάρτητος