Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τελειώνει ο χαβαλές κι αρχίζουν οι μπάτσες: Ξεκινάει η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ με το χαράτσι για τα ακίνητα


Τελειώνει ο χαβαλές κι αρχίζουν οι μπάτσες: Ξεκινάει η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ με το χαράτσι για τα ακίνηταΗ ΔΕΗ ανέφερε τέλος ότι για τις νέες εφαρμογές και ώρες εργασίας που θα απαιτηθούν από την ΔΕΗ για την είσπραξη του ειδικού τέλους η επιχείρηση θα εισπράξει το 0,25%.

Στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα αρχίσουν πιθανότατα να αποστέλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα ....

πρώτα σημειώματα που αφορούν το ειδικό τέλος ακινήτων, ανέφερε ο Διευθυντής Πωλήσεων της επιχείρησης Ευάγγελος Καρακατσάνης, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.


Ανέφερε ότι ο νόμος 4021 για το ειδικό τέλος ακινήτων αφορά όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και δεν είναι η ΔΕΗ η οποία θα δώσει εντολή να κοπεί το ρεύμα.

Πρόσθεσε ότι από το ειδικό τέλος ακινήτων απαλλάσσονται τα ακίνητα του δημοσίου, οι ναοί, οι πρεσβείες και οι κοινόχρηστοι χώροι. Επίσης ανέφερε ότι εξαιρείται το 35% των κοινόχρηστων χώρων των ξενοδοχείων και απαλλάσσονται όσοι έχουν βιομηχανικό τιμολόγιο και αγροτική κτηνοτροφική χρήση.

Αν υπάρχει κάποια βιομηχανία, πρόσθεσε, που δεν έχει απαλλαγεί από το τέλος, μπορεί να πάει στην αρμόδια ΔΟΥ και να της επιστραφούν τα χρήματα αφού προσκομίσει πιστοποιητικό. Επίσης ανέφερε ότι υπόχρεος για την καταβολή του τέλους είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης ακινήτου και αν το ρολόι είναι στο όνομα του ενοικιαστή, τότε πρέπει να το πληρώσει και να το συμψηφίσει με τα ενοίκια.

πηγή

Η Ελλάδα μέσω Ελλήνων μετόχων της "Τραπέζης της Ανατολής" διαθέτει χρυσό αξίας 52 Τρις Ευρώ με τα οποία δύναται να εξοφλήσει 48 φορές το Ελληνικό Δημό


Η Ελλάδα μέσω Ελλήνων μετόχων της "Τραπέζης της Ανατολής" διαθέτει χρυσό αξίας 52 Τρις Ευρώ με τα οποία δύναται να εξοφλήσει 48 φορές το Ελληνικό Δημόσιο χρέος 400 +700=1,1 Τρις Ευρώ,αλλά οι προδότες πολιτικοί αρνιούνται την προσφορά αυτών των Ελλήνων μετόχων!!!

Main building of the bank of Greece.Image via WikipediaΠρος όλους τους Λαούς του Πλανήτου.
Προς της Κυβερνήσεις των κρατών της Ευρώπης,
Και ειδικώς της Ελλάδος:
Δια τους μη γνωρίζοντες μαθηματικά τους πληροφορούμε ότι τα 52 τρις ευρώ τα οποία έκλεψαν οι Εβραίοι Rothschild Λονδίνου από τους Έλληνες μετόχους της "Τραπέζης της Ανατολής",η οποία συγχωνεύτηκε με την "Τράπεζα της Ελλάδος"Ιδιοκτησίας Rothschild Λονδίνου,ισοδυναμούν με 52,000 Δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα 52 τρις ευρώ είναι 48 φορές το σημερινό Δημόσιο χρέος της Χώρας του 1,1 τρις ευρώ (400 εξωτερικού +700εσωτερικό χρέος).
Κύριοι πίσω από όλη τη ζημιά σε όλα τα κράτη της Ευρώπης είναι η Κινεζική Hong με εκτελεστικά στελέχη τους Εβραίους και τους Σάξονες οι οποίοι σήμερα αποτελούν τα κυβερνητικά στελέχη όλων των κυβερνήσεων της Ευρώπης και οι οποίοι ξεπουλούν στην Hong και της Εβραϊκές και της Σαξονικές περιουσίες αλλά και τις περιουσίες των κρατών και των ιδιωτών των Ευρωπαϊκών κρατών.
52 Τρισεκατομμύρια έκλεψαν με διαταγές της Κινεζικής Hong (η οποία ανέκαθεν τους διέταζε και αυτή τους οργάνωσε σε τριάδες) οι κακούργοι Εβραίοι λωποδύτες διεθνείς εγκληματίες τραπεζίτες Rothschild του Λονδίνου από τους μετόχους της "τραπέζης της Ανατολής" κάθε μια από αυτές τις μετοχές έχει εκτιμηθεί και αξιολογηθεί από Έλληνα καθηγητή πανεπιστημίου της Αμερικής(ιδέ εκπομπή Τριανταφυλλόπουλου ζούγκλα 10/10/2011http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=397048&cid=4) ότι έχει αξία 1,1 τρισεκατομμύρια ευρώ δηλαδή αυτός ο Έλληνας καθηγητής Γεωργαντζάς της Νέας Υόρκης αξιολογεί την κάθε μια μετοχή με πολύ μεγαλύτερη αξία από ότι την αξιολόγησε ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής οικονομίας του Μαίρυλαντ κ. Καρυώτης της τάξεως μεγέθους 670 δισεκατομμυρίων ευρώ εκάστη (ιδέ άρθρο ιστολογίουhttp://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/09/blog-post_4137.html) .
Συμπέρασμα:
Οι διεθνείς απατεώνες τοκογλύφοι τραπεζίτες Rothschild Εβραίοι έχουν κλέψει από τους Έλληνες μετόχους της τραπέζης της ανατολής και έχουν κατασχέσει και καταχραστεί 52 τρις ευρώ σε χρυσό.
Καλούνται οι Ελληνικές κυβερνήσεις να διεκδικήσουν όλο αυτό το τεράστιο ποσό των δικαιούχων μετόχων Ελλήνων της τραπέζης της Ανατολής ήτοι να διεκδικήσουν 52 τρις ευρώ υπέρ ιδιωτών Ελλήνων από τους διεθνείς Εβραίους απατεώνες Rothschild οι οποίοι είναι κατά πλειοψηφία μέτοχοι της Εθνικής τραπέζης της Ελλάδος με την "τράπεζα Ελλάδος" ως συγχωνευθείσα με την "τράπεζα της ανατολής".
Μόνο μια τέτοια μετοχή αξίας 1,1 τρισεκατομμυρίων ευρώ καλύπτει όλο το Ελληνικό εξωτερικό και εσωτερικό δημόσιο χρέος ήτοι τα 400 δισεκατομμύρια του εξωτερικού Ελληνικού χρέους και τα 700 δισεκατομμύρια του εσωτερικού Ελληνικού χρέους ήτοι σύνολο 1,1 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Εάν αυτές οι μετοχές φορολογηθούν νομίμως από το Ελληνικό κράτος με φόρο 2% επί των 48 μετοχών ήδη η Ελλάδα θα διαθέτει στο ταμείο της 1,1 τρισεκατομμύριο ευρώ για την πλήρη εξόφληση του Ελληνικού εξωτερικού και εσωτερικού δημόσιου χρέους.
Και επομένως Έλληνες,Ευρωπαίοι,Αμερικανοί,Αφρικανοί,και Ασιάτες μετά ταύτα απελάστε ή σκοτώστε τους Κινέζους και από την Ελλάδα και από την χώρα σας τώρα διότι αυτοί ήταν πίσω από κάθε Εβραϊκή βρωμιά επάνω στον πλανήτη ήτοι την Κινεζική Hong.
Διότι αυτές οι μετοχές είναι ψέμα ότι τάχα έχουν μηδενιστεί γιατί τις έχει στα χέρια της και η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ελλάδος αυτές τις μετοχές και τις χρησιμοποιεί ως εγγύηση για να χρηματοδοτεί μεγάλα έργα και μεγάλα δάνεια(ίδε εκπομπή Τριανταφυλλόπουλουhttp://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=397048&cid=4).
Επομένως είναι εν πλήρη ισχύει αυτές οι μετοχές και είναι ψέμα αυτό που ανακοίνωσε η "Τράπεζα της Ελλάδος" προς τους μετόχους ότι δεν υπάρχουν πια μηδενίστηκαν οι μετοχές,ενώ η αλήθεια είναι ότι έχει στα χέρια της αυτές τις μετοχές για να παίρνει διατραπεζικά διακρατικά δάνεια από τράπεζες του εξωτερικού.
Επομένως ο μέγιστος εχθρός της Ελλάδος και των λοιπών κρατών δεν είναι οι Εβραίοι οι οποίοι είναι εκτελεστικά όργανα της Hong αλλά μέγιστοι εχθροί της Ελλάδος και των λοιπών κρατών είναι οι Κινέζοι της Hong και άρα και η σημερινή κυβέρνηση της Κίνας της οποίας τα μέλη είναι όλα άνευ εξαιρέσεως μέλη της υπερστοάς Hong.
Άρα αυτά που λένε ότι έρχονται στην Ελλάδα και στα λοιπά κράτη με φιλικές διαθέσεις είναι φούμαρα και στείλτε τους να πάνε από εκεί που ήρθαν οι Κινέζοι διότι έχουν καταστρέψει την Ελλάδα μέσω των rothschild και της ιδιωτικής τους εταιρίας ήτοι της "Τραπέζης της Ελλάδος" η οποία δεν είναι Ελληνικό ίδρυμα ούτε η Εθνική Τράπεζα αλλά είναι ίδρυμα ιδιωτική εταιρία των Rothschild δηλαδή της Hong με σκοπό να κλέψουν τον ιδρώτα των Ελλήνων και να ξεπουληθεί και να γίνει πλειστηριασμός της Ελλάδος με τρις και εξήντα με τεχνική πτώχευση της Ελλάδος στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου σε ορυκτά πετρέλαιο μέταλλα κλπ γιατί τελικά και τα μνημόνια είναι και αυτά έργα της Hong.
Και τα ίδια που κάνουν με την Ελλάδα κάνουν με όλους τους Λαούς όπως Πορτογαλίας,Ισπανίας,Ιταλίας,Ιρλανδίας,και της Αγγλίας στην οποία πήγαν και μετοίκησαν εκεί οι Εβραίοι και οι Σάξονες ως εισβολείς μογγόλοι και έκαναν σκλάβους τους Βρετανούς τους Ιρλανδούς και τους Σκοτσέζους και τους Ουαλούς δηλαδή τους λευκούς Πελασγούς και έχουν στο μάτι τώρα να φαλιρίσουν και την Γερμανία και την Γαλλία και όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Αυτά είναι τα έργα της Hong μέσω των Rothschild στην Ελλάδα.
Η τράπεζα της Ελλάδος και η Εθνική τράπεζα δεν είναι Ελληνικά κρατικά ιδρύματα αλλά είναι ιδρύματα με πλειοψηφία των Rothschild,η τράπεζα της Ελλάδος έχει και βαυαρούς μέσα από τον Όθωνα ακόμα τον Wittelsbach τον Εβραίο βασιλιά της Ελλάδος οι οποίες μετοχές είναι λιγότερες από αυτές των Rothschild Λονδίνου αλλά δεν είναι Ελληνικές της έχουν σήμερα οι κληρονόμοι του Όθωνα ή αλλιώς Otto Friedrich Ludwig von Wittelsbach του γένους του βασιλιά της Βαυαρίας.
Παρακάτω ακολουθεί πίνακας με τις τράπεζες τις οποίες ελέγχει σήμερα η οικογένεια Rothschild ήτοι το τραπεζικό καρτέλ τα στοιχεία είναι πέραν κάθε αμφισβητήσεως και συνάμα συγκλονιστικά
Representative Office for Asia and the Pacific
78th floor, Two International Finance Centre
8 Finance Street, Central
Hong Kong
Special Administrative Region of the People’s Republic of China
Telephone: (+852) 2878 7100
Fax: (+852) 2878 7123
Representative Office for the Americas
Torre Chapultepec
Rubén Darío 281 – 17th floor
Col. Bosque de Chapultepec
Del. Miguel Hidalgo
11580 México, D.F.
México
Telephone: (+52) 55 91380290
Fax: (+52) 55 91380299
The Rothschild-Owned Central Banks of the World
Afghanistan: Bank of Afghanistan
Albania: Bank of Albania
Algeria: Bank of Algeria
Argentina: Central Bank of Argentina
Armenia: Central Bank of Armenia
Aruba: Central Bank of Aruba
Australia: Reserve Bank of Australia
Austria: Austrian National Bank
Azerbaijan: Central Bank of Azerbaijan Republic
Bahamas: Central Bank of The Bahamas
Bahrain: Central Bank of Bahrain
Bangladesh: Bangladesh Bank
Barbados: Central Bank of Barbados
Belarus: National Bank of the Republic of Belarus
Belgium: National Bank of Belgium
Belize: Central Bank of Belize
Benin: Central Bank of West African States (BCEAO)
Bermuda: Bermuda Monetary Authority
Bhutan: Royal Monetary Authority of Bhutan
Bolivia: Central Bank of Bolivia
Bosnia: Central Bank of Bosnia and Herzegovina
Botswana: Bank of Botswana
Brazil: Central Bank of Brazil
Bulgaria: Bulgarian National Bank
Burkina Faso: Central Bank of West African States (BCEAO)
Burundi: Bank of the Republic of Burundi
Cambodia: National Bank of Cambodia
Cameroon: Bank of Central African States
Canada: Bank of Canada - Banque du Canada
Cayman Islands: Cayman Islands Monetary Authority
Central African Republic: Bank of Central African States
Chad: Bank of Central African
Chile: Central Bank of Chile
China: The People’s Bank of China
Colombia: Bank of the Republic
Comoros: Central Bank of Comoros
Congo: Bank of Central African States
Costa Rica: Central Bank of Costa Rica
Côte d’Ivoire: Central Bank of West African States (BCEAO)
Croatia: Croatian National Bank
Cuba: Central Bank of Cuba
Cyprus: Central Bank of Cyprus
Czech Republic: Czech National Bank
Denmark: National Bank of Denmark
Dominican Republic: Central Bank of the Dominican Republic
East Caribbean area: Eastern Caribbean Central Bank
Ecuador: Central Bank of Ecuador
Egypt: Central Bank of Egypt
El Salvador: Central Reserve Bank of El Salvador
Equatorial Guinea: Bank of Central African States
Estonia: Bank of Estonia
Ethiopia: National Bank of Ethiopia
European Union: European Central Bank
Fiji: Reserve Bank of Fiji
Finland: Bank of Finland
France: Bank of France
Gabon: Bank of Central African States
The Gambia: Central Bank of The Gambia
Georgia: National Bank of Georgia
Germany: Deutsche Bundesbank
Ghana: Bank of Ghana
Greece: Bank of Greece
Guatemala: Bank of Guatemala
Guinea Bissau: Central Bank of West African States (BCEAO)
Guyana: Bank of Guyana
Haiti: Central Bank of Haiti
Honduras: Central Bank of Honduras
Hong Kong: Hong Kong Monetary Authority
Hungary: Magyar Nemzeti Bank
Iceland: Central Bank of Iceland
India: Reserve Bank of India
Indonesia: Bank Indonesia
Iran: The Central Bank of the Islamic Republic of Iran
Iraq: Central Bank of Iraq
Ireland: Central Bank and Financial Services Authority of Ireland
Israel: Bank of Israel
Italy: Bank of Italy
Jamaica: Bank of Jamaica
Japan: Bank of Japan
Jordan: Central Bank of Jordan
Kazakhstan: National Bank of Kazakhstan
Kenya: Central Bank of Kenya
Korea: Bank of Korea
Kuwait: Central Bank of Kuwait
Kyrgyzstan: National Bank of the Kyrgyz Republic
Latvia: Bank of Latvia
Lebanon: Central Bank of Lebanon
Lesotho: Central Bank of Lesotho
Libya: Central Bank of Libya
Lithuania: Bank of Lithuania
Luxembourg: Central Bank of Luxembourg
Macao: Monetary Authority of Macao
Macedonia: National Bank of the Republic of Macedonia
Madagascar: Central Bank of Madagascar
Malawi: Reserve Bank of Malawi
Malaysia: Central Bank of Malaysia
Mali: Central Bank of West African States (BCEAO)
Malta: Central Bank of Malta
Mauritius: Bank of Mauritius
Mexico: Bank of Mexico
Moldova: National Bank of Moldova
Mongolia: Bank of Mongolia
Montenegro: Central Bank of Montenegro
Morocco: Bank of Morocco
Mozambique: Bank of Mozambique
Namibia: Bank of Namibia
Nepal: Central Bank of Nepal
Netherlands: Netherlands Bank
Netherlands Antilles: Bank of the Netherlands Antilles
New Zealand: Reserve Bank of New Zealand
Nicaragua: Central Bank of Nicaragua
Niger: Central Bank of West African States (BCEAO)
Nigeria: Central Bank of Nigeria
Norway: Central Bank of Norway
Oman: Central Bank of Oman
Pakistan: State Bank of Pakistan
Papua New Guinea: Bank of Papua New Guinea
Paraguay: Central Bank of Paraguay
Peru: Central Reserve Bank of Peru
Philippines: Bangko Sentral ng Pilipinas
Poland: National Bank of Poland
Portugal: Bank of Portugal
Qatar: Qatar Central Bank
Romania: National Bank of Romania
Russia: Central Bank of Russia
Rwanda: National Bank of Rwanda
San Marino: Central Bank of the Republic of San Marino
Samoa: Central Bank of Samoa
Saudi Arabia: Saudi Arabian Monetary Agency
Senegal: Central Bank of West African States (BCEAO)
Serbia: National Bank of Serbia
Seychelles: Central Bank of Seychelles
Sierra Leone: Bank of Sierra Leone
Singapore: Monetary Authority of Singapore
Slovakia: National Bank of Slovakia
Slovenia: Bank of Slovenia
Solomon Islands: Central Bank of Solomon Islands
South Africa: South African Reserve Bank
Spain: Bank of Spain
Sri Lanka: Central Bank of Sri Lanka
Sudan: Bank of Sudan
Surinam: Central Bank of Suriname
Swaziland: The Central Bank of Swaziland
Sweden: Sveriges Riksbank
Switzerland: Swiss National Bank
Tajikistan: National Bank of Tajikistan
Tanzania: Bank of Tanzania
Thailand: Bank of Thailand
Togo: Central Bank of West African States (BCEAO)
Tonga: National Reserve Bank of Tonga
Trinidad and Tobago: Central Bank of Trinidad and Tobago
Tunisia: Central Bank of Tunisia
Turkey: Central Bank of the Republic of Turkey
Uganda: Bank of Uganda
Ukraine: National Bank of Ukraine
United Arab Emirates: Central Bank of United Arab Emirates
United Kingdom: Bank of England
United States: The Dirty Nasty Stinky Fed, Federal Reserve Bank of New York
Uruguay: Central Bank of Uruguay
Vanuatu: Reserve Bank of Vanuatu
Venezuela: Central Bank of Venezuela
Vietnam: The State Bank of Vietnam
Yemen: Central Bank of Yemen
Zambia: Bank of Zambia
Zimbabwe: Reserve Bank of Zimbabwe
Αποδεικνύεται τελικώς ότι οι Τριάδες της Hong χρησιμοποιώντας ως όργανα της τους τραπεζίτες Rothschild και εδικός τους Εβραίους Rothschild Λονδίνου προκάλεσαν την απάτη της κατασχέσεως του Ελληνικού χρυσού των μεγιστάνων Ελλήνων μικράς Ασίας μέσω μετοχών οι οποίες πληρώνονταν από αυτούς τους μεγιστάνες σε χρυσό και με χρυσές λύρες με τον δόλιο σκοπό ωστε αυτός ο χρυσός να μην επιστραφεί ποτέ στους Έλληνες δικαιούχους ούτε ως κεφάλαιο.
Τελικό συμπέρασμα είναι ότι από αρχαιοτάτων χρόνων η Hong έχει ρυθμίσει την εισβολή των Εβραίων και την άνοδο των Εβραίων και των Σαξόνων ως πρωθυπουργών ως προέδρων και υπουργών όλων των κρατών της δύσεως ώστε τον συγκεκριμἐνο χρόνο τον οποίο είχε θέσει ως στόχο δηλαδή στην εποχή μας μέσω αυτών των πρακτόρων της Εβραίων και Σαξόνων να προκαλέσει την πτώχευση όλων των κρατών του πλανήτου για να πωληθούν τα δημόσια χρέη των κρατων στην Κεντρική τράπεζα της Κίνας και έτσι η Hong και η κεντρική τράπεζα της Κίνας και η Κινεζική Κυβέρνηση να γίνουν οι δικαιούχοι ιδιωκτήτες και κάτοχοι όλων των δημοσίων περιουσιών και ιδιωτικών περιουσιών των λευκών ανδρομεδίων πολιτών της δύσεως με αιτιολογία ότι η Κίνα είχε αγοράσει τα δημόσια χρέη αυτών των κρατών όπως ήδη συμβαίνει με το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ το οποίο η κεντρική τράπεζα δηλαδή η τράπεζα ροκφέλερ ΗΠΑ επώλησε προς την κεντρική τράπεζα της Κίνας ώστε δολίως με τον τρόπο αυτό να ιδρυθεί η πλανητική δικτατορία της βασιλείας του Ιεχωβά Σιν-Σιών-Σινά της Κίνας ήτοι του Δρακονιανού τέρατος της Δρακοχελώνας της Σελήνης .
Εάν εντός μιας εβδομάδος από την συγγραφή του παρόντος σήματος της Ο.Ε.Α. η ΕλληνοΕβραική προδοτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα ΕλληνοΕβραικής ιδρύσεως κόμματα της Ελληνικής Βουλής-Αβουλίας των Ελλήνων δεν έχουν απαιτήσει δημοσίως με προσφυγή στα ξένα ανώτατα διεθνή δικαστήρια την επιστροφή αυτών των κλοπιμαίων των 52 τρις ευρώ σε χρυσό από τους Εβραίους rothschild Λονδίνου καλούμε τους Έλληνες να Σκοτώσουν Τώρα τα μέλη της Ελληνικής Βουλής διότι έχουν δημιουργήσει πλαστή χρεοκοπία της Ελλάδος ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε με το 1/48 αυτών των μετοχών να αποπληρώσει όλο το Εσωτερικό και Εξωτερικό δημόσιο χρέος της και ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες 47 μετοχές αξίας η κάθε μια 1,1 τρις ευρώ να γίνει σήμερα η Ελβετία του πλανήτη.
Με πλήρη εκμετάλλευση των πετρελαίων της των φυσικών αερίων της των λοιπών κοιτασμάτων σπανίων μετάλλων και κρυστάλλων εις το Ελληνικό υπέδαφος και με ίδρυση πλείστον βιομηχανιών δια την δημιουργία απολύτου αυτονομίας πολιτικής και αμυντικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.Και δια την δημιουργία πλήρους αυτονόμου γεωργίας και κτηνοτροφίας στην Ελλάδα με βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία ακριβών προϊόντων βιολογικών τα οποία η Ελλάδα θα μπορούσε να θησαυρίσει ως πλουσιότερη χώρα του κόσμου.
Διότι η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα του κόσμου αλλά οι ΕλληνοΕβραίοι και οι μασόνοι Έλληνες πολιτικοί προδότες της Ελληνικής βουλής-αβουλίας των Ελλήνων την κατέστησαν δολίως την πτωχότερη χώρα του κόσμου με προοπτική να φύγει η πτωχότερη χώρα και να σφαγή από τους στρατούς πρώτα από τους στρατούς του άξονος Β.Α.Σ.Τ./Ρ. και δεύτερον από τους στρατούς του άξονος Ρ.Ι.Κ. στον Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Δια ταύτα η Ο.Ε.Α.καλεί όλους τους μη Μασόνους not masons αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων των κρατών της δύσεως και όλους τους μη Μασόνους not masons αξιωματικούς των αστυνομικών σωμάτων των κρατών της δύσεως και τους ομολόγους τους Αμερικής Βορείου Αμερικής Καναδά Νοτίου Αμερικής Ευρώπης Αφρικής και Ασιατικών κρατών να ανατρέψουν της κυβερνήσεις τους οι οποίες επιτρέπουν παρουσία Κινέζων στης Χώρες τους και να εκδιώξουν ή να σκοτώσουν τους Κινέζους οι οποίοι έχουν εισβάλει στις χώρες τους με τον δόλιο βεβαιομένο πλέον σκοπό να κάνουν κατάσχεση των δημοσίων περιουσιών και των ιδιωτικών περιουσιών των πολιτών των χωρών τους και να μεταβιβάσουν μετά την κυριότητα αυτών των δημοσίων και ιδιωτικών περιουσιών προς την κεντρική τράπεζα της Κίνας δια να ιδρυθεί η παγκόσμια δικτατορία του Ιεχωβά Σιν Σιών Σινά Κίνας επί του πλανήτου για χίλια έτη σύμφωνα με τις θεωρίες οι οποίες εκτίθενται γραπτώς στα βιβλία των μαρτύρων του Ιεχωβά περί χιλιετούς ισχύος της βασιλείας του Ιεχωβά επί του πλανήτου.Εάν οι ένοπλες δυνάμεις των κρατών της δύσεως των κρατών της Αφρικής και των Ασιατικών κρατών και της Ρωσίας βεβαίως βεβαίως και της Αυστραλίας δεν απελάσουν αμέσως από τις χώρες τους και δεν σκοτώσουν τους εκεί υπάρχοντες Κινέζους τότε η Κίνα αφού κάνει οικονομική κατάσχεση των δημοσίων και ιδιωτικών περιουσιών των λαών της δύσεως όπως ήδη έχει αναφέρει η Ο.Ε.Α. σε άλλα κείμενα της και αποδείξει ο Κινεζικός στρατός 200.000.000 πρόκειτε να γενοκτονήσει όλους τους μη Κινέζους και μη Κορεάτες του πλανήτου συμπεριλαμβανομένων των ηλιθίων Εβραίων και Σαξόνων διότι ανέκαθεν η Κίνα έπραττε ακριβώς αυτό αφού χρησιμοποιούσε τους μογγόλους Εβραίους και Σάξονες αλλά και τους άλλους μογγόλους τύπου τσέκινς χάν τους σφαγείς της ανθρωπότητος τελικά αυτή έσφαζε αυτούς τους μογγόλους διότι το ποσοστό δύναμης το οποίο δημιουργούσαν οι περιφερειακοί αυτοί μογγόλοι ήταν κίνδυνος για την ανατροπή της εξουσίας της Hong επί της Κίνας και επί του πλανήτου.
ΠΗΓΗ:
http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/10/52-48-400-70011.html

Μηχανισμός Αντικυθήρων σε ρολόι χειρός


Μηχανισμός Αντικυθήρων σε ρολόι χειρός


antikwatch- miastala
HublotWatch ανακατασκευάζει τον μηχανισμό των Αντικυθήρων για ρολόι χειρός. Η Ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών πολυτελείας Hublot «στρίμωξε» τον μηχανισμό των Αντικυθήρων–τον εξαιρετικής ακριβείας υπολογιστή της Αρχαίας Ελλάδας–σε ένα μοναδικό χειροποίητο ρολόι χειρός.
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένας εξελιγμένος μηχανισμός που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα τον τελευταίο αιώνα π.Κ.Ε. Τότε, χάθηκε για τα επόμενα 2000 χρόνια, όταν ένα Ρωμαϊκό πλοίο βυθίστηκε κοντά στις ακτές των Αντικυθήρων ώσπου οι δύτες επιτέλους τον ανακάλυψαν ξανά το 1901.

Οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι εντυπωσιάστηκαν με την πολυπλοκότητά του και την ακρίβειά του–παρόμοιοι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται στην αστρονομία έκαναν να εμφανιστούν ξανά τον 14ο αιώνα μ.Κ.Ε.–αλλά ο βαθμός της διάβρωσής του και ο αριθμός των κομματιών που του έλειπαν κατέστησαν δύσκολη την εξακρίβωση της λειτουργίας του για ακόμα έναν αιώνα.
Το 2006, οι αρχαιολόγοι χρησιμοποίησαν ακτίνες Χ υψηλής ευκρίνειας ώστε να διαπεράσουν τα στρώματα των ακαθαρσιών και της σκουριάς για να δουν τους μηχανισμούς και να διαβάσουν περισσότερες Ελληνικές επιγραφές. Το μεταφρασμένο κείμενο οδήγησε τους ιστορικούς να συμπεράνουν ότι οι μηχανισμοί του ήταν στην πραγματικότητα μέρος ενός εξαιρετικής ακρίβειας ηλιακού ημερολογίου που είχε τη δυνατότητα να προβλέψει τις ηλιακές και σεληνιακές εκλείψεις που πρόκειται να συμβούν δεκαετίες μπροστά.
Τώρα, οι «μάγοι» της ωρολογοποιίας της Hublot έχουν ανακατασκευάσει την συσκευή, την έχουν συρρικνώσει σε τέτοιο βαθμό για να χωράει σε ένα ρολόι χειρός.
«Η πρώτη δουλειά της ομάδας ήταν να δημιουργήσει μέσα σε χώρο λίγων κυβικών εκατοστών αυτό που οι μηχανικοί της αρχαιότητας είχαν κατασκευάσει μέσα σε αρκετές εκατοντάδες κυβικά εκατοστά, διασφαλίζοντας ότι η κατασκευή τους ήταν απολύτως πιστή στην αρχική μορφή του μηχανισμού,» είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.
Η πρωταρχική λειτουργία του ρολογιού αυτού θα είναι παραδόξως να δείχνει την ώρα. Αλλά η πρόσθια και πίσω όψη του αποκαλύπτουν ένα συνονθύλευμα από καντράν, μηχανισμών και ημερολογίων. Στην πρόσθια όψη δείχνει ένα ημερολόγιο για τους Πανελλήνιους αγώνες, το Αιγυπτιακό ημερολόγιο, το Ζωδιακό ημερολόγιο, τις φάσεις της σελήνης και ένα διάφραγμα που δείχνει τον Ήλιο και την Σελήνη.
Στην πίσω όψη το ρολόι δείχνει τον Καλλιπικό Κύκλο (έναν κύκλο 76 ετών που είχε προτείνει ο Κάλλιπος το 330π.Κ.Ε.), τον Μετωνικό Κύκλο (έναν κύκλο 235 μηνών, 19 χρόνων), το κύκλο του Σάρου (223 συνοδικοί κύκλοι που χρησιμοποιούνται για να προβλεφθούν οι εκλείψεις του Ηλίου και της Σελήνης) και ο Εξέλιγμος Κύκλος (ένας κύκλος 54 ετών για την πρόβλεψη συνεχών εκλείψεων). Δηλ. δεν είναι μονάχα, για να κοιτάς την ώρα, αν άργησες στο ραντεβού.
Δυστυχώς, δεν θα μπορέσετε να αγοράσετε ένα από αυτά τα ρολόγια, έτσι μην έχετε ελπίδες κοιτάζοντας το Εξέλιγμο ημερολόγιο όταν θα είστε έτοιμοι. Το ρολόι θα παρουσιαστεί σε έκθεση για ρολόγια στην πόλη της Βασιλείας την Άνοιξη του 2012, και μετά θα μεταφερθεί σε μόνιμη έκθεση στο Musée des Arts et Métiers.
miastala
miastala2
Τι είναι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων;
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων (γνωστός και ως αστρολάβος των Αντικυθήρων ή υπολογιστής των Αντικυθήρων) είναι ένα αρχαίο τέχνημα, ήταν ένας μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων, που παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό. Ο Υπολογιστής των Αντικυθήρων όπως έχει ονομαστεί ένα αστρονομικό όργανο – υπολογιστής που μετρούσε τις εκλείψεις του Ηλίου και της Σελήνης και κατά πάσα πιθανότητα τις τροχιές των πλανητών. Μια διάταξη που είναι από τις πιο σημαντικές μηχανικές εφευρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο ανοικτά του Ελληνικού νησιού Αντικύθηρα μεταξύ των Κυθήρων και της Κρήτης. Με βάση τη μορφή των ελληνικών επιγραφών που φέρει χρονολογείται μεταξύ του 120 π.κ.ε. και του 90π.κ.ε. αρκετά πριν από την ημερομηνία του ναυαγίου, το οποίο ενδέχεται να συνέβη ανάμεσα στο 87 π.κ.ε. και 63 π.κ.ε.. Θα μπορούσε να ήταν κατασκευασμένο μέχρι μισόν αιώνα πριν το ναυάγιο. Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε το 1900 σε βάθος περίπου 40 με 64 μέτρων και πολλοί θησαυροί, αγάλματα και άλλα αντικείμενα, ανασύρθηκαν από Συμιακούς σφουγγαράδες και βρίσκονται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.
Το περίεργο εύρημα: ένα κουτί (20x30x8 εκ.) με μπρούτζινα και ξύλινα μέρη που είχαν παραμορφωθεί από τη διάβρωση. Το 1902, ο αρχαιολόγος Βαλέριος Στάης το εξέτασε με μεγαλύτερη προσοχή για να ανακαλύψει με έκπληξη ότι τα μεταλλικά μέρη του έχουν περίγραμμα οδοντωτών τροχών,ενσωματωμένο και εμφανείς επιγραφές με αστρονομικούς όρους. .
Οι κατοπινοί ερευνητές διαφώνησαν σε πολλές περιπτώσεις μεταξύ τους αλλά όλοι ήταν σίγουροι ότι επρόκειτο για τον πιο σύνθετο μηχανισμό της αρχαιότητας που χρονολογείτο περίπου έναν αιώνα π.Χ., και ότι δεν είχε ανακαλυφθεί σε κανένα μέρος του κόσμου τίποτα παρόμοιο για τα επόμενα 1.300 χρόνια. Κανείς όμως δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα τι ήταν. Άλλωστε, οι μελετητές δεν είχαν ιδιαίτερα εξελιγμένα μέσα έρευνας και δια του γυμνού οφθαλμού ήταν εξαιρετικό παρακινδυνευμένο να βγάλουν συμπεράσματα.
Αργότερα ερεύνησε το Μηχανισμό ο Derek de Solla Price με τη βοήθεια επιστημόνων από τον Δημόκριτο κατά τη δεκαετία του ‘50. Ο Βρετανός μάλιστα είχε προχωρήσει και σε μια ανακατασκευή του αντικειμένου, της οποίας η ορθότητα αμφισβητήθηκε αργότερα. Όσο δεν υπήρχε μια τεκμηριωμένη και συνολική απάντηση για το μυστηριώδες αντικείμενο, τόσο γίνονταν πιο ακραίες οι εκδοχές για τη φύση και την προέλευσή του. Άλλωστε ένας από τους ερευνητές που ενδιαφέρθηκε να μάθει περισσότερο για τον μηχανισμό ήταν και ο περίφημος Εριχ Φον Νταίνικεν που μιλούσε για εξωγήινους.
antikythera-miastala
Ο μηχανισμός είναι η αρχαιότερη σωζόμενη διάταξη με γρανάζια. Είναι φτιαγμένος από μπρούντζο σε ένα ξύλινο πλαίσιο και έχει προβληματίσει και συναρπάσει πολλούς ιστορικούς της επιστήμης και της τεχνολογίας αφότου ανακαλύφθηκε. Η πιο αποδεκτή θεωρία σχετικά με τη λειτουργία του υποστηρίζει ότι ήταν ένας αναλογικός υπολογιστής σχεδιασμένος για να υπολογίζει τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων. Πρόσφατες λειτουργικές ανακατασκευές της συσκευής υποστηρίζουν αυτήν την ανάλυση. Ο ανακαλυφθείς μηχανισμός της κίνησης της Σελήνης είναι εξαιρετικά εντυπωσιακός, καθότι δίνει τη δυνατότητα μεταβλητής γωνιακής ταχύτητας στον άξονα που κινεί τη Σελήνη (δεύτερος Νόμος Κέπλερ).
anticythere_miastalaMeccanismo di Antikytera.jpg
Ο καθηγητής Ντέρεκ ντε Σόλλα Πράις (Derek De Solla Price), φυσικός και ιστορικός της επιστήμης που εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο του Γέηλ, δημοσίευσε ένα άρθρο για τον μηχανισμό αυτό στο περιοδικόScientific American τον Ιούνιο του 1959, όταν ακόμα ο μηχανισμός δεν είχε μελετηθεί πλήρως. Το 1973 ή το 1974 δημοσίευσε τη μονογραφία του με τίτλο «Γρανάζια από τους Έλληνες», βασισμένη σε σάρωση του μηχανισμού με ακτίνες γ που πραγματοποίησε ο ακτινοφυσικός του Ε.ΚΕ.Φ.Ε. «Δημόκριτος» Χαράλαμπος Καράκαλος. Ο Πράις υποστήριξε ότι η συσκευή αυτή θα μπορούσε να είχε κατασκευαστεί από τη Σχολή του Απολλωνίου στη Ρόδο. Τα συμπεράσματά του δεν έγιναν αποδεκτά από τους ειδικούς της εποχής, οι οποίοι πίστευαν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν το θεωρητικό υπόβαθρο για μια τέτοια κατασκευή.
Η σύγχρονη έρευνα υποστηρίζεται από την τελευταία τεχνολογία με τη βοήθεια μεγάλων εταιρειών, με πρωτοποριακά προγράμματα ψηφιακής απεικόνισης και έναν ειδικό τομογράφο, ο οποίος κατασκευάστηκε ειδικά για την έρευνα του μηχανισμού των Αντικυθήρων. Τα αποτελέσματα την έρευνας επιβεβαίωσαν ότι ο μηχανισμός φέρει 30 οδοντωτούς τροχούς οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από 10 άξονες. Η λειτουργία του μηχανισμού κατέληγε σε τουλάχιστον 5 καντράν, με έναν ή περισσότερους δείκτες για το καθένα. Με τη βοήθεια του τομογράφου έχουν διαβαστεί αρκετές από τις επιγραφές που υπήρχαν στις πλάκες και στους περιστρεφόμενους δίσκους, οι οποίες εμπεριέχουν αστρονομικούς και μηχανικούς όρους, και έχουν χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως ένα είδος «εγχειριδίου χρήσης» του οργάνου.
Ο μηχανισμός αυτός έδινε, κατά την επικρατέστερη σύγχρονη άποψη, τη θέση του ήλιου και της σελήνης καθώς και τις φάσεις της σελήνης. Μπορούσε να εμφανίσει τις εκλείψεις ηλίου και σελήνης βασιζόμενος στον βαβυλωνιακό κύκλο του Σάρου. Τα καντράν του απεικόνιζαν επίσης τουλάχιστον δύο ημερολόγια, ένα ελληνικό βασισμένο στον Μετωνικό κύκλο και ένα αιγυπτιακό, που ήταν και το κοινό «επιστημονικό» ημερολόγιο της ελληνιστικής εποχής.
  • Οι παλαιότερες απόψεις που έχουν παρουσιασθεί (κυρίως πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) για πιθανές χρήσεις με το όργανο αυτό είναι: αστρολάβος, ή δρομόμετρο, ή αναφορικό ρολόι, ή πλανητάριο, ή αστρονομικό ναυτικό ρολόι ή πλοογνώμονας της αρχαιότητας. Όλες αυτές οι χρήσεις δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενες.
Για την ικανότητα κατασκευής πολύπλοκων μηχανισμών από γρανάζια, έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες, γιατί ουσιαστικά σαφή αναφορά στους οδοντωτούς τροχούς έχουμε για πρώτη φορά από τον αλεξανδρινό μηχανικό Ήρωνα. Όμως υπάρχουν ενδείξεις που υποδεικνύουν τον Αρχιμήδη ή και τον Κτησίβιο ως πιθανούς εφευρέτες του οδοντωτού τροχού.
Ο Αρχιμήδης είναι γνωστός για τις πολύπλοκες κατασκευές του που αναπαριστούσαν τις κινήσεις των άστρων και των πλανητών στο στερέωμα, έχουμε όμως πληροφορίες μόνο για το τι λειτουργίες εκτελούσαν και όχι για το πως τις εκτελούσαν. Πιθανότατα όμως ο τρόπος λειτουργίας τους να ήταν παρόμοιος με του μηχανισμού των Αντικυθήρων. Τη σφαίρα του Αρχιμήδη έχουν αναφέρει οι Πάππος, Πρόκλος, Σέξτος Εμπείρικος, Φιρμίκιος, Μαρτιανός Καπέλλα, Οβίδιος και Τερτυλλιανός, όμως την σημαντικότερη μαρτυρία δίνει ο Κικέρων.
Στα πρώιμα στάδια της εξέλιξης παρόμοιων μηχανισμών βρίσκουμε τα ηλιακά ρολόγια, αρχικά στατικά και αργότερα μεταφερόμενα. Τα μεταφερόμενα ηλιακά ρολόγια είναι κοντινοί πρόγονοι του μηχανισμού των Αντικυθήρων.
Με τα νεότερα ευρήματα γίνεται φανερό ότι η τεχνολογία των οδοντωτών τροχών διατηρήθηκε εν μέρει και στο Βυζάντιο, δεδομένου ότι έχει βρεθεί ένας απλούστερος μηχανισμός κατασκευασμένος τον 5ο-6ο αιώνα. Μάλιστα αντίστοιχος μηχανισμός περιγράφεται από τον μεταγενέστερο Άραβα Αλ Μπιρουνί. Ένα μεγάλο ποσοστό των τεχνολογικών κατακτήσεων στον τομέα αυτό αφομοιώθηκε από τους Άραβες. Όπως είναι επίσης γνωστό, πλήθος αρχαίων ελληνικών πραγματειών έχουν διασωθεί μόνο σε αραβικές μεταφράσεις. Οι Άραβες πειραματίστηκαν με διάφορα σχέδια και κατασκευές για να αποδείξουν την ορθότητα των ελληνικών κειμένων.
ArticleRecords-miastala
Η τεχνολογία των οδοντωτών τροχών εξελίχθηκε μεταξύ άλλων στην ωρολογοποιία που εμφανίστηκε και άνθησε τον 13ο και 14ο αιώνα.
Εκείνη την εποχή 90 π.κ.ε – 120 π.κ.ε. δεν ζούσε άλλος μεγάλος αστρονόμος στον ελλαδικό χώρο εκτός από τον Ίππαρχο, ο οποίος εκτός από αστρονόμος ήταν και μαθηματικός, γεωγράφος και μετεωρολόγος. Έζησε μετά τον Αρχιμήδη, τον Αρίσταρχο, τον Απολλώνιο και τον Ερατοσθένη.
  • Ήταν η ίδια εποχή, από το 161 π.κ.ε. μέχρι και το 126 π.κ.ε., που ο Ίππαρχος έκανε πολλές παρατηρήσεις στη Βιθυνία, τη Ρόδο και την Αλεξάνδρεια. Στο έργο του αυτό βοηθήθηκε από μια σειρά οργάνων που φαίνεται ότι ο ίδιος είχε επιμεληθεί την κατασκευή τους και ήταν μεταξύ άλλων ο γνώμων, το ηλιωρολόγιον, το υδρολόγιον, η στερεά σφαίρα, η διόπτρα και ο αστρολάβος. Έτσι, ο Ίππαρχος παρουσιάζεται εξαιτίας της σπουδαιότητας του πλήθους των ανακαλύψεών του ως ο κατεξοχήν δημιουργός της επιστήμης της Αστρονομίας και ως ο μεγαλύτερος αστρονόμος παρατηρητής όλων των εποχών.  Ίσως λοιπόν και ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων φτιάχτηκε από τον Ίππαρχο.
Ο Ίππαρχος ειδικότερα ασχολήθηκε με τον προσδιορισμό της διάρκειας του τροπικού έτους και με τη μέτρηση των εκλειπτικών συντεταγμένων των απλανών αστέρων. Έτσι, οδηγήθηκε στη θεμελιώδους σημασίας ανακάλυψη του φαινομένου της μεταπτώσεως των ισημεριών, πάνω στο οποίο στηρίζεται ολόκληρο το σημερινό οικοδόμημα της αστρονομίας θέσεως.
Ο Κικέρων (106-43 π.κ.ε.). πολιτικός και φιλόσοφος, είχε επισκεφτεί τη Ρόδο στα έτη 79-78 π.κ.ε. και έχει αναφερθεί σε ένα μηχανισμό όμοιο με αυτόν των Αντικυθήρων του Ποσειδώνειου Απαμέα (135-50 π.κ.ε.), ενός αστρονόμου, γεωγράφου και γεωλόγου που ζούσε στη Ρόδο. Γράφει ο Κικέρων:
«Πρόσφατα κατασκεύασε ο φίλος μας Ποσειδώνιος μια συσκευή, η οποία σε κάθε περιστροφή αναπαράγει τις ίδιες κινήσεις του Ήλιου, της Σελήνας και των πέντε πλανητών.»
Ο στρατηγός Μάρκελλος, ο κατακτητής των Συρακουσών, είχε μεταφέρει τους μηχανισμούς του Αρχιμήδη, μετά τη δολοφονία του τελευταίου, και τους τοποθέτησε στον ναό της Αρετής στη Ρώμη, όπου παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Ποσειδώνιος, στον οποίο γίνεται αναφορά από τον Κικέρωνα, είχε ζήσει για ένα διάστημα στη Ρώμη ως πρέσβης της Ρόδου, και φαίνεται ότι είχε μελετήσει τους μηχανισμούς του Αρχιμήδη, οπότε κατασκεύασε κάτι παρόμοιο.
Οι τελευταίες έρευνες
Τα τελευταία χρόνια  οι έρευνες έγιναν, για πρώτη φορά, με τη βοήθεια πολλών ειδικών από διαφορετικά αλληλοσυμπληρούμενα πεδία και όχι από μεμονωμένους επιστήμονες, ενώ είχαν στη διάθεσή τους τα πιο εξελιγμένα μέσα. Με τη βοήθεια του μηχανισμού ψηφιακής απεικόνισης PTM Dome έγινε δυνατή η επανεμφάνιση σχεδόν σβησμένων κειμένων και στοιχείων της επιφάνειας του μηχανισμού που δεν είναι ευδιάκριτα ακόμα και με τα καλύτερα συστήματα συμβατικής και ψηφιακής φωτογράφησης.
Λίγο αργότερα η Βρετανική εταιρεία X-Tek έστειλε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τον πρωτοποριακό τομογράφο Blade Runner, βάρους 8 τόνων. Είναι ένα μηχάνημα που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μόνο και μόνο για τη συγκεκριμένη έρευνα, κόστους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας παθιάστηκε με το θέμα του μηχανισμού των Αντικυθήρων και προσέφερε δωρεάν τον τομογράφο.
Η εξέταση αποκάλυψε άγνωστες πτυχές του εσωτερικού του μηχανισμού. Διαβάστηκαν για πρώτη φορά έπειτα από δύο χιλιάδες χρόνια επιγραφές το πάχος των οποίων δεν ξεπερνά το ένα δέκατο του χιλιοστού.
Αργότερα πάνω σε αυτό το Μηχανισμό φτιάχτηκαν τα ηλιακά ρολόγια, αρχικά στατικά και αργότερα μεταφερόμενα. Στο Βυζάντιο βρέθηκε παρόμοιος μηχανισμός κατασκευασμένος τον 7ο αιώνα. Αντίστοιχος μηχανισμός περιγράφεται και από τον μεταγενέστερο Άραβα Αλ Μπιρουνί. Ένα μεγάλο ποσοστό των τεχνολογικών κατακτήσεων στον τομέα αυτό αφομοιώθηκε από τους Άραβες. Η τεχνολογία των οδοντωτών τροχών εξελίχθηκε στην ωρολογοποιεία που εμφανίστηκε και άνθησε τον 13ο και 14ο αιώνα. Ιδιαίτερα για το διαφορικό γρανάζι που αποτελεί και το πιο εντυπωσιακό εύρημα στο μηχανισμό, πρέπει να αναφερθεί ότι επανεμφανίστηκε δεκάδες αιώνες αργότερα.
 www.miastala.comΠΗΓΗ