Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

H ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

H ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΗ ΑΠΑΤΗ Η ιστορία είναι γνωστή σε πολλούς από εμάς και αυτο το κειμενο έχει σαν σκοπό να προειδοποιήσει τους υπόλοιπους που δεν έχουν ακούσει ακόμα τις Σειρήνες του Multi Level Marketing (ή αλλιώς MLM), να τους υπόσχονται αιώνια πλούτη σε αντάλλαγμα 2 ωρών δουλειάς την ημέρα. Πολλοί την πατάνε και ξοδεύουν χρόνο και χρήμα κυνηγώντας ένα άπιαστο πλουτισμό και πλουτίζουν εκείνους που τους έβαλαν στο κόλπο. 


Τι είναι μία "πυραμίδα"; 

Μία πυραμίδα (ή αεροπλανάκι, επιχείρηση οργάνωσης δικτύων καταναλωτών, επιχείρηση πολυεπίπεδου marketing, επιχείρηση δικτυακού marketing) είναι ένα απατηλό σύστημα για να βγάζει κανείς χρήματα, το οποίο απαιτεί ένα ατελείωτο ρεύμα στρατολογημένων μελών για την επιτυχία. 
Oι συμμετέχοντες:

α) δίνουν χρήματα σ' εκείνους που τους στρατολόγησαν και 
β) στρατολογούν νέα μέλη για να τους πάρουν χρήματα. 

Η όλη απάτη καλύπτεται με μία "επιχειρηματική ευκαιρία" από μία "μεγάλη πολυεθνική" η οποία ποτέ δεν κατονομάζεται και δηλώνει ότι απλά θέλει να προωθήσει κάποια προϊόντα και τίποτε άλλο (ισχυρίζονται ότι δεν είναι ούτε πλασιέ ούτε telemarketers).
Τα ποσά που υπόσχεται η ευκαιρία αυτή είναι από μόνα τους ύποπτα. 

Μία πυραμίδα λέγεται έτσι επειδή το όλο σύστημα απεικονίζεται σαν ένα τρισδιάστατο τρίγωνο. Αν μία πυραμίδα ξεκινούσε από έναν άνθρωπο στην κορυφη με απλά 10 άτομα κάτω του (οι οποίοι λέγονται downlines), και 100 κάτω τους, και 1000 κάτω τους κλπ. η πυραμίδα θα απασχολούσε όλους τους ανθρώπους στη γη σε μόνο 10 στρώματα μ' ένα μόνον απατεώνα στην κορυφή. Ένα διάγραμα θα μας βοηθούσε να το δούμε αυτό: 

1 ελέγχει 10 που ελέγχουν άλλους 10 ο καθένας άρα 100 που ελέγχουν άλλους 10 έκαστος, δηλαδή 1,000 που ελέγχουν άλλους 10 έκαστος, δηλαδή 10,000 κ.ο.κ....

Δηλαδή αν το κάνουμε σε σχήμα :


1

10
100
1,000
10,000
100,000
1,000,000
10,000,000
100,000,000
1,000,000,000
10,000,000,000

(Σημείωση : Το project αυτό πρωτοανακαλύφθηκε το 1981 στην Αμερική και πρωτονομάστηκε "ελικοπτεράκι" γιατί τότε αγόραζαν με 0,75$ και πουλούσαν ελικοπτεράκια με 1$ αλλά ο καθένας είχε 3 πωλητές από κάτω του, κάτι για το οποίο ήδη υπάρχει δεδικασμένο και είναι παράνομο σε 33 χώρες παγκοσμίως, μαζί και η Ελλάδα. Δυστυχώς αλλάζοντας τους downlines από 3 σε άλλο νούμερο ονομάζεται επιχείρηση δικτυακού marketing και παύει να ισχύει το δεδικασμένο)

Γιατί είναι παράνομο ??

Σε μία πολύ σύντομη σειρά, οι 10 που στρατολογούν 10 κλπ. θα φτάσουν τα 10 δισεκατομμύρια, νούμερο κατά πολύ παραπάνω από τον πληθυσμό της γης. Αν ο συνολικός πληθυσμός της γης ήταν 5 δισεκατομμύρια και όλοι ήμασταν αναμεμειγμένοι σε μία πυραμίδα, το κατώτερο στρώμα θα αποτελούνταν από περίπου το 90% του πλανήτη, δηλαδή περίπου 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Έτσι για 500 εκατομμύρια κερδισμένους, 4,5 δισεκατομμύρια πρέπει να είναι χαμένοι Σε μία απροκάλυπτη, καθαρή πυραμίδα, ένα μέλος πρέπει να δώσει ένα ποσό, π.χ. 100€ σ' εκείνον/η που θα τον βάλει στο κόλπο. Από τη στιγμή αυτή, στρατολογεί π.χ. 10 ακόμη μέλη τα οποία του δίνουν 100€ ο καθένας. Στην ουσία έδωσε 100€ και κέρδισε 900€. Για να συνεχίζουν να κερδίζουν όλοι και να μη χάνει κανείς, η εγγραφή νέων μελών πρέπει να συνεχίζεται αιώνια. Σ' ένα πλανήτη με περιορισμένο αριθμό ανθρώπων, ακόμη κι αν ο πλανήτης είναι σαν τη Γη με περίπου 6 δισεκατομμύρια πιθανά μέλη, όλοι ξεμένουν από νέα μέλη αρκετά σύντομα. Έτσι λοιπόν, το αποτέλεσμα είναι αναπόφευκτο: στην καλύτερη περίπτωση κάποιοι φεύγουν με πολλά λεφτά, ενώ οι περισσότεροι χάνουν όσα έβαλαν. Με άλλα λόγια, ο μόνος τρόπος να βγάλει κάποιος χρήματα από μία τέτοια διαδικασία είναι εξαπατώντας άλλους υποσχόμενος ότι κάτι θα κερδίσουν κι αυτοί, ενώ αυτό είναι αδύνατον.
Πυραμίδα η Ad-Ventures (WorldVentures)?

Προσοχή: Η ανάρτηση που ακολουθεί μπορεί να σώσει μερικά λεφτά σας από το να καταλήξουν στην τσέπη κάποιου επιτήδειου.

Πρόσφατα μερικοί φίλοι μου ξαναμπήκαν στην εν λόγω εταιρεία. Λέω (ξανά) διότι ήταν και πιο παλιά, αλλά δεν έμαθαν το μάθημά τους. Όπως και να έχει, επιλογή του καθενός, αλλά η παρούσα ανάρτηση εξετάζει σε λίγο περισσότερο βάθος το όλο ζήτημα.

Τι είναι η Ad-Ventures (WorldVentures):
Όπως μπορείτε να δείτε και από την σελίδα τους, είναι μια εταιρεία που προσφέρει φτηνές διακοπές. Και ποιο είναι το πρόβλημα τότε; θα ρωτήσετε. Το σύνθημα είναι το εξής: "Join Ad-Ventures and let us show you how to make a living... Living!" δηλαδή έλα κι εσύ στην Ad-Ventures και άσε μας να σου δείξουμε πώς να βγάλεις τα προς το ζην... ζώντας! Αυτό που λέει δηλαδή είναι ότι μπορείς να βγάλεις λεφτά!

Πώς λειτουργεί: 
Με την εγγραφή σου πρέπει να καταβάλεις ένα ποσό, περίπου €250-€300. Ακολούθως, καταβάλλεις κάθε μήνα μια μηνιαία δόση, περίπου €30-€40. Όμως, σου λένε ότι αν γράψεις ακόμα 4 μέλη στην εταιρεία, τότε σταματάς να πληρώνεις μηνιαίες δόσεις (και ίσως να σου επιστρέφεται και το αρχικό ποσό). Επιπλέον, αν γράψεις περισσότερα από 4 μέλη, ή αν τα μέλη που έγραψες γράψουν κι αυτά καινούρια μέλη, τότε ξεκινάς να παίρνεις μια προμήθεια κάθε μήνα! Άρα βγάζεις λεφτά ΚΑΙ επιπλέον έχεις και προσφορές για φθηνές διακοπές! Αν γράψεις πολλά μέλη, τότε η προμήθειά σου θα μετατραπεί σε ένα αξιοπρεπές μηνιάτικο! Φανταστικό!

Το πρόβλημα:
Oι ακόλουθες σκέψεις πηγάζουν από την κοινή λογική. Κατ' αρχάς στα οικονομικά θεωρούμε ότι όλοι κάνουν λογικές (rational) επιλογές για να μεγιστοποιήσουν την ωφέλειά τους. Υπάρχει πιθανότητα κάποιος να γραφτεί και να δώσει (λέμε τα μίνιμουμ: €250 + 12 μήνες Χ €30 = 250 + 360) €610 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο για να αποκτήσει προσφορές για φθηνές διακοπές; Να σημειωθεί ότι οι τόποι διακοπών είναι συγκεκριμένοι και τα πακέτα είναι επίσης για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι έτσι και είναι πραγματικά καλά πακέτα στα οποία γλιτώνεις το 50% ή και το 60% της τιμής, σε ποιον πραγματικά θα σύμφερε κάτι τέτοιο; Δίνεις €610 χωρίς να έχεις αποκτήσει τίποτα, μόνο την προσδοκία ότι ΑΝ θέλεις να πας διακοπές και θέλεις να πας στους τόπους που προσφέρουν, στα ξενοδοχεία που συνεργάζονται και στις ημερομηνίες που υπάρχουν διαθέσιμα τα πακέτα, τότε θα πληρώσεις το 40% της τιμής. Προσωπικά, λογικά σκεφτόμενος, δεν θα δεχόμουν ακόμα κι αν ήταν να πλήρωνα το 10%. Η αλήθεια είναι ότι φέτος δεν ξέρω αν θα μπορέσω να κάνω διακοπές. Άρα συμπεραίνουμε ότι κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα μπει για τα ταξίδια. Θα μπει κάποιος με την προοπτική να γράψει, τουλάχιστον ακόμα 4 άτομα. Αν πιστεύει ότι δεν μπορεί να γράψει 4 άτομα, δεν θα μπει. Επίσης, αν κάποια στιγμή ανακαλύψει ότι δεν μπορεί να το κάνει, θα βγει (χάνοντας τα 250 και όλες τις ήδη καταβληθείσες μηνιαίες "δόσεις").


Τα μαθηματικά που δεν βγαίνουν:
Το γεγονός ότι όλοι λειτουργούν λογικά και για το συμφέρον τους επιστρέφει εδώ. Οι αριθμοί όμως είναι ένα πρόβλημα γιατί μας λένε την απλή αλήθεια:
1
4
16
64
256
1024
4096
16384
65536

Για να λειτουργήσει το όλο οικοδόμημα της πυραμίδας (γιατί περί αυτού πρόκειται) οι 4 πρώτοι που γράφτηκαν από τον επικεφαλής, πρέπει να βρουν ακόμα 16. Αυτοί οι 16 όμως θα γραφτούν και θα παραμείνουν γραμμένοι, μόνο αν έχουν γράψει άλλους 64. Αυτοί οι 64 όμως πρέπει να βρουν 256 κ.ο.κ. Ως αποτέλεσμα όλου αυτού μόλις η 8η φουρνιά χρειάζεται 16.384, που όμως και πάλι θα γραφτούν μόνο αν βρουν τους άλλους 65.536 να γράψουν! Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του πληθυσμού πάντως η 11η στοιβάδα χρειάζεται 1.048.576. Πληροφοριακά και σύμφωνα με επίσημα στατιστικά η Κύπρος έχει 800.000 κατοίκους και κάτι ψιλά. Και θυμηθείτε: Οι αριθμοί αυτοί μας λένε τι γίνεται όταν ο καθένας γράφει μόνο 4 και όχι περισσότερους.

Η απάτη: 
Από την τελευταία πρόταση συνεχίζω. Λέμε τώρα για παράδειγμα ότι πάνε όλα αντίθετα απ' ότι λένε τα μαθηματικά και υπάρχουν 65.536 άτομα (δεν λέω "βλάκες") που θεωρούν ότι θα κάνουν πολλές διακοπές και για αυτό θα γραφτούν. Και δεν θέλουν να γράψουν άλλους, διότι αυτοί το κάνουν για τις προσφορές. ΟΚ. Άρα κανείς από όλους τους προηγούμενους δεν πληρώνει (διότι έχει ήδη γράψει 4 νέα μέλη) και οι 65.536 αυτοί φίλοι μας έχουν δώσει από €250 και κάθε μήνα δίνουν τη μηνιαία τους δόση (€30). Το αρχικό ποσό που έχουν δώσει ήταν συνολικά €16.384.000 (ναι δεκαέξι εκατομμύρια) και κάθε μήνα δίνουν συνολικά €1.966.080. Απορία: ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; Στις διακοπές τους; Αχαχαχαχα! Δεν θέλω να κάνω υπολογισμό τι ποσό αναλογεί στις διακοπές του καθενός, ακόμα κι αν το 10% κάνει διακοπές ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, πράγμα αδιανόητο για την κοινή λογική!

Βαρέθηκα να συνεχίζω με τα μαθηματικά (εξάλλου δεν τα κατέχω), αλλά το γεγονός είναι ένα: Η εταιρεία αυτή είναι προφανέστατα πυραμίδα και ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει είναι να βρεθούνε πολλοί βλάκες που να είναι γραμμένοι και να πληρώνουν χωρίς να γράφουν καινούριους. Αυτό δεν συμβαίνει διότι κανένας δεν είναι βλάκας (καλά μην παίρνεις και όρκο!) και για να είναι γραμμένος γυρεύει να γράψει κι άλλους. Αν δεν βρίσκει, βγαίνει! Άρα το πράμα αυτό όπως έδειξα έχει όρια και αυτά είναι πολύ πιο κοντά από ότι νομίζουμε.

Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας που φωτογραφίζει την Ad-Ventures (WorldVentures) αν και δεν την κατονομάζει:


24 Μαρτίου, 2010 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ. 3
Πληροφορία για πιθανή διάπραξη απάτης τύπου ¨Πυραμίδα¨

Έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, ότι συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, διοργανώνει συγκεντρώσεις σε όλη την Κύπρο υπό μορφή σεμιναρίων, για δημιουργία θετικής σκέψης μέσω ταξιδιών.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να εγγραφούν ως μέλη σε συγκεκριμένη εταιρεία, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό €240 περίπου. Στη συνέχεια, καλούνται να προσελκύσουν και άλλους φίλους και συγγενείς, με σκοπό να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και τελικά να εγγραφούν ως μέλη, καταβάλλοντας και αυτοί το αντίστοιχο ποσό. Σύμφωνα με τους διοργανωτές των σεμιναρίων, το όφελος αυτών που προσελκύουν νέα μέλη, είναι η εξασφάλιση δωρεάν ή φθηνών διακοπών.
Τα πρόσωπα της ομάδας αυτής, που συνεχώς διευρύνεται, φαίνεται να ενεργούν ως μεσάζοντες, για λογαριασμό της πιο πάνω εταιρείας, η οποία εδρεύει σε χώρα του εξωτερικού.
Αν και μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε οποιαδήποτε καταγγελία για εξαπάτηση, ο τρόπος που δραστηριοποιείται η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, θυμίζει έντονα περίπτωση απάτης τύπου ¨πυραμίδας¨, που στην περίπτωση αυτή, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να εξαπατηθούν πολίτες.

Με αφορμή τη δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας και στην Κύπρο, η Αστυνομία καλεί το κοινό, εφόσον περιέλθουν στην αντίληψη του τέτοιου είδους δραστηριότητες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και επιφυλακτικό.

Άρα φιλαράκι μου άν επένδυσες σε κάποια "πολυεθνική εταιρία" τύπου AVON,HERBALIFEAMWAYQuixtar, Alticor, Equinox, Skybiz, Network 21, LR International, AMS (Advantage Marketing Systems), Rexall, Dream Chasers, The Newest Way To Wealth, DHS club, Big Planet, DXN, Forever Living, Prepaid Legal, Nikken, Legacy for Life, Lexxus International, NuEworld, WMA Securities Inc., Neways International, Streamline International Inc., Professional Resources International Inc., κλπ απλά :

ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ...
Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ !!!!

10 σχόλια:

Orys Fantakis είπε...

Οταν με πλησιασαν τους εκανα 2 ερωτησεις . Η πρωτη ηταν αν ειναι πυραμιδα η ολη κατασταση κατι που τον εκνευρισε και το αρνηθηκε αλλα εκει που δεν ειχε να μου απαντησει τιποτα ηταν οταν τον ρωτησα οτι αφου θα δουλευα για την εταιρεια τους γιατι αντι να με πληρωνουν επρεπε να τους πληρωσω εγω για να ξεκινησουμε την συνεργασια μας ? Και καπως ετσι εληξε αδοξα η προσπαθεια προσυλητισμου στην επιχειρηση να βρω με την σειρα μου 4 κοροιδα μπας και την γλυτωσω εγω και δεν τους πληρωνω αντι να με πληρωνουν . Η φαση ειναι σαν τον ΜΟΥΤΖΟΥΡΙ σε ποιον θα μενει !!!

Ανώνυμος είπε...

Το MLM είναι ο τρόπος που θα λειτουργήσουν οι περισσότερες εταιρείες στο μέλλον. Είναι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ -ΝΟΜΙΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ η οποία πλέον διδάσκεται και στην ΕΛΛΑΔΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Δεν είναι πυραμίδα ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΙΟΝ. Για την εταιρεία με τα ταξίδια πολύ σωστά αναφέρατε κάποια αρνητικά πράγματα , αφού εκεί ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. Επιπλέον έχει και ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ που είναι απαράδεκτο. Στηρίζεται στις αρχές του ΜLM αλλά δεν υπάρχει ΠΡΟΙΟΝ. Στην Κύπρο απαγορεύτηκε ΕΠΙΣΗΜΑ αλλά εδώ ... βρίσκουν ευκαιρία από το ανύπαρκτο κράτος... Από κει και μετά ΜΗΝ τρομάζετε τον κόσμο , αλλά συμβουλέψτε τον ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ με τις όποιες εταιρείες. Υπάρχουν εταιρείες σοβαρές στο χώρο που μπορείς μέσα στην κρίση να βγάλεις καλά χρήματα ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!! Θα συμβούλευα τον κόσμο να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ αλλά να ζητάει περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο αμοιβής, εκπαίδευσης και εργασίας. Δεν ξαναγυρίζουν οι εποχές που επιλέγαμε ποια δουλειά μας άρέσε για να την κάνουμε. Οι σοβαροί , όμως , έστω κι έτσι θα επιβιώσουν. Καλή υγεία σε όλους κι ευχαριστώ!!Νικόλαος Μ.

Ανώνυμος είπε...

Σε παρακαλω βγαλε το ονομα της forever living απ την λιστα!!Αν δεν ξερεις την πολιτικη μιας εταιριας μην την αναφερεις καν!!Στην Forever δεν πληρωνεις καθολου συνδρομες κτλ.35 χρονια εταιρια χωρις να χρωσταει πουθενα!!!Η εγγραφη ειναι δωρεαν και δεν εχει σχεση με πυραμιδες,αεροπλανακια,ελικοπτερακια κι οτι αλλη μαλακια σου ηρθε στο μυαλο να γραψεις!!!Καραγκιοζακο!!!
Και να στο πω κι αλλιως..απ το να ειμαι δημοσιος υπαλληλος με βισμα,να καθομαι να ξυνω το τετοιο μου (μηδεν παραγωγικοτητα) και να με πληρωνει ο ελληνας φορολογουμενος (1000+ ευρω τον μηνα) προτιμω να δουλευω σε MLM!!!ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

φιλε ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ FOREVER ΑΛΛΑ ΜΗ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ !!! Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ 50 € γιατι υποχρεωνεσαι να αγορασεις προιοντα . αρκετα το παραμυθι λοιπον !

Ανώνυμος είπε...

Τα οποία όμως, ανόητε Anomyme της Πέμπτης 29 Ιαν 2015 (4,04,00), μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι αν δε σου αρέσουν ακόμη και άδεια μπορείς να επιστρέψεις να πάρεις πίσω στο ακέραιο τα χρήματα που έδωσες κι ούτε γάτα ούτε ζημιά για σένα. Εντέχνως όμως δε το λες μιας και σίγουρα είσαι του ανταγωνισμού. Ο καλός επαγγελματίας θέλει όλο το συνάφι του οι συνεπαγγελματίες του να είναι εντάξει μιας κι έτσι ''ανεβαίνει'' μαζί με τους υπολοίπους και δεν συκοφαντείται από άσχετους [όπως εσυ ανόητε].

Ανώνυμος είπε...

νεα απατη στον οριζοντα και ονομαζεται MY ADVERTISING PAYS ή αλλιως MAPS .ευκολος πλουτισμος γραφεσαι,βλεπεις 10 διαφημισεις την ημερα και μαζευεις χρηματα.πολυ γελοιο συστημα ,τα χρηματα δεν τα τραβας αλλα αγοραζεις πακετα μερισματων απο διαφημισεις στην εταιρια.αν βγαλει κανεις νοημα ας μου το πει.οπως ολες οι πυραμιδες πρεπει να γραφεις μελη,εχει συνδρομη κτλ κτλ ενημερωθηκα για αυτην απο εναν πρωην συμμαθητη που ειχα 20 χρονια να τον δω,και με θυμηθηκε ετσι ξαφνικα,στην αρχη το επαιξα ασχετος και του εκανα ερωτησεις που δεν ειχε να απαντησει,και μου ειπε το κλασσικο που λενε ολοι αυτοι, οτι αυτο δεν ειναι για σενα και δεν κανω και θα τον δω που ειναι σε 6 μηνες.οσον αφορα την forever ειναι μια αντιστοιχη απατη που γραφει στεναχωρημενο κοσμο,τους κανει να πρηζουν ολους τους φιλους και γνωστους γιατι αλλο κυκλο για να πουλησουν δεν εχουν,τους χρεωνει τα παντα,σεμιναρια,καταλογους,διαμονη ,φαγητα και μαλιστα σε ακριβοτερες τιμες ( σε ενα σεμιναριο που θα πηγαινε μια γνωστη μου,ειδα τιμη δωματιου σε ξενοδοχειο της αθηνας που ηταν ακριβοτερη απο το αν εκλεινες μεσα απο τη σελιδα του ξενοδοχειου ) και καλα πουλανε προιοντα αλοης που θεραπευει τα παντα,απο εγκαυμα μεχρι καρκινο,για να καταλαβατε τι παπαριες λενε ,η γνωστη μου , μου ειπε οτι η αλοη ηταν ενα απο τα δωρα που εδωσαν οι μαγοι στον Χριστο !!!!
προσωπικα με εχουν προσεγγισει απο world ventures,forver living,myadvertisingpays και πολυ παλιοτερα ενας τυπος που πουλουσε κατι κολονιες ferrari ή μια τετοια παπαρια.
επειδη ολοι αυτοι ειναι ανεπιδεκτοι μαθησεως ,συμβουλη ειναι να κανετα χαβαλε μαζι τους αν εχετε ορεξη και να τους δουλευετε ασυστολα εκτος αν ειναι ωραιες γκομενες οποτε να αφησετε ανοιχτο το ενδεχομενο να γραφτειτε αν σας κατσουν.
ζωακια ειναι , καμια σωτηρια

Forever Business owner είπε...

εχετε δικαιο για τις Πυραμίδες αλλά όχι βέβαιa για την FOREVER LIVING PRODUCTS
o ιδρυτής της είναι ο άνθρωπος του θεού πάνω στην γη , την λατρεύω , έχει άριστα προϊόντα και με έκανε πλούσια!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο θεός να ευλογεί τον κ. Rex Moughan !!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Sekane plousia giati ekmetallevtikes afelis syggenis k filous sou. K ise k perifani giayto. Bravo

Ανώνυμος είπε...

Απάτες είναι όλα αυτά ρε παιδιά. ..και τα προϊόντα χάλια. ..για τα χάλια προϊόντα herbalife το λέει και ο Ρονάλντο
http://mobile.beveragedaily.com/Manufacturers/Herbalife-launches-sports-drink-with-Cristiano-Ronaldo

https://www.google.gr/search?q=herbalife+ronaldo&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjo3v-9q_7NAhVGOxQKHVgwDhkQ_AUIBygB&biw=360&bih=499&dpr=3

Και ο Μέσι...
https://www.google.gr/search?q=herbalife+ronaldo&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjo3v-9q_7NAhVGOxQKHVgwDhkQ_AUIBygB&biw=360&bih=499&dpr=3#tbm=isch&q=herbalife+%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B9

Και παλαιότερα ο Ν.Μπέκαμ....Ολυμπιακός, ΑΕΚ,Ρεάλ, Μπαρτσα.....κοκ...

Μυαλό δεν έχετε κ λέτε για απάτες κ ιστορίες για αγρίους. ..
Ούτε να γκουγκλάρετε δεν μπορείτε?

Ανώνυμος είπε...

Απάτες είναι όλα αυτά ρε παιδιά. ..και τα προϊόντα χάλια. ..για τα χάλια προϊόντα herbalife το λέει και ο Ρονάλντο
http://mobile.beveragedaily.com/Manufacturers/Herbalife-launches-sports-drink-with-Cristiano-Ronaldo

https://www.google.gr/search?q=herbalife+ronaldo&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjo3v-9q_7NAhVGOxQKHVgwDhkQ_AUIBygB&biw=360&bih=499&dpr=3

Και ο Μέσι...
https://www.google.gr/search?q=herbalife+ronaldo&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjo3v-9q_7NAhVGOxQKHVgwDhkQ_AUIBygB&biw=360&bih=499&dpr=3#tbm=isch&q=herbalife+%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B9

Και παλαιότερα ο Ν.Μπέκαμ....Ολυμπιακός, ΑΕΚ,Ρεάλ, Μπαρτσα.....κοκ...

Μυαλό δεν έχετε κ λέτε για απάτες κ ιστορίες για αγρίους. ..
Ούτε να γκουγκλάρετε δεν μπορείτε?