Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Απαγόρευση χρήσης και πώλησης βοτάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 30 Απριλίου 2011...


Απαγόρευση χρήσης και πώλησης βοτάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις 30 Απριλίου 2011...
Η Ευρωπαϊκή Ένωση με νόμο που θα τεθεί σε ισχύ από τις 30 Απριλίου 2011 θα απαγορεύει τη χρήση φυτικών φαρμάκων αλλά και φυτών που χρησιμοποιούνται από την κινέζικη ιατρική και από την Αγιουβέρδα. Η θεραπεία θα γίνεται μόνο μέσω χημικών φαρμάκων. Ο λόγος που θα απαγορευθούν είναι για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες, στερώντας από τους ασθενείς να επιλέξουν οι ίδιοι τον τρόπο θεραπείας τους. Αυτό είναι το νέο THMPD (Traditional Herbal Medicinal Products Directive) που θα τεθεί σε λειτουργία από....
τις 30 Απριλίου του 2011.

Μετά από οδηγία της Ε.Ε. το Γερμανικό Κοινοβούλιο πρέπει να εισάγει στο νομικό καθεστώς της χώρας την απαγόρευση της απλής πώλησης των βοτάνων μετά την 1η Απριλίου 2011. Η οδηγία, που είναι προς όλες τις χώρες από 20.09.2010, απαιτεί τα φυσικά αυτά προϊόντα να χαρακτηρισθούν σαν ιατροφαρμακευτικά προϊόντα και στη συνέχεια να παίρνουν άδεια για διάθεση σαν τέτοια.
Αυτό σημαίνει ότι σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες θα απαγορεύεται πια να διαθέτει κανείς τα βότανα ή τα φυτά του, που έχουν κάποια φυσική φαρμακευτική ιδιότητα, χωρίς αντίστοιχη άδεια. Αφορά βέβαια και τα τροπικά βότανα που μέχρι τώρα εισάγονταν απλά σαν προϊόντα διατροφής. Παράδειγμα το δικό μας τσάι του βουνού, που είναι γνωστό ότι κάνει καλό στο κρυολόγημα, για να το διαθέσει κανείς για αφέψημα (διατροφή) θα πρέπει να πάρει άδεια σαν φάρμακο πρώτα. Ποιος όμως και πως θα το κάνει αυτό; Προφανώς οι φαρμακοβιομηχανίες και όχι ο απλός συλλέκτης που πάει στο βουνό για να το μαζέψει.
Το βλέπουμε λοιπόν και αυτό: προϊόντα της φύσης, που μέχρι τώρα τους αποδιδόταν μια ιαματική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν θα χαρακτηρίζονται πια σαν διατροφικά, αλλά σαν φάρμακα. Μόνο όποιος μπορεί να εξασφαλίσει πατέντα για αυτά και στη συνέχεια προστατευόμενη εμπορική ονομασία, θα μπορεί να τα διαθέσει στην αγορά, προς μεγάλη ευχαρίστηση της φαρμακοβιομηχανίας.

Στη Γερμανία λοιπόν Κίνηση Πολιτών μαζεύει υπογραφές για να τις μεταβιβάσει στο κοινοβούλιο, ώστε να μην ενσωματώσει την οδηγία στο δίκαιό της. Στην Ελλάδα πιθανά να έχει ήδη ενσωματωθεί ή να πρόκειται να ενσωματωθεί στο δίκαιο, χωρίς κανείς να το πάρει είδηση. Είναι συνηθισμένη αυτή η πρακτική των κυβερνήσεων.

Η ενεργή οργάνωση «Συμμαχία για την Φυσική Υγεία» (Alliance for Natural Health [ANH]) η οποία υποστηρίζεται από τον οργανισμό The European Benefyt Foundation (EBF) έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 90.000 λίρες με σκοπό να φέρει την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Ο σκοπός είναι να καταδικαστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για πολιτιστική διάκριση και έλλειψη διαφάνειας η οποία συνδυάζεται με περιορισμό της ελευθερίας του ατόμου.
Υπογράψτε την αίτηση και διαδώστε το όπου μπορείτε έτσι ώστε όλοι μαζί να οδηγήσουμε την υπόθεση στο δικαστήριο.
http://www.savenaturalhealth.eu/

Θα χρειαστεί ένας τεράστιος αριθμός υπογραφών για να μπορέσει η υπόθεση να φτάσει στη δικαιοσύνη.
Ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από 500.000.000 κατοίκους και έτσι εάν εφαρμοστεί το προτεινόμενο σύστημα είναι εύκολο να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές. Αρκεί ο κόσμος να μάθει τι συμβαίνει και ότι υπάρχει μια απλή αίτηση η οποία κάτω από τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις, μπορεί να λύσει το πρόβλημα.


Δεν φτάνει να υπογράψετε εσείς ! Πρεπει να κάνουν το ίδιο η οικογενειά σας, οι φίλοι και οι γνωστοί σας σε όλη την Ευρώπη (εάν έχετε)! Υποστηρίξτε την προσπάθεια ψηφίζοντας την αίτηση ενάντια στην νέα ευρωπαϊκή οδηγία και ενισχύστε την προστασία της φυσικής υγείας στην Ευρώπη.


Αίτηση:
Σταματήστε την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης


Απευθυνόμαστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως σταματήσει την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης (ΚΟΠΦΠΦΠ), Κατευθυντήρια Οδηγία 2004/24/ΕC, η οποία πρόκειται να καταργήσει την πρόσβαση στην τεράστια πλειοψηφία των φαρμάκων φυτικής προέλευσης από την 1η Απριλίου του 2011.

Η ΚΟΠΦΠΦΠ περιορίζει τα δικαιώματα του κάθε Ευρωπαίου πολίτη στην αυτοδιάθεση όσον αφορά την διαχείρηση της υγείας του. Πηγαίνει πολύ πέρα από λογικούς ελέγχους πάνω σε επικίνδυνα προϊόντα και εισέρχεται στην σφαίρα του καταναγκασμού περιορίζοντας τις επιλογές για την αντιμετώπιση θεμάτων υγείας.

Η πρόσβαση του κοινού σε φυτικά προϊόντα που παραδοσιακά βρίσκονται στην ελεύθερη διάθεση όλων πρέπει να συνεχιστεί αδιάκοπα.

(Παρακαλώ έχετε υπόψιν ότι η ΕΕ απαιτεί έγκυρες διευθύνσεις και ημερομηνίες γεννήσεως. Εάν δεν συμπεριληφθεί η διεύθυνση ή η ημερομηνία γεννήσεως σας, η υπογραφή σας μπορεί να μην υπολογιστεί. Όλες οι πληροφορίες θα παραμείνουν εμπιστευτικές. Οι διευθύνσεις και οι ημερομηνίες γεννήσεως δεν είναι ορατές στο κοινό και μπορείτε επίσης να επιλέξετε να διατηρήσετε την ανωνυμία σας.)

Υπογράψτε την αίτηση εδώ
http://www.gopetition.com/petition/39757/sign.html
Στην Γαλλία ήδη έχουν υπογράψει περισσότεροι από 110.000 μέσα σε μία εβδομάδα. Μπορείτε να υπογράψετε και στις δύο αιτήσεις εάν θέλετε.
ΠΗΓΗ((http://www.triklopodia.com/2011/04/30-2011.html))

ΥΠΝΕ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.......


Να φτιάξει άμεσα θάλαμο ύπνου ο Πετσάλνικος! Και τους καλοπληρώνουμε τους ...εθνοπατέρες!
Ύπνος βαθύς στην βουλή ...από την πολύ κούραση
Την ώρα που ήταν στο βήμα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και εξηγούσε τις αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως τους πήρε ο ύπνος.
Ο Θανάσης Τσώνης από την Φθιώτιδα έχει γείρει το...
 κεφάλι του προς τα κάτω, ενώ ο διπλανός του Βασίλης Γιουματζίδης φαίνεται να αρχίζει σιγά – σιγά να γλαρώνει, ο μόνος που δείχνει να παρακολουθεί –με ανοιχτά τα μάτια– είναι ο Δημήτρης Παπουτσής από την Καβάλα ο οποίος τους έχει γυρίσει και ελαφρώς την πλάτη.
Από το "real"

Βουτιά στο κέντρο της γης!


Βουτιά στο κέντρο της γης!

image
Το «σπήλαιο των χελιδονιών» (Cave of Swallows)  αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά βάθη του κόσμου. Βρίσκεται στην πόλη Aquismón στην πολιτεία του San Luis Potosi  του Μεξικού. Με βάθος περίπου 376 μέτρα, αυτή η τεράστια φυσική τρύπα θα μπορούσε να χωρέσει ένα ολόκληρο Πύργο του Άιφελ. Η κορυφή της έχει διάμετρο κοντά στα 60 μέτρα, ενώ στο κάτω μέρος της το άνοιγμα είναι περίπου 300 μέτρα.
Το όνομα του οφείλεται στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που είδαν το μοναδικό φαινόμενο που συμβαίνει κάθε μέρα στο εσωτερικό του : χιλιάδες πουλιά της οικογένειας των πετροχελίδονων, που οι ντόπιοι αποκαλούν «χελιδόνια» σηκώνονται από τον πυθμένα, γεμίζοντας τον ουρανό. Κάτι το οποίο επαναλαμβάνεται και το βράδυ, όταν όλα τα πτηνά επιστρέφουν στη σπηλιά τους.
Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 1976 από μια ομάδα ορνιθολόγων από το Πανεπιστήμιο του Τέξας.
Σήμερα το «σπήλαιο των χελιδονιών» έχει γίνει αγαπημένος προορισμός ορειβατών και ανθρώπων που λατρεύουν τις πτώσεις με αλεξίπτωτα. Λόγω της εκπληκτικής ομορφιάς του το σπήλαιο έχει χαρακτηριστεί σαν μία από τις μεγαλύτερες προστατευόμενες φυσικές περιοχές του Μεξικού.
Δείτε το «σπήλαιο των χελιδονιών» στις φωτογραφίες, καθώς και στο βίντεο που ακολουθούν:Βουτιά στο κέντρο της γης!
Βουτιά στο κέντρο της γης!
Βουτιά στο κέντρο της γης!
Βουτιά στο κέντρο της γης!
Βουτιά στο κέντρο της γης!
Βουτιά στο κέντρο της γης!
Βουτιά στο κέντρο της γης!
Βουτιά στο κέντρο της γης!
Βουτιά στο κέντρο της γης!
Βουτιά στο κέντρο της γης!
Βουτιά στο κέντρο της γης!
Βουτιά στο κέντρο της γης!
Βουτιά στο κέντρο της γης!
http://www.dinfo.gr/

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Έφτασε στην Ευρώπη το πρώτο κύμα ραδιενεργού...
νέφους σύμφωνα με μετρήσεις σε οκτώ σημεία της Γαλλίας.
Η ανεξάρτητη επιτροπή μέτρησης ραδιενέργειας της Γαλλίας CRIIRAD συνιστά οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν την κατανάλωση πλατύφυλλων λαχανικών,...

καθώς μέσω της βροχής μεταφέρθηκε ραδιενέργεια στη γη και στη συνέχεια στα τρόφιμα.
Σύμφωνα με τις οδηγίες της ανεξάρτητης επιτροπής, βρέφη, γυναίκες που θηλάζουν και εγκυμονούσες θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση βρόχινου ύδατος καθώς και συγκεκριμένων τροφών όπως πλατύφυλλα λαχανικά, φρέσκο γάλα και κρεμώδες φρέσκο τυρί.
Οι ερευνητές της ανεξάρτητης επιτροπής μέτρησης ραδιενέργειας της Γαλλίας CRIIRAD επισημαίνουν πώς αντίθετα με την διάχυση ραδιενέργειας από το Τσερνομπίλ, η καταστροφή στην Φουκουσίμαδιαχέει λιγότερη μεν, αλλά με συχνότερο ρυθμό ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα και πώς όλα δείχνουν πώς η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί, ενδεχομένως επιδεινούμενη αναλόγως των εξελίξεων.
Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στην έρευνα δεν αφορούν μόνον τη Γαλλία αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς το επίπεδο μόλυνσης του αέρα είναι ίδιο στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελβετία.
Βρόχινο και πόσιμο νερό
Όπως αναφέρει τo Zougla.gr oι έρευνες κατέδειξαν πως υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με το νερό της βροχής.
Το Ινστιτούτο τονίζει ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος, ακόμη και για τα παιδιά, να στέκονται κάτω από τη βροχή χωρίς προστασία, αλλά συνιστά να μην καταναλώνεται βρόχινο νερό ως πρωταρχική πηγή ποσίμου ύδατος.
«Αναφορικά με το νερό της βρύσης, οι υπόγειες λεκάνες ή οι μεγάλοι ποταμοί δεν πρέπει να παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο η κατάσταση των υδάτων από δεξαμενές που συλλέγουν νερό της βροχής από μία ή περισσότερες λεκάνες απορροής, όπως οι πλαγιές των βουνών, πρέπει να εξεταστεί λεπτομερέστερα», προσθέτει η επιτροπή
Όσον αφορά το πότισμα των κήπων με νερό βροχής, το CRIIRAD προτείνει το πότισμα του εδάφους και όχι των φύλλων των λαχανικών, καθώς η απορρόφηση είναι γρηγορότερη και πιο σημαντική στην επιφάνεια του φύλλου παρά μέσω των ριζών.
Μεγάλη συγκέντρωση ραδιενεργού ιωδίου και στις Η.Π.Α.
Όσον αφορά τις Η.Π.Α., οι μετρήσεις δείχνουν πως έχουν πληγεί από την ραδιενέργεια, οι δυτικές ακτές, οι οποίες δέχθηκαν το ραδιενεργό νέφος από την Ιαπωνία, 6-10 ημέρες πριν τη Γαλλία.
Το ινστιτούτο αποκαλύπτει ότι σε πολλά σημεία τα επίπεδα συγκέντρωσης ραδιενεργού ιωδίου 131 στις ΗΠΑ είναι 8-10 φορές υψηλότερα των κανονικών.
Συγκέντρωση ιωδίου 131 στη Γαλλία
Με βάση τις αναλύσεις του εργαστηρίου της αλλά και της απογραφής των στοιχείων που δημοσίευσε η IRSN, η CRIIRAD θεωρεί ότι η δραστηριότητα του ιωδίου 131 στον αέρα θα μπορούσε να έχει φτάσει, και να υπερβαίνει το 10 mBq/m3. Στην πόλη Valence, η δραστηριότητα της πυκνότητας του αέρα άγγιξε τα 9 mBq/m3 από τις 30 Μαρτίου, έως και την 31η Μαρτίου.
Την ίδια περίοδο, το ποσοστό ήταν ενδεχομένως υψηλότερο στη Montélimar: στα 12 mBq/m3. Τα στοιχεία αυτά είναι τα υψηλότερα που έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα. Είναι πιθανό πάντως άλλες περιοχές να υπέστησαν παρόμοια επίπεδα μόλυνσης, αν όχι υψηλότερα.
Πολύ λίγα από τα αποτελέσματα των αναλύσεων που δημοσιεύονται στα ενημερωτικά δελτία των IRSN είναι διαθέσιμα. Η έλλειψη επαρκούς αριθμού αξιοποιήσιμων αποτελεσμάτων, η σχέση ιωδίου αερίου και σωματιδίων ιωδίου θα πρέπει να ωριμάσει. Έτσι, ίσως θα είναι στη συνέχεια δυνατή η αξιοποίηση των αναλύσεων και να εκτιμηθεί η πραγματική δραστηριότητα στον αέρα για ολόκληρη τη χώρα (Γαλλία).
Στη συνέχεια της έρευνας για την ποιότητα του αέρα στην περιοχή Valence αποκαλύπτεται ότι η δραστηριότητα του ιωδίου 131 προχώρησε πέραν του 1 mBq/m3 στις 27-28 Μαρτίου, 5 mBq/m3 28-30 Μαρτίου, για να φθάσει ένα ανώτατο όριο των 9 mBq/m3 στις 30-31 Μαρτίου. Από τότε, οι συγκεντρώσεις έχουν μειωθεί, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν και να κυμαίνονται μεταξύ 1 και 4 mBq/m3. Οι τιμές με γκρι χρώμα βρίσκονται κάτω από το όριο ανίχνευσης.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ http://24wro.blogspot.com/2011/04/blog-post_4902.html#ixzz1JPmDpOSu

Συστήματα παρακολούθησης που καταγράφουν πρόσωπα και συμπεριφορές.


Συστήματα παρακολούθησης που καταγράφουν πρόσωπα και συμπεριφορές.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης και αναγνώρισης προσώπων, εκφράσεων και συμπεριφορών χρησιμοποιούνται πλέον σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας. Φυλακές, νοσοκομεία, διαδικτυακές εφαρμογές μέχρι και εταιρίες μάρκετινγκ χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα για την εξυπηρέτηση διαφόρων σκοπών, ωστόσο η συνεχής αύξηση της παρακολούθησης στη σύγχρονη κοινωνία παραμένει αμφιλεγόμενη.

Οι κάμερες υψηλής ανάλυσης, όπως αυτές που ενσωματώνονται στα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές μας έχουν πλέον χαμηλό κόστος και βρίσκονται παντού. Το κόστος αποθήκευσης εικόνων μειώνεται και τα προγράμματα για τον έλεγχο και την επεξεργασία οπτικοακουστικών δεδομένων εξελίσσονται διαρκώς. Αυτό έχει οδηγήσει στην εξάπλωση των συστημάτων παρακολούθησης σε πολλούς διαφορετικούς τομείς και εφαρμογές.


Σε αμερικανικές φυλακές ξεκίνησε πειραματική χρήση συστημάτων παρακολούθησης που, όχι μόνο καταγράφουν τις δραστηριότητες των κρατουμένων, αλλά εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις και ειδοποιούν τους φύλακες. Τα συστήματα αυτά αναγνωρίζουν πρόσωπα, χειρονομίες και πρότυπα ανθρώπινων συμπεριφορών. Για παράδειγμα όταν δουν δύο ομάδες να κινούνται η μία εναντίον της άλλης σημαίνουν συναγερμό στέλνοντας γραπτό μήνυμα τους φρουρούς. Αυτό μπορούν φυσικά να το κάνουν και οι ίδιοι οι φρουροί, ωστόσο οι κάμερες είναι πάντα σε επιφυλακή, δεν ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρα ούτε ξεχνούν.

Αντίστοιχα, σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης χρησιμοποιούνται πειραματικά συστήματα παρακολούθησης που υπενθυμίζουν στους γιατρούς και τις νοσοκόμες να πλένουν τα χέρια τους και τους ειδοποιούν όταν κάποιος ασθενής κινδυνεύει να πέσει από το κρεβάτι ή στριφογυρνά εξαιτίας του πόνου.

Παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης για την κατασκευή ενός καθρέφτη που εντοπίζει τον αριθμό των καρδιακών παλμών του ανθρώπου που βρίσκεται μπροστά του, καταγράφοντας μόνο τη ροή του αίματος στα αγγεία του προσώπου του. Το σύστημα μπορεί να εξελιχθεί ώστε να εντοπίζει την αρτηριακή πίεση, το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα κλπ.

Εφαρμογές για την αναγνώριση των εκφράσεων του προσώπου και η αντιστοίχησή τους σε συναισθήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν αυτιστικά παιδιά να κατανοούν τα συναισθήματα των άλλων. Επίσης χρησιμοποιούνται πειραματικά ήδη στον τομέα του μάρκετινγκ, για την καταγραφή και ανάλυση των αντιδράσεων των καταναλωτών κάποιου προϊόντος ή των θεατών κάποιας ταινίας.

Οι δύο Αμερικανίδες κατασκευάστριες του λογισμικού ανάλυσης εκφράσεων προσώπου Affectiva δηλώνουν ότι έχουν ενδιαφερθεί για το λογισμικό τους μεγάλες εταιρίες πώλησης, ακόμα και μία διαδικτυακή υπηρεσία γνωριμιών. Ωστόσο επιμένουν ότι η καταγραφή των καταναλωτών ή χρηστών να γίνεται με τη συγκατάθεσή τους. Ο λόγος που προτιμάται το λογισμικό αυτό είναι ότι με τη συνήθη μέθοδο των ερωτηματολογίων η καταγραφή δεν είναι πάντα ακριβής ή αληθής, ενώ η καταγραφή των εκφράσεων παρέχει λεπτομερή ανάλυση των αντιδράσεων.

Η Google είναι από τους πρωτοπόρους στη χρήση τεχνολογίας εντοπισμού προσώπων και εικόνων. Έχει εισάγει το Street View, που παρακολουθεί δρόμους από κάμερες ασφαλείας, το Picasa που αναγνωρίζει τα πρόσωπα στις φωτογραφίες και τελευταία το Goggles που εντοπίζει στο διαδίκτυο πληροφορίες για το αντικείμενο ή το μέρος που περιέχεται σε μία φωτογραφία.
Ωστόσο οι τεχνολογίες αυτές έχουν και αρνητικές προοπτικές. Για παράδειγμα η εφαρμογή Goggles επίτηδες δεν περιέχει αναγνώριση προσώπων, καθώς θα ήταν επικίνδυνο κάποιος να τραβά φωτογραφία έναν ανυποψίαστο άγνωστο και αυτομάτως να βρίσκει πληροφορίες γι' αυτόν στο διαδίκτυο. Επιπλέον η παρακολούθηση και καταγραφή των εκφράσεων σε δημόσιους χώρους, σχολεία, εργασιακούς χώρους έχει συνέπειες στην ιδιωτικότητα αλλά και τη δημιουργικότητα και τον αυθορμητισμό των ανθρώπων. Φυσικά η χρήση τέτοιων λογισμικών από το κράτος για καταστολή και παρακολούθηση μπορεί να οδηγήσει σε έντονα καταπιεστικό καθεστώς.

Όπως και κάθε επιστημονική ανακάλυψη, τέτοια λογισμικά καταγραφής προσώπων, εκφράσεων και συμπεριφορών μπορεί να έχουν θετικές αλλά και απρόβλεπτα αρνητικές συνέπειες. Θα υπάρξει άραγε η κατάλληλη ισορροπία ή οδεύουμε πράγματι προς μία κοινωνία "Μεγάλου Αδελφού";