Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ο Έμπολα μπορεί να δραπέτευσε από τα εργαστήρια βιο-πολέμου των ΗΠΑ Tvxs Αποκλειστικό

Ο Έμπολα μπορεί να δραπέτευσε από τα εργαστήρια βιο-πολέμου των ΗΠΑ

Tvxs Αποκλειστικό


Είναι ο ιός του Έμπολα μεταλλαγμένος; Γιατί μεταδίδεται τόσο γρήγορα και διανύει τόσο μεγάλες αποστάσεις; Τι συμβαίνει στα εργαστήρια βιο-πολέμου που έχουν στήσει οι ΗΠΑ στη Δυτική Αφρική; Και το κυριότερο. Μας λένε την αλήθεια για τον Έμπολα; Ο κορυφαίος Αμερικάνος καθηγητής Νομικής Francis A. Boyle, απαντά στις ερωτήσεις του tvxs.gr και αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη Δυτική Αφρική σαν offshore για να παρακάμψουν τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα και να κάνουν πειράματα.
Έμπολα απλά ένα αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης στην Αφρική - λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, εξοπλισμό και φάρμακα - όπως υποστηρίζουν κάποιοι εμπειρογνώμονες;

Αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια. Είναι μια προπαγάνδα που γίνεται από όλους. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έρευνες για βιολογικά όπλα που διεξήχθησαν στα εργαστήρια βιολογικού πολέμου τα οποία έχουν στήσει οι ΗΠΑ στις δυτικές ακτές της Αφρικής. Αν κοιτάξετε το χάρτη που έχει σχεδιάσει το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ θα μπορέσετε να δείτε που είναι αυτά τα εργαστήρια. Και βρίσκονται όλα στην καρδιά της επιδημίας του Έμπολα, στη Δυτική Αφρική. Νομίζω, λοιπόν ότι ο ιός του Έμπολα προέρχεται από ένα ή περισσότερα από αυτά τα εργαστήρια.

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ υποτίθεται ότι κάνουν έρευνες πάνω στα βιολογικά όπλα για αμυντικούς λόγους. Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις έρευνες που διεξάγονται σε αυτά τα εργαστήρια; 

Αυτό είναι που υποστηρίζουν. Αλλά αν μελετήσει κανείς τι κάνουν το CDC και το Πεντάγωνο...  Υποστηρίζουν δημόσια ότι εργάζονται για αμυντικούς σκοπούς. Είναι ένα τέχνασμα. Το ζήτημα είναι τι αποφασίζουν στα εργαστήρια βιολογικού πολέμου. Λένε ότι πρέπει να αναπτύξουν ένα εμβόλιο έτσι ώστε η επιχειρηματολογία τους να είναι αμυντική. Στη συνέχεια, αυτό που κάνουν είναι να αναπτύσσουν το ίδιο το μέσο του βιο-πολέμου. Αυτό γίνεται συνήθως μέσω της γενετικής - μηχανικής του DNA. Λένε δηλαδή ότι για να αναπτύξουν το εμβόλιο πρέπει πρώτα να αναπτύξουν τον παράγοντα και αφού το κάνουν αυτό μετά αρχίζουν να δουλεύουν πάνω στο εμβόλιο. Είναι μια δουλειά με διπλή χρήση. Δεν έχω διαβάσει όλες τις σχετικές με το βιο-πόλεμο συμβάσεις αλλά πρόκειται για τον τυπικό τρόπο με τον οποίο δουλεύει το CDC από το 1980. Έχω απόλυτες αποδείξεις - από έγγραφο του Πενταγώνου - ότι το CDC δούλευε πάνω σε θέματα βιολογικού πολέμου για το Πεντάγωνο στη Σιέρα Λεόνε -  στην καρδιά της επιδημίας - από το 1988. Και πιθανότατα και πριν από τότε, επειδή έπρεπε να κατασκευάσουν το εργαστήριο κάτι που σίγουρα πήρε κάποιο χρόνο για να γίνει. Ξέρουμε λοιπόν ότι το Fort Detrick (σ.σ. πρόκειται για την έδρα της Υπηρεσίας Ιατρικής Έρευνας και Διαχείρισης Υλικού του στρατού των ΗΠΑ), το CDC και το Πανεπιστήμιο του Tulane - που έχει ένα από τα γνωστότερα κέντρα έρευνας βιο-πολέμου στις ΗΠΑ, διαβόητο θα έλεγα - έχουν εργαστήρια εκεί (σ.σ. στην Αφρική).

Επιπλέον η κυβέρνηση των ΗΠΑ φρόντισε να σιγουρέψει ότι η Λιβερία που υπήρξε πρώην αποικία της χώρας δεν θα καταστεί συμβαλλόμενο μέλος της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να κάνει εκεί τις έρευνες της πάνω σε θέματα βιοπολέμου. Να παρακάμψει δηλαδή τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα. Ομοίως η Γουινέα, η τρίτη χώρα που πλήττεται από τον ιό δεν είχε καν υπογράψει τη Σύμβαση. Εκτιμώ ότι οι διάφορες υπηρεσίες των ΗΠΑ ήταν πάντα εκεί (σ.σ. στην Αφρική) προσπαθώντας να παρακάμψουν τη Σύμβαση και να κάνουν τα πειράματά τους. Εξάλλου ένα από αυτά τα εργαστήρια έχει παραδεχτεί στους NY Times ότι το προσωπικό του δεν βρίσκεται εκεί ούτε για να μελετήσει, ούτε για να θεραπεύσει. Δεν είναι αυτός ο σκοπός των εργαστηρίων αυτών. Ο σκοπός τους, κατά τη γνώμη μου, είναι να κάνουν τη δουλειά που θέλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Πολλά από αυτά τα εργαστήρια εξάλλου έχουν συσταθεί από τη USAID (Αμερικανικός Οργανισμός για τη Διεθνή Ανάπτυξη). Και όλοι γνωρίζουν ότι η USAID έχει διαβρωθεί από άκρη σε άκρη από τη CIA, η οποία με τη σειρά της έχει εμπλακεί σε θέματα βιο-πολέμου.

Λέτε πως δεν μας λένε την αλήθεια για τον Έμπολα; Πώς ξέσπασε η επιδημία τόσο ξαφνικά; Πώς και γιατί εξαπλώνεται τόσο γρήγορα; 

Ο ιός που ξέσπασε στη Δυτική Αφρική είναι ο Έμπολα του Ζαΐρ, ο πιο επικίνδυνος από τους πέντε τύπους του ιού. Ο Έμπολα του Ζαΐρ έρχεται δηλαδή από μια περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 3.500 χλμ. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος με τον οποίο ο ιός θα μπορούσε να μεταδοθεί σε μια τέτοια απόσταση. Αν διαβάσει κανείς τη μελέτη του Χάρβαρντ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα για την ανάλυση του DNA του ιού δεν υπάρχει καμία εξήγηση για το πως μεταφέρθηκε. Όπως έχουν γράψει οι NY Times ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) διέταξε να μεταφερθεί ο Έμπολα που χτύπησε το Ζαΐρ το 1976 στο Porton Down (σ.σ. πρόκειται για στρατιωτικό επιστημονικό πάρκο) της Βρετανίας. Το Porton Down είναι το βρετανικό αντίστοιχο του Fort Detrick. Εκεί κατασκευάζονται όλα τα βιολογικά όπλα της Βρετανίας. Στη συνέχεια η Βρετανία παρέδωσε τον ιό στο αμερικανικό CDC.Και ξέρουμε σίγουρα ότι το CDC έχει εμπλακεί σε έρευνες για βιολογικά όπλα. Επιπλέον, φαίνεται, από τα στοιχεία τουλάχιστον που έχω καταφέρει να συγκεντρώσω, ότι τα εργαστήρια του CDC και αρκετά άλλα εργαστήρια βιοπολέμου των ΗΠΑ μετέφεραν τον Έμπολα του Ζαΐρ στα εργαστήρια της Δυτικής Αφρικής κι εργάζονται εκεί πάνω σε αυτόν. Από εκεί νομίζω ότι προήλθε και η πανδημία του Έμπολα του Ζαΐρ που μαστίζει τη Δυτική Αφρική.

Γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο; 

Γιατί να το κάνουν αυτό; Για να παρακάμψουν τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα στην οποία οι ΗΠΑ είναι μέλος. Οι «βιο-πολεμιστές» (bio-warriors) χρησιμοποιούν επιθετικές και αμυντικές πρακτικές βιοπολέμου που παραβιάζουν τη Σύμβαση. Ουσιαστικά λοιπόνχρησιμοποιούν τη Δυτική Αφρική σαν offshore για να εφαρμόσουν εκεί τις πρακτικές αυτές. Στη Λιβερία και τη Γουινέα που δεν είναι μέλη στη Σύμβαση. Η Σιέρα Λεόνε είναι. Όμως οι ταραχές στη Σιέρα Λεόνε όπως και στη Λιβέρια απέσπασαν την προσοχή του κόσμου από το τι πραγματικά συνέβαινε σε αυτά τα εργαστήρια.

Οι ΗΠΑ έστειλαν στρατό για να «πολεμήσει» τον Έμπολα. Τι πιστεύετε για αυτή την κίνηση; 

Ο στρατός των ΗΠΑ μόλις εισέβαλε στη Λιβερία. Έστειλαν την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία στη Λιβερία. Είναι επίλεκτη μονάδα μάχης. Δεν έχουν καμιά εκπαίδευση για να παρέχουν ιατρική περίθαλψη. Βρίσκονται εκεί για να δημιουργήσουν μια στρατιωτική βάση. Οι Βρετανοί κάνουν το ίδιο στη Σιέρα Λεόνε, οι Γάλλοι βρίσκονται ήδη στο Μάλι και τη Σενεγάλη. Δεν στέλνουν στρατό για να θεραπεύσουν τους ανθρώπους. Λυπάμαι, αλλά όχι.

Δεν φοβήθηκαν ότι ο Έμπολα θα μπορούσε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο; Ακόμη και να μεταδοθεί μαζικά στις ΗΠΑ ή την ΕΕ;

Έχει ήδη μεταφερθεί στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Μετατράπηκε σε όπλο ο Έμπολα του Ζαΐρ σε κάποιο από αυτά τα εργαστήρια; Δεν έχω απάντηση σε ερώτημα αυτό. Προσπαθώ να πάρω μια απάντηση. Πάντως ο ιός είναι πολύ πιο επικίνδυνος από ό,τι ο ΠΟΥ και το CDC αφήνουν να διαφανεί. Ο ΠΟΥ και το CDC είναι χωμένα μέχρι το λαιμό σε αυτό. Ξέρουν τα πάντα για το τι συμβαίνει. Ήταν ο ΠΟΥ που διέταξε την αρχική μεταφορά του Έμπολα του Ζαΐρ στο Porton Down για σκοπούς βιολογικού πολέμου. Έχω τη γενετική ανάλυση του Χάρβαρντ. Όταν ήμουν στο κολέγιο παρακολούθησα εξαιρετικά μαθήματα σε γενετική, βιοχημεία και πληθυσμιακή βιολογία αλλά δεν είμαι καθηγητής γενετικής. Ένας φίλος καθηγητής γενετικής θα δει τη μελέτη και θα προσπαθήσει να καταλάβει αν εφαρμόστηκαν πρακτικές γενετικής μηχανικής στο DNA του Έμπολα του Ζαΐρ. Είναι αυτό πάνω στο οποίο εργάζονται ένας γενετικά τροποποιημένος οργανισμός (GMO, δλδ. μεταλλαγμένος); Δεν ξέρω. Αλλά αν εργάζονται πάνω σε έναν μεταλλαγμένο ιό αυτό είναι σημάδι ότι έχει ήδη μετατραπεί σε βιολογικό όπλο.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς ο ιός είναι πολύ πιο επικίνδυνος από ό,τι το CDC και ο ΠΟΥ υποστηρίζουν επειδή ξεκάθαρα μεταφέρθηκε για συγκεκριμένη απόσταση - δεν γνωρίζουμε πόση είναι αυτή - με τον αέρα. Με την αναπνοή, με το βήμα, με το φτέρνισμα. Η γνώμη μου είναι ότι το υγειονομικό προσωπικό θα χρειάζεται όχι μόνο προστατευτική στολή αλλά και αναπνευστική συσκευή. Το λιγότερο. Είδατε τι συνέβη με την Ισπανίδα νοσοκόμα και τον Ισπανό ιερέα που επέστρεψαν έχοντας προβληθεί από τον ιό. Τώρα πια ο ΠΟΥ και το CDC λένε στους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν εκτός από τις στολές και αναπνευστικές συσκευές. Έτσι και πάλι θα πω ότι δεν πιστεύω ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε οτιδήποτε λένε οι δυο αυτοί οργανισμοί. Δεν ξέρω για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Υγείας... Αν εκεί πιστεύουν τα όσα λένε ΠΟΥ και CDC τότε η γνώμη μου είναι ότι δεν προστατεύουν σωστά την υγεία των ευρωπαίων πολιτών. Επιπλέον είναι παράξενο το γεγονός ότι το CDC και ο ΠΟΥ υποβιβάζουν τα στοιχεία για τη Δυτική Αφρική. Είναι απλά περίεργο. Θα έπρεπε να προστατεύουν την υγεία του ίδιου του λαού τους και δεν το κάνουν αυτό. Διαβάζω μια μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς συστήνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας. Σίγουρα πάντως δεν μπορεί να στηρίζεται στον ΠΟΥ και το CDC. Όσο για την Ελλάδα, έχετε το δικό σας υπουργείο Υγείας κι αυτό δεν μπορεί επίσης να στηρίζεται στους παραπάνω οργανισμούς.

Κάποιοι εμπειρογνώμονες ισχυρίστηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Forbes ότι ο ISIS (σ.σ. το Ισλαμικό Κράτος) θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον Έμπολα ως βιολογικό όπλο. Θα ήθελα ένα σχόλιό σας πάνω σε αυτό...

Αυτό είναι καθολική προπαγάνδα. Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από το γεγονός. Κατά τη γνώμη μου ο ιός της τρέχουσας πανδημίας προήλθε από τα εργαστήρια βιοπολέμου των ΗΠΑ στη Δυτική Αφρική. Αυτό συμβαίνει εδώ. Ο ISIS δεν έχει καμία σχέση. Αυτό είναι μια προπαγάνδα που προσπαθεί να φοβίσει και να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Το ίδιο κάνουν κι εδώ στις ΗΠΑ. Σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε, πρώτον. Και δεύτερον; Να μάθουμε αν ο ιός του Έμπολα του Ζαΐρ μεταλλάχθηκε είτε στο Porton Down, είτε στο CDC, είτε στα εργαστήρια βιοπολέμου των ΗΠΑ (σ.σ. στην Αφρική). Είναι πολύ πιο επικίνδυνος από ότι δείχνει σήμερα. Αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα. Και σε αυτό δεν έχω απάντηση. Ήταν τα εργαστήρια της κυβέρνησης των ΗΠΑ που έκαναν τις έρευνες. Δε λέω ότι ο ιός Έμπολα απελευθερώθηκε σκόπιμα από αυτά. Δεν έχω απόδειξη για κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε να έχει ξεφύγει. Αλλά αυτό είναι το ζήτημα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε. Όχι ο ISIS. Αυτό είναι γελοίο, είναι παράλογο.

Τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει;

Θα ενθάρρυνα την ελληνική κυβέρνηση να συγκαλέσει εκτάκτως μια σύσκεψη των κορυφαίων επιστημόνων της χώρας για να εξετάσουν το ζήτημα και να κατανοήσουν τι πρέπει να γίνει υπό τις παρούσες συνθήκες για την προστασία της υγείας των ανθρώπων στην Ελλάδα. Ξαναλέω ότι δεν πρέπει να πιστεύουν ό,τι λένε ο ΠΟΥ και το CDC. Υπάρχει ανάγκη ανοιχτών μυαλών εδώ για να σκιαγραφηθεί το τι πραγματικά συμβαίνει. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να γίνει.

Το 1985, ήμουν στη Νικαράγουα διερευνώντας τις θηριωδίες των Κόντρας και ξαφνικά η χώρα χτυπήθηκε από έναν αιμορραγικό δάγκειο πυρετό που είναι παρόμοιος με τον Έμπολα. Αυτό μου φάνηκε αρκετά ύποπτο. Γι’ αυτό και συναντήθηκα με κάποιους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Νικαράγουα και τους είπα: «ξέρετε αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι βιολογικός πόλεμος από τις ΗΠΑ εναντίον της Νικαράγουα. Έκαναν το ίδιο στην Κούβα. Η συμβουλή μου είναι να συγκαλέσετε τους επιστήμονες και εμπειρογνώμονες του χώρου της υγείας κι όχι τους πολιτικούς για να ψάξουν το ζήτημα. Κι αν συμφωνείτε μαζί μου και αυτό είναι το αποτέλεσμα της έρευνάς σας, να υποβάλετε καταγγελία εναντίον των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για παραβίαση της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα».

Και τελικά αυτό έκαναν. Δεν συνιστώ ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να υποβάλλουν καταγγελία κατά των ΗΠΑ. Συνιστώ όμως το ίδιο πράγμα που πρότεινα και στη Νικαράγουα. Να συγκληθούν οι κορυφαίοι ειδικοί γενετιστές και γιατροί για το ζήτημα. Και σε αυτή την ομάδα να μη συμμετέχει κανείς που έχει κάνει οποιουδήποτε είδους έρευνα για οποιαδήποτε υπηρεσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Είναι εντελώς αναξιόπιστοι. Να συμμετέχουν Έλληνες εμπειρογνώμονες εντελώς ανεξάρτητοι από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή τη βρετανική κυβέρνηση.

Είναι αστείο ότι εδώ στις ΗΠΑ, όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χρειάζονται εμπειρογνώμονες σχετικά με το θέμα μιλούν πάντα σε ανθρώπους που έχουν δουλέψει πάνω σε θέματα βιολογικού πολέμου για τις ΗΠΑ. Κι είναι χωμένοι μέχρι το λαιμό στο θέμα του Έμπολα. Και κάνουν έρευνες για τον Έμπολα. Φυσικά δεν πρόκειται να σας δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι θα επιλέξετε εμπειρογνώμονες που δεν έχουν κάνει ποτέ έρευνα για τις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή για οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα αλλά έχουν την ειδίκευση και μπορούν να σας δώσουν μια εμπεριστατωμένη γνώμη για το τι πραγματικά συμβαίνει και πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το πράγμα. Στη συνέχεια στοχεύστε στην προστασία της υγείας των Ελλήνων. Σίγουρα δεν χρειάζεται να περιμένετε την Ευρωπαϊκή Ένωση από τις Βρυξέλλες να το κάνει για σας. Δε λέω στην Ελλάδα τι να κάνει. Απλά λέω στην Ελλάδα πως να το κάνει. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα. Θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει, αλλά, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Francis A. Boyle

Ο Francis A. Boyle είναι κορυφαίος καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και υπέρμαχος του διεθνούς Δικαίου. Το 1989 συνέταξε για τις ΗΠΑ την Αντι - Τρομοκρατική Πράξη για τα Βιολογικά Όπλα που ψηφίστηκε ομόφωνα και από τα δυο σώματα του Κογκρέσου και έγινε νόμος με την υπογραφή του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου. Πρόκειται για την εγχώρια νομοθεσία των ΗΠΑ για την εφαρμογή της Σύμβασης για τα βιολογικά όπλα του 1972. Μεταξύ άλλων υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Αμνηστίας (1988-1992), και εκπροσώπησε τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη στο Διεθνές Δικαστήριο.

Επιπλέον είναι συγγραφέας του βιβλίου Βιοπόλεμος και Τρομοκρατία (Biowarfare and Terrorism). Το βιβλίο σκιαγραφεί πώς και γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκίνησε, διατήρησε και στη συνέχεια επέκτεινε δραματικά ένα παράνομο οπλοστάσιο βιολογικών όπλων.
Διαβάστε τη συνέντευξη στα αγγλικά εδώ
Read the english version of the interview here