Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Εξωφρενικό! Βγάλαμε ελληνικά νησιά στο σφυρί!


Εξωφρενικό! Βγάλαμε ελληνικά νησιά στο σφυρί!


Δώδεκα από τα ωραιότερα ελληνικά νησάκια στο Αιγαίο, αλλά και κοντά στην Αθήνα και στην Πελοπόννησο βγαίνουν ήδη στο… σφυρί με μεσίτη την εταιρεία Private Islands Inc που έχει έδρα τον Καναδά.
Τα νησάκια που πωλούνται είναι:
ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΑ - Κεντρικό Αιγαίο – Σύνδεση με Φολέγανδρο και Σίκινο
280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.500.000 ευρώ
ΝΑΥΣΙΚΑ: Έχει 2 φυσικά λιμάνια – Υποδοχή Ferry
1.280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.900.000 ευρώ
ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ: Πολύ κοντά σε Αθήνα και Κόρινθο
300 στρέμματα, τιμή πώλησης: 15.500.000 ευρώ
ΒΟΥΒΑΛΟΣ: Κολυμπήστε με τα δελφίνια σε αυτό το θεσπέσιο νησί, σ΄ έναν κόλπο περιτριγυρισμένο από τη θαυμάσια θέα των βουνών της Δ. Ελλάδας.
31.63 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Δίπλα στην Πελοπόννησο, δύο ώρες από την Αθήνα
750 στρέμματα
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Με καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας
2,5 στρέμματα, τιμή πώλησης: 1.500.000 ευρώ
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ «ΛΙΧΝΑΡΙ»: Ιδανικό για ανάπτυξη οικισμού
95 στρέμματα, τιμή πώλησης: 3.000.000 ευρώ
ΤΡΑΓΟΝΗΣΙ: Κοντά στην Αθήνα, ιδανικό για ιδιωτικό θέρετρο
90 στρέμματα
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 01: 2 φυσικά λιμάνια και 2 φυσικές ακτές. Το νησί διαθέτει λόφους με υψόμετρο 77 μ. από τη θάλασσα.
170 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος
"ΜΙΚΡΗ ΑΜΟΡΓΟΣ":
494 στρέμματα, τιμή πώλησης 6.100.000 ευρώ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 03: Ένα από τα πέντε στο σύμπλεγμα νησιών Εχινάδες. Εύκολη πρόσβαση από Αθήνα.
49.4 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 02: Ιόνιο πέλαγος
58.3 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος.

Έρευνα σοκ: Διατροφική βόμβα στα πιάτα μας!


Έρευνα σοκ: Διατροφική βόμβα στα πιάτα μας!

Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με... επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και....


πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού 
Ασωπού που δέχεται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.

Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό “μυστικό” για το οποίο κανείς δεν μιλάει εδώ και χρόνια. Οι θάνατοι από καρκίνο στην περιοχή αυξάνονται ραγδαία από χρόνο σε χρόνο και πολλά παιδιά 
εμφανίζουν αρρώστιες που δεν είναι της ηλικίας τους.

Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει επίσης και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη.


Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίλης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου - Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα – βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές και συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές.

Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:

Τα καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν
 σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg.

Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg. Διπλάσιο είναι και το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών.

Τα κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg. Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές.
Οι πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω! Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω. Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρυμένα 
με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο.

Tα επίπεδα νικελίου και χρωμίου που βρέθηκαν στα τρόφιμα είναι άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού! Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Έρευνα σοκ: Διατροφική βόμβα στα πιάτα μας! http://24wro.blogspot.com/2011/01/blog-post_1546.html#ixzz1CMbhBCGs

Νοσοκομείο μελετάει τη μετά θάνατον ζωή


Νοσοκομείο μελετάει τη μετά θάνατον ζωή

 

Το Πανεπιστημειακό Νοσοκομείο Croydon του Λονδίνου αποτελεί ένα από τα 25 ιατρικά κέντρα σε ολόκληρο τον κόσμο που συμμετέχει στις έρευνες για το τι συμβαίνει μετά το θάνατο των ανθρώπων και στη μελέτη της μετά θάνατο ζωής.
Ο Russell Metcalfe-Smith, υπεύθυνος του τομέα της επαναφοράς των αισθήσεων των ασθενών του νοσοκομείου, είναι ο επικεφαλής των ερευνών αυτών, οι οποίες πραγματοποιούνται από το 2008.
Ο 34χρονος γιατρός έχει καταφέρει πολλές φορές να φέρει «πίσω στη ζωή» ασθενείς που έπαθαν κάποιο καρδιακό επεισόδιο και κινδύνευαν να πεθάνουν άμεσα.


Ο ίδιος μίλησε με τους ανθρώπους που επανέφερε στη ζωή και τους ζήτησε να του αναφέρουν αν είδαν ή αισθάνθηκαν κάτι όταν ήταν «κλινικά» νεκροί.
Πάνω από τα κρεββάτια των δωματίων του νοσοκομείου υπάρχουν ράφια στα οποία έχουν τοποθετηθεί  εικόνες και φωτογραφίες. Έτσι, σύμφωνα με τους ερευνητές, αν κάποιος ασθενής έχει εξωσωματική εμπειρία τότε θα είναι σε θέση αργότερα να μπορεί να περιγράψει τις εικόνες αυτές.
Ο Russell Metcalfe-Smith είπε: «Οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται βλέπουν τον εαυτό τους πάνω από το σώμα τους και περιγράφουν μετά την εμεπιρία τους. Αρκετοί ασθενείς μας έχουν παραδεχθεί ότι έχουν βιώσει κάτι τέτοιο, ωστόσο, κανείς από αυτούς δεν έχει καταφέρει να δει και να περιγράψει αργότερα τις εικόνες που έχουμε βάλει πάνω από τα κρεββάτια τους».
«Μερικοί περιγράφουν ανθρώπους να τους περιτριγυρίζουν ενώ άλλοι περιγράφουν τι ρούχα φοράνε. Ένας ασθενής είχε αναφέρει ότι βρισκόταν σε ένα δωμάτιο αλλά δε μπορούσε να διαφύγει από το παράθυρο του δωματίου, ώσπου τελικά επανήλθε πίσω στο σώμα του».


Ο Δρ Sam Parnia από τις Η.Π.Α., που εργάζεται πάνω στην έρευνα αυτή και αναλύει τα δεδομένα από περισσότερους από 1000 ασθενείς, είπε: «Η επαναφορά των αισθήσεων των ασθενών ουσιαστικά είναι μία νέα επιστήμη, που «υφίσταται» και μελετάται τα τελευταία 50 χρόνια. Πριν, οι άνθρωποι απλά πεθαίναν».
«Έχουμε ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο: 10-20% των ασθενών που επανέρχονται στη ζωή αναφέρουν εικόνες και εμπειρίες από το διάστημα που θεωρούνταν ‘κλινικά’ νεκροί».
Ο Δρ Parnia πρόσθεσε τέλος: «Το σημαντικό για μένα, σύμφωνα με τις έρευνές μου, είναι ότι το ανθρώπινο μυαλό και η συνείδηση του ανθρώπου ι συνεχίζουν να λειτουργούν κατά τα πρώτα στάδια του θανάτου».