Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Παράξενο βίντεο από την Βόρεια Κορέα δείχνει πυρηνική επίθεση σε αμερικάνικη πόλη

Ενώ η Νότια Κορέα λέει ότι επίκειται πυρηνική δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ (πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας), στο youtube εμφανίστηκε ένα παράξενο βίντεο που δείχνει έναν Βορειοκορεάτη να ονειρεύεται μια επίθεση με πυρηνικά στις ΗΠΑ.


Το βίντεο κυκλοφόρησε μέσω ενός προπαγανδιστικού website που συνδέεται με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

Δείχνει έναν άνθρωπο που ονειρεύεται ότι είναι σε ένα διαστημικό λεωφορείο – ενώ ακούγεται το γνωστό τραγούδι ‘We Are The World’!

Στις 12 Δεκεμβρίου η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε μία επιτυχή εκτόξευση ενός πυραύλου τύπου Ούνχα 3, με φορτίο έναν μη στρατιωτικό δορυφόρο. 

Τις έντονες αντιδράσεις τους για την εκτόξευση του πυραύλου είχαν εκφράσει οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Κίνα η Νότια Κορέα και η Ρωσία, καθώς θεώρησαν την κίνηση αυτή ως ένα μέσο για τη δοκιμή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, οι οποίοι κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορούσαν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές. 
Η Βόρεια Κορέα, από την πλευρά της, δήλωσε ότι επρόκειτο για την αποστολή ενός δορυφόρου στο διάστημα και ότι είχε ενημερώσει τους διεθνής οργανισμούς ότι, σύμφωνα με την προγραμματισμένη τροχιά, ο πύραυλος θα περνούσε πάνω από τα νότια νησιά της Ιαπωνίας, κοντά στην Οκινάουα.
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα στο 2012 που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιούσε εκτόξευση πυραύλου μεγάλης εμβέλειας και, παρά το γεγονός ότι ο δορυφόρος τον οποίο μετέφερε μπήκε επιτυχώς σε τροχιά, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι επρόκειτο για μία συγκεκαλυμμένη δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων.

Το βίντεο, ενώ ξεκινάει ως «όνειρο», στη συνέχεια, δείχνει πυραύλους να πέφτουν σε μια πόλη των ΗΠΑ, βάζοντας φωτιά σε πολυώροφα κτίρια σε σκηνές που θυμίζουν 9/11.

Μια λεζάντα εμφανίζεται στην οθόνη η οποία μεταφράζεται ως: "Κάπου στις ΗΠΑ σύννεφα μαύρου καπνού ανεβαίνουν. Φαίνεται ότι η φωλιά της κακίας φλέγεται."

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα έχουν κάνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τις οποίες η Βόρεια Κορέα βλέπει ως «πρόβα για εισβολή», κάτι που τόσο η Ουάσιγκτον όσο και Σεούλ αρνούνται.
Παράξενο βίντεο από την Βόρεια Κορέα δείχνει πυρηνική επίθεση σε αμερικάνικη πόλη | Μυστηρια ΠΗΓΗ