Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ! ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΜΕ …ΘΑΝΑΤΟ


Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από την Αλίκη Στεφάνου.

Εδώ και αρκετά χρόνια, επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με το Περιβάλλον και την Ατμόσφαιρα, μας βομβαρδίζουν με πληροφορίες και συμβουλές για τις «επικίνδυνες κλιματολογικές αλλαγές», την υπερθέρμανση του πλανήτη και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η περίπτωση είναι παγκόσμια όπως και η «Επιστημονική Συνεργασία» πάνω στο θέμα. Σε μεγάλο βαθμό, αυτό που επεδίωκαν από τη στιγμή που άρχισαν να «πλέκουν» αυτόν το μύθο, το έχουν καταφέρει: ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Αυτό που δεν κατάφεραν όμως, είναι να κρατήσουν κρυφά το εγκληματικό για την ανθρωπότητα σχέδιο τους:
ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!
Δεν είναι επιστημονική φαντασία. Είναι επιστημονικό έγκλημα! Μερικά από τα προγράμματα που περιλαμβάνει το διαστροφικό σχέδιο είναι τα εξής:
**Τεχνητή μεταβολή καιρικών συνθηκών.
**Χρήση «γεωμηχανικής» για μετριασμό του φαινομένου του θερμοκηπίου.
**Ευρείας κλίμακας αεροψεκασμοί σε Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή ( που ΔΕΝ αφορούν αγροτικούς ψεκασμούς εντομοκτόνων ).
**Πειραματική εφαρμογή νέων στρατιωτικών και άλλων τεχνολογιών που χρησιμοποιούν και επηρεάζουν την ιονόσφαιρα και άλλα στρώματα της ανώτερης ατμόσφαιρας.
Οι κυβερνήσεις των πιο προηγμένων τεχνολογικά χωρών, συναίνεσαν σε ένα μυστικό σχέδιο παρέμβασης στο κλίμα, ονόματι «Ασπίδα» ( The Shield Project). Το σχέδιο έχει στόχο, να μπολιάζεται με τεχνητά δημιουργούμενο όζον η κατά περίπτωση πιο ευαίσθητη περιοχή, ώστε ως το 2050 να αντιστραφεί η φθήνουσα πορεία. Για να επιτευχθεί αυτό, ψεκάζεται η ατμόσφαιρα από αεροσκάφη των συνεργαζομένων χωρών και σε αυτές εκτός από ΗΠΑ, Καναδά, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβάνεται και η Ελλάδα εν αγνοία των κατοίκων της! Τα υλικά που περιέχονται στο «κοκτέηλ» με το οποίο μας ψεκάζουν είναι!
*Σωματίδια βαρίου, αλουμινίου και τιτανίου!
Αυτά από αέρος. Η γεωμηχανική όμως περιλαμβάνει και θαλασσινές δραστηριότητες! Το σχέδιο Genitol, αφορά σε ρίψη σκόνης σιδήρου στους ωκεανούς, ώστε να προκληθεί ανάπτυξη των φυτοπλαγκτόν που απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα.
Αρχικά τα σχέδια κρίθηκαν από τους «γεωμηχανικούς» ακατάλληλα, αλλά όταν ο καθηγητής φυσικής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας,Gregory Benford εκτίμησε ότι το κόστος είναι χαμηλό, το πρόγραμμα προχώρησε, συνεχίζει και θα συνεχίζεται επί χρόνια!
ΓΙΑΤΙ Η ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ?
*CHEMTRAILS- Αντανακλαστικές επιφάνειες. Οι ουσίες των αεροψεκασμών είναι ενώσεις βαρέων μετάλλων (οξείδια ) όπως, βάριο, αλουμίνιο, τιτάνιο ή σκόνη χαλαζία. Τα νέφη που δημιουργούνται είναι άσπρα, λεπτά και επίπεδα που στο τέλος καταλήγουν να είναι στρώματα ηλεκτρικά φορτισμένων φορτίων, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη ηλεκτρομαγνητική αγωγιμότητα. Αυτό που φαίνεται στον ουρανό κατά τη διάρκεια των ψεκασμών, είναι παρόμοιο με τις γραμμές που φαίνονται στον ουρανό από τις εκπομπές καυσαερίων και υδρατμών των αεριωθούμενων αεροσκαφών. Μόνο που οι γραμμές αυτές διαλύονται σύντομα. Στην περίπτωση των αεροψεκασμών, οι μεγάλες και πυκνές γραμμές όχι μόνο δε διαλύονται γρήγορα, αλλά αιωρούνται στην ατμόσφαιρα επί αρκετές ώρες και σταδιακά διαστέλλονται δημιουργώντας λεπτά, τεχνητά νέφη τα οποία μπορούν να καλύψουν μια ολόκληρη περιοχή! Τα νέφη αυτά με τη σειρά τους επηρεάζουν ή και μεταβάλλουν δραστικά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη συγκεκριμένη περιοχή!
Υπάρχει μεγάλο φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει τους αεροψεκασμούς και τις λευκές ουρές που αφήνουν ( chemtrails). Στην Ελλάδα έχουν υπάρξει μάρτυρες των αεροψεκασμών σε περιοχές όπως, Αίγινα, Αθήνα, Λαμία, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα κ.ά. Τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά. Τα σωματιδία δημιουργούν και θα δημιουργήσουν και στα επόμενα χρόνια, εκατομμύρια έως και δισεκατομμύρια θύματα, κυρίως από παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος!
*HAARP*
Το θέμα δε σταματάει όμως εδώ. Οι εμπνευστές τις ιδέας μπορούν να δημιουργούν καιρικές συνθήκες. Το μηχάνημα με το οποίο μπορούν να καταφέρουν κάτι τέτοιο, είναι βασισμένο στην εφευρετικότητα του Σέρβου φυσικού Νίκολα Τέσλα. Το μηχάνημα ονομάζεται HAARP ( High-Frequency Active Auroral Research Program ). Ο φυσικός Dr Bernard Eastlund, κλήθηκε το 1994 για να βρει έναν τρόπο αξιοποίησης των τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου που είχαν εντοπισθεί στην Αλάσκα. Ο Eastlund βασίστηκε στις ιδέες του Τέσλα και κατασκεύασε έναν ιονοσφαιρικό μεταφορέα ενέργειας.
Οι Αμερικάνοι στρατιωτικοί όμως είδαν πως μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα για να παρέμβουν στις παγκόσμιες τηλεπικοινωνίες και σε πολλά άλλα… Ο επιστήμονας διαφώνησε και απεκάλυψε ότι οι στρατιωτικοί μετέτρεψαν το μηχάνημά του ( HAARP ) σε υπερόπλο. Από αυτό το σημείο και μετά, διάφοροι ερευνητές, άρχισαν να αφήνουν να διαρρέουν οι νέοι στόχοι του προγράμματος. Έτσι μαθεύτηκαν και οι επιπλέον δυνατότητες του HAARP: - Να εστιάζει σε συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη και να διαλύει τις τηλεπικοινωνίες του αντιπάλου.
* Να υπερφορτώνει τα ενεργειακά δίκτυα και να δημιουργεί μπλακάουτ.
- Να παρεμβαίνει στη διαδικασία εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων για να τα εκτονώσει ή αντίθετα για να τα δημιουργεί. Για παράδειγμα, μπορεί να συντελέσει στην αποδυνάμωση τυφώνων αλλά και στη δημιουργία τους!
- Να δημιουργεί μικροκλίμα, όπως π.χ. βροχόπτωση, ομίχλη κ.ά.
- Να δημιουργεί τεχνητώς όζον ή να το καταστρέφει!
- Να διεγείρει ψυχολογικά πληθυσμούς μέσω της εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας συγκεκριμένων συχνοτήτων, οδηγώντας τους σε ακραία συμπεριφορά ή σε πνευματική κατατονία!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΝ! ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΝ!
Έχουν γίνει ερωτήσεις στη βουλή από ευαισθητοποιημένους στο θέμα βουλευτές. Το ίδιο έχει γίνει και στις ΗΠΑ και σε άλλα κράτη. Η απάντηση είναι ένα τείχος σιωπής ή πλήρη άρνηση του γεγονότος από πλευράς κυβερνητικών οργάνων!
Ταυτόχρονα, οι αεροψεκασμοί συνεχίζονται, οι πολιτικοί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν κι'εμείς ανυπεράσπιστοι περιμένουμε ένα θαύμα!
"Τ ο φαινόμενο είναι πανελλαδικό αλλά κανένας φορέας δεν έχει λάβει κάποια μέτρα. Ο μόνος δήμος που ευαισθητοποιήθηκε-παγκοσμίως- είναι ο δήμος της Αίγινας όπου τα φαινόμενα των αεροψεκασμών είναι συχνά και ανησυχητικά. Ο δήμος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για τους ψεκασμούς. Η υπόθεση δυστυχώς "κόλλησε" γιατί οι μεγαλοδικηγόροι στους οποίους ανατέθηκε η υπόθεση, θεώρησαν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις!"
*Η Ε.Δ.Μ, ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθεια και τις πληροφορίες τους: Wayne Hall και Κώστα Λάντο.
ΑΛΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ


Διαβάστε περισσότερα: http://mystikos-planitis.blogspot.com/2010/10/blog-post_6385.html#ixzz13D5pc3DB

ΟΚΤΩ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ


ΟΚΤΩ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Μεταξύ της ηλεκτρικής ενέργειας, του αέρα, της ατμοσφαιρικής πίεσης και των πλασμάτων, υπάρχουν μερικοί πολύ συγκεκριμένοι συνδυασμοί που όταν έρθουν σε επαφή μπορούν να δημιουργήσουν απίστευτα παράξενα φαινόμενα. Ας γνωρίσουμε οκτώ από αυτά!

Ζούμε σε έναν παράξενο και περίπλοκο κόσμο. Κι όσο προχωράμε στους αιώνες των αιώνων όλο και πιο παράξενα συμβάντα συναντούμε. Οι άλλωτε εύκολοι και απλοί καιροί μετατρέπονται με τα χρόνια σε δύσκολους. Η ανθρωπότητα δεν πάει καλά και η φύση μοιάζει κατά καιρούς να μας εκδικείται.
Ο πλανήτης μοιάζει ζωντανός! Κρούει συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου! Ολοένα διαμαρτύρεται και φωνάζει! Εμείς όμως ακούμε αυτή την φωνή; Με την κακομεταχείριση οδηγούμε τον πλανήτη σιγά- σιγά στο τέλος. Όλο και περισσότερα παράξενα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται στις μέρες μας.
Μεταξύ της ηλεκτρικής ενέργειας, του αέρα, της ατμοσφαιρικής πίεσης και των πλασμάτων, υπάρχουν μερικοί πολύ συγκεκριμένοι συνδυασμοί που όταν έρθουν σε επαφή μπορούν να δημιουργήσουν απίστευτα παράξενα φαινόμενα.Ας ρίξουμε μια ματιά σε οκτώ από αυτά:
1. Red Sprites

Τα Red Sprites (κόκκινα δαιμόνια) είναι αδύνατες αλλά ογκώδεις κόκκινες λάμψεις στον ουρανό που εμφανίζονται επάνω από καταιγίδες. Ενώ αρκετοί άνθρωποι στο παρελθόν υποστήριξαν ότι έχουν δει αυτό το φαινόμενο που ήταν πιθανώς τα λεγόμενα κόκκινα δαιμόνια, η τεκμηρίωση αυτών των φαινομένων είναι ακόμα σχετικά νέα, οι πρώτες τυχαίες εικόνες των κόκκινων δαιμονίων αποθανατίστηκαν το 1989. Ο λόγος που μάθαμε τόσο αργά για αυτό το φαινόμενο είναι ότι διαρκεί μόνο για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου. Ένα πράγμα που τα καθιστά πιο εύκολα για να τα αντιληφθεί κανείς, είναι το γεγονός ότι ποτέ τα δαιμόνια δεν εμφανίζονται μόνα τους αλλά σε στοιβάδες των τριών ή περισσοτέρων.
Επειδή το φαινόμενο είναι ακόμα τόσο νέο στους επιστήμονες, δεν υπάρχει καμία επίσημη εξήγηση για την αιτία που προκαλεί αυτήν την λάμψη. Εντούτοις, οι ενδείξεις μας δείχνουν ότι τείνουν να εμφανιστούν στα σημεία όπου οι θύελλες εξασθενούν και δημιουργούνται από την αποφόρτιση της θετικής ενέργειας η οποία δημιουργείτε από κεραυνούς που πέφτουν στην γη.

2. Blue Jets

Όπως θα παρατηρείτε από την εικόνα επάνω τα Blue Jets είναι στενά συνδεδεμένα με τα κόκκινα δαιμόνια και παρατηρούνται στην ίδια θύελλα συνήθως. Αυτά τα φαινόμενα είναι ανοδικοί κώνοι μπλε φωτός που εμφανίζονται επάνω από το σύννεφο της καταιγίδας. Όπως και τα κόκκινα δαιμόνια δεν είχαν ανακαλυφθεί μέχρι το 1989.
Τα Blue Jets δεν συσχετίζονται άμεσα με την αστραπή όπως τα κόκκινα δαιμόνια και είναι λιγότερο κοινά. Φαίνονται να έχουν περισσότερα κοινά στις θύελλες που περιλαμβάνουν χαλάζι. Οι επιστήμονες είναι ακόμα πολύ αβέβαιοι για το λόγο που εμφανίζονται τα Blue Jets αλλά θεωρούν ότι συσχετίζονται με τη συλλογή ή την απαλλαγή της ενέργειας που προκαλεί η θύελλα με τις αστραπές. Το μπλε χρώμα θεωρείτε ότι το προκαλεί η σύγκρουση αζώτου με το οξυγόνο όταν αυτή γίνεται σε μεγάλη ταχύτητα.

3. St. Elmo’s Fire

Το St. Elmo’s Fire είναι ένα μυστηριώδες αλλά όμορφο φαινόμενο όπου φωτεινοί μπλε βλαστοί πλάσματος εμφανίζονται στα άκρα ενός αντικειμένου. Συνήθως εμφανιζόταν στα σκάφη περασμένων εποχών γι' αυτό και πήρε την ονομασία του από τον St. Erasmus που είναι ο Αγ. Προστάτης των ναυτικών. Οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση αυτού του φαινομένου, ακόμα και τα κέρατα ενός βοδιού.
Η "φωτιά" εμφανίζεται όταν ένα αντικείμενο βρίσκεται μέσα σε ατμοσφαιρικό ηλεκτρικό πεδίο που συνήθως είναι μια καταιγίδα. Αυτό που βλέπετε είναι πραγματικά πλάσμα που δημιουργείται από την εκφόρτωση της ενέργειας σε εκείνο το σημείο.
4 Fire Whirl

Οι Fire Whirls (περιστρεφόμενες φλόγες) δημιουργούνται από δυο ευδιάκριτους παράγοντες, είτε από ανεμοστρόβιλο που περιστρέφεται κοντά σε δασική περιοχή που καίγεται ή από περιστρεφόμενη δίνη φλόγας που εμφανίζεται σε μια περιοχή λόγω της πολύ υψηλής θερμότητας σε μια στενή εγγύτητα. Η φωτογραφία παρακάτω παρουσιάζει μια τεχνητή περιστρεφόμενη φλόγα. Πολλές φορές οι περιστρεφόμενες φλόγες μπορούν να φθάσουν το μισό μίλι σε ύψος.
Αυτές οι περιστρεφόμενες φλόγες όπως καταλαβαίνεται είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Στον σεισμό του Great Kanto το 1923 στην Ιαπωνία, είχε δημιουργηθεί μια περιστρεφόμενη πυρκαγιά λόγο μιας ογκώδης θύελλας μετά από βομβαρδισμό. Η πυρκαγιά αυτή σκότωσε περίπου 38.000 ανθρώπους που είχαν μπει μέσα σε έναν μικρό χώρο (Former Army Clothing Depotο )κατά την διάρκεια του σεισμού.
Οι περιστρεφόμενες φλόγες δημιουργούνται όταν συγκλίνει ένα θερμό updraft (κενό αέρα) με την πυρκαγιά. Οι περισσότερες περιστρεφόμενες φλόγες είναι μεταξύ 30 έως 200 ποδιών σε ύψος και κάτω από 10 πόδια σε πλάτος. Διαρκούν γενικά πολύ λίγα λεπτά αλλά κάποιες φορές έχουν διαρκέσει και περισσότερο από 20 λεπτά.

5. Waterspout

Το Waterspout μοιάζει με μίνι ανεμοστρόβιλους φτιαγμένους από νερό και βρίσκονται πάντα κάτω από ένα σύννεφο και επάνω από πολύ νερό συνήθως στην θάλασσα. Ενώ φαίνονται να απορροφούν το νερό καθ' όλη την διάρκεια που βρίσκονται από πάνω του, αποτελούνται στην πραγματικότητα από σταγονίδια νερού που διαμορφώνονται από την συμπύκνωση.
Ενώ υπάρχουν περιστατικά ισχυρών ανεμοστρόβιλων, οι περισσότεροι είναι αδύναμη και προκαλούνται από τη σύγκρουση της ατμοσφαιρικής δύναμης που διαμορφώνει έναν στρόβιλο. Στις περισσότερες περιπτώσεις το waterspout δημιουργείται ενώ το σύννεφο αναπτύσσεται ακόμα.
6. Red Rain
Σε έναν μήνα του 2001, η χρωματισμένη βροχή εξόντωσε την περιοχή Kerala της Ινδίας. Οι περισσότερες βροχές ήταν κόκκινες αλλά υπήρξαν και κίτρινες, πράσινες και μαύρες. Πολλοί σύγκριναν την κόκκινη βροχή με το αίμα κάνοντας την ένα αρκετά τρομακτικό θέαμα για κάθε προληπτικό άτομο. Έχουν υπάρξει πολλές ιστορίες για τις κόκκινες βροχές στην περιοχή από το 1896 αλλά καμία δεν ήταν τόσο μεγάλης διάρκειας όπως αυτήν του 2001.
Διάφορες θεωρίες περιστρέφονται γύρω από την αιτία της χρωματισμένης βροχής συμπεριλαμβανομένης της σχέσης της με τους αλλοδαπούς, προτού όμως να καταλήξει στο συμπέρασμα μιας επίσημης αναφοράς που λέει πως το χρώμα προκαλείτε από algae σπόρους που απορροφήθηκαν στην ατμόσφαιρα από θαλάσσιο σίφουνα. Υπάρχουν διάφορα είδη algae στην περιοχή τα οποία θα μπορούσαν να εξηγήσουν τον λόγο που οι ιστορίες ήταν τόσο σταθερές για τα τελευταία εκατό χρόνια.
7. Raining Animals
 
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως οι ενοχλητικοί θαλάσσιοι σίφουνες ευθύνονται για την πιο παράξενη καιρική εμπειρία στον κόσμο, να πέφτουν ζώα από τον ουρανό. Πολλά διαφορετικά είδη ζώων έχει βρέξει ο ουρανός όπως βατράχια, πουλιά, νυχτερίδες, σκουλήκια και ψάρια. Μερικά από τα ζώα επιζούν από την διαδικασία αλλά τα περισσότερα πεθαίνουν από την πτώση. Σε μερικές περιπτώσεις τα ζώα πεθαίνουν γιατί παγώνουν ενώ βρίσκονται στα σύννεφα και πέφτουν στο έδαφος καλυμμένα από ένα περίβλημα πάγου.
Οι θαλάσσιοι σίφουνες φαίνεται πως είναι πλέον η πιο πιθανή αιτία αυτών των γεγονότων επειδή οι δυνατοί άνεμοι μπορούν να ανυψώσουν τα ζώα στον αέρα και να τα μεταφέρουν για μεγάλες αποστάσεις. Ένα πράγμα που μπερδεύει ακόμα τους επιστήμονες είναι γιατί κάθε περίπτωση περιλαμβάνει μόνο ένα είδος από τα ζώα που αναφέρθηκαν, ενώ θα μπορούσε να περιλαμβάνει και άλλα είδη αν υποθέσουμε πως ξεκινάει από μια συγκεκριμένη περιοχή.
Ενώ αυτό το παράξενο καιρικό γεγονός είναι σπάνιο στα περισσότερα μέρη, είναι πραγματικά συνήθης στην Honduras όπου οι κάτοικοι γιορτάζουν κάθε χρόνο την γιορτή Lluvia de Peces (βροχή ψαριών).
Για τα πουλιά και τις νυχτερίδες υπάρχει άλλη θεωρία διαφορετική από αυτή με τα ψάρια και τα βατράχια. Στην περίπτωση αυτή θεωρείτε πιθανό ότι η θύελλα τα προσπέρασε και τα τράβηξε ενώ αυτά πετούσαν στον αέρα.
8. London fog

Υπήρξαν πολλές φορές μεταξύ του 1813 και του 1952 που το Λονδίνο καλύφθηκε από μια παχιά μαύρη ομίχλη. Αυτό που έκανε αυτές τις ομίχλες διαφορετικές από την καθημερινή ομίχλη με την οποία οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι, είναι ότι έγιναν αιτία να σκοτωθούν άνθρωποι. Η πρώτη περίπτωση κράτησε μια εβδομάδα. Τόσο δεν υπήρχε ορατότητα που ακόμα και πολύ παλιοί Λονδρέζοι δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο τους μέσα στην πόλη. Στην διάρκεια της μαύρης ομίχλης του 1873, τα ποσοστά θανάτων στο Λονδίνο αυξήθηκαν κατά 40%.
Πάντως, ο αληθινός δολοφόνος υπήρξε η ομίχλη της 26 Ιανουαρίου του 1880. Η ομίχλη περιείχε ένα παχύ μείγμα ρύπων εργοστασίου και άνθρακα το οποίο είχε μεγάλη ποσότητα διοξείδιο του θείου. Η ομίχλη αυτή παρέμεινε για τρεις μέρες και εκτιμάτε ότι 12.000 άνθρωποι πέθαναν από αυτήν. Τα επόμενα χρόνια υπήρξαν περισσότερες ομίχλες που σκότωσαν ανθρώπους, αλλά μόνον όταν το 1952 η ομίχλη σκότωσε 4.000 ανθρώπους η Αγγλία αποφάσισε επιτέλους να αρχίσει έναν αγώνα εναντίων της μόλυνσης η οποία έκανε της ομίχλες τόσο θανατηφόρες.