Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μια συνέντευξη του Ελύτη, πριν από τριάντα χρόνια(βιντεο)


Μια συνέντευξη του Ελύτη, πριν από τριάντα χρόνια(βιντεο)


Τριάντα χρόνια μετά οι φόβοι του Ελύτη βγαίνουν αληθινοί. Ο κίνδυνος να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της Ελλάδας βγαίνει αληθινός γιατί πράγματι οι αξίες του μεγέθους και της ποσότητας κυρίευσαν τις σκέψεις και τις πράξεις της εξουσίας και του λαού και περιθωριοποίησαν τις αξίες της ευγένειας και της ποιότητας.Τριάντα χρόνια μετά, οι ίδιες αλλοτριωτικές νοοτροπίες, σε ένα πλέον κυρίαρχο παγκοσμιοποιημένο πλαίσιο, δείχνουν να καταφέρνουν τη χαριστική βολή σε αυτό που ο Ελύτης εννοεί «Ελληνικότητα»....
Και αυτό γίνεται με τη συμμετοχή όχι μόνο του αλλοτριωμένου πλέγματος λαού και πολιτικής εξουσίας αλλά και της πλειοψηφίας του πνευματικού κόσμου της χώρας.

Ο Έλληνας αποκόβεται από τις ιδεολογικές του ρίζες και χάνει την ταυτότητα του.

Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η ατομική διάσωση δεν είναι θέμα μόνο οικονομικής φύσης αλλά κυρίως έχει να κάνει με τη διάσωση, την προβολή και την εφαρμογή των θετικών αυτών αξιών στις οποίες αναφέρεται ο Ελύτης και οι οποίες συνθέτουν το στίγμα της «Ελληνικότητας» στο πέρασμα των αιώνων.

Όπως έγραφε στο «AD LIBITUM»: «συ ο μικρός / να τα βάλεις με τα φυσικά φαινόμενα /μεγεθυμένος μόνο από τη σκέψη».

Ακούστε την συνέντευξη…

Τα δάση που σκεπάζουν τον πλανήτη Άρη είναι...


Τα δάση που σκεπάζουν τον πλανήτη Άρη είναι...

Όταν η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία που βλέπετε, κάποιοι μίλησαν για ένα μοναδικό παιχνίδι της φύσης, ενώ κάποιοι άλλοι για προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας!...
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) την πιο ισχυρή κάμερα που έχει σταλεί ποτέ σε άλλο πλανήτη και όπως μπορείτε να δείτε, σε αυτήν φαίνεται η επιφάνεια του...
πλανήτη Άρη να είναι σκεπασμένη από... δέντρα!
  Οσο προσεχτικά κι αν κοιτάξει κανείς την εικόνα που τράβηξε το διαστημικό σκάφος της NASA που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη, θα δει σειρές από κωνοφόρα δέντρα πάνω στους λόφους του Άρη!
"Οφθαλμαπάτη", λέει η Nasa!
  Αντιλαμβάνεστε τι θα σήμαινε μία τέτοια ανακάλυψη, για την έρευνα εξωγήινης ζωής αλλά και πλανητών που θα μπορούσαν να μας φιλοξενήσουν στο μέλλον! Σύμφωνα όμως με τη Nasa, αυτό που βλέπουμε δεν είναι παρά οφθαλμαπάτη! Μία μοναδικής ομορφιάς παρειδωλία αφού τα "δέντρα" είναι στην πραγματικότητα ίχνη από φερτές ύλες, που δημιουργούνται από τις κατολισθήσεις, όταν οι πάγοι λιώνουν στον Άρη, την άνοιξη.
Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες της αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, η φωτογραφία  απεικονίζει αμμόλοφους σκεπασμένους από ένα λεπτό στρώμα παγωμένου διοξειδίου του άνθρακα, ή ξηρού πάγου, περίπου 400 χλμ. νοτιότερα από το βόρειο πόλο του πλανήτη. Καθώς το παγωμένο διοξείδιο λιώνει, δημιουργεί την ψευδαίσθηση των δέντρων πάνω στον Κόκκινο Πλανήτη.
Αυτά, υποστηρίζει η Nasa. Το τι πιστεύει ο καθένας και τι όχι, είναι εντελώς προσωπική υπόθεση!

Πελετ (pellet)


Πελετ (pellet)


  • Προμηθευτειτε πελετ (pellet)  για θερμανση κατοικιων και επαγγελματικων χωρων.
πελετ (pellet) ξύλου για θερμανση.Καυστηρες και λεβητες βιομάζας.
Βιομάζα ονομάζουμε οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως είναι το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κ.λπ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας. Η ενέργεια που είναι δεσμευμένη στις φυτικές ουσίες προέρχεται από τον ήλιο. Με τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, τα φυτά μετασχηματίζουν την ηλιακή ενέργεια σε βιομάζα. Οι ζωικοί οργανισμοί αυτή την ενέργεια την προσλαμβάνουν με την τροφή τους και αποθηκεύουν ένα μέρος της. Αυτή την ενέργεια αποδίδει τελικά η βιομάζα, μετά την επεξεργασία και τη χρήση της. Είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας γιατί στην πραγματικότητα είναι αποθηκευμένη ηλιακή ενέργεια που δεσμεύτηκε από τα φυτά κατά τη φωτοσύνθεση.Μια εφαρμογή της βιομάζας αποτελούν και τα πελετ (pellet).
πελετ (pellet)(Συσσωματώματα-Συμπυκνώματα ξύλου) από πριονίδι χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια ως καθαρή καύσιμη ύλη για θερμανση στην Ευρώπη, ενώ τελευταία έχει αρχίσει να διαδίδεται η χρήση τους και στην Ελλάδα. Στην αγορά προωθούνται ειδικές θερμαστρες που λειτουργούν με την καύση πελετ (pellet),οι οποίες διατίθενται τόσο σε κλασικό, όσο και σε μοντέρνο σχεδιασμό, και αναπαράγουν την θαλπωρή ενός τζακιού με ξύλα χωρίς τις δυσκολίες στην εγκατάσταση και συντήρηση που παρουσιάζουν τα τζάκια σε ανταγωνιστικες τιμες.Τα πελετ (pellet) ξύλου οταν καιγονται εκπέμπουν λιγότερα αιρούμενα σωματίδια που διαχέονται στην ατμόσφαιρα μέσω του καπνού,αυτό σημαίνει ότι είναι πιο φιλικές για το περιβάλλον από την απλή καύση που γίνετε σε ένα παραδοσιακό τζάκι. Οι νέας τεχνολογίας θερμάστρες και λέβητες βιομαζας πελετ (pellet) ρυθμίζουν ηλεκτρονικά τον ρυθμό τροφοδοσίας τους όπως και τη θερμοκρασία των δωματίων.Οι προμηθευτες πωλουν τα πελετ (pellet) σε συσκευασια σακκουλας 15 κιλων (15 κιλα x 70 σακια = 1050 κιλα = 1 παλετα) η σε big bag 1 τονου και σε οικονομικοτερη τιμη σε σχεση με το πετρέλαιο 


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ πελετ (pellet)

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ6mm
ΜΗΚΟΣ10-30mm
ΥΓΡΑΣΙΑ<10%
ΣΤΑΧΤΗ<1,50%
ΘΕΡΜΙΔΟΓΟΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ 4400kcal min

Πριονίδι , η πρώτη ύλη για την παραγωγή ξύλινων συμπυκνωμάτων (πελετ (pellet)).Κατασκευαζονται απο πριονίδι δίχως χημικά πρόσθετα.
Το πριονίδι μετά από ξήρανση (υγρασία 8-10%) προωθείται στο μύλο όπου και πιέζεται.Το αποτέλεσμα είναι τα ξύλινα συσσωματώματα (πελετ (pellet)) διαμέτρου 6mm και μήκους 10-30mm

Πηγή: akahl
• Diameter ....6mm......
• Length ...1-3cm......
• Raw Density ..........
• Water Content ...<10%.......
• Ash Content ....<1.50%...
• Heat Value...4.400kcal min......
• Sulphur Content...........
• Nitrogen Content..........
• Chlorine Content.........
• Abrasion..............
• Auxiliary Means of Compression.........
• Impurities, Foreign Bodies..........
Θερμάστρες και ενεργειακες σομπες πελετ (pellet).

Πηγή:harmanstoves
Στην Ευρωπη τα πελετ (pellet) είναι πλέον πια πιστοποιημένα κατα το πρότυπο DIN PLUS και DIN STANDARD.
Biomass CHP (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας).Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την καύση βιομάζας τόσο για την παραγωγή θερμότητας με τη μορφή ζεστού ατμού όσο και ηλεκτρισμού.100% καύσιμο μετετρέπεται στο σύστημα ΣΗΘ σε 90% Η.Θ και 10% απώλειες.
ΠΗΓΗ((
http://oxiallopetreleo.blogspot.com/2011/01/pellet.html))

Η επιβίωση μας στα δολοφονικά χέρια της Μονσάντο...


Η επιβίωση μας στα δολοφονικά χέρια της Μονσάντο...

Με αφορμή την εκπομπή ΕΞΑΝΤΑΣ που έπαιζε χθες αργά το βράδυ στη ΝΕΤ, σας παραθέτω το παρακάτω άρθρο της Mαριαννας Tζιαντζη, που δημοσιεύτηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2008 στην Καθημερινή με τίτλο:

Μπισκότα από λάσπηΤο Σικάγο, έδρα του Χρηματιστηρίου Σιτηρών, και η Ινδία είναι οι δύο τόποι όπου ταξίδεψε η ομάδα του Εξάντα για τις ανάγκες του «Πεθαίνοντας στην αφθονία» (ΝΕΤ). Σκοπός του ντοκιμαντέρ δεν ήταν η αφύπνιση των φιλανθρωπικών αισθημάτων μας, αλλά η εξέταση του παγκόσμιου επισιτιστικού συστήματος και η αναζήτηση των αιτιών που οδηγούν στον υποσιτισμό δισεκατομμυρίων ανθρώπων και στον θάνατο αρκετών εκατομμυρίων κάθε χρόνο, με πρώτα στη λίστα τα παιδιά.

Σχεδόν έχουμε ξεχάσει ότι τον Μάιο του 2008, λόγω των τεράστιων αυξήσεων στις τιμές των σιτηρών, ξέσπασαν σφοδρές διαδηλώσεις σε 33 χώρες.

Την ίδια στιγμή, η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλου του πληθυσμού της Γης και να υπάρχει και περίσσευμα για να ταΐζουμε τις πάπιες ή τους εξωγήινους.

Η εκπομπή διάλεξε την Ινδία, καθώς η χώρα αυτή (δεύτερη στον κόσμο στην παραγωγή ρυζιού μετά την Κίνα) έρχεται πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη των υποσιτισμένων ανθρώπων, ξεπερνώντας τις χώρες της Αφρικής.

Η «Γη ποτισμένη με ιδρώτα» (Μοther India), μια διάσημη ταινία του 1957 με τη θρυλική Ναργκίς, απεικόνιζε τον σκληρό αγώνα των Ινδών αγροτών για επιβίωση, όμως έδειχνε ότι υπήρχε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Σήμερα η ίδια εύφορη γη ποτίζεται με δάκρυα και πόνο, μητέρες φτιάχνουν για τα παιδιά τους μπισκότα από λάσπη (δεν είναι χάπενινγκ, αλλά πικρή αλήθεια) ενώ η εξαθλίωση των πολλών συντελείται ταυτόχρονα με την ιλιγγιώδη αύξηση των κερδών πέντε (5) εταιρειών που ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο τροφίμων. Αντί για ελπίδα για το αύριο, η απόγνωση για το σήμερα: 200.000 είναι οι Ινδοί αγρότες στη «ζώνη του βαμβακιού» που αυτοκτόνησαν την τελευταία δεκαετία λόγω χρεών σε τράπεζες. Ο χαρακτηρισμός «γενοκτονία», που ακούστηκε στο ντοκιμαντέρ, δεν μοιάζει υπερβολικός.

Οι άνθρωποι αυτοί αυτοπυρπολήθηκαν ή κατάπιαν φυτοφάρμακα όχι εξαιτίας της κακής σοδειάς ή κάποιας φυσικής καταστροφής, αλλά γιατί είναι δυσβάσταχτη η εξάρτηση από τη Μονσάντο, τον διεθνή γίγαντα της βιοτεχνολογίας στον αγροτικό τομέα.

Στους αγρότες ανήκει η γη, όχι όμως οι πατενταρισμένοι σπόροι του μεταλλαγμένου βαμβακιού ΒΤ το οποίο καλλιεργούν. Ενώ επί αιώνες κρατούσαν για τη σπορά τους καλύτερους καρπούς του δικού τους χωραφιού, τώρα υποχρεώνονται, βάσει συμβολαίου, να αγοράζουν κάθε χρόνο από την εταιρεία τους σπόρους που θα φυτέψουν. Από την ίδια εταιρεία αναγκαστικά αγοράζουν τα παρασιτοκτόνα και τα ζιζανιοκτόνα. Το εξοντωτικό πακέτο συμπληρώνει η κρατική πολιτική για τα τρόφιμα, καθ’ υπαγόρευσιν της Παγκόσμιας Τράπεζας: το δημόσιο σύστημα διανομής τροφίμων, που κάποτε κάλυπτε το 97% της εσωτερικής κατανάλωσης, καταργήθηκε γιατί θεωρήθηκε εμπόδιο στην επέκταση του ελεύθερου εμπορίου. Έτσι, σήμερα η Ινδία εισάγει το 47% των τροφίμων της.

Το ντοκιμαντέρ απευθύνεται στο μυαλό, στη λογική του τηλεθεατή. Δεν είναι «γροθιά στο στομάχι», αλλά ερέθισμα για σκέψη. Δεν επικρίνει αόριστα τους «ισχυρούς της Γης» ή την απληστία των κερδοσκόπων, αλλά προσπαθεί να λύσει μια σύνθετη εξίσωση και καταλήγει στην πρόβλεψη ότι το επόμενο εμπορεύσιμο αγαθό στο παγκόσμιο χρηματιστηριακό καζίνο θα είναι το νερό. Παράλογο, εγκληματικό, αλλά νόμιμο και, γιατί όχι, ηθικό.
ΠΗΓΗ((http://kontiloforos.blogspot.com/2011/02/blog-post_9175.html))

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΚΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΓΑΛΙΑ --ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ένταση και στην κυβέρνηση για τους... αναρχοτρομοκράτες του Πάγκαλου


Χαμηλών τόνων ο Δ. Δρούτσας προσπάθησε να ισορροπήσει το γιουχάισμα και την αντίδραση Πάγκαλου

Τουλάχιστον ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας είναι ρεαλιστής και προτίμησε την άμυνα παρά την επίθεση, μιλώντας για τις αποδοκιμασίες Πάγκαλου στο Παρίσι και του Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο.

«Μπαίνουμε πλέον σε μία φάση μπορεί αυτά να πρέπει να τα συνηθίσουμε», είπε μιλώντας στην ΝΕΤ και συνέχισε «εγώ είμαι πολύ ανοιχτός και ξεκάθαρος. Βλέπω ότι υπάρχει εδώ μία τάση από κάποιους να εκμεταλλεύονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις για να εκφραστούν».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναρωτήθηκε αν αυτού του είδους η «τυφλή πολιτική διαμαρτυρία» οδηγεί κάπου και σημείωσε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να γίνεται διάλογος προκειμένου να βρίσκεται κάποια άκρη.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της αντιπροεδρίας η οποία μιλούσε ούτε λόγο ούτε πολύ για… τρομοκράτες που επετέθησαν στον Θ. Πάγκαλο κρίθηκε υπερβολική και από την ίδια την κυβέρνηση. Κορυφαία στελέχη μιλούσαν για «υπερβολές Πάγκαλου» οι οποίες οξύνουν ακόμα περισσότερο την ένταση. Η… ήπια εμφάνιση και η δήλωση του Δ. Δρούτσα έγινε μάλλον για να μετριαστούν οι εντυπώσεις από την ανακοίνωση Πάγκαλου που μιλούσε για… αναρχοτρομοκράτες…

ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟΣ χειμώνας-ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ!

NASA ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ «ΤΕΡΑΤΩΔΗ» ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ


NASA ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ «ΤΕΡΑΤΩΔΗ» ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

Η Γη ευτυχώς δεν θα βρεθεί στο διάβα του: ένας πίδακας πλάσματος που εκτινάχθηκε από την επιφάνεια του Ήλιου καταγράφηκε από διαστημικό παρατηρητήριο της NASA, η οποία πάντως διαβεβαίωσε ότι ο πλανήτης δεν απειλείται. 

Το βίντεο εικονίζει την εξέλιξη ενός «τερατώδους» ηλιακού εξάρματος: ενός πίδακα υπέρθερμου, ιονισμένου αερίου που πηγάζει από μια ηλιακή κηλίδα. Ένα μέρος του υλικού πέφτει πίσω στην οργισμένη επιφάνεια του άστρου, ενώ το υπόλοιπο αρχίζει ένα αιώνιο ταξίδι στο Διάστημα, με ταχύτητα μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. 

Το βίντεο συναρμολογήθηκε από φωτογραφίες που λαμβάνονταν ανά 24 δευτερόλεπτα στο άκρο του υπεριώδους φάσματος. Το φαινόμενο, συνολικής διάρκειας 90 λεπτών, καταγράφηκε στις 24 Φεβρουαρίου από το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO). 

Αν η έκρηξη είχε συμβεί μερικές μέρες νωρίτερα ή αργότερα, ο πίδακας πλάσματος θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη και να προκαλέσει διακοπές στις ραδιοεπικοινωνίες, ή ακόμα και εκτεταμένα μπλακάουτ.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος των ηλιακών εκρήξεων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη: «Το θέμα δεν είναι το εάν θα συμβεί, είναι το πότε και το πόσο μεγάλη θα είναι» είχε δηλώσει πρόσφατα η Τζέιν Λουμπτσένκο, επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA). 


Οι ηλιακές εκλάμψεις αυξάνονται σε συχνότητα το τελευταίο διάστημα, καθώς ο Ήλιος πλησιάζει στο αποκορύφωμα της δραστηριότητάς του, η οποία ακολουθεί έναν κύκλο με περίοδο 11 ετών. Το λεγόμενο ηλιακό μέγιστο αναμένεται γύρω στο 2013. 

ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "El Dorado Canyon" (ΒΙΝΤΕΟ)


ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "El Dorado Canyon" (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ένα βομβαρδιστικό F-111F καταρρίφθηκε από πυρά ZSU-23-4 και το πλήρωμά του (Φερνάντο Ρίβα και Πωλ Λαρνς) σκοτώθηκαν. Ο Λίβυος ηγέτης γλύτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή όταν κτύπησε το τηλέφωνό του και τον προειδοποίησε -΄οπως αποκαλύφθηκε αργότερα - ο μετέπειτα Ιταλός σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μπετίνο Κράξι για την επίθεση των ΗΠΑ. 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν στην επιχείρηση βομβαρδισμού της Λιβύης την κωδική ονομασία επιχείρηση "El Dorado Canyon" και χρησιμοποίησαν 37 ή 38 μαχητικά και βομβαρδιστικά διαφόρων τύπων της Αεροπορίας , του Ναυτικού και του Σώματος των Πεζοναυτών.    

Τις επόμενες ημέρες είναι πολύ πιθανόν ότι θα ξαναζήσουμε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν την δραματική νύχτα της 15ης Απριλίου 1986, όταν η αμερικανική Αεροπορία βομβάρδισε με σφοδρότητα σε μία αιφνιδιαστική αεροπορική επιχείρηση την Λιβύη με αντικειμενικό στόχο την θανάτωση του Μουαμάρ Καντάφι. 


Τον Μάρτιο του 1986, ξέσπασε διπλωματική κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Λιβύης όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν μόνο τα δώδεκα ναυτικά μίλια στον Κόλπο της Σύρτης ως χωρικά ύδατα της Λιβύης και όχι το σύνολο του Κόλπου, όπως ήθελε ο Καντάφι. Ο τελευταίος απάντησε δύο εβδομάδες αργότερα, στις 5 Απριλίου: Μια βόμβα τοποθέτημένη από Λίβυους πράκτορες εξερράγη στο Δυτικό Βερολίνο στην ντίσκο, La Belle, όπου σύχναζαν Αμερικανοί στρατιώτες, σκοτώνοντας από αυτούς και μία Τουρκάλα και και τραυματίζοντας 200 άλλους. Έπίσης ανάλογη ενέργεια έγινε και σε pub της Γλυφάδας, χωρίς ευτυχώς νεκρούς.

Μετά από αρκετές ημέρες διπλωματικών διεργασιών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν διέταξε την επίθεση στη Λιβύη στις 14 Απριλίου. Δεκαοχτώ F-111F αεροσκάφη της 48ης Τακτικής Πτέρυγας Μαχητικών, από το Lakenheath της Βρετανίας και τέσσερα ή κατ'άλλες πηγές πέντε EF-111A Raven της 20ης Τακτική Πτέρυγα Μαχητικών, από την βάση Heyford στην Αγγλία, σε συνδυασμό με δεκαπέντε Α-6 , A-7 , F/A-18 και EA-6B Prowler από τα συμβατικά αεροπλανοφόρα USS "Saratoga" , USS "America" και USS "Coral Sea" προσέβαλαν πέντε στόχους στις 02:00 στις 15 Απριλίου.
Η χρησιμοποίηση των F-117 απορρίφθηκε μόλις μία ημέρα πριν καθώς υπήρξε ανησυχία μήπως αποκαλυφθεί το τότε μυστικό όπλο της αμερικανικής Αεροπορίας. Ήταν μία λανθασμένη απόφαση την οποία πλήρωσαν οι Αμερικανοί, όπως έλαβαν και αρκετές άλλες λάθος αποφάσεις στην επιχείρηση, η οποία δεν κατάφερε να επιτύχει τον αντικειμενικό τους σκοπό. Πάντως ήταν μία επίδειξη ισχύος και αποφασιστικότητας που είχε θετικό αντίκτυπο σε διπλωματικό επίπεδο.

Η επίθεση κατά της Λιβύης, είχε προσομοιωθεί τον Οκτώβριο του 1985 σε άσκηση της 20ης TFW από την βρετανική βάση Heyford, όπου στις 18 Οκτωβρίου δέκα F-111Ε βομβάρδισαν έναν εικονικό στόχο στο Newfoundland του Καναδά νότια του Γκους Μπέι.Τα διδάγματα της αποσχολής είχαν μελετηθεί στην 48η TFW που ήταν εξοπλισμένα με την νεότερη "F" έκδοση.  

 


Η Γαλλία και η Ισπανία δεν έδωσαν άδεια στα αμερικανικά σκάφη και τα F-111 πέταξαν με διαδοχικούς εναέριους ανεφοδιασμούς μέσω Γιβραλτάρ.
Η επίθεση άρχισε στις 02.00 ώρες και διήρκησε περίπου δώδεκα λεπτά. Ρίφθηκαν 60 τόνοι βομβών από δεκαοχτώ F-111F που υποστηρίχθηκαν από τέσσερα EF-111 Raven. Bομβάρδισαν το αεροδρόμιο της Τρίπολης, ένα κέντρο εκπαίδευσης βατραχανθρώπων σε ναυτική σχολή, τους στρατώνες της προεδρικής φρουράς Μπαμπ αλ και τους στρατώνες Aziziya στην Τρίπολη. Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Aziziya στρατώνες, ένα βομβαρδιστικό F-111F καταρρίφθηκε από απ'ευθείας πλήγμα ZSU-23-4.

To συγκεκριμένο ήταν το πιο προηγμένο αντιαεροπορικό σύστημα πυροβόλων της εποχής με ένα άριστο ραντάρ, πλήρως αυτοκινούμενο. Το 1990 προσφέρθηκαν 150 μονάδες αυτού του εξαιρετικού όπλου στον Ελληνικό Στρατό, μαζί με τα άλλα υλικά που έλαβε από τον Στρατό της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Η ανάπτυξή τους στα νησιά του Α.Αιγαίου έλυνε το αντιαεροπορικό πρόβλημα της χώρας για 15-20 χρόνια. Κάποιοι τότε αποφάσισαν ότι ο Ελληνικός Στρατός που είχε μόνο τετράδυμα των 0,50'' για αντιαεροπορική προστασία των νησιών, πέρα από τα Stinger, δεν τα χρειαζόταν...

Εν πάση περιπτώσει η αποστολή είχε σχετική επιτυχία, παρά το γεγονός ότι πριν την επίθεση των F-111F, τους άνοιξαν διάδρομο  24 A-6 και τα F/A-18 που κτύπησαν με AGM-88 HARM αντιαεροπορικά ραντάρ και συστήματα στην Βεγγάζη και στην περιοχή Benina. Αρκετές βόμβες έχασαν την στόχευσή τους και προσγειώθηκαν (τυχαία;) επάνω σε δυτικές πρεσβείες στην Βεγγάζη, όπως η γαλλική! Εβλήθησαν συνολικά 20 HARM από τα Α-6.
Στην αποστολή έλαβαν μέρος συνολικά 45 αεροσκάφη και ερρίφθησαν 300 βόμβες LGB των 500 λιβρών.

Εναντίον αυτής της δύναμης εκτοξεύθηκαν 48 Α/Α βλήμαστα SA-5 Vega (κατά μία πηγή ένα τέτοιο βλήμα κατέρριψε το F-111F). Eπίσης εκτοξεύθηκαν  86 SA-2 Volchov και SA-3 Νέβα.
Κατά την αεροπορική επίθεση σκοτώθηκαν 45 στρατιώτες της Λιβύης και αξιωματούχοι της κυβέρνησης, και 15 άμαχοι. Ο Καντάφι γλύτωσε τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν μία βόμβα κτυπήσει το κατάλυμά του. Σκοτώθηκε ένα κοριτσάκι που είχε υιοθετήσει, η Hanna 15 μηνών.
DEFENCE.NET 

Η Δικτατορία της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης»


Η Δικτατορία της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης»


 ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 
  
Τόσους μήνες φωνάζουμε, ενημερώνουμε, μαζεύουμε υπογραφές, κάνουμε συγκεντρώσεις , διαμαρτυρόμαστε και κανείς από εκείνους που θα έπρεπε εκ του θεσμικού του ρόλου να έχει οξυμένη ακοή, δεν ακούει. 
Κανείς από εκείνους που ενώ είναι λαλίστατοι σε θέματα που αφορούν στην οικονομική τρομοκρατία του ΔΝΤ και της Τρόϊκας, δεν μιλά για την τρομοκρατία που ασκεί η κυβέρνηση με τα λευκά γάντια της "καινοτομίας" και την μάσκα μιας δήθεν "ευνομίας". 
Απειλείται η ελευθερία μας, χαρίζεται για 100 τσουβάλια ευρώ η εθνική μας κυριαρχία, και τα μνήματα των αγωνιστών και των Μαρτύρων του έθνους και της πίστης μας γίνονται αφοδευτήρια του ΣΚΑΪ στα οποία ουρεί μπροστά στα μάτια μας η εθνομηδενιστική συμμορία του Σόρος και του CDRSEE. 

Μας λένε ότι "μαζί τα φάγαμε" και μας φορτώνουν τις δικές τους αμαρτίες για τις οποίες θα τιμωρηθούμε με αργή εξόντωση. 

Κάποτε η "κομαντατούρα"
 έβγαζε τις διαταγές της και τις τοιχοκολούσε, τώρα αυτή η διαδικασία ονομάστηκε "δημόσια διαβούλευση". 

Τέλειωσαν λοιπόν oι "διαβουλεύσεις" για την "Κάρτα του Πολίτη" και την "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" και ανεβαίνουν στον "ηλεκτρονικό τοίχο" της "ανωτάτης νεοταξικής διοίκησης" καινούργια "φιρμάνια" για τα οποία δήθεν χρειάζονται τη γνώμη μας. 

Αυτό είναι
 το μοναδικό δείγμα "ευγένειας" και "δημοκρατικής ευαισθησίας " του καθεστώτος, να ενημερωθεί δηλαδή ο πολίτης μέσω ...διαβούλευσης για το πώς θα ζήσει μελλοντικά ως κρατούμενος. 

Τι περιμένουν να ακούσουν από μας π.χ για το κατάπτυστο "αντιρατσιστικό" και "αντιομοφοβικό" νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την ελεύθερη έκφραση, όταν προειδοποιούν μέσω της "δημόσιας διαβούλευσής" του, πως θα φυλακίζουν και θα εξοντώνουν οικονομικά όποιον χαρακτηρίσουν "ρατσιστή" ή "ομοφοβικό"; 

Όλοι έχουν καταλάβει 
ότι ο στόχος τους είναι η προστασία εκείνων που με το πρόσχημα της "πολυπολιτισμικότητας" και την κυβερνητική βοήθεια θα συμβάλλουν στην αποεθνοποίηση και αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας και των ομοφυλοφίλων που πάλι με την "ευγενική χορηγία" της κυβέρνησης θα.... δώσουν την χαριστική βολή μαγαρίζοντας ότι έχει μείνει αμόλυντο από την μακρόχρονη παιδαγωγία της νεοεποχήτικης προπαγάνδας. 

Έτσι η δαιμονοποίηση της καθημερινότητας των Ελλήνων βαφτίστηκε εκσυγχρονισμός και ευνομία και η σκλαβιά ευκαιρία για πρόοδο.
 

Θα μας πούν "ρατσιστές" και "αντισημίτες" και θα μας κλείσουν στην φυλακή αν π.χ διαμαρτυρηθούμε για το "δώρο" των 10.000.000 Ευρώ ,που έκανε μέσω του φορολογικού πολυνομοσχεδίου ο κ. Παπακωνσταντίνου στην Ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης προκειμένου να παραιτηθούν από τις νομικές τους διεκδικήσεις εναντίον του ελληνικού δημοσίου (ζήτημα αποζημίωσης για έκταση 7 στρεμάτων του Ισραηλιτικού νεκροταφείου). 

Θα μας καταδικάσουν γιατί θα τους απευθύνουμε τον λόγο ζητώντας τους εξηγήσεις για αυτό το σκάνδαλο που κάνει το αντίστοιχο δήθεν σκάνδαλο του Βατοπεδίου να μοιάζει με monopoly. 

Μήπως αυτοί που σήμερα χαρίζουν στην Ισραηλιτική κοινότητα λεφτά που άρπαξαν βίαια από εμάς, περίμεναν να βγεί έστω καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο; 

Οι ίδιοι δεν ήταν που μέχρι τα χθές έσκιζαν τα ακριβά τους κοστούμια
 στις εξεταστικές επιτροπές κατηγορώντας τους προηγούμενους ακριβώς για τον ίδιο λόγο, ότι δηλαδή δεν περίμεναν να τελεσιδικήσει η υπόθεση ανταλλαγής ακινήτων με το Βατοπέδι και προχώρησαν σε συμβιβασμό που έβλαψε το ελληνικό δημόσιο; 

Αυτοί λοιπόν που "κούρεψαν" μισθούς και συντάξεις 
και που θα θα ξεπουλήσουν ακόμα και τα βουνά για να βγάλουν το πολύ 50 δις, αυτοί που κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία και που με την βοήθεια των μισθοφόρων της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" μας επιβάλλουν τον "Νέο Πατριωτισμό" , δηλαδή αυτόν που όπως είπε ο δίψυχος πρωθυπουργός δεν θα έχει ανάγκη την ιστορία και τα σύμβολα, έρχονται σήμερα και με το όπλο στον κρόταφο μας αναγκάζουν να κάνουμε "ασκήσεις εξοικείωσης" στο αντίχριστο και μισάνθρωπο σύστημα ελέγχου και επεξεργασίας της ελευθερίας των πολιτών που "ευσχήμως" ονομάστηκε "ηλεκτρονική διακυβέρνηση". 

Απαγόρευσαν την χρήση μετρητών και μας υποχρεώνουν να καταφύγουμε σε πλαστικές κάρτες ή τραπεζικές επιταγές για συναλλαγές αρχικά πάνω απο 3000 ευρώ, μετά από λίγο πάνω από 1.500 ευρώ και σε λίγους μήνες για κάθε ποσό. 

Μας αναγκάζουν να πάρουμε δεκάδες ηλεκτρονικές κάρτεςπροκειμένου να καταφέρουμε να εργαστούμε (κάρτα εργασίας), να έχουμε συναλλαγές (φοροκάρτα) , να μετακινηθούμε με συγκοινωνίες (κάρτα εισητηρίων) , να μετακινηθούμε με το δικό μας μέσο (κάρτα διοδίων), να πάμε στον γιατρό (κάρτα υγείας) , να υπάρχουμε σαν δημότες και να απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες των "μικρών τοπικών κυβερνήσεων" δηλαδή των καλλικρατικών δήμων (κάρτα του δημότη), να μπορούμε να χρησιμοποιούμε ή να εκμεταλλευόμαστε το δικό μας σπίτι (κάρτα ακινήτου), να στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο (κάρτα μαθητή) ακόμα και για να πάμε στο γήπεδο (κάρτα φιλάθλου). 

Άδειασαν τα ταμεία, πέταξαν την εθνική μας αξιοπρέπεια και την ιστορία μας στα σκουπίδια και γέμισαν τη ζωή μας κάρτες της "ηλεκτρονικής τους διακυβέρνησης". 

Με λίγα λόγια αντικαθιστούν σταδιακά την γραφειοκρατία με την καρτοκρατία και όλα αυτά γιατί; 

Διότι όπως έχει δηλώσει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργεύων εκπρόσωπος της Νέα Τάξης Πραγμάτων,
 η υπ΄αριθμόν 1 προτεραιότητά του είναι η απόλυτη εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της οποίας την παγκόσμια κυριαρχία επιθυμεί να δεί "fast and now". 

Μια "διακυβέρνηση" η οποία θα πρέπει να γνωρίζει τα πάντα για τους πάντες.
 

Μια παγκόσμια δικτατορία που θα μπορεί να έχει φακελωμένους όλους τους πολίτες και να ελέγχει μέσω αυτοματοποιημένων "προβλέψεων" και ...υπολογισμών ολοκληρωτικά την ζωή του. 

Αυτή η εκ των άνω εντολή θα υλοποιηθεί κατά απόλυτο τρόπο μόνο όταν σε λίγους μήνες θα μας "μαρκάρουν" με την "πιστοποίηση" της Κάρτας του Πολίτη. 

Και όταν θα έλθει εκείνη η αποφράδα ημέρα,
 όλοι οι ταλαιπωρημένοι από την εξαθλίωση και την "καρτοκρατία", θα την καλοδεχτούν αφού θα αντικαταστήσει όλα τα υβριδικά της αντίγραφα δηλαδή όλες τις κάρτες που επέβαλλε το καθεστώς. 

Εν μέσω αυτής της ιστορικά πρωτοφανούς πολιτικής και οικονομικής κατάρρευσης,
 δεν υπάρχουν φωνές αντίστασης παρά μόνον εκείνων που για λόγους Ορθόδοξης συνείδησης εγείρουν τις αντιρρήσεις τους και δηλώνουν ουσιαστική και όχι "ακτιβιστική" ανυπακοή σε αυτό το μισάνθρωπο και φασιστικό από κάθε άποψη σύστημα. 

Εμείς όλοι που δηλώνουμε ότι θα αρνηθούμε να γίνουμε ξανά ραγιάδες και μάλιστα όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά, δεν φοβόμαστε τον Αντίχριστο, όπως λένε μερικοί που ταλαντεύονται μεταξύ της εν Χριστώ ελευθερίας και της ψευδαίσθησης ότι ο "δήμιος" κάποια στιγμή θα κουραστεί και θα πάψει να παίρνει κεφάλια. 

Δεν είμαστε εκείνοι που φαντάζονται "παγκόσμιες κυβερνήσεις" και ολοκληρωτικά συστήματα, αλλά αυτοί σχολιάζουν τις κυβερνητικές δηλώσεις και που δηλώνουν πως ότι και να κάνουν οι τοπικές και υπερτοπικές χούντες δεν θα παραδώσουν στα χέρια τους αυτό που μας χάρισε ως δώρο ο Θεός, δηλαδή την ελευθερία και την προσδοκία της Ανάστασης. 

Προσέξτε λοιπόν αδελφοί μας, διότι ήδη άρχισε η χούντα της μισάνθρωπης "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" να χώνει τα νύχια της στην σάρκα μας. 

Μην αφήσουμε λοιπόν τον εαυτό μας να εξοικειωθεί με αυτήν την σαπίλα άσχετα αν μας σερβίρεται με δόσεις. 

Εδώ και τώρα θέλουν αυτοί την "παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση", εδώ και τώρα θα δείξουμε και εμείς την ανυπακοή μας σε αυτό το σύστημα. 

Αν μέσα μας έχουμε τον Χριστό δεν θα μπορέσουν ποτέ να αρπάξουν αυτό που θέλουν δηλαδή την ψυχή μας.