Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Οι ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες για το HAARP

Οι ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες για το HAARP

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΟ ΔΝΤ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΞΙΚΑ!

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ?

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ.ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ EΚΑΙΓΑΝ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.

Σας κάνει εντύπωση; Σας φαίνεται ακραίο; Νομίζετε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα ή ότι είναι ακραία συνωμοσιολογικά σενάρια που κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας; Διαβάστε παρακάτω παρακαλώ...Οι ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες για το HAARP
Για αρκετά χρόνια, τέσσερις τουλάχιστον Υπηρεσίες Πληροφοριών της Ρωσίας παρακολουθούν από κοντά τις δραστηριότητες και εξελίξεις των οπλικών συστημάτων του HAARP, υποβάλλοντας τις αναφορές τους στον πρωθυπουργό Πούτιν. Πρόκειται για την Υπηρεσία Πληροφοριών του Στρατού (GRU), το Ομοσπονδιακό Γραφείο Κρατικής Ασφάλειας (FSB), την Υπηρεσία Πληροφοριών των Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας (VKS) και την Υπηρεσία Πληροφοριών του Βορείου Στόλου. Τα στοιχεία των αναφορών που έχουν γίνει γνωστά είναι αποκαλυπτικά και άκρως ανησυχητικά.

Τις ανησυχίες αυτές φαίνεται να συμμερίζεται απόλυτα τόσο ο πολιτικός κόσμος της χώρας, όσο και ο δρ. Areshev, ο οποίος γράφει: "Το Ρωσικό Κοινοβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του για το πρόγραμμα των ΗΠΑ να εξελίξουν εντελώς νέους ποιοτικά τύπους όπλων. Στα πλαίσια του προγράμματος HAARP δημιουργήθηκαν νέα, συνθετικά γεωφυσικά όπλα που μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα στη Γη μέσω υψηλών συχνοτήτων ραδιοκυμάτων. Η σημασία αυτού του νέου, ποιοτικού άλματος μπορεί να συγκριθεί με τη μετάβαση από το ψυχρό ατσάλι στα πυροβόλα όπλα και από τα συμβατικά όπλα στα πυρηνικά. Αυτός ο νέος τύπος όπλων διαφέρει από τους προηγούμενους στο ότι ολόκληρη η Γη, το περιβάλλον της και το εσωτερικό της έγινε μονομιάς αντικείμενο άμεσων επιρροών και παρεμβάσεων."

Πέρα από το κλίμα, τα οπλικά συστήματα που εξέλιξαν οι ΗΠΑ (μέσω του HAARP) έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν σεισμούς σε επιλεγμένες περιοχές, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές, πολιτική και κοινωνική αστάθεια, και διάλυση των κρατικών υποδομών. Για την τελευταία αυτή δυνατότητα του HAARP, οι αναφορές της GRU και της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Βόρειου Στόλου είναι κατηγορηματικές:θεωρούν δεδομένη τη χρήση των οπλικών συστημάτων του προγράμματος για την πρόκληση των μεγάλων σεισμών της Αϊτής και της Χιλής στις αρχές του χρόνου!

Το έγγραφο της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Βόρειου Στόλου προς τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν λέει καθαρά ότι ο σεισμός της Αϊτής, στις 12 Ιανουαρίου 2010, ήταν δοκιμή του σεισμικού όπλου, στα πλαίσια της προετοιμασίας των ΗΠΑ να χτυπήσουν με αυτό το Ιράν! Από την αναφορά φαίνεται, επίσης, ότι οι Αμερικανοί είχαν προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση του χάους που θα δημιουργούσαν, αλλά και για την -υπό μορφή παροχής "ανθρωπιστικής βοήθειας"- εισβολής τους και, ουσιαστικά, κατάληψη της Αϊτής.

Αυτό φαίνεται καθαρά από δύο περιστατικά που δείχνουν ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ είχε πλήρη επίγνωση των καταστροφικών αποτελεσμάτων που θα προκαλούσε η δοκιμή του σεισμικού όπλου στην Αϊτή. Συγκεκριμένα επρόκειτο για την πραγματοποίηση στην Αμερικανική Νότια Διοίκηση (SOUTHCOM), τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου (μια μέρα πριν τον σεισμό),μεγάλης άσκησης με θέμα την παροχή "ανθρωπιστικής βοήθειας" στην Αϊτή που, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, είχε χτυπηθεί από τυφώνα! Η "συμπτωματική" αυτή άσκηση περιελάμβανε προσομοιώσεις όλης της επιχείρησης που ακολούθησε! Η SOUTHCOM, μια μέρα πριν το σεισμό, είχε "τοποθετήσει" στην Αϊτή τον υποδιοικητή της, στρατηγό P. K. Keen, με αποστολή τον συντονισμό και την επίβλεψη της αποστολής "ανθρωπιστικής βοήθειας". Ο στρατηγός Keen ήταν ο άνθρωπος που, μια μέρα μετά, συντόνιζε τις κινήσεις των αμερικανικών στρατευμάτων στο νησί.

Το δεύτερο περιστατικό είναι η "τυχαία" παρουσία στο αρχηγείο της SOUTHCOM του Jean Demay, τεχνικού διευθυντή της Υπηρεσίας Συστημάτων Πληροφορικής του Υπουργείου Άμυνας και άμεσα υπεύθυνου για τη λειτουργία του Προγράμματος Διακρατικής Πληροφοριακής Συμμετοχής και Συνεργασίας, που ρόλος του είναι ο συντονισμός των εκατοντάδων κυβερνητικών και μη οργανώσεων παροχής βοήθειαςαπό όλο τον κόσμο, σε περίπτωση έκτακτων αναγκών. Το σύστημα δοκιμάστηκε σε προσομοίωση στα πλαίσια της άσκησης και, την επόμενη μέρα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010, αμέσως μετά τον σεισμό, ο Demay ανακοίνωσε ότι πήρε εντολή από τη SOUTHCOM να το ενεργοποιήσει κανονικά.

Μια ιδιαιτερότητα του σεισμού της Αϊτής, που σημειώνεται και στην αναφορά του Βόρειου Στόλους της Ρωσίας, είναι ότι, ενώ κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά το κράτος της Αϊτής που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού της Ισπανιόλα, στα ανατολικά 2/3 του νησιού, που αποτελούν τη Δομινικανική Δημοκρατία, δεν υπήρξαν καθόλου ζημιές, τα ξενοδοχεία συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά, οι επιχειρήσεις συνέχισαν τις δραστηριότητές τους και οι πτήσεις πραγματοποιούνταν χωρίς προβλήματα! Και αν αυτό δεν είναι "στόχευση ακριβείας" του σεισμού, πρόκειται για ένα φαινόμενο που είναι μάλλον απίθανο να λύσουν ποτέ οι ειδικοί!

Σύμφωνα με την αναφορά του Ρωσικού Ναυτικού, το σεισμικό όπλο που κατέστρεψε την Αϊτή "...πιθανότατα βασίζεται στην ίδια τεχνολογία Tesla, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τον καταστροφικό σεισμό, μεγέθους 6,8R, που ισοπέδωσε κυριολεκτικά την ιαπωνική πόλη Κόμπε, στις 17 Ιανουαρίου 1995". Σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο, η μυστηριώδης θρησκευτική αίρεση "Aum Shrinrikyo" είχε προειδοποιήσει εννέα μέρες πριν!

Η FSB, εξάλλου, είχε υποβάλει σχετική αναφορά για το πώς η "Aum Shrinrikyo" απέκτησε τις πληροφορίες μέσω Αμερικανών χάκερς που ανήκαν στην αίρεση Branch Davidian και είχαν καταφέρει να "εισχωρήσουν" σε μυστικούς φακέλους των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών. Για την ιστορία, η αίρεση Branch Davidian διαλύθηκε ολοκληρωτικά μετά την επιχείρηση των Αρχών Ασφαλείας, που έμεινε γνωστή ως "Πολιορκία του Wako".

Στις 28 Φεβρουαρίου 2010, η VKS υπέβαλε αναφορά προς τον Πούτιν, η οποία έλεγε: "...όπως ήταν αναμενόμενο, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μία ακόμα δοκιμή του σεισμικού τους όπλου στην Αμερικανική Ήπειρο, προκαλώντας καταστροφικό σεισμό 8,8R στη Χιλή." Σε προηγούμενη αναφορά της, τον Ιανουάριο, η VKS είχε προειδοποιήσει για το ότι οι ΗΠΑ, μετά τον σεισμό της Αϊτής, προετοιμάζονταν για μία ακόμα δοκιμή του όπλου αυτού!

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτόπτες μάρτυρες στη Χιλή ανέφεραν αλλαγές των χρωμάτων στον ουρανό και στα σύννεφα πριν τον σεισμό. Το φαινόμενο αυτό θεωρείται άμεσα συνδεόμενο με τη λειτουργία του HAARP (βλ. π.χ. αυτή την περιγραφή). Μετά τους σεισμούς της Αϊτής και της Χιλής, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για τις καταστροφές και ζήτησε από την κυβέρνηση Ομπάμα "να σταματήσει να παίζει τον Θεό". Ο Τσάβες προειδοποίησε ότι σκοπός των δοκιμών αυτών είναι η προετοιμασία των ΗΠΑ για επίθεση στο Ιράν, με το σεισμικό αυτό όπλο, στο άμεσο μέλλον.

Για το θέμα αυτό υπάρχει μία ακόμα αναφορά της GRU προς τον Πούτιν. Πρόκειται για μια συνάντηση του Προέδρου του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Robert Gates. Σύμφωνα με το έγγραφο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 8ης Μαρτίου 2010 στο γραφείο του Προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίτ Καρζάι, στην Καμπούλ. Εκεί, ο Gates προειδοποίησε ευθέως τον Αχμαντινετζάντ για το ότι το Ιράν θα είναι ο επόμενος στόχος του σεισμικού όπλου του προγράμματος HAARP. Η συνάντηση αυτή έγινε με πρόταση των ΗΠΑ, ενώ ο Ιρανός Πρόεδρος βρισκόταν σε επίσημη, προγραμματισμένη επίσκεψη στο Αφγανιστάν και ο Αμερικανός υπουργός επισκέφθηκε την Καμπούλ απροειδοποίητα, δήθεν για επιθεώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ στη χώρα.

Ο Ιρανός Πρόεδρος, θέλοντας να πειράξει τον Αμερικανό υπουργό και αναφερόμενος στον καταστροφικό σεισμό που είχε πλήξει την ανατολική Τουρκία λίγο καιρό πριν, φέρεται να του είπε "...μα, ήδη αστοχήσατε". Τότε, ο Gates του απάντησε κατηγορηματικά "Ποτέ δεν αστοχούμε", ένα σχόλιο που οι αναλυτές της GRU ερμηνεύουν ως παραδοχή ότι η Τουρκία, όπως η Αϊτή και η Χιλή, είχε στοχοποιηθεί από τους Αμερικανούς.
[Ολόκληρο το άρθρο
"Κλιματικός πόλεμος μέσω ΗΑARP"
στο Hellenic Nexus (τ. 45, Οκτ. 2010)]

Ερχεται η «Κάρτα του Πολίτη». (Η επίθεση άρχισε)....

Ερχεται η «Κάρτα του Πολίτη». (Η επίθεση άρχισε)....

Την παρακάτω ανάρτηση την αναδημοσιέυω από το Ορθόδοξο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ και μετά από παράκληση του αγαπητού μου φίλου, αναγνώστη Ποσειδώνα.
Θα επιθυμούσα να τονίσω ότι αν και συμφωνώ με το κείμενο διαφωνώ με την θέση του φιλικού μας ιστολογίου για το πρόσωπο του πανάξιου Ιεράρχη μας Σεβασμιωτάτου Σιατίστης Παύλου. Μιας εξέχουσας πνευματικής μορφής της Ιεραρχίας για τον οποίο τυγχάνει να έχω ιδία άποψη.

Ερχεται η «Κάρτα του Πολίτη» 

Με αυτόν τον τίτλο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Έθνος" στο σημερινό της φύλλο ( 8/1/11) προαναγγέλλει την έναρξη της ...διαδικασίας της ψήφισης του νόμου - πλαισίου, ο οποίος περιλαμβάνει εκτός των λεπτομερειών της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" και τις σχετικές ρυθμίσεις για την "κάρτα του πολίτη".

Η διαδικασία που ακολουθεί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση στην ψήφιση ακόμα και των απεχθέστερων νόμων είναι γνωστή.Μια ολιγοήμερη δημόσια διαβούλευση για να δείξουν ότι σέβονται και υπολογίζουν την γνώμη του Έλληνα πολίτη και αμέσως μετά ψήφιση του νομοσχεδίου και εφαρμογή του πλέον ως νόμο του κράτους.

Σκεφτείτε μόνο τα τελευταία νομοσχέδια που τέθηκαν σε διαβούλευση και τελικά ψηφίστηκαν, με την αρωγή μάλιστα των αριστεροδέξιων κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα αντιληφθείτε αφ΄ενός την υποκρισία της επερχόμενης διαβούλευσης και αφ΄ετέρου το τί μας περιμένει.

Σε λίγες ημέρες λοιπόν, η κυβέρνηση θα μας παρουσιάσει την "μακέτα" της νέας σύγχρονης φυλακής, στην οποία θα μας μαντρώσει δεμένους πισθάγκωνα με την "κάρτα του πολίτη" ενώ εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί περιμένουμε ακόμα την Ιερά Σύνοδο να βγάλει την τελική της απόφαση.

Απευθυνόμαστε έστωκαι αυτή την ύστατη στιγμή στην Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας και λέμε:

Αυτή η οποία στο δικό σας κείμενο "Προς τον λαό" περιεγράφεται ως "κατοχική κυβέρνηση" είναι εκείνη που επιτίθεται εδώ και τώρα στο ποίμνιό σας και μάλιστα το απειλεί στην κυριολεξία με εξόντωση αν δεν δεχτεί την ηλεκτρονική χειροπέδα της "κάρτας του πολίτη".

Δεν βλέπετε ότι κινδυνεύει και απο κοσμικής και απο πνευματικής άποψης ο Ελληνικός λαός;
Τι περιμένετε για να τολμήσετε να πείτε με λεβεντι ένα βροντερό "ΟΧΙ" στην κάρτα του πολίτη και την αντίχριστη δικτατορία της ηλεκτρονικης διακυβέρνησης .

Φωνάζαμε εδώ και τόσο καιρό και σχεδόν κάθε μέρα αποκαλύπταμε τόσο με στοιχεία όσο και με αναλύσεις τι κρύβεται πίσω απο την "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" και ποιοί είναι οι κίνδυνοι απο την παραλαβή της "κάρτας του πολίτη".
Για τους ίδιους κινδύνους σας μίλησε και η ειδική συνοδική επιτροπή που συνεστήθη για αυτό το μείζον ζήτημα, μάλιστα δε οι ειδικοί επιστήμονες που μετείχαν των εργασιών της σας τους περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια και επιστημονική σοβαρότητα.

Πρίν λίγες ημέρες ο κ. Ραγκούσης έριξε την πρώτη "φωτοβολίδα" αναφερόμενος στο νομοσχέδιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Έθνος" ρίχνει την δεύτερη και πιθανώς την τελευταία "φωτοβολίδα" πρίν απο την "τελική επίθεση".

Ο πιστός λαός ήδη έχει αντιληφθε τον κίνδυνο και έχει εκφράσει ενυπογράφως τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις του με την γνωστή πλέον συλλογή υπογραφών εναντίον της "κάρτας του πολίτη".

Τουλάχιστον 40.000 Έλληνες πολίτες δηλώνουν επώνυμα την άρνησή τους να γίνουν οι σκλάβοι της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" και την αντίθεσή τους στην επιβολή αυτής της απο κάθε άποψη αντίχριστης δικτατορίας.

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 θα δείτε δεκάδες χιλιάδες απο το ποίμνιό σας να συγκεντρώνονται έξω απο την Βουλή για να διαμαρτυρηθούν και να διατρανωσουν αυτές τις Ορθόδοξες αντιρρήσεις.

Θα είστε μαζί μας έστω και δια μιας νέας "Προς τον λαό" επιστολής σας ,ή θα ακολουθήσετε την άποψη π.χ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιατίστης ό οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωνε ότι "αν μας διαβεβαιώσει η κυβέρνηση ότι θα σεβαστεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν έχουμε λογο να αρνηθούμε την παραλαβή αυτής της κάρτας" ;

(Θυμίζουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Σιατίστης φέρεται να είναι ένας εκ των συγγραφέων του γνωστού "Προς τον λαό" κεμένου στο οποίο η κυβέρνηση μόνο ως αξιόπιστη δεν περιγραφόταν .)

Αυτή την ύστατη στιγμή παρουσιάζεται η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ευκαιρία στην Σύνοδο της Ιεραρχίας, την Ιερά Σύνοδο και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος να αποδείξουν αν έχουν την πρόθεση να προστατεύσουν το ποίμνιό τους ή να τό αφήσουν στην τύχη του.

Πιό κάτω αναδημοσιεύουμε το σημερινό δημοσίευμα του "Έθνους" στο οποίο βέβαια θα δείτε την "φυλακή" (ηλεκτρονική διακυβέρνηση) στολισμένη με ...κορδέλες και γιρλάντες και την "κάρτα του πολίτη" ...αρωματισμένη σαν να πρόκειται για "πρόσκληση σε γάμο".

Ερχεται η "Κάρτα του Πολίτη".

http://www.ethnos.gr

Ανοίγει ο δρόμος για την «Κάρτα του Πολίτη» με τον νόμο-πλαίσιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του κράτους, τον οποίο θέτει σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Εσωτερικών, εντός των επόμενων ημερών.Κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης δημόσιας διαβούλευσης για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η Κάρτα του Πολίτη, υπήρξαν αρκετά σχόλια πολιτών που εξέφραζαν αντιρρήσεις έως και άρνηση να παραλάβουν τη νέα «ταυτότητα», επισείοντας φόβους για ηλεκτρονικό φακέλωμα ή ακόμα θέτοντας ζήτημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου Εσωτερικών, η Κάρτα του Πολίτη δεν... θα περιέχει προσωπικά δεδομένα, αλλά θα αποτελεί το ηλεκτρονικό «κλειδί» για κάθε χρήστη προκειμένου να εξυπηρετείται από το κράτος, μέσω Διαδικτύου .

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα κατοχυρώνεται θεσμικά το δικαίωμα επιλογής των πολιτών για ηλεκτρονική επικοινωνία με το κράτος σε σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους συναλλαγών που συνυπάρχουν και αφορούν την αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες. Η κυβέρνηση αναμένει με την εφαρμογή του νόμου να μειωθεί η γραφειοκρατία κατά 25%, και παράλληλα να «χτυπηθεί» η διαφθορά που δημιουργείται μέσω της διαπροσωπικής επαφής πολίτη- δημοσίου υπαλλήλου.

Η «ηλεκτρονική ταυτότητα» μέσω της οποίας θα συναλλάσσονται οι πολίτες με το κράτος, θα είναι η Κάρτα του Πολίτη. 
Κάθε χρήστης θα μπορεί από τον προσωπικό του υπολογιστή να υποβάλλει αιτήσεις, δηλώσεις, προσφορές, δικαιολογητικά συμμετοχής σε διαγωνισμούς.

Τα ηλεκτρονικά έγγραφα θα διαθέτουν προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή και θα έχουν την ίδια νομική ισχύ με τα έντυπα που έχουν υπογραφή και σφραγίδα. Θα διαθέτουν υποχρεωτικά «χρονοσήμανση», δηλαδή θα καταγράφουν την ώρα και την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης, καθώς και αποστολής της απάντησης, που θα αποτελεί και αποδεικτικό στοιχείο της επικοινωνίας.

Εννέα ερωτήσεις - απαντήσεις για τη νέα κάρτα

Θα αντικαταστήσει την ταυτότητα;
1. Ναι. Από το τέλος του 2011 θα ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης των αστυνομικών ταυτοτήτων με την «Κάρτα του Πολίτη». Η νέα ταυτότητα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ταξιδιωτικό έγγραφο εντός των χωρών της Ε.Ε.

Ποια στοιχεία θα αναγράφονται
2. Το ονοματεπώνυμο του κατόχου, η ημερομηνία και ο τόπος γέννησης, όνομα πατρός και μητρός. Επίσης, θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου και ιδιόχειρη υπογραφή.

Θα περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα;
3. Οχι. Δεν θα περιλαμβάνει γραμμικό κώδικα (Barcode). Κάθε κάρτα θα έχει έναν μοναδικό αριθμό. Επίσης στο ηλεκτρονικό «τσιπάκι» που θα περιέχει δεν θα περιλαμβάνεται κανένα προσωπικό δεδομένο του κατόχου. Θα λειτουργεί με κωδικό πρόσβασης, ο οποίος θα επιβεβαιώνει ότι ο χρήστης είναι και ο κάτοχος της κάρτας. (Σημ. "Ο.Π": Το τσιπάκι θα είναι ΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ δηλαδή στην άρχή μπορεί να μην καταγράφει αλλά μετά την πρώτη π.χ χρήση της κάρτας να αρχίσει να καταγράφει και να αναταλλάσσει δεδομένα με το σύστημα που βρίσκεται σε επικοινωνία.ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ BARCODE ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΡΙΘΜΟ-ΚΛΕΙΔΙ 666. Και αν ακόμα δεν τον έχει στην αρχή δεν σημαίνει ότι δεν θα μπεί χωρίς να το αντιληφθούμε στην πρώτη της χρήση, αφούόπως είπαμε το τσιπακι είναι ΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ)
Ποιες δυνατότητες δίνει στους κατόχους;
4. Στην Κάρτα εμπεριέχεται η ψηφιακή υπογραφή του κατόχου.
Μέσω της Κάρτας του Πολίτη θα γίνεται η ψηφιακή αυθεντικοποίηση του κατόχου στο διαδίκτυο για ηλεκτρονική διεκπεραίωση συναλλαγών με το κράτος. Προοπτικά θα ενσωματώσει και τις λειτουργίες της φοροκάρτας, οπότε με την «Κάρτα του Πολίτη» ο χρήστης θα μπορεί να αποθηκεύει ηλεκτρονικά τις αποδείξεις από τις δαπάνες που θα πραγματοποιεί.

Πώς λειτουργεί;
5. Η Κάρτα θα χρησι-μοποιεί διάφορα «ηλεκτρονικά κλειδιά» που θα αναγνωρίζουν τον χρήστη στα ηλεκτρονικά αρχεία της εφορίας (για το ΑΦΜ), του υπουργείου Εργασίας (για το ΑΜΚΑ), του υπουργείου Εσωτερικών (αριθμός δημοτολογίου) και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αριθμός δελτίου ταυτότητας).

Ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην Κάρτα;

6. Μόνο ο κάτοχος. Οταν όμως ο κάτοχος καταθέσει ηλεκτρονική αίτηση σε κρατική υπηρεσία, τότε δίνει τη συγκατάθεσή του να γίνει χρήση των δεδομένων του από εξουσιοδοτημένα όργανα (κρατικούς υπαλλήλους). Πιο συγκεκριμένα, εάν ο χρήστης κάνει μία ηλεκτρο-νική αίτηση στην εφορία, τότε οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα του στο πρόγραμμα ΤΑΧΙS προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημά του.
(σχόλιο "Ο.Π": Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε περί αυτού του γιγαντιαίου ψεύδους.Απλώς θα θυμίσουμε το ξεφτίλισμα που υπέστη η Γερμανική "κάρτα του πολίτη" και τα διασυνδεδεμένα με αυτή κρατικά κέντρα, μπροστά στις κάμερες της Γερμανκής τηλεόρασης όταν με απλό και εύκολο τρόπο παραβιάστηκε τόσο η ασφάλεια της κάρτας όσο και των "υπερπροστατευμένων" συστημάτων της γερμανικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης".Σας συνιστούμε να δείτε έστω και μια απο τις δεκάδες σχετικές αναρτήσεις μας)

Τι γίνεται εάν χαθεί;
7. Ενημερώνεται η Αρχή έκδοσης, η οποία και θα την ακυρώσει έτσι ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλον πολίτη, γεγονός που είναι δύσκολο έως αδύνατο. Η νέα κάρτα θα φέρει νέο αριθμό και θα έχει άλλον κωδικό πρόσβασης.

Τι μπορώ να κάνω με την Κάρτα;

8. Κάθε χρήστης θα έχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, δηλώσεων, βεβαιώσεων, δικαιολογητικών, προσφορών, συμμετοχής σε δημόσιους διαγωνισμούς.

Τι κερδίζω με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές;

9. Τέρμα οι ουρές στα γκισέ των υπηρεσιών. Δεν χρειάζεται να επικυρώσεις αντίγραφα εγγράφων ούτε να επανυποβάλεις δικαιολογητικά, γιατί όλα θα είναι αποθηκευμένα ηλεκτρονικά. Με την Κάρτα θα μπορείς επίσης να πληρώνεις φόρους και πρόστιμα στο κράτος.
(Σχόλιο "Ο.Π": Ούτε κουβέντα βέβαια για αυτά που πρόκειται να χάσουμε άπαξ και δια παντός. Η ελευθερία και το αυτεξούσιο καθώς και η προσωπική και ιδιωτική ζωή πάνε περίπατο και το μόνο που θα μας απομείνει είναι ενδεχομένως το "δικαίωμα" να διαπραγματευόμαστε με... ηλεκτρονικό τρόπο το συσσίτιο της "φυλακής". Για αυτά που πρόκειται να χάσουμε αλλά και για εκείνα που πρόκειται να "πάθουμε" απο την χρήση αυτής της ηλεκτρονικής χειροπέδας έχουμε γράψει εκτενώς και με επιχειρήματα σε παλαιότερες αναρτήσεις μας, ενώ δεκάδες ειδικών επιστημόνων έχουν διατυπώσει με την μορφή σχολίων στην τελευταία δημόσια διαβούλευση)