Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΜΑΣ ( ΞΑΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ)


Ο Μαξ τα λέει ως εχουν. Πολλοί τα λένε. Εμείς τα έχουμε συνειδητοποιήσει τελικά; Καιρός να δούμε κατάματα τι παίζεται.
Γινόμαστε περίγελως και απρούν με την αδράνειά μας. Αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι προδοτικές και ξεκάθαρα ανθελληνικές. Και τα υπόλοιπα κόμματα που τα ανέχονται όλα αυτά και κάνουν τους Γερμανούς, συνεργοί τους! Το σύστημα είναι σάπιο φαύλο και αντιλαϊκό. Αν δεν το έχουμε εμπεδώσει αυτό πλέον, η περίπτωσή μας είναι ανίατη. Δεν έχω άλλα να πω. Τα λέει ευθέως ο Μαξ. Τα συμπεράσματα και τα σχόλια, δικά σας.

Ευχαριστώ την Ελένη Σκόπη που πήρε τη συνέντευξη, ευχαριστώ και τηhttp://www.youtube.com/user/thornless... που την ανάρτησε.

Ευχαριστώ τον @paraplanisi για την τεχνική επεξεργασία.

Σχετικό τόπικ συζήτησης στο φόρουμ μου ΙΔΕΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ, εδώhttp://ideografhmata.gr/forum/viewtop...

ΠΗΓΗ  ((  http://www.youtube.com/watch?v=ucp7CBwV7CY&feature=player_embedded  ))

ΑΪΤΗ …ΣΕΙΣΜΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ,ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Ή ΔΟΚΙΜΗ ΥΠΕΡΟΠΛΟΥ ?

ΑΪΤΗ …ΣΕΙΣΜΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ,ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Ή ΔΟΚΙΜΗ ΥΠΕΡΟΠΛΟΥ ?


haarp_4_1600x1200_wallpaperΓράψαμε τον προηγούμενο Νοέμβριο εδώ,σχετικά με τίς νέες δυνατότητες που ανοίγει η έρευνα της φυσικής ξεκινώντας απο την κληρονομιά του  Τέσλα και με βασικούς στυλοβάτες μιά μικρή ομάδα Ελλήνων επιστημόνων καταξιωμένων στην κορυφή του τομέα τους.Δεν δώσαμε την πρέπουσα προσοχή τότε στίς όποιες παρενέργειες και πιθανότητες ανεξέλεγκτης διαφυγής του ελέγχου των πειραμάτων που αναφέρονταν.Νεώτερες δημοσιογραφικές πληροφορίες και όχι μόνο ,δίνουν μια "άλλη"  διάσταση στο επιστημονικό  "κατόρθωμα" ,και δει αυτό του ελέγχου του απο σκοτεινούς κύκλους στρατοκρατών καλυπτόμενων πίσω απο αμυντικές δαπάνες αντιμαχόμενων αυτοκρατοριών του πλανήτη μας ,που όχι μόνο συνεχίζουν τον ψυχρό πόλεμο αλλά έχουν προστεθεί κι άλλοι παίκτες στο κυνήγι της υπεροπλίας αδιαφορώντας  όλοι τους για οποιεσδήποτε  "παράπλευρες απώλειες" στο περιβάλλον και σε ανθρώπινες ζωές. Ολα αυτά δίνουν μια άλλη διάσταση στα δραματικά γεγονότα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια τα οποία είναι γεμάτα απο τσουνάμια,σεισμικές διεγέρσεις,(οι οποίες πάνω που άρχισε να εξελίσετε ένα σύστημα έγκαιρης πρόβλεψης των,πολεμήθηκε και απαξιώθηκε)κατολισθήσεις τεραστίων βουνοπλαγιών, απόροια και καλά έντονων καιρικών φαινομένων.Καιρικά φαινόμενα,πρωτόγνωρης έντασης και διάρκειας με ανυπολόγιστες  υλικές και όχι μόνο ζημιές,τα περισσότερα των οποίων ενώ μέχρι προχθές ήταν προβλέψιμα απο τις αρμόδιες υπηρεσίες πρόβλεψης ,τώρα στημένες στόν τοίχο και αναγκασμένες να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και να επικαλούνται τις εξαιρέσεις των κανόνων και τον "άγνωστο παράγοντα" στις καταγεγραμμένες στατιστικές τους ,για να δικαιολογήσουν την αδυναμία τους.Μελετήστε με προσοχή το παραπάνω άρθρο του Νοεμβρίου,δεν χρειάζονται γνώσεις για να εντοπίσετε ανάμεσα του τις τρομερές δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας που αναφέρω σχετικά με τα παραπάνω δραματικά γεγονότα. Μελετήστε τις παρακάτω αναδημοσιεύσεις με τις τις φήμες και τα όποια νοήματα "βγαίνουν" πίσω απο τις λέξεις τους.Κρατήστε αυτή τη……
σειρά ανάγνωσης και τα συμπεράσματα θα ρθούν μόνα τους και αβίαστα στον καθένα μας.
Να σημειώσουμε πως δεν προβάλουμε κανένα δημοσιογράφο , περιοδικό  ή ΜΜΕ.Ένα συνδυασμό πληροφοριών απο διάφορες πηγές κάνουμε ,με δημοσιεύματα φαινομενικά αθώα ,που μπορεί και να είναι,και χρησιμοποιώντας κοινή λογική βγάλαμε κάποια δικά μας συμπεράσματα,  το εύρος των οποίων συμπερασμάτων που βγαίνουν τονίζω αβίαστα είναι που θα βάλει σε σκέψεις και αυτούς που δεν δέχονται ούτε "λέπι" για την ύπαρξη κάποιος συνωμοσίας.Τα συμπεράσματα που θα βγάλετε εσείς είναι καλοδεχούμενα εδώ πρός συζήτηση  και διάλογο.
α)   Το δημοσίευμά μας  του Νοεμβρίου . Πηγή  Εφημ.  :  Βήμα .
β)   Ο σεισμός (στην Αϊτή) προκλήθηκε από δοκιμή νέου αμερικανικού υπερόπλου
ATT000011Πληροφορία που προήλθε από τον ρωσικό στόλο, αναφέρει ότι ο σεισμός της Αϊτής προκλήθηκε από δοκιμή νέου αμερικανικού «σεισμικού όπλου», το οποίο δοκιμάστηκε με το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί εναντίον του Ιράν.  Παρόμοια αποκάλυψη έκανε και ο πρόεδρος της Βενεζουέλα Ούγκο Τσάβεζ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για υπόγεια αμερικανική δοκιμή ενόψει του πολέμου με το Ιράν..
  Πληροφορία του τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, αναφέρει ότι και η Μόσχα έχει κατηγορηθεί για την κατοχή και χρήση παρόμοιου όπλου.
  Το 2002 ηγέτης πολιτικού κόμματος στη Γεωργία είχε κατηγορήσει τη Ρωσία ότι επίτηδες προκάλεσε σεισμική δόνηση στη Γεωργία.
  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες   αναφέρουν ότι τον προηγούμενο μήνα ανάλογη «σεισμική δοκιμή» είχαν πραγματοποιήσει οι ΗΠΑ και στον Ειρηνικό, με αποτέλεσμα να προκληθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 6.5 Ρίχτερ, που έγινε αισθητή και στην πόλη Εύρηκα της Καλιφόρνια.
  Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται η υποψία πως "κάτι γνώριζαν οι ΗΠΑ" και για το λόγο αυτό είχαν "προτοποθετήσει"  στο νησί τον υποδιοικητή του Νότιου Στόλου ναύαρχο P. K. Keen. Για να βρίσκεται εκεί και να επιβλέψει στην διακίνηση της βοήθειας που "αν χρειαζόταν" θα έστελνα εκεί οι ΗΠΑ.
  Οι δοκιμές αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα  High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP), που μπορεί να προκαλέσει καιρικές ανωμαλίες, όπως πλημμύρες, ξηρασίες και τυφώνες.
  Μελετητές, έχουν συνδέσει το πρόγραμμα αυτό με το ενδεχόμενο να είχε δοκιμαστεί και στην πρόκληση του σεισμού 7,8 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην κινεζική πόλη Sichuan στις 12 Μαΐου 2008.
  Το πρόγραμμα αυτό δοκιμάζεται στις ΗΠΑ από το 1970 και αρχικά είχε επικεντρωθεί στη δημιουργία "shockwave bombs".
  Η Ρωσία είχε ήδη καταγγείλει τον αμερικανικό στρατό ότι χρησιμοποιεί παρόμοια όπλα και ότι τα είχε χρησιμοποιήσει πτοκαλώντας τον φονικό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν, το Μάρτιο του 2002.
  Στα μέσα του 1990 στην Κρατική Δούμα της Ρωσίας είχε γίνει επερώτηση από 90 βουλευτές που υποστήριζαν ότι οι ΗΠΑ δημιουργούν ένα νέο γεωφυσικό όπλο που μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις στον φλοιό της Γης με υψηλής συχνότητας ραδιοκύματα".
Η τραγωδία του σεισμού  ευκαιρία για νέα αμερικανική κατοχή
Το μόνο που είχαν να μας πουν τα ΜΜΑ (Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης) για την μετασεισμική πολιτική διάσταση της τραγωδίας της Αϊτής, είναι ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ, ξεσπάθωσε για την αποστολή ισχυρής αμερικανικής δύναμης στο πολύπαθο νησί της Καραϊβικής. «Ανθρωπιστική επιχείρηση» άραγε, η ευκαιρία  για νέα κατοχή;
Αυτή είναι η δεύτερη «ειρηνική» στρατιωτική απόβαση των Αμερικανών στο νησί -προτεκτοράτο τους κι όχι μόνο μετά το 1994.
  Πόσα πρέπει να ξεχνάμε; Για την μακρά ιστορία των αμερικανικών επεμβάσεων στο νησί. Ο καταστροφικός σιεσμός εμφανίστηκε στοην παγκόσμια κοινή γνώμη ως αφορμή για μια νέα αμερικανική στρατιωτική επέμβαση.
  Ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Mike Mullen επιβεβαίωσε ότι στην Αϊτή θα σταλούν 9-10.000 στρατιώτες και δύο χιλιάδες πεζοναύτες. (American Forces Press Service, January 14, 2010).
Το 1804, η Αϊτή, αποκηρύσσοντας την γαλλική κυριαρχία (Ναπολεόντια), γίνεται το πρώτο στον κόσμο, ανεξάρτητο κράτος Μαύρων.
  Οι ΗΠΑ αρνούνται να αναγνωρίσουν  τη νέα Αϊτινή Δημοκρατία και επιβάλλουν οικονομικό αποκλεισμό (embargo) που διατηρήθηκε ως το 1862.
  Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταλαμβάνουν το νησί το 1915 «για να υποστηρίξουν τα εκεί αμερικανικά συμφέροντα» και η Αϊτή παραμένει υπό την κατοχή τους ως το 1934. Από τότε διατηρούν την «υψηλή κυριότητα». Μια και το πάμφτωχο νησί οφείλει πλέον 40 εκατομμύρια $ που πήρε η κρατική τράπεζα Banque Nationale ιδιοκτησία Νεοϋρκέζικης Τράπεζας. Αποτέλεσμα ήταν ένα χρηματο-πιστωτικό σύστημα που διοχέτευε τον πλούτο της χώρας σε offshore πιστωτές αντί να γίνονται επενδύσεις στην ίδια τη χώρα.
Οι αμερικανικές αρχές κατοχής δημιούργησαν μεθοριακή γραμμή ανάμεσα στην Αϊτή και τη Δομινικανή δημοκρατία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, μόλις έφυγαν οι αμερικανοί, ο Δομινικανός δικτάτορας Τρουχίλιο να διατάξει τη σφαγή όσων Αϊτινών ζούσαν από την «εδώ» πλευρά των συνόρων. Στην τριήμερη σφαγή, δολοφονήθηκαν περίπου 20.000 Αϊτινοί στο πλαίσιο μιας εθνοκάθαρσης που ονομάστηκε Antihaitianismo (αντι-αϊτινισμός).
  Στην Αϊτή, ο δικτάτορας "Papa Doc" Duvalier χρησιμοποίησε ανάλογη μέθοδο για τους πολιτικούς τους αντιπάλους με αποτέλεσμα να εξοντώσει στο διάστημα 1957-1986 περί τους 30.000 Αϊτινούς.
  Η διεφθαρμένη οικογένεια Ντυβαλιέ κυβέρνησε ελέω ΗΠΑ αυτό το διάστημα την Αϊτή το 1971, διαδέχθηκε τον "Papa Doc", ο γιος του "Baby Doc". Το 1986, μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον του "Baby Doc" υποχρέωσαν τις ΗΠΑ να κανονίσει να διαφύγει ο Ζαν-Κλωντ Ντυβαλιέ και η οικογένειά του στην Γαλλία διορίζοντας στρατιωτική κυβέρνηση.
  Το Δεκέμβριο του 1990 ο πρώην κληρικός Jean-Bertrand Aristide εκλέγεται πρόεδρος μετά από γενικές εκλογές στις οποίες κέρδισε τα δύο τρίτα των ψήφων. Το 1991 στατιωτικό πραξικόπημα υποχρεώνει τον Αριστίντ να φύγει εξόριστος. Το 1994 ο Αϊτινός στρατηγός Raoul Cedras ζητά την μεσολάβηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Κάρτερ να αποτρέψει νέα αμερικανική στρατιωτική επέμβαση που ετοίμαζε ο τότε πρόεδρος Μπιλ Κλίντον. Το Ιδρυμα Κάρτερ αναλαμβάνει αποστολή στην Αϊτή, με επικεφαλής τον δημοκρατικό γερουσιαστή Sam Nunn, και τον πρώην Επιτελάρχη Colin Powell. Η ομάδα διαπραγματεύεται την ειρηνική αποχώρηση της στρατιωτικής χούντας και την ειρηνική είσοδο αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων της επιχείρησης «Διατήρηση της Δημοκρατίας». Οι Αμερικανοί επιβάλλουν την επιστροφή του Αριστίντ στην εξουσία, ο οποίος με την επιστροφή του διαλύει τον Αϊτινό στρατό και δημιουργεί στρατοχωροφυλακή. Ο Αριστίντ αποχωρεί από την εξουσία το 1996, αφού έχει συμπληρώσει την «πενταετή θητεία του». Τον διαδέχθηκε ο Rene Preval που είχε διατελέσει πρωθυπουργός του.
    Παρόλο που ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρόεδρος Πρεβάλ  μίλησαν στο τηλέφωνο, δεν διευκρινίσθηκε αν συζητήθηκε το ζήτημα της εισόδου και ανάπτυξης των αμερικανών στρατιωτικών στην Αϊτή.
Απο το  περιδικό  Στύξ     έγραψε  ο    Μπετινάκης Κώστας.
γ)    Ποιος προκάλεσε τον πρώτο τεχνητό σεισμό;


                Ο Τέσλα και το υπερόπλο «Haarp»
       Ο Μέγας Σέρβος επιστήμων και εφευρέτης, Νίκολα Τέσλα, δημιούργησε το 1898 μια μηχανή παραγωγής σεισμών. Η «μηχανή σεισμών» του Τέσλα, γνωστή  και ως «ταλαντωτής Τέσλα» (Tesla Oscillator), είχε μήκος 30 εκατοστά περίπου και βάρος   δύο λίβρες .
Το 1898, το εργαστήριο του Τέσλα στη Νέα Υόρκη στην οδό Houston  48 ,   τινάχτηκε σχεδόν στον αέρα από αυτή την  συσκευή , που  λειτούργησε με πίεση αέρα πέντε λιβρών που παρείχε μια μικρή ατμομηχανή.
Το περιστατικό, το απεκάλυψε ο ίδιος ο Τέσλα  στην  New York World, στις 11 Ιουλίου 1935, λέγοντας ότι ο σεισμός στην γειτονιά, που προκάλεσε την κινητοποίηση της αστυνομίας και ασθενοφόρων, ήταν αποτέλεσμα της μηχανής του.
  Το περιστατικό αυτό καταγράφηκε στην επιστήμη  ως το «Συμβάν Τέσλα».
  Ο Τέσλα πειραματιζόταν  για να βρει  τρόπους να διαβιβαστεί κινητήρια δύναμη μέσω της γης!
  Πίστευε ότι  μεγάλοι  ταλαντωτές, 100-200 φορές μεγαλύτεροι από τη μηχανή που κατασκεύασε , θα μπορούσαν να διαβιβάσουν τη χρησιμοποιήσιμη κινητήρια δύναμη οπουδήποτε τον σε ολόκληρο πλανήτη.
  Η συσκευή Τέσλα  μπορούσε  να εντοπίσει  σκάφη,  υποβρύχια και  κτήρια οπουδήποτε  στον πλανήτη.
   Ο Τέσλα εξέφρασε μεγάλο προβληματισμό για τα αποτελέσματα  της τεχνολογίας που ανακάλυψε, και τούτο διότι μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο του ανθρώπου άπαξ και αρχίσει η ταλάντωση εντός του εσωτερικού της Γης.
Αυτή η ταλάντωση μπορεί να διαλύσει τη Γη σε κομμάτια.  
   Τον Ιανουάριο του 1978, το περιοδικό «Specula», δημοσίευσε άρθρο που περιέγραφε το φαινόμενο που μπορούσε να παραχθεί εντός της Γης σύμφωνα με το  «Συμβάν Τέσλα».
   Σύμφωνα με το άρθρο , τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα ορισμένων συχνοτήτων τα οποία διαβιβάζονται εντός της Γης, δύνανται να σχηματίσουν στάσιμα κύματα στο εσωτερικό της. Σε ορισμένες περιπτώσεις σε αλληλουχία με τα στατικά κύματα δύνανται να προξενηθεί μια διάσπαση του τεραστίου ηλεκτρομαγνητικού ρεύματος της Γης και να τροφοδοτήσει και  να ενισχύσει τα εξ επιρροής στατικά κύματα .
   Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τα στατικά κύματα ενισχύονται διότι τροφοδοτούνται με περισσότερη ενέργεια από εκείνη που τροφοδοτήθηκε από την επιφάνεια της Γης. Με την τεχνική της μετρήσεως της επιδράσεως (interferometer techniques) γιγάντια στατικά κύματα δύνανται να συνδυασθούν για να παράγουν στενή δέσμη μιάς μεγάλης ενέργειας. Αυτή η συγκεντρωμένη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς παραγωγή σεισμών σε μεμακρυσμένα σημεία.
  Όλοι οι επιστήμονες, συμφωνούν ότι  θεωρητικά και κάτω από ορισμένες συνθήκες η συντονισμένη ταλάντωση μπορεί να λάβει χώρα, αλλά οι διαφωνούντες επισημαίνουν ότι πρακτικά δεν μπορεί να συμβεί γιατί απαιτούνται αστρονομικά ποσά ενέργειας.
  Επομένως όποιος μπορούσε να παράγει την αναγκαία ενέργεια θα είχε και το υπερόπλο του Τέσλα.
  Από το 1898  έχουν περάσει 112 χρόνια.
  Όμως τον Απρίλιο του 1997, ο τότε  υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ κ.Ουίλιαμ Κοέν, έκανε την ακόλουθη περίεργη και πολυσήμαντη δήλωση: «Ορισμένοι αναπτύσσουν  ένα ηχητικό τύπο τρομοκρατίας, ώστε να μπορούν  να αλλάξουν το κλίμα , να κάνουν από μακριά σεισμούς και να προκαλούν εκρήξεις  ηφαίστειων, διά της χρήσεως ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων»
Πηγή  :   (American Secretary of Defense William S. Cohen, April 1997).

  δ)           Nikola   Tesla .  1856 – 1943

Teslaat23 Tesla2 portret3
Μερικές από τις πιό ξεχωριστές εφευρέσεις του τέσλα:
 • Ραδιοφωνική εφαρμογή Ασύρματος ! (παρουσίασε  αρχικά μια συσκευή για τη ραδιοφωνική μετάδοση και υποδοχή φωνής το 1893 κατά τη διάρκεια μιας  διάλεξης στο Σαιντ Λούις ενώπιον της εθνικής ένωσης ηλεκτρικού φωτός). Αυτό έγινε 11 έτη πριν από το πρώτο  δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ασυρμάτου στόν  Marconi. Το αμερικανικό ανώτατο δικαστήριο συμφώνησε τελικά να δοθεί  στον Tesla αυτό. (μεταθανάτια) «Tesla V. Marconi», υπόθεση 369, τον Ιούνιο του 1944
 • Ο Tesla  eφηύρε τη Πολυφασική  ηλεκτρική δύναμη – όλα τα παρόντα polyphase συστήματα προέρχονται από τη μεγαλοφυία του Tesla!
 • Οι καταρράκτες του Νιαγάρα ήταν οι πρώτες   εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας παγκοσμίως των π εμπορικών τριφασικών γεννητριών εναλλασσόμενου ρεύματος οι πινακίδες στις ογκώδεις γεννήτριες έφεραν την επωνυμία του Tesla.
 • Μετάδωσε  Ισχυρό  εναλλασσόμενο ρεύμα στο Buffalo, Νέα Υόρκη(Σ.σ.Μαλλον ασύρματα.). Ήταν ο Tesla που καθόρισε τα πρότυπα των 60 Hz για τη Βόρεια Αμερική εργαζόμενος για Westinghouse.
 • Ο Tesla  έφηυρε και μελέτησε τις άνευ επαφής  σύγχρονες επαγωγικές μηχανές . Όλη η ιστορία αυτών των μηχανών "οδηγεί"  πίσω στον Tesla.
 • Χωρίς πτερύγια στρόβιλοι και αντλίες  Tesla
 • Ασύρματες έννοιες μετάδοσης ηλεκτρικής Ισχύος.
 • Ασύρματος τηλεχειρισμός (ο Tesla παρουσίασε  μια ασύρματα ελεγχόμενη βάρκα 1898!)
 • Απολυμαντική επεξεργασία του νερού με το όζον.Tesla
 • Φθορισμού φώτα  (ο Tesla  φώτισε  το εργαστήριό του με αυτά τα 40 έτη προτού να γίνουν διαθέσιμα στο εμπόριο!)
 • Σύγχρονη ηλεκτρομηχανική διόρθωση των υψηλών τάσεων  Tesla
 • Gas-Tube διόρθωση και διόρθωση μέσω της απαλλαγής κορώνας (ίδρυμα της ξηρογραφίας) Tesla
 • Ακτίνες X   Tesla (3 έτη πριν ο Roentgen τους ξανά -ανακαλύψει πάλι!)
  Στο Nikola   Tesla χορηγήθηκαν 221 διπλώματα ευρεσιτεχνίας
  παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 113 αμερικανικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

  Όταν ο Δίας συναντά τη Γη

  Όταν ο Δίας συναντά τη Γη


  Το κοντινότερο πέρασμα του πλανήτη Δία έως το 2022

  Φέτος, ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος, ο πλανήτης Δίας, πλησιάζει τη Γη σε ασυνήθιστα μικρή απόσταση και γίνεται το λαμπρότερο ουράνιο σώμα μετά τη Σελήνη.

  Συγκεκριμένα από το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου, ο Δίας περνά σε απόσταση 380 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη και θα παραμείνει εξαιρετικά φωτεινός για αρκετές εβδομάδες. Σύμφωνα με τη NASA, αυτό είναι το κοντινότερο πέρασμα του πλανήτη από το 1963 και μέχρι το 2022.

  Όσοι έχουν ερασιτεχνικά τηλεσκόπια θα μπορέσουν να δουν την Κόκκινη Κηλίδα, μια καταιγίδα δύο φορές μεγαλύτερη από τη Γη που μαίνεται στον Δία εδώ και αιώνες. Θα μπορέσουν επίσης να δουν τα τέσσερα μεγάλα φεγγάρια που παρατήρησε πρώτος ο Γαλιλαίος: Ιώ, Γανυμήδης, Ευρώπη και Καλλιστώ
  .
  ΠΗΓΗ  ((  

  Ο ήλιος θα «παραλύσει» τη Γη το 2013


  Ο ήλιος θα «παραλύσει» τη Γη το 2013


  http://img.protothema.gr/D80B0B6E5EFA0DF360FCF6C92144FE57.jpg
  Μια μαζική ηλιακή έκλαμψη μπορεί να προκαλέσει πλανητικό χάος το 2013, προξενώντας συσκοτίσεις και κατάρρευση των δορυφορικών επικοινωνιών.

  Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε μια διάσκεψη, όπου η NASA προειδοποίησε πως τα υψηλά ποσοστά μαγνητικής ενέργειας  και ο μεγάλος αριθμός κηλίδων και εκλάμψεων στον ήλιο γύρω στο 2013 μπορούν να παράγουν τεράστια ποσά ακτινοβολίας.

  Η ηλιακή καταιγίδα που θα προκληθεί μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα  γεωμαγνητική καταιγίδα στην Γη, η οποία θα καταστρέψει τα ηλεκτρικά δίκτυα για ώρες, μέρες ακόμα και μήνες,  τελματώνοντας τη καθημερινότητά μας.

  Ο Liam Fox, Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, που μετέφερε την είδηση σε μια διεθνή συνεδρίαση , προανήγγειλε πως οι κοινωνίες οι οποίες εξαρτώνται από τη τεχνολογία είναι ιδιαίτερα τρωτές σε τέτοιες περιπτώσεις.

  Ο Ήλιος ακολουθεί ένα 11χρονο κύκλο με περιόδους υψηλής και χαμηλής ηλιακής δραστηριότητας. Αυτή τη στιγμή διανύει μια αξιοπρόσεκτα «ήσυχη» φάση και οι επιστήμονες αναμένουν μια απότομη αύξηση του αριθμού των ηλιακών εκλάμψεων, όπως και πρωτοφανή επίπεδα μαγνητικής ενέργειας.

  Τα δαχτυλίδια φωτιάς, που έχουν την ενέργεια 100 βομβών υδρογόνου, μπορεί να προκαλέσει είκοσι φορές μεγαλύτερη οικονομική βλάβη από τον Τυφώνα Κατρίνα.

  Ειδικοί συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον τον Ιούνιο για να συζητήσουν πώς να προστατέψουν τη Γη από τις τρομακτικές εκλάμψεις που αναμένονται κάποια στιγμή κοντά στο 2013.

  Η NASA χρησιμοποιεί πληθώρα δορυφόρων της- συμπεριλαμβανομένου και του Solar Dynamics Observatory- για να ερευνήσουν την απειλή.

  Το πρόβλημα είχε εξετασθεί σε βάθος και πριν δύο χρόνια από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών σε μια αναφορά που περιέγραφε τις κοινωνικές και οικονομικές από τα σοβαρά κοσμικά καιρικά φαινόμενα.  Η αναφορά σημείωσε και την εξάρτηση των ανθρώπων από την τεχνολογία στην καθημερινότητά τους τον 21ο αιώνα τονίζοντας πως η έντονη ηλιακή δραστηριότητα μπορεί να επηρεάσει από τις εναέριες μετακινήσεις μέχρι τις ραδιοφωνικές επικοινωνίες.

  Ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό της ζημιάς θα μπορούσε να αποφευχθεί αν ήταν γνωστό εκ των προτέρων πως πλησίαζε η κοσμική καταιγίδα, καθώς οι δορυφόροι θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε ασφαλή θέση και οι ηλεκτρικοί μετασχηματιστές να αποσυνδεθούν ώστε να προστατευθούν.


  Οι επιστήμονες προειδοποίησαν και για την παρόμοια απειλή που μπορεί να προξενηθεί από μια εχθρική δύναμη που θα ανατίνασσε ένα πυρηνικό όπλο στο διάστημα, παράγοντας μαζική έκρηξη ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.
  Πως η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, συνέτριψε τους τραπεζίτες. (παράδειγμα για τη χώρα μας)

  Πως η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, συνέτριψε τους τραπεζίτες. (παράδειγμα για τη χώρα μας)  Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

  Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.
  «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

  Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.
  «Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!

  Με ιερή αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον… τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου! «Η αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στην Ουάσιγκτον με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η «Μοντ», προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της Ε.Ε. ή των διεθνών οργανισμών!».

  ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

  Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο.

  «Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση… αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα».
  Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησης Όρμπεν απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές:

  «Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές.
  «Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» και προσθέτει: «Η ομάδα του Όρμπεν θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την “εθνική συνοχή”».

  ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

  Το χειρότερο από όλα όμως για την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα… «Άγια των Αγίων» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.: τις τράπεζες!

  Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε… 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή.

  Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων.

  Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ για να μπορέσετε να μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στους Ούγγρους.
  Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν.
  «Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».

  ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

  Αμ’ έπος αμ’ έργον! Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων! Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές εταιρίες και σε όλες τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες!

  Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί – η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα «λαμόγια» του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη – με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει.

  Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια – να ‘τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως – αμέσως μόνο για φέτος!

  «Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Γκιέργκι Μάτολσι, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών.
  Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε στο μισό – δηλαδή στο 10% – τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα τρία τέταρτα του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων.

  Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες, θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%, καλύπτοντας τις απώλειες φορολογικών εσόδων με ένα τμήμα των χρημάτων των τραπεζών!

  «ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ “ΓΔΑΡΑΤΕ” ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»

  Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι… δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία «ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη» και να «αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές».

  Ανοησίες και προσχήματα. Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών – μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.

  «Η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» την παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη εβδομάδα.

  Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό» όπου καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης.
  Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από… ξένες τράπεζες – πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές!

  Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι… Ευρωπαίοι!
  Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν!

  Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης…

  ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

  Η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., πέρα από τις φραστικές διαμαρτυρίες, προσπάθησαν να υπονομεύσουν και στην πράξη την πολιτική της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης. Κύριο όργανό τους ο διοικητής της Τράπεζας της Ουγγαρίας.

  Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει τα επιτόκια χορηγήσεων, ώστε να διοχετευθούν χρήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους χρεωμένους καταναλωτές και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθεί η οικονομία. Αυτός όμως αρνείται πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο… πληθωρισμού. Αρνείται επίσης να σηκωθεί να φύγει, παρόλο που η κυβέρνηση ακόμη και με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού εκφράζει την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό του και τον καλεί δημοσίως να παραιτηθεί.

  Η κυβέρνηση Όρμπαν αποφάσισε λοιπόν να τον χτυπήσει εκεί που πονούν όλα τα «λαμόγια» του φυράματος αυτού: στην τσέπη! Του περιέκοψε τον μισθό κατά… 75% από 30.000 ευρώ το μήνα (ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία) του τον έκανε 7.500 ευρώ. Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η… Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται τέτοια «μαρτύρια» και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για «καταχρηστικά μέτρα».

  Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η κυβέρνηση Όρμπαν ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των «Κουίσλινγκ» που υπηρετούν την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

  Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της Ε.Ε., της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης…

  Παράλληλα, μέχρι σήμερα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του ο Λάσλο Πάπτσακ στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τη ζημιά που προξένησε στο δημόσιο συμφέρον η διακυβέρνηση των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων του Φέρεντς Γκιούρτσαν και του Γκόρντον Μπάιναϊ προκειμένου να αποφασίσει ο Όρμπαν αν θα τους παραπέμψει σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να τον καταδικάσει…

  H ... "Περιέργεια" ετοιμάζεται να εξερευνήσει τον Αρη!

  H ... "Περιέργεια" ετοιμάζεται να εξερευνήσει τον Αρη!  Η ΝΑSΑ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα εργαστήριά της στην Πασαντίνα στα οποία συναρμολογείται το «Curiosity». Πρόκειται για το ρομποτικό εξερευνητικό όχημα (στη φωτογραφία των NASA/JPL-Caltech) που σύμφωνα με τον προγραμματισμό της αμερικανικής υπηρεσίας το 2012 θα προσεδαφιστεί στον Αρη και θα ξεκινήσει νέα αποστολή εξερεύνησης με κύριο στόχο την ανακάλυψη ζωής ακόμη και σε μικροβιακό επίπεδο.

  Το όχημα έχει μήκος 2,7 μέτρα και ζυγίζει 900 κιλά, μέγεθος διπλάσιο από τα δύο ρομποτικά οχήματα που βρίσκονται εδώ και μερικά χρόνια στον Αρη και τον εξερευνούν έχοντας προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες και εικόνες από τον κόκκινο πλανήτη.

  Το «Curiosity» - που το όνομά του σημαίνει "περιέργεια"- χρησιμοποιεί τον ίδιο τύπο, έξι τροχών, κινητού καθίσματος συστήματος ανάρτησης για τον χειρισμό ανώμαλου εδάφους κατά τη διάρκεια κίνησης, όπως και τα προηγούμενα οχήματα του Άρη. Οι τροχοί του είναι μίσο μέτρο (20 ίντσες) σε διάμετρο, δυο φορές το ύψος των τροχών στα οχήματα Spirit και Opportunity που είναι αυτή τη στιγμή στον Άρη.

  Η εκτόξευση του Mars Science Laboratory είναι προγραμματισμένη για το 2011 κατά την περίοδο από 25 Νοεμβρίου ως 18 Δεκεμβρίου. Η αποστολή θα μεταφέρει δέκα φορές περισσότερα και πιο προηγμένα όργανα από ό,τι τα δύο άλλα οχήματα και είναι σχεδιασμένη να χειριστεί το Curiosity στον Άρη για ένα πλήρες Αρειανό έτος, το οποίο ισούται με περίπου δύο Γήινα έτη.

  Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευαμ της εφημερίδας Pasadena Star News, το Curiosity θα μεταφέρει μαζί του μία κάμερα 3D, ιδέα η οποία ανήκει στον δημιουργό του Avatar, James Cameron

  Στο βίντεο - animation της Nasa μπορείτε να δείτε πώς προγραμματίζεται να γίνει η προσεδάφιση του Curiosity στον Αρη:


  ΠΗΓΗ  ((  http://periergaa.blogspot.com/2010/09/h.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/wCZS+(%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1)  ))