Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ;


ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ;

Πολλές φορές έχω εκφράσει την απορία μου, για το γεγονός ότι ενώ σε παγκόσμια κλίμακα συμβαίνουν συνταρακτικά γεγονότα, που μας επηρεάζου, ή θα μας επηρεάσουν άμεσα, οι αρμόδιοι ζουν στον μικρόκοσμό τους. Γι’ αυτό άλλωστε τρέχουμε πάντα πίσω από τα γεγονότα. Όχι μόνον δεν τα κατευθύνουμε κατ’ ελάχιστον, αλλά μας βρίσκουν και απροετοίμαστους.
Αμφιβάλλω αν οι αρμόδιοι πρόσεξαν το πολύ ενδιαφέρον σημείωμα που είχε προ τριών ημερών η voria.gr, και με το οποίο ενημέρωνε πως τα μεγάλα dealing rooms των ξένων Τραπεζών προετοιμάζονται για έναν παγκόσμιο πόλεμο σε επίπεδο νομισμάτων. Προειδοποίησε ήδη γι’ αυτό ο απελθών πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, αλλά σχετικό δημοσίευμα υπήρξε και στους Financial Times.
Σημαντική ήταν η κατακλείδα του σημειώματος. Ότι στο λόγο του κ. Ομπάμα οι λέξεις «ισχυρό δολάριο» και «στήριξη του ευρώ», δεν ακούστηκαν, μολονότι είχαν δημιουργηθεί σχετικές προσδοκίες.
Γιατί άραγε δεν ακούστηκαν. Την απάντηση ίσως μας την δώσει χθεσινή είδηση. Που μας γνωστοποιεί ότι το Institute of International Finance, που αντιπροσωπεύει 420 από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο και τους μεγαλύτερους χρηματοδοτικούς οίκους... κάνει έκκληση σαν λύση για την αποφυγή επικείμενων συναλλαγματικών πολέμων τη δημιουργία ενός παγκοσμίου νομίσματος,
Τι είπε επ’ αυτού ο κ. Τσαρλς Νταλάρα (διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Διεθνών Χρηματοδοτήσεων) στους Financial Times; Ότι «Μια βασική ομάδα από τις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου πρέπει να ενωθούν και να καταλήξουν σε συμφωνία». Τι συμφωνία; Το έγραψε ο ίδιος από τον Οκτώβριο: «Είναι αναγκαίος ο συντονισμός για το παγκόσμιο νόμισμα κατά την άποψη της ομάδας των G-20, για να αποτραπεί η διαφαινόμενη παγκόσμια οικονομική κατάρρευση».
Αυτά όλα, δεν είναι άγνωστα στους αναγνώστες της voria.gr. Από τον περσινό Απρίλιο είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας από αυτήν την στήλη, για το γεγονός που έρχεται και θα μας βρει πάλι να τρέχουμε. Και αυτά που υφιστάμεθα σήμερα, θα είναι πλημμελήματα, όταν χρειασθεί να αλλάξουν οι ισοτιμίες των νομισμάτων. Πιστεύει κάποιος, πως η ισοτιμία του εθνικού μας νομίσματος, θα είναι όπως περίπου και αυτή με το ευρώ (341 δρχ.). Οι πιο αισιόδοξοι οικονομολόγοι μιλούν για 700 μονάδες, ενώ πολλοί πιστεύουν πως θα είναι πάνω από 1.000.
Ας μη πει κάποιος ότι με τέτοια υποτίμηση θα γίνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας! Επειδή η απάντηση αφενός θα είναι «ποια προϊόντα» μας, και αφετέρου με τον τριπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου (σε εσωτερικό νόμισμα) και των πρώτων υλών, υπάρχει περίπτωση να γίνουμε ανταγωνιστικοί; (Για να μη αναφέρουμε και τα καταναλωτικά αγαθά, που αφειδώς εισάγουμε).
Τι είχαμε αναφέρει πέρσι τον Απρίλιο: Την δήλωση του κ. Ρότσιλδ από το Πεκίνο στο Μπλούμπεργκ, για την αναγκαιότητα παγκόσμιου νομίσματος (ο κ. Σόρος πριν από μια δεκαετία είχε προτείνει την εναρμόνιση των νομοθεσιών όλων των χωρών, όσον αφορά τα χρηματοπιστωτικά, ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση κεφαλαίων από χώρα σε χώρα, χωρίς να προσκρούει σε εμπόδια της κάθε διαφορετικής νομοθεσίας).
Προσέξτε τη σημειολογία, πέρα από την είδηση αυτή καθ’ εαυτή. Ο κ. Ρότσιλδ δεν συνηθίζει να δίνει συνεντεύξεις. Υπάρχουν πολλοί ισχυροί υπ’ αυτόν, που το πράττουν. Και δεν έδωσε τη συνέντευξη στο Λονδίνο, αλλά στο Πεκίνο, όπου έχει μεταφερθεί ουσιαστικά η παγκόσμια οικονομική έδρα. Και ακόμη, δεν έδωσε τη συνέντευξη σε κινεζικό μέσο, αλλά στο Μπλούμπεργκ, που θεωρείται το πρακτορείο ειδήσεων της Νέας Τάξης. Δεν γίνονται τυχαία όλα αυτά.
Και στο προαναφερόμενο περσινό σημείωμά μας, είχαμε κάνει λόγο για το δημοσίευμα του Economist, του 1988, που ενημέρωνε πως σε μια 30ετία θα υπάρχει παγκόσμιο νόμισμα. Η 30ετία λήγει το 2018, σε πέντε χρόνια δηλαδή. Είχε την ημερομηνία και στην εικόνα του εξωφύλλου του.
Έγραφε δε, πως σε 30 χρόνια, οι Αμερικανοί, Ιάπωνες, Ευρωπαίοι, και άλλοι σε πλούσιες χώρες, και σε μερικές φτωχές, θα πρέπει να χρησιμοποιούν το ίδιο νόμισμα. Οι τιμές θα αναφέρονται όχι σε δολάρια ή γιεν (σημ.: δεν υπήρχε το ευρώ), αλλά ας πούμε, σε φοίνικες. «Ο φοίνικας θα προτιμηθεί από εταιρίες και καταναλωτές, επειδή θα εξυπηρετεί περισσότερο από όσο τα εθνικά νομίσματα».
Τι άλλο πρέπει να μας πουν για να καταλάβουμε – και να προετοιμασθούμε;

Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται για Κυβερνοπόλεμο


Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται για Κυβερνοπόλεμο
Ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο έχει γίνει μία πραγματική απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο θα αυξήσει πέντε φορές το προσωπικό της μονάδας κυβερνοασφάλειας. Μεταξύ των στόχων αυτής της υπηρεσίας – όχι μόνο η προστασία των αμερικανικών υπολογιστικών συστημάτων, αλλά και η προσβολή των ηλεκτρονικών επικοινωνιών των δυνητικών αντιπάλων τους.
Απ’ ότι φαίνεται, η αμερικανική κυβέρνηση αισθάνεται περιορισμένη στα πλαίσια της στρατηγικής της «Περιοχή ευθύνης – όλος ο κόσμος». Δημιουργώντας αναταραχή με την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στον μισό κόσμο, η Ουάσιγκτον αποφάσισε να ασχοληθεί και με τον κυβερνοχώρο. Στο πλαίσιο αυτό, το Διαδίκτυο γίνεται ένα δυνητικό θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων. Όπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής Πληροφορίας Αλεξέι Μούχιν, η εξέλιξη αυτή είναι πολύ φυσιολογική για την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Επιπλέον, είναι βολικό για τις ΗΠΑ και το σχετικό νομικό κενό, που επικρατεί στον Παγκόσμιο Ιστό, σημείωσε ο εμπειρογνώμονας: Στον διαδικτυακό χώρο αυτό γίνεται πολύ πιο απλά, επειδή εκεί πρακτικά δεν υπάρχουν νόμοι, δεν υπάρχουν και περιορισμοί. Με αυτό ακριβώς το γεγονός συνδέεται η ενίσχυση το τελευταίο χρονικό διάστημα των επονομαζόμενων κυβερνοστρατών στην κατεύθυνση όχι μόνο της άμυνας, αλλά και της επίθεσης. Νομίζω, ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για μια παγκόσμια αντιπαράθεση, για τον έλεγχο όσο γίνεται περισσότερων χώρων, στους οποίους είναι συγκεντρωμένα τα παγκόσμια αποθέματα πρώτων υλών.Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται για Κυβερνοπόλεμο
Δεν θα προκαλέσει η αύξηση της κυβερνο-ομάδας στις ΗΠΑ μία ανισορροπία δυνάμεων στον κόσμο, έστω και στον κυβερνοχώρο; Εάν υπό αυστηρά στρατιωτική άποψη τις ΗΠΑ από μια παγκόσμια σύγκρουση με τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις τις «προστατεύει» το πυρηνικό οπλοστάσιο που αυτές διαθέτουν, το οποίο σε περίπτωση χρήσης θα οδηγήσει ολόκληρο τον πλανήτη σε τρομερή απώλεια, τότε τι γίνεται με τον κυβερνοπόλεμο;
Μήπως βρεθεί η χώρα μας στο στόχαστρο του αμερικανικού κυβερνο-όπλου; Σύμφωνα με τον διευθυντή προγράμματος του Διεθνούς φόρουμ «Τεχνολογία ασφάλειας» Αλεξάντρ Βλάσοφ, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για κάτι τέτοιο σήμερα, η Ρωσία έχει αρκετά προβλήματα σε άλλους τομείς:
Νομίζω ότι ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει, ότι η κύρια απειλή δεν είναι τα πυρηνικά όπλα, αλλά οι επερχόμενοικυβερνοπόλεμοι. Η Ρωσία πρέπει να περιμένει απειλές από διάφορα αποβράσματα, που έχουν πολλαπλασιαστεί σε διάφορες χώρες, κύρια από την πλευρά των τρομοκρατικών ομάδων, που μπορούν να μας επιτεθούν. Κι εμείς πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την απώθηση τέτοιων επιθέσεων.
Συνολικά η απόφαση του Πενταγώνου φαίνεται πολύ φυσιολογική. Μένει να ελπίζουμε, ότι στον νέο αμυντικό τομέα οι αμερικανοί στρατιωτικοί θα έχουν ως αφετηρία τις πραγματικές απειλές, και όχι τις φανταστικές, όπως συνέβαινε στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

Πρώην εργαζόμενος στην περιβόητη βάση area 51 αποκαλύπτει τον σχεδιαζόμενο Αρμαγεδδώνα!


Πρώην εργαζόμενος στην περιβόητη βάση area 51 αποκαλύπτει τον σχεδιαζόμενο Αρμαγεδδώνα!Πρώην εργαζόμενος στην περιβόητη βάση area 51 αποκαλύπτει τον σχεδιαζόμενο Αρμαγεδδώνα!Τηλεφώνημα στην ραδιοφωνική εκπομπή του Art Bell 

Ακούστε ένα πολύ ενδιαφέρον τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι πρώην απασχολούμενος στην περίφημη Area 51 των Η.Π.Α.

Τα στοιχεία τα οποία παραθέτει, επιβεβαιώνουν τα κείμενα της Ο.Ε.Α. περί όντων αραιότερης πυκνώσεως ύλης και περί Κρονίων συνεργατών του Σιν Σιών Σεντάι Τζεντάι Τζουντ, σεληνιακού επικυρίαρχου.

Αυτό διότι ομιλεί για "εξωγήινους" οι οποίοι δεν είναι εξωγήινοι όπως τους εννοεί ο πολύς κόσμος αλλά για "διαδιαστατικά όντα"(αραιότερη πύκνωση ύλης) και για "όντα που δεν είναι αυτό που λένε"(κρόνιοι υποδυόμενοι τους συνεργάτες ή τους Ανδρομεδίους) οι οποίοι έχουν διεισδύσει πολύ βαθειά σε κυβερνητικούς οργανισμούς (reptilians,  Όταν τα ερπετά κυβερνούν είναι καθήκον σου να έχεις τα μάτια σου ανοικτά! ) και ειδικότερα στην Περιοχή 51 και σε ό,τι συντελείται εκεί. Ομιλεί σαφώς και για το σχέδιο γενοκτονίας των 2/3 του πληθυσμού της Γης και κυρίως τον αφανισμό των κατοίκων στα αστικά κέντρα.

Area 51 : The Frantic Caller Μετάφραση τηλεφωνήματος:
Caller: Γειά σου Art(Art: Ναι.) Γειά, δεν έχω πολύ χρόνο, εμ...

Αrt: Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με το να δούμε εάν χρησιμοποιείς τη γραμμή που καλείς νομότυπα ή όχι...

Caller: AREA 51

Art: Ναι, σωστά. Ήσουν ή είσαι τώρα απασχολούμενος εκεί;

Caller: Είμαι πρώην απασχολούμενος. Με αποπέμψανε με ιατρική γνωμάτευση εδώ και μία εβδομάδα... και ...και ...(λυγμοί)...Και γυρνάω όλη την χώρα, κατά κάποιον τρόπο ...εμ ...εμ ...Φίλε ...Δεν ξέρω από πού να αρχίσω... Αυτοί... Αυτοί πρόκειται... Θα διασταυρώσουν τη θέσή μου αληθινά πολύ σύντομα...

Art: Άρα δεν μπορείς να μείνεις πολύ στην γραμμή. Δώσε μας κάτι γρήγορα!

Caller: ΟΚ... εμ... ΟΚ ...Αυτοί που νομίζουμε ως "εξωγήινους" Art, είναι... είναι ...ΥΠΕΡΔΙΑΣΤΑΤΙΚΑ ΟΝΤΑ ...με τα οποία ένας προκάτοχος του ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ(των ΗΠΑ) έκανε επαφή. Εεε... Δεν είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι... εεε... έχουν διεισδύσει σε πολλούς τομείς του στρατιωτικού κατεστημένου... Ειδικότερα στην ΠΕΡΙΟΧΗ 51... εεε ...Οι καταστροφές που έρχονται ... Ο στρατός ...συγνώμη... Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΕΣ...Και υπάρχουν πολλές ασφαλείς περιοχές στον πλανήτη όπου θα μπορούσαν να αρχίσουν να μετακινούν πληθυσμούς ΤΩΡΑ Art... 

Art: Αλλά δεν το κάνουν... Δεν κάνουν τίποτα; 

Caller: Τίποτα! Επιθυμούν να αφανιστούν αυτά τα μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα... ώστε οι ελάχιστοι επιζήσαντες που θα απομείνουν να ελέγχονται πιο εύκολα...

...Διακόπτεται...

Art: Discharge(εκφόρτιση)

Caller: ...Λυγμοί... (χάνεται η μετάδοση)... (χάνεται η δορυφορική σύνδεση)... (οριστική διακοπή εκπομπής)

Μετά από λίγο, εφεδρικό σύστημα σε λειτουργία...

Art: Με κάποιον τρόπο, κάποιοι μας έριξαν τη ζωντανή μετάδοση και τώρα λειτουργούμε με το εφεδρικό σύστημα! Ακουγόταν κάπως παρανοϊκός ο τύπος; Κάποιος δεν ήθελε να ακουστεί το τηλεφώνημα... Προσπαθούμε να δούμε τι ανατινάχτηκε εδώ...

Χάσαμε κάθε δυνατότητα μετάδοσης εδώ στη Νεβάδα, ο πομπός για άγνωστο λόγο τα 'φτυσε έτσι ξαφνικά! Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στον αέρα. Μία ολική κατάρρευση!...