Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ο ήλιος "ξύπνησε" απότομα – Φόβοι για ηλιακό "τσουνάμι" που κατευθύνεται προς τη Γη.

Ο ήλιος "ξύπνησε" απότομα – Φόβοι για ηλιακό "τσουνάμι" που κατευθύνεται προς τη Γη.

Μια ισχυρή μαγνητική έκρηξη στον ήλιο στέλνει ήδη ένα μεγάλο νέφος ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας. Το ηλιακό "τσουνάμι", που αποτελείται από τόνους πλάσματος (ιονισμένων ατόμων) μπορεί να δημιουργήσει θεαματικό σέλας πάνω από τους πόλους της Γης, αλλά και να προκαλέσει προβλήματα στους δορυφόρους και στις τηλεπικοινωνίες.


Την Κυριακή, 1η Αυγούστου, παρατηρήθηκε η πρώτη αναλαμπή πάνω από μια γιγάντια ηλιακή κηλίδα στο μέγεθος της Γης, παράλληλα όμως εξερράγη μια μεγάλη ποσότητα αερίων από ένα "νημάτιο" στο βόρειο ημισφαίριο του ήλιου. Αν και τα δύο γεγονότα απέχουν εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, πιθανότατα συνδέονται.
Οι εικόνες του τροχιακού Παρατηρητηρίου Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA, το οποίο εκτοξεύτηκε τον Φεβρουάριο για να μελετήσει τον ήλιο, κατέγραψαν τα φαινόμενα, καθώς επίσης αστρονόμοι από όλο τον κόσμο.
sun_03_08_2010
Ο ήλιος μας στις 3 Αυγούστου 2010 όπως τον τράβηξε το SDO
Τα "νημάτια" είναι γιγάντιοι σωλήνες μαγνητισμού που γεμίζουν με ηλιακά αέρια και κρέμονται στην ατμόσφαιρα του ήλιου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το "νημάτιο", πριν εκραγεί, είχε διάμετρο 50 φορές μεγαλύτερη από τον πλανήτη μας. Η έκρηξη εκτόξευσε το περιεχόμενό του στο διάστημα, παράγοντας ένα νέφος ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων, με κατεύθυνση προς τη Γη.
Το όλο γεγονός δεν θεωρείται μεγάλη έκρηξη για τα δεδομένα του ήλιου, αλλά επειδή τόσα χρόνια ήταν "ήσυχος", το φαινόμενο δείχνει ότι ο ήλιος μπαίνει σε φάση "αφύπνισης". Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη αξιοσημείωτη ηλιακή "καταιγίδα" που φτάνει στον πλανήτη μας εδώ και αρκετά χρόνια.
Το ηλιακό πλάσμα αναμένεται να φτάσει στη Γη στις 3 έως 4 Αυγούστου, σύμφωνα με τον αστρονόμο Leon Colub του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν. Όταν τα ηλιακά σωματίδια φτάσουν στη Γη, αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της, δημιουργώντας πιθανώς μια γεωμαγνητική καταιγίδα. Τα φορτισμένα σωματίδια κινούνται κατά μήκος των γραμμών του γήινου μαγνητικού πεδίου και συγκεντρώνονται στους πόλους της Γης όπου και δημιουργείται το πολικό σέλας.
Τα ηλιακά σωματίδια συγκρούονται με άτομα αζώτου και οξυγόνου στη γήινη ατμόσφαιρα και έτσι λάμπουν σαν φώτα νέον. Αν και κανονικά το σέλας είναι ορατό μόνο στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη (δηλαδή κοντά στους πόλους), σε περιπτώσεις γεωμαγνητικών καταιγίδων το σέλας μπορεί να παρατηρηθεί και σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη, σαν "κουρτίνες" πράσινου και κόκκινου φωτός.
Ο ήλιος περνάει από ένα 11ετή κύκλο περιοδικής δραστηριότητας. Το τελευταίο μέγιστο (ζενίθ) της δράσης του καταγράφηκε το 2001, ενώ το τελευταίο ελάχιστο (ναδίρ) ήταν ιδιαίτερα ασθενές και κράτησε πολύ καιρό. Τώρα όμως φαίνεται πως ο ήλιος "ξυπνάει" και πάλι, αρχίζοντας το νέο κύκλο του.
ΠΗΓΗ  ((  http://olympios1.blogspot.com/2010/08/blog-post_03.html  ))

Ξάδελφος του πάγου

Ξάδελφος του πάγου


Το νερό παραμένει πιο μυστηριώδες από ό,τι νόμιζαν οι επιστήμονες. Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν για πρώτη φορά ένα κράμα από μόρια υδρογόνου και οξυγόνου διασπώντας το νερό.

Όταν υποβληθεί σε πίεση ή σε χαμηλές θερμοκρασίες, το νερό είναι γνωστό ότι σχηματίζει 15 είδη πάγου με διαφορετικές κρυσταλλικέ δομές. Η ομάδα της Γουέντι Μάο στο αμερικανικό Εθνικό Εργαστήριο του Λος Αλαμος δημιούργησε για πρώτη φορά από το νερό ένα κράμα με ανεξάρτητα μόρια υδρογόνου και οξυγόνου.

Η έρευνα παρουσιάζεται στο Science.

Το στερεό αυτό μείγμα μπορεί να υπάρξει μόνο σε ακραίες συνθήκες. Οι ερευνητές αρχικά υπέβαλαν το νερό σε πίεση 170.000 μεγαλύτερη από την ατμοσφαιρική πίεση στην επιφάνεια της θάλασσας και στη συνέχεια το βομβάρδισαν με ακτίνες Χ.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες τα μόρια H2O2 διασπάστηκαν και σχημάτισαν ένα κρυσταλλικό υλικό από μόρια H2 και O2.

Το φαινόμενο δεν είχε παρατηρηθεί σε προηγούμενες μελέτες επειδή απαιτεί το βομβαρδισμό του νερού με ακτίνες Χ των 10 Kiloelectronvolt για αρκετές ώρες. Αν η ενέργεια των ακτίνων ήταν μεγαλύτερη, θα είχαν απλώς διαπεράσει το δείγμα, ενώ αν ήταν χαμηλότερη, θα είχε απορροφηθεί από τα διαμάντια που χρησιμοποιούνται για την άσκηση πίεσης, εξηγεί στο New Scientist μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Η ομάδα του Λος Αλαμος κατάφερε να δημιουργήσει μερικά νανογραμμάρια του κράματος και εξέτασε τις ιδιότητές του υποβάλλοντάς το σε διάφορες θεμοκρασίες και πιέσεις και βομβαρδίζοντάς το εκ νέου με ακτίνες Χ και λέιζερ.

Εφόσον παραμένει σε πίεση μεγαλύτερη από 100 ατμόσφαιρες, παραμένει «εντυπωσιακά σταθερό», διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Όσον αφορά την πρακτική του αξία, το κράμα είναι ένα «υλικό υψηλής ενέργειας» και θα μπορούσε κάποτε να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση ενέργειας.


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2010/08/blog-post_6126.html#ixzz0vXWgsFlg

Υπερ… υπερηχητικό πύραυλο ετοιμάζει η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία

Υπερ… υπερηχητικό πύραυλο ετοιμάζει η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία



Μπορεί να πέθανε το Διαστημικό Λεωφορείο αλλά η αεροπορία των ΗΠΑ έχει δικά της σχέδια. Τον περασμένο μήνα εκτόξευσε το δικός της μυστικό διαστημόπλοιο το X-37B, από βάση στην Florida. Το διαστημόπλοιο αυτή τη στιγμή διανύει το πρώτο τμήμα μυστικής ενιάμηνης δοκιμής που θα καταλήξει σε προσγείωση στην California.

Είναι λοιπόν το X-37B το πρώτο βήμα της Αμερικανικής Αεροπορίας προς τη δημιουργία ενός… αστρομαχητικού;

“Απολύτως όχι” λέει η αμερικάνικη Π.Α με τον κύριο Gary E. Payton, αξιωματούχο της USAF να ισχυρίζεται πως το συγκεκριμένο σκάφος δεν φέρει “επιθετικές δυνατότητες”. Αυτά βέβαια τα έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές…

Εαν το X-37B πραγματικά φτιαγμένα ώστε να μην μπορεί να φέρει όπλα τότε οι fan των high-tech όπλων μπορούν να απαλύνουν την απογοήτευση τους με το γεγονός πως ο πύραυλος X-51A Waverider από ώρα σε ώρα θα μπει σε διαδικασία δοκιμών.

Ο νέος πύραυλος έχει σχεδιαστεί να διαθέτει μοναδική σχεδιάση σε σχέση με του κλασικούς διηπειρωτικούς πυραύλους -ICBM, και να αποτρέπει πυρηνικές δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ρωσσίαto να θεωρήσουν κατά λάθος πως είναι πυρηνική κεφαλή. Ο πύραυλος θα εκτοξεύεται από τα αειθαλή B-52 Stratofortress, βομβαρδιστικά που έχουν αισίως κλείσει 60 χρόνια στον αέρα!

Το σχεδόν χωρίς φτερά σκάφος θα χρησιμοποιεί το οξυγόνο της ατμόσφαιρας για να καίει ένα μείγμα αιθυλαινίου και αεροπορικού καυσίμου JP-7 αρχικά πριν πάει σε αποκλειστική καύση JP-7. Η νέα πλατφόρμα χρησιμοποιεί έναν κινητήρα Pratt & Whitney Rocketdyne SJY61 scramjet και ειδική θερμική προστασία.

Ο πύραυλος θα ανεβαίνει μέχρι τα 70,000 πόδια πριν κατέβει με ταχύτητες που θα ξεπερνούν την ταχύτητα του ήχου Χ6 -Mach 6. Τέσσερα δοκιμαστικά οχήματα υπάρχουν ήδη και δεν υπάρχουν σχέδια για ανάκτηση τους μετά το αρχικό τέστ.

Έρχονται στιγμές… Galactica και μάχες στο διάστημα απλά δεν το ξέρουμε ακόμα…


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/2010/08/blog-post_03.html#ixzz0vXW5D5mv

Η πύλη της κολάσεως άνοιξε εδώ και 40 χρόνια;(( Αυτό το μέρος στο Ουζμπεκιστάν λέγετε από τους κατοίκους πως είναι η "Πόρτα της Κολάσεως". ))

Η πύλη της κολάσεως άνοιξε εδώ και 40 χρόνια;
Αυτό το μέρος στο Ουζμπεκιστάν λέγετε από τους κατοίκους πως είναι η "Πόρτα της Κολάσεως". Βρίσκεται κοντά στη πόλη Darvaz. Η ιστορία αυτής της τρύπας κρατάει ήδη για 40 χρόνια. Το 1971, κατά τη διάρκεια γεώτρησης για αναζήτηση φυσικού αέριου, το έδαφος υποχώρησε και ολόκληρη η...
εξέδρα κατέρρευσε μέσα σε ένα υπόγειο σπήλαιο.
Ο εξοπλισμός και οι σκηνές που ήταν τοποθετημένες, χάθηκαν στα έγκατα της γης. Κανένας δεν τόλμησε ποτέ να πάει εκεί κάτω.. Το φυσικό αέριο άρχισε να ανεβαίνει από την τρύπα σε μεγάλες ποσότητες και οι υπεύθυνοι της γεώτρησης φοβήθηκαν πως θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Έτσι αποφάσισαν να του βάλουν φωτιά.. Εδώ και 40 χρόνια, καίει ακόμα!!
Οι ντόπιοι θεωρούν πως από τη στιγμή που κανένας δεν έχει καταφέρει να βρει τον τρόπο να σβήσει τη φωτιά εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια, τότε μία εξήγηση υπάρχει: οι φλόγες έρχονται από τα έγκατα της Γης και μπορεί να τις ελέγξει μόνο κάποια "ανώτερη" δύναμη! Δείτε το βίντεο και ακούστε το δυνατά!!



ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΛΕΙΑΔΙΩΝ (( Barbara Marciniak))......

Απο το βιβλίο της πασίγνωστης και γενικότερα αποδεκτής "επαφικής" Barbara Marciniak, με τίτλο Bringers of the Dawn (Οι Φέροντες την Αυγή).

Το αν είναι όντως οι Πλειάδιοι ή όχι που έδωσαν αυτά τα μηνύματα, λίγη σημασία έχει. Τα ίδια τα μηνύματα είναι υπο αξιολόγηση εδώ και επ'αυτών καλό θα είναι να σταθούμε και να συζητήσουμε.

Για να μάθετε τα σχετικά για την Μάρσινακ, μπορείτε να μεταβείτε εδώ http://www.pleiadians.com/








Τά ελληνικά ΜΜΕ,...η αποθέωση της "σαπίλας"!!!

Τά ελληνικά ΜΜΕ,...η αποθέωση της "σαπίλας"!!!

του Κ.Κυριακόπουλου
Τά ελληνικά ΜΜΕ αποτελούν ένα παγκόσμιο οικονομικό θαύμα. Κανένα δέν εμφανίζει κέρδη, όλα σχεδόν χάνουν λεφτά, κι όμως, συνεχίζουν…
«Ελληνικά Μίντια: Ελεγκτής και συνεργός», είναι ο τίτλος εκτενέστατης ανάλυσης της Süddeutsche Zeitung το Σαββατοκύριακο για το ρόλο των... ελληνικών ΜΜΕ στην διαφθορά και τη διαπλοκή. «Με μια πρώτη ματιά το ελληνικό μιντιακό τοπίο είναι ζωντανό και πλουραλιστικό: 22 ημερήσιες και κυριακάτικες εφημερίδες με έδρα την Αθήνα, 280 τοπικές εφημερίδες. 10 τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας και 135 τοπικοί. Και όλα αυτά σε μία χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Ελλάδα διαθέτει τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε ΜΜΕ ανά κάτοικο στην Ευρώπη. Εάν παρατηρήσει κανείς όμως τα πράγματα από κοντά, τότε θα διαπιστώσει ότι σχεδόν κανένα ΜΜΕ δεν έχει κέρδη. ‘Όλοι σχεδόν εργάζονται με ελλείμματα’, λέει η Ρόη Παναγιωτοπούλου, κοινωνιολόγος και επικοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Και πως γίνεται αυτό; Γίνεται όταν οι ιδιοκτήτες εξαργυρώνουν τα κέρδη σε άλλη μορφή. Δηλαδή εάν με την εφημερίδα ή με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό αποκτά ο ιδιοκτήτης πολιτική επιρροή και πρόσβαση σε ρουσφέτια. Πόσες ανεξάρτητες εφημερίδες και γενικά ΜΜΕ εκτός του ίντερνετ υπάρχουν; Η κ. Ρόη Παναγιωτοπούλου δηλώνει ‘εργάζομαι εδώ δεκαετίες και δεν είδα ακόμη κανένα τέτοιο ΜΜΕ’.» «Τα ελληνικά μίντια έχασαν δυο φορές την αθωότητά τους.
Μια φορά όταν άφησαν να τα διαφθείρουν τα κόμματα και το κράτος. Μετά ήρθε το 1989 και ο περίφημος νόμος που επέτρεψε στους ιδιωτικούς σταθμούς να έχουν και εφημερίδες. Επρόκειτο για μια μοιραία απόφαση, διότι έτσι δημιουργήθηκαν ανεξέλεγκτα μονοπώλια και κυρίως μονοπώλια, των οποίων τα συμφέροντα δεν είχαν ούτε έχουν κάποια σχέση με τον τύπο ή τα μίντια. Οι περισσότεροι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα ανήκουν σε εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα στη ναυτιλία, στον τραπεζικό τομέα, στις τηλεπικοινωνίες, στη φαρμακοβιομηχανία ή στη βιομηχανία πετρελαίου. Υπάρχουν δηλαδή για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εταιρειών τους. Το ότι αυτή η διαπλοκή είναι τόσο στενή και δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε κριτικές φωνές έχει πολλές αιτίες. Πρώτον η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Πολλοί δημοσιογράφοι δεν θέλουν να βγάλουν τα άπλυτα κάποιου φίλου ή γνωστού.
Πρόκειται όμως και για ένα συστημικό λάθος, ένα ηθελημένο λάθος. Διότι το κράτος μπορεί να αποκτήσει επιρροή σε πολλές κατευθύνσεις. Γι’ αυτό και αναλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος από τους λογαριασμούς των σταθμών. Π.χ. πληρώνει τις ασφάλειες και τις εισφορές των εφημερίδων από τα φορολογικά έσοδα. Και επιπλέον: 20 χρόνια μετά την ίδρυση των πρώτων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα όλοι τους εργάζονται χωρίς καμία εξαίρεση με προσωρινές άδειες. Και αυτό είναι ηθελημένο, υποστηρίζει ο επικοινωνιολόγος Δημήτρης Χαραμάμπης.» «’Οι έρευνες και η κριτική στη διαφθορά είναι ανεπιθύμητα και από τις δύο πλευρές’, λέει ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου ‘γι’ αυτό τα ελληνικά μίντια δεν απεκάλυψαν κανένα σκάνδαλο. Όλες οι αποκαλύψεις είναι συνήθως εισαγόμενες. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το σκάνδαλο της Siemens.’» «Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες δημοσιογράφοι που εργάζονται στις μεγάλες εφημερίδες και τους σταθμούς, αλλά ταυτόχρονα έχουν και μια δεύτερη δουλειά σε τράπεζες, εταιρείες ή σε υπουργεία. Και ουδείς γνωρίζει ποιοί είναι, υπάρχουν λίστες, αλλά είναι απόρρητες. Σύμφωνα με την οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια οι Έλληνες θεωρούν τα ΜΜΕ το ίδιο διεφθαρμένα, όπως και τα πολιτικά κόμματα.»