Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ο Ήλιος άρχισε να συμπεριφέρεται απρόβλεπτα

Ο Ήλιος άρχισε να συμπεριφέρεται απρόβλεπτα

Μέσα στις επόμενες ημέρες στον Ήλιο είναι πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές εκλάμψεις, οι οποίες θα προκαλέσουν στη Γη μαγνητικές καταιγίδες. Σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες, ο κίνδυνος των ηλιακών εκλάμψεων θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα.
Στον Ήλιο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, προσεγγίζονται δύο ενεργές ζώνες, οι οποίες είναι ομάδες κηλίδων. Για την ώρα φέρονται να είναι ασφαλείς, όμως εάν συγχωνευτούν σε μία, τότε οι μάζες των θερμών αερίων θα αποσπαστούν από τον Ήλιο και με γιγαντιαία ταχύτητα θα πεταχτούν στο διάστημα. Εάν πάνε προς τη Γη, τότε οι άνθρωποι θα υποστούν την επίδραση του λεγόμενου «μαγνητικού νέφους», το οποίο μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες σε συσκευές.
Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος είναι απρόβλεπτες.
Τα αεροσκάφη μπορεί να χάσουν την επαφή με τους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας και τους ραδιοφάρους, ενώ σωματίδια της ηλιακής ενέργειας μπορεί να εκτοπίσουν από την πορεία τους ακόμη και πυραύλους. Αυτό είχε ήδη ξανασυμβεί. Δεν αποκλείονται ατυχήματα και στις υποδομές πάνω στο έδαφος: οι οποιοιδήποτε αγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου, σιδηροδρομικές γραμμές, μπορούν να απειλούνται από πυρκαγιές και από τεχνικές δυσλειτουργίες.
Για να είναι έτοιμοι για παρόμοιες εκπλήξεις του Ήλιου μας, στη Ρωσία και στις ΗΠΑ έχουν δημιουργηθεί ειδικές υπηρεσίες διαστημικού καιρού. Οι υπηρεσίες αυτές παρακολουθούν το επίπεδο της ηλιακής δραστηριότητας και προειδοποιούν διάφορους οργανισμούς. Όμως είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί η συμπεριφορά του Ήλιου, πιστεύει ο φυσικός Αλεξάντρ Σολοβιόφ:
Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τις εκλάμψεις, ιδιαίτερα τις μεγάλες, διότι είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις καταιγίδες στην ατμόσφαιρά μας, να ξέρουμε εκ των προτέρων, ότι σε κάποιο μέρος θα υπάρξει ένας τυφώνας, στη συγκεκριμένη ώρα και μέρα.
Σήμερα οι επιστήμονες μπορούν να κάνουν προβλέψεις για λίγες ώρες. Αυτό είναι αρκετό για να ρυθμιστούν τα χρονοδιαγράμματα των πτήσεων των πυραύλων και των αεροσκαφών. Όσον αφορά το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, σε αυτό απαγορεύεται κατηγορηματικά να βγαίνει στο ανοιχτό διάστημα κατά τις επικίνδυνες περιόδους.
Είναι σημαντικό να προειδοποιούνται για την επερχόμενη μαγνητική καταιγίδα όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται. Η κατάσταση της υγείας των ατόμων που πάσχουν από καρδιαγγειακές νόσους μπορεί να επιδεινωθεί ραγδαία.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΤΟ DNA ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΩΡΩΝ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΤΟ DNA ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΩΡΩΝ


Η χρηματοδότηση για το έργο αυτό παρέχεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και Ανθρώπινης Ανάπτυξης Eunice Kennedy Shriver (NICHD) και το εθνικό ερευνητικό κέντρο γονιδιώματος (NHGRI). Οι αρχικές ανησυχίες του GSNSD είναι οι ηθικές, οι νομικές και οι κοινωνικές επιπτώσεις από τη χρήση γενετικών πληροφοριών νηπίων για επιστημονική μελέτη.
Η αποκωδικοποίηση του DNA στα βρέφη, που ονομάζεται γονιδίωμα, θα δημιουργήσει ένα χάρτη γενετικής σύνθεσης κάθε παιδιού για να εντοπίσει τους κινδύνους για την υγεία που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην παιδική ηλικία ή στο μέλλον. Ο Eric Green, διευθυντής του NHGRI δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε γενετικές πληροφορίες για τους ασθενείς.

Η πρωτοβουλία αυτή θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σωστά αυτές τις πληροφορίες για τη βελτίωση της υγείας και την πρόληψη της νόσου σε βρέφη και παιδιά. "

Επί του παρόντος, εκτιμάται ότι περίπου 4 εκατομμύρια βρέφη γεννιούνται ετησίως στις ΗΠΑ όπου έχουν τρυπηθεί στη φτέρνα τους για να ληφθεί ένα δείγμα αίματος που θα δοκιμαστεί για 30 σπάνιες ασθένειες στο πλαίσιο μίας εθνικής πρωτοβουλίας για την υγεία.

Παίρνουν το αίμα απο τα βρέφη υπό το πρόσχημα του ελέγχου για ασθένειες, η μήπως το εξετάζουν για να το χρησιμοποιήσουν στα πειράματα τους για να ετοιμάσουν ακόμη πιο ισχυρά θανατηφόρα εμβόλια που θα ξεκινούν απο την πρώτη ημέρα γέννησης του μωρού;
ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ;ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ

Γκρούεφσκι: Να ονομαστεί η Ελλάδα «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας»

Γκρούεφσκι: Να ονομαστεί η Ελλάδα «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας»


Σε μία ακόμη πρόκληση προχώρησε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος σε ομιλία του την Πέμπτη ενώπιον μελών του κόμματός του, τόλμησε να αποκαλέσει την Ελλάδα ως, «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας».
Ο Γκρούεφσκι παράφρασε τη χρήση του επίσημου όρου Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM) που είναι η ονομασία της χώρας του βάσει διεθνών συμβάσεων. Είπε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκαλείται «Former Ottoman Province of Greece», δηλαδή «FOPOG» όπως τόνισε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριό του.
Οι δηλώσεις του Νίκολα Γκρούεφσκι καταγράφονται μία μόλις ημέρα μετά τη θετική για τη χώρα του έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία προτείνει στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων επισημαίνοντας ωστόσο πως θα πρέπει να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας. Ο Γκρούεφσκι ξεκαθάρισε πως όσο το κόμμα του είναι στην κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει λύση με την οποία θα αμφισβητείται το έθνος και η γλώσσα των Σκοπιανών.
«Έχουμε ένα έθνος και ένα κράτος με το δικό του όνομα τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και τη δική του γλώσσα τη «Μακεδονική» δήλωσε προκλητικά, συμπληρώνοντας πως επιθυμεί μια λύση στο πρόβλημα με την Ελλάδα «με αμοιβαίο σεβασμό και χωρίς αποκλεισμούς».
Βεβαίως, αν όχι η Κομισιόν, τουλάχιστον οι εκπρόσωποι του κράτους μας πρέπει να υπενθυμίσουν στον κ. Γκρούεφσκι ότι απευθύνεται έτσι για ένα από τα αρχαιότερα υπαρκτά Έθνη του πλανήτη και όχι στο φαντασιόπληκτο, ανιστόρητο συνονθύλευμα που έχει στο κρατίδιό του και τολμά να το φαντάζεται ως ...«Έθνος»... Αξίζει να τονιστεί, ότι έως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, στις νέες προκλητικές δηλώσεις Γκρούεφσκι...

Γκρούεφσκι: Να ονομαστεί η Ελλάδα «Πρώην Οθωμανική Επαρχία της Ελλάδας» ΠΗΓΗ