Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Αν νομίζετε ότι η Γη έχει ένα φεγγάρι ξανασκεφτείτε το

 Αν νομίζετε ότι η Γη έχει ένα φεγγάρι ξανασκεφτείτε το
Νέα μελέτη ανατρέπει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το δορυφόρο της Γης που φαίνεται να μην περιστρέφεται μόνος του γύρω μας. Η μελέτη, με αστρονόμους του Ινστιτούτου Αστρονομίας του πανεπιστημίου της Χαβάης και του Αστεροσκοπείου του Παρισιού, που δημοσιεύτηκε στο αστρονομικό περιοδικό «Icarus», κατέληξε στο απρόσμενο συμπέρασμα ότι η Γη, σε οποιαδήποτε στιγμή της ιστορίας της, έχει συνήθως γύρω της πάνω από ένα φεγγάρια. 

Με άλλα λόγια, η Σελήνη δεν είναι μοναδική, καθώς πολύ συχνά μικροί αστεροειδείς διαμέτρου λίγων μέτρων «συλλαμβάνονται» από τη βαρύτητα του πλανήτη μας και μετατρέπονται και αυτοί σε μίνι-δορυφόρους.
rising-full-moon
 
Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι νέες προσομοιώσεις των ερευνητών με τη βοήθεια ενός γαλλικού σούπερ-υπολογιστή, ο οποίος υπολόγισε τις τροχιές περίπου 10 εκατομμυρίων κοντινών στη Γη αστεροειδών, καθώς αυτοί περνούν σε μικρή απόσταση από τον πλανήτη μας. Από αυτά τα σώματα, με βάση τις προσομοιώσεις, περίπου 18.000 κατά καιρούς «κλειδώνουν» σε πρόσκαιρη τροχιά γύρω από τη Γη.
minimoonΤουλάχιστον ένας μικρός αστεροειδής διαμέτρου ενός μέτρου ή μεγαλύτερος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας κάθε στιγμή. Σύμφωνα με τους θεωρητικούς υπολογισμούς, κάθε ένα τέτοιο μίνι-φεγγάρι γυρνάει γύρω από τη Γη επί περίπου εννέα μήνες κατά μέσο όρο, προτού «απαγκιστρωθεί» ξανά από τη γήινη έλξη και συνεχίσει το ταξίδι του στο διάστημα, σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, ο οποίος ασκεί πολύ μεγαλύτερη έλξη βαρύτητας.

Όμως μερικοί αστεροειδείς υπολογίστηκε ότι μπορεί να «κολλάνε» σε τροχιά -συνήθως ακανόνιστη και όχι κυκλική- γύρω από τη Γη ακόμα και για δεκαετίες, κάνοντας παρέα στη Σελήνη, η οποία, με διάμετρο 3.474 χλμ., περιφέρεται γύρω μας εδώ και πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια.

Eνδιαφέρουσα συνέντευξη Julian Assange - "Ζούμε καθεστώς Ολοκληρωτικής Παρακολούθησης"

 Eνδιαφέρουσα συνέντευξη Julian Assange - "Ζούμε καθεστώς Ολοκληρωτικής Παρακολούθησης"
Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο ιδρυτής του Wikileaks, Julian Assange, στο ηλεκτρονικό περιοδικό «New Internationalist». Ο άνθρωπος που βρέθηκε στο «στόχαστρο» σχεδόν όλων των υπηρεσιών ασφαλείας και συγκλόνισε τον κόσμο με τις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτικές και διπλωματικές «διαρροές» που δημοσίευσε, θεωρεί, μεταξύ άλλων, ότι όλοι παρακολουθούμαστε από τις κυβερνητικές αρχές, αλλά με τη δύναμη του διαδικτύου και των τεχνολογιών επικοινωνίας οι πολίτες έχουν συγκεντρώσει μια τεράστια εξουσία στα χέρια τους, την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν προς όφελος τους.

Χαρακτήρισε τον σκοπό του Wikileaks ως «την απόδοση της δικαιοσύνης», βασισμένη σε ορισμένες αρχές, ενώ έκρινε άδικο και νομικά ανυπόστατο τον οικονομικό του αποκλεισμό. Τονίζει δε ότι αυτό που τον έσωσε από τα χέρια των πρακτόρων είναι η δημοσιότητα την οποία έλαβε αλλά και η συνεπακόλουθη δημοτικότητά του…

Διαβάστε ένα απόσπασμα της συνέντευξης του.

«Το πρόβλημα είναι η τεράστια έκθεση όλων των πολιτών από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, οι οποίες μπορούν να παρακολουθούν όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά και τις διαδικτυακές κινήσεις. Οι εταιρείες πουλούν τέτοιους εξοπλισμούς παρακολουθήσεων αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο! Η λογική είναι η εξής: δεν επιλέγουν ποιον παρακολουθούν, τους παρακολουθούν όλους, καταγράφονται τα πάντα κι αν στο μέλλον η Υπηρεσία ενδιαφερθεί για κάποιον, μαθαίνει τα πάντα για αυτόν. Δεν χρειάζεται καν να απασχολείται προσωπικό για κάτι τέτοιο: υπάρχουν αλγόριθμοι που επιλέγουν και καταγράφουν. Πλησιάζουμε στο καθεστώς της «Ολοκληρωτικής Παρακολούθησης»!

Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;

«Δυστυχώς πολύ λίγα. Μόνοι μας εκθέτουμε λεπτομέρειες της ζωής μας, από ένα εμαιλ που στέλνουμε, μέχρι τις διαδικτυακές μας συνομιλίες, την κατάσταση μας στο facebook. Υπάρχουν βέβαια τεχνολογίες κρυπτογραφίας μέσω των οποίων μπορούμε να διατηρήσουμε την ανωνυμία μας στις δραστηριότητες μας, άλλα πόσοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, αλλά και τη διάθεση, να τις χρησιμοποιήσουν;

Οπότε είμαστε καταδικασμένοι; Όχι. Υπάρχει αυτή η τεράστια εξέλιξη στην τεχνολογία παρακολούθησης η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί κι από πολίτες ή ομάδες πολιτών. Το Wikileaks προστατεύει τέτοιες ομάδες από την κρατική παρακολούθηση σε όλο τον κόσμο.

Με την τεχνολογία όμως υπάρχει τεράστιο περιθώριο για ελευθερία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επικοινωνία συμβαίνει τόσο γρήγορα, που ακόμη κι αν παρακολουθείται δεν μπορεί να διακοπεί! Από τη στιγμή που διαδοθεί μια ιδέα ή μια προτροπή για συγκεκριμένη δράση, μπορεί να είναι πολύ αργά για να σταματήσει αυτή η δράση! Οι επαναστάσεις στις αραβικές χώρες είναι ένα παράδειγμα: στην πλατεία, στις διαδηλώσεις, ο κόσμος γίνεται το δικό του Μέσο!


Και φυσικά πλέον, κάθε ΜΚΟ, ομάδα πολιτών ή αυτόνομοι πολίτες μπορούν να διαδώσουν τις ιδέες τους σε όλο τον κόσμο –αυτό πριν από 20 χρόνια δεν μπορούσαμε καν να το φανταστούμε! Πλέον, οι πολίτες έχουν από μόνοι τους κάποιο βαθμό εξουσίας. Οι άνθρωποι είναι απαθής επειδή είναι αδύναμοι- όχι αδύναμοι επειδή είναι απαθής. Με τους νέους τρόπους επικοινωνιών όμως αρχίζουν από μόνοι τους να σχηματίζουν πολιτική σκέψη αλλά και δράση και χάνουν την πολιτική τους απάθεια όχι απλά επειδή μορφώνονται περισσότερο, αλλά επειδή υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αλλά και το παράδειγμα του Wikileaks»!

Το Wikileaks

«Το Wikileaks λειτουργεί ολοκληρωτικά βάσει πηγών –το υλικό έρχεται σε εμάς το οποίο και δημοσιεύουμε. Και υποσχόμαστε να δημοσιεύουμε τα πάντα που έρχονται σε εμάς, αρκεί να συμφωνεί με τα εκδοτικά μας κριτήρια: ότι το υλικό είναι διπλωματικής, πολιτικής, ηθικής ή ιστορικής σημασίας, δεν έχει δημοσιευτεί προηγουμένως και ότι υπάρχει μια «δύναμη» που απαγορεύει τη δημοσίευση του ή το λογοκρίνει!
Αν εκπληρώνει αυτά τα κριτήρια, θα το δημοσιεύσουμε, από όποια χώρα κι αν προέρχεται. Αν έχουμε πάρα πολύ υλικό, τότε επιλέγουμε αυτό που θα έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο σχετικά με τη δικαιοσύνη. Το Wikileaks άλλωστε είναι ένας οργανισμός για την απόδοση της δικαιοσύνης.

Ο οικονομικός αποκλεισμός που έχει υποστεί το Wikileaks είναι ουσιαστικά παράνομος και δεν δικαιολογείται από καμία δικαστική απόφαση κι όμως τηρείται ακόμα! Το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι υπάρχουν καλοί λόγοι για να αποκρυφτούν ορισμένες πληροφορίες, δεν σημαίνει ότι όλος ο κόσμος θα πρέπει να φιμωθεί».

Πώς νιώσατε όταν γίνατε εσείς το κύριο θέμα, περισσότερο από τις αποκαλύψεις του Wikileaks;

«Πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο πραγματικά. Στην αρχή, για την προστασία μας, εμφανιζόμουν ως απλό συμβουλευτικό μέλος, έτσι ώστε να μην μπορεί να αποκαλυφθεί η εσωτερική δομή του Wikileaks. Αλλά όσο μεγάλωνε η δημοτικότητα και η επιρροή του Wikileaks, τόσο μεγάλωσε και το ενδιαφέρον για τον οργανισμό. Το ότι είμαι εγώ ο ιδρυτής προέκυψε ως αποτέλεσμα διαφόρων πληροφοριών που έδινε διάφορος κόσμος στους δημοσιογράφους. Δυστυχώς οι φίλοι μου, χωρίς κακό σκοπό, μου απέδιδαν αυτή την ιδιότητα, κάτι το οποίο όμως εγώ δεν ήθελα! Θα προτιμούσα να απαντούσαν: «δεν ξέρω ποιος είναι ο ιδρυτής».

Κι έτσι το 2009 που άρχισαν οι επιθέσεις εναντίον μας, εμείς απαντήσαμε με το «όπλο» μας: διάδοση περισσότερων πληροφοριών. Κι αυτό γιατί αν κάποιος επιτίθεται στην προσωπικότητα σου, εσύ απαντάς αποκαλύπτοντας τις καλές πλευρές της προσωπικότητας σου. Αν κάποιος επιτίθεται στα οικονομικά σου, τότε αποκαλύπτεις τα οικονομικά σου.

Το 2010 κρυβόμουν και γυρνούσα τον κόσμο ξέροντας ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ήξερα ότι έχω 260.000 διπλωματικές διαρροές της χώρας τους στην τσέπη μου! Ο οργανισμός μας ήταν στην κατάσταση «δημοσίευσε ή πέθανε», καθώς οι μεγάλες μας αποκαλύψεις δεν είχαν δημοσιευτεί ακόμα. Αυτή ήταν και η πρόκληση για εμάς: να δημοσιεύσουμε τις πληροφορίες και στη συνέχεια να επιβιώσουμε! Και για να επιβιώσει ο οργανισμός έπρεπε υπάρξει ένα «εξιλαστήριο θύμα». Εγώ ήμουν αυτός. Ήμουν ο πιο αναγνωρίσιμος. Και ο σκοπός ήταν να παραμένω στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ώστε αν «εξαφανιζόμουν» ξαφνικά, ο κόσμος να με έψαχνε και να αναρωτιόταν τι απέγινα! Δουλέψαμε πολύ στο προφίλ μου ώστε να αποκτήσω την προστασία που θα μου έδινε η δημοσιότητα.

Οι τεχνικοί μας δεν είχαν όμως αυτή την προστασία και βρίσκονταν σε πολύ επικίνδυνη θέση κι έτσι χρησιμοποιήσαμε κρυφές επικοινωνιακές μεθόδους ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνονταν γνωστοί στις υπηρεσίες πληροφοριών, κάτι που αν συνέβαινε στη συνέχεια θα «εξαφανίζονταν» σιωπηλά… Όμως, υπήρχαν εντολές για τη δολοφονία μου, την απαγωγή μου, την έκδοση μου στις ΗΠΑ… Τίποτα από αυτά όμως δεν συνέβη»!
Eνδιαφέρουσα συνέντευξη Julian Assange - "Ζούμε καθεστώς Ολοκληρωτικής Παρακολούθησης" ~ Ελευθερη σκεψη ΠΗΓΗ

Μαξ Κάιζερ:Η Γερμανία λεηλατεί την Ευρώπη με πρώτο σταθμό την Ελλάδα

Μαξ Κάιζερ:Η Γερμανία λεηλατεί την Ευρώπη με πρώτο σταθμό την Ελλάδα

Η Γερμανία λεηλατεί την Ευρώπη με πρώτο σταθμό την Ελλάδα. Η Ελλάδα χωματερή του διεθνούς τοξικού χρέους
 O γνωστός οικονομικός αναλυτής Max Keiser εμφανίστηκε πρόσφατα  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, όπου απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα.
“Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας”, δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε στην κατάσταση ως “οικονομικό ολοκαύτωμα” .
“Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα”, είπε ο Keiser. “Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος”.
Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί  ψηφοφορία για ένα νέο Μνημόνιο, του οποίου την επικύρωση απαιτούν οι δανειστές, προτού χορηγήσουν στη χώρα ένα νέο δάνειο, ύψους 130 δισ. ευρώ. Το νέο Μνημόνιο προβλέπει περαιτέρω περικοπές και μια συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους του ελληνικούς χρέους.
Όπως υποστηρίζει ο Max Keiser”Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία” .
Ο παρουσιαστής του δελτίου έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα στον Keiser, που αφορά στα πιθανά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τη χορήγηση δανείων με τρομακτικά υψηλό επιτόκιο στην Ελλάδα από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους “ευρωκράτες” των Βρυξελλών, και παρομοίωσε αυτό που γίνεται εις βάρος της Ελλάδας σαν μια θηλειά γύρω από το λαιμό της που δένεται όλο και πιο σφιχτά.
Στο ερώτημα αυτό, ο Max Keiser, απάντησε: “Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες ταΐζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι. Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της Goldman Sachs σε αυτή την υπόθεση, και πώς η τράπεζα αυτή, με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ. Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει και να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Έχουμε να κάνουμε με ένα 4ο Ράιχ. Η Γερμανία έχει όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει την παρτίδα πανέξυπνα”.
Όσον αφορά το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, ο Max Keiser δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται. “Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας” , υπογράμμισε ο αναλυτής, “η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τρένου προς την “τελική λύση”. Το ΔΝΤ θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα βαγόνια που θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς αυτή την “τελική λύση”.
“Εάν η συμφωνία επιτευχθεί, οι ιδιώτες κάτοχοι του ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70 % μείωση στην αξία των επενδύσεών τους”, εξήγησε ο αναλυτής. “Ωστόσο, αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να τους γίνει “κούρεμα”, έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS και, ακόμα και αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους”, τόνισε ο Keiser.
“Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γι’ αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μέγκενη. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των τραπεζών στη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδας. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απαίτηση να πληρώσει ο ελληνικός λαός για όλο αυτό το τοξικό χρέος. Το χρέος της Ελλάδας δε δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού χρέους”.
Σε ερώτηση γύρω από αν θα τεθούν νέοι όροι στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον, ο Κeiser υπενθύμισε: “Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde. Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή την κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία”.
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να πιστέψουμε στις θεωρίες συνομωσίας για τους Rothschilds, o Max Keiser εξήγησε: “Δεν έχει σημασία το αν θα τις πιστέψουμε, αλλά το αν θα συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη αυτών των τραπεζών είναι συνώνυμη με την απόλυτη ανομία. Το είδαμε αυτό στην πράξη όταν, από την τράπεζα MF Global των ΗΠΑ, ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε απλούς καταθέτες έκαναν φτερά. Και δεν έγινε ούτε μια εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση! Δεν υπάρχουν νόμοι. Οι κυνηγετικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν. Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας”…

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΥΡΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ!!!!!!