Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο η Τουρκία... (Βίντεο)


Ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο η Τουρκία... (Βίντεο)


Ρεπορτάζ από το Κυπριακό κανάλι Σίγμα με τις τελευταίες εξελίξεις και τις κινήσεις των Τούρκων...
Πανάρχαια γεωγλυφικά χαραγμένα στη Μέση Ανατολή, κατέγραψε δορυφόρος.


Πανάρχαια γεωγλυφικά χαραγμένα στη Μέση Ανατολή, κατέγραψε δορυφόρος.


Ένα ακόμη αρχαίο μυστήριο προστέθηκε για τους επιστήμονες, με την ανακάλυψη αρχαίων γεωγλυφικών στη Μέση Ανατολή.

Φωτογραφίες από δορυφόρο αποκάλυψαν την ύπαρξη πολλών χαραγμένων στο έδαφος σχεδίων, στη Συρία, τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία.
Η δημιουργία τους χρονολογείται δύο χιλιάδες χρόνια πριν.
Ο σκοπός της δημιουργίας τους παραμένει γρίφος για αρχαιολόγους και ιστορικούς, καθώς η διάταξή τους είναι τυχαία και δεν υπάρχει ευθυγράμμιση με αστερισμούς.
Στο μυστήριο προστίθεται και το γεγονός ότι παρόμοιοι σχηματισμοί στο έδαφος έχουν ανακαλυφθεί στο Περού, οι λεγόμενες γραμμές Nazca. Όμως, αυτές έχουν δημιουργηθεί από τους ιθαγενείς, με μεγάλη χρονική διαφορά και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Μέση Ανατολή…
http://strange-omniverse.blogspot.com/2011/09/blog-post_9929.html ΠΗΓΗ


 

Άγκυρα: "Δική μας η υφαλοκρηπίδα" - Aπορρίφθηκε το ελληνικό διάβημα


Άγκυρα: "Δική μας η υφαλοκρηπίδα" - Aπορρίφθηκε το ελληνικό διάβημα

Image
Απορρίφθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το ελληνικό διάβημα ια την διενέργεια ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα από τα νορβηγικά σκάφη που εκτελούν έρευνες κατ’εντολή της τουρκικής κυβέρνησης και ταυτοχρόνως δηλώθηκε ότι δεν υπάρχει ελληνική υφαλοκρηπίδα σε αυτές τις περιοχές! 
"Οι έρευνες έχουν οριστεί να γίνουν σε θαλάσσιες ζώνες τουρκικής δικαιοδοσίας", είναι η απάντηση της Άγκυρας στο διάβημα του ΥΠΕΞ.
Τουρκικά σκάφη πλέουν ανοικτά της Αττάλειας αυτή την στιγμή. Κοντά στα νορβηγικά ερευνητικά είναι μία τουρκική κορβέτα Α69. Μια πυραυλάκατο έχει αφήσει το Π.Ν. στη Ρόδο κατόπιν κυβερνητικών εντολών.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αυτό που από την αρχή είπαμε: Η Άγκυρα ενθαρρυμένη από την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης, «βαπτίζει» τουρκική την ελληνική υφαλοκρηπίδα σβήνει από τον χάρτη τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και μεταφέρει πλέον 100% τον αγώνα για κυριαρχία στην Α.Μεσόγειο στο ελληνικό γήπεδο, όπου θεωρούν ότι μπορούν να κινηθούν πιο άνετα σε αντίθεση με τις εσχατιές της Α.Μεσογείου, όπου «παραμονεύουν» οι Ισραηλινοί που  δεν αστειεύονται…
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η ελληνική πλευρά. Θα δεχθεί την τουρκική απάντηση; Θα τους επιτρέψει να μπούν στο «σπίτι" μας και να κάνουν έρευνες;
Θα παραχωρήσει de facto δικαιώματα;  Ή θα αντιτάξει σθεναρή στάση;  Το μπαλάκι είναι στην ελληνική πλευρά.
Πάντως η Άγκυρα συνεχίζει να δείχνει το μίσος που έχει κατά του Τελ Αβίβ και έτσι ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας Ε.Μπαγίς, αποχώρησε επιδεικτικά από αίθουσα διεθνούς φόρουμ στην Ουκρανία,την ώρα που το λόγο ήταν έτοιμος να πάρει ο Ισραηλινός πρόεδρος Σ.Πέρες!

Πείραμα ((κωδική ονομασία –ΑΝΘΡΩΠΟΣ--))......

Πρόστιμα στη ΔΕΗ αν δεν κόβει το ρεύμα


Πρόστιμα στη ΔΕΗ αν δεν κόβει το ρεύμα

Πρόστιμα στη ΔΕΗ αν δεν κόβει το ρεύμα - Χιλιάδες άνεργοι στους κανονικούς συντελεστές Χιλιάδες άνεργοι στους κανονικούς συντελεστές
Πρόστιμο ίσο με το μη καταβληθέν τέλος ακινήτων και μάλιστα προσαυξημένο κατά 25% θα είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν ΔΕΗ και εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικού εάν δεν προχωρούν σε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους καταναλωτές αρνούνται να πληρώσουν το έκτακτο τέλος στα ακίνητα.
Οι σχετικές διατάξεις κατατέθηκαν πριν από λίγο στη Βουλή και προβλέπουν ότι τα ποσά του ειδικού τέλους που θα εισπράττονται από τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους θα αποδίδονται στο ελληνικό δημόσιο μέσα σε είκοσι ημέρες από τη λήξη του μήνα στον οποίο εισπράχθηκαν οι λογαριασμοί.
Επίσης, ή ΔΕΗ όσο και οι εναλλακτικού πάροχοι πριμοδοτούνται με "μπόνους" 0,25% επί των εισπράξεων.
Επιπλέον, και παρά την αρχική εντύπωση για καθολική εξαίρεση των ανέργων, στην κατατεθείσα διάταξη ορίζεται ότι το χαμηλό τέλος των 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο θα ισχύει μόνο για τις περιπτώσεις μακροχόνια άνεργων (πάνω από 12 μήνες) οι οποίοι δεν επιδοτούνται από τον ΟΕΑΔ και κατά το προηγούμενο έτος της επιβολής του τέλους είχαν εισόδημα κάτω των 8.000 ευρώ.
Οσον αφορά τις τελικές ρυθμίσεις για την εκκλησία, το υπουργείο Οικονομικών οδηγήθηκε σε εξειδίκευση των σχετικών εξαιρέσεων ορίζοντας ότι στο ειδικό τέλος ακινήτων δεν υπόκεινται μόνο τα ακίνητα των θρησκευτικών νομικών προσώπων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την επιτέλεση του λατρευτικού - θρησκευτικού έργου.
Πριν από την κατάθεση των διατάξεων, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος είχε εκ νέου απειλήσει με αντάρτικο στην είσπραξη του τέλους.
Υπολογίστε πατώντας εδώ πόσο φόρο θα πληρώσετε για το ακίνητό σας
Από το ΕΘΝΟΣ

Ο Κομήτης NEAT, η NASA και ο Nibiru


Ο Κομήτης NEAT, η NASA και ο Nibiru


Πριν από 6.5 περίπου χρόνια ένα μυστηριώδες αντικείμενο εισήλθε στο ηλιακό μας σύστημα και ανακαλύφθηκε επίσημα στις 6 Νοεμβρίου 2002. Το ουράνιο αυτό αντικείμενο καταχωρήθηκε ως κομήτης, δηλαδή ένα σώμα μικρών διαστάσεων που αποτελείται κυρίως από πάγο και προσμίξεις διαφόρων στοιχείων, τους οποίους οι αστρονόμοι ονομάζουν «βρώμικες χιονόμπαλες». Η επίσημη ονομασία του ήταν NEAT (C/2002 V1). Όμως ο συγκεκριμένος κομήτης έγινε το επίκεντρο διάφορων παράξενων γεγονότων κατά τη διάρκεια του περάσματός του από τη γειτονιά μας.


Στις 16 Φεβρουαρίου 2003 ο κομήτης εισέρχεται στο οπτικό πεδίο του διαστημικού παρατηρητηρίου SOHO και του στεμματογράφου LASCO-3. Οι αστρονόμοι περιμένουν να φτάσει στο περιήλιο του (κοντινότερη απόσταση από τον Ήλιο) σε απόσταση 0.1 αστρονομικών μονάδων, πιο κοντά και από τον πλανήτη Ερμή, ενώ κάποιοι περιμένουν ότι ο κομήτης θα διαλυθεί από την επίδραση του Ηλίου. Στις 18 Φεβρουαρίου 2008 καθώς ο κομήτης πλησιάζει όλο και περισσότερο στον Ήλιο μία τρομακτική σε έκταση ηλιακή έκρηξη (κάποιοι θεωρούν ότι ο Ήλιος αντέδρασε στην παρουσία του «εισβολέα») εκτινάσσεται από το άστρο μας με κατεύθυνση τον NEAT.

Πριν συγκρουστεί με τον κομήτη, η τελευταία φωτογραφία που δημοσιοποιείται στην ιστοσελίδα του SOHO είναι στις 18/2/2008 ώρα 6:54 (εικόνα 1). Για επτά ώρες η ροή δεδομένων από το παρατηρητήριο διακόπτεται και όταν επανέρχεται με φωτογραφία διαφοράς μίας ώρας από την τελευταία, η ηλιακή έκρηξη έχει εξαφανιστεί και ο κομήτης δείχνει ανεπηρέαστος. Για πολλούς η NASA επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες και έδωσε στη δημοσιότητα ψεύτικες εικόνες.Εικόνα 1.neat2

Στη συνέχεια και ενώ ο κομήτης έχει φύγει από το πεδίο του LASCO-3 μία φωτογραφία στις 20/2/2003 ώρα 23:42 (εικόνα 2) δείχνει κάτι πολύ παράξενο, κάτι που μοιάζει με τον κομήτη, ενώ ο κομήτης έπρεπε να βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική τροχιά μακριά από τον Ήλιο. Οι επόμενες φωτογραφίες δεν δείχνουν τίποτα και οι υποψίες για επεξεργασία φωτογραφιών και ότι ο κομήτης ακολουθεί διαφορετική τροχιά από αυτή που είναι γνωστή δημόσια, συνεχίζουν να αυξάνονται.Εικόνα 2.neat3

Η τελευταία πράξη παίχτηκε στις 22/2/2003 ώρα 19:31 (εικόνα 3) όπου στον έτερο στεμματογράφο LASCO-2, ο οποίος έχει μικρότερο οπτικό πεδίο από το LASCO-3, παρουσιάστηκε η φωτογραφία που βλέπετε και ένα περίεργο σφαιρικό (;) αντικείμενο να βρίσκεται στην κάτω αριστερά πλευρά του ηλιακού δίσκου. Πρόκειται άραγε για τον πυρήνα του κομήτη που συνεχίζει να έχει διαφορετική τροχιά; Τα γεγονότα ολοκληρώνονται με τη διακοπή της λειτουργίας του SOHO για 4 ημέρες (24-27/2/2003) λόγω διόρθωσης τροχιάς του παρατηρητηρίου και στερώντας έτσι την δυνατότητα απόκτησης περισσότερων στοιχείων…Εικόνα 3.neat4

Διάφοροι υπολογισμοί από ερευνητές υπολογίζουν ότι το μέγεθος του ΝΕΑΤ ήταν ίσο με αυτό του πλανήτη Δία ή και μεγαλύτερο (!) ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν πως επρόκειτο για τον θρυλικό πλανήτη Νιμπίρου της Σουμεριακής μυθολογίας. Εδώ τίθενται λοιπόν τα ερωτήματα: Τι ήταν στην πραγματικότητα ο ΝΕΑΤ; Γιατί το SOHO παρουσίασε βλάβες σε κρίσιμα χρονικά σημεία της παρατήρησης του κομήτη και γιατί άργησε να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες; Υπήρχε συγκάλυψη της NASA και επεξεργασία των φωτογραφιών; Το μέγεθος του ΝΕΑΤ ήταν συγκρίσιμο με αυτό του Δία, του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος; Ήταν μήπως στα αλήθεια ο θρυλικός Νιμπίρου και ποιοι αποκρύπτουν την αλήθεια;

Δυστυχώς αγαπητοί αναγνώστες τα παραπάνω ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και πρόκειται για μία, καθόλου καλά στημένη μάλιστα, θεωρία συνομωσίας. Έφτασε η στιγμή να αναλύσουμε τα παραπάνω στοιχεία υπό το πρίσμα της αστροφυσικής επιστήμης και των πραγματικών γεγονότων.
Πρώτα απ’ όλα, το διαστημικό παρατηρητήριο SOHO κάθε χρόνο παρατηρεί πολλούς κομήτες όπου αν είμαστε τυχεροί κάποιοι είναι πιο εντυπωσιακοί λόγω ουράς ή λόγω δομής από άλλους, όπως ήταν το 2007 με τους κομήτες McNaught και Holmes. Η εικόνα 1 είναι εντελώς τυπική για κομήτες που έχουν πλησιάσει τον Ήλιο και βρίσκονται στο πεδίο του LASCO-3. Βέβαια, οι αστρονόμοι δεν είναι σίγουροι για κανέναν κομήτη πως θα αλλάξει η λαμπρότητα και η δομή του καθώς πλησιάζουν όλο και περισσότερο τον Ήλιο. Έως το Φεβρουάριο του 2003 το SOHO είχε καταγράψει περισσότερους από 500 κομήτες στο πεδίο του.

Σχετικά με την ηλιακή έκρηξη. Εκείνη την περίοδο ο Ήλιος βρισκόταν μισό χρόνο μετά το στατιστικό μέγιστο της δραστηριότητας του ενδεκαετούς ηλιακού κύκλου, οπότε καμία τέτοια έκρηξη δεν ήταν περίεργη. Κάθε άλλο, αν δείτε όλη τη σειρά των φωτογραφιών από 16 έως 20 Φεβρουαρίου: http://sohowww.nascom.nasa.gov/hotshots/2003_02_12/table.html, όπου ο NEAT βρίσκεται στο πεδίο του LASCO, θα παρατηρήσετε ότι συμβαίνουν συνολικά τρεις τέτοιες εκρήξεις που κανονικά ονομάζονται στεμματικές εκτοξεύσεις μάζας (Coronal mass ejection, CME) και οι οποίες είναι τυπικές για το είδος και την εποχή. Βλέποντας, στη συνέχεια, τις επόμενες εικόνες που ακολουθούν την 18/2/2008 6:54, παρατηρούμε ότι δεν ισχύει ότι η CME εξαφανίζεται μετά από μία ώρα, αλλά κάθε ηλιακός φυσικός θα μπορούσε να σας πει ότι πρόκειται για κανονική σταδιακή εκτόνωση της έκρηξης.

Τέλος, πρέπει να αναφέρω το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά άλλα ηλιακά επίγεια και τροχιακά παρατηρητήρια που παρακολουθούν την ηλιακή δραστηριότητα και την επιβεβαιώνουν σε διάφορα μήκη κύματος.

Περί των εικόνων 2 & 3. Η εικόνα 2 αποτελεί παράδειγμα στιγμιαίας ανωμαλίας (glitch) του ψηφιακού αισθητήρα (τεχνολογίας 1995) ο οποίος επηρεάζεται από την ηλιακή ακτινοβολία και επεξηγείται πλήρως από τους μηχανικούς του SOHO. Η εικόνα 3 κατά την άποψη των μελών της ομάδας του παρατηρητηρίου δεν παρουσιάζει κάτι περίεργο, μάλλον τα μάτια μας προσπαθούν να αναγνωρίσουν κάτι εκεί που δεν υπάρχει. Όσο για τις διακοπές λειτουργίας του SOHO όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο γνωρίζουν πόσα προβλήματα έχουν τα διαστημικά παρατηρητήρια, πόσο συχνά δεν λειτουργούν λόγω της επίδρασης της κοσμικής και ηλιακής ακτινοβολίας αλλά και πόσο συχνά απαιτούν διορθώσεις τροχιάς.


Γενικά, ο C/2002 V1 NEAT (που είναι ένας από τους χιλιάδες αντικείμενα που έχουν ανακαλυφθεί από το πρόγραμμα Near Earth Asteroid Tracking) είχε μια πολύ καλά υπολογισμένη τροχιά, μάζα και διάμετρο.

Χιλιάδες ερασιτέχνες, επαγγελματίες αστρονόμοι και αστεροσκοπεία τον παρατήρησαν και τον φωτογράφησαν πριν το περιήλιο του και μετά, συνεισφέροντας στη γνώση για αυτόν κυρίως για τη δομή του και τον υπολογισμό της τροχιάς του. Για παράδειγμα: http://cometography.com/lcomets/2002v1.html. Για τέτοιου είδους παρατηρήσεις υπάρχουν λεπτομερείς αστρονομικοί χάρτες και αστρονομικά προγράμματα για υπολογιστή που σου δείχνουν κάθε μέρα και στιγμή τη θέση του αντικειμένου που θες να παρατηρήσεις/φωτογραφήσεις. Και στην περίπτωση του NEAT βρισκόταν πάντα εκεί που έπρεπε να βρίσκεται, οπότε καταρρέει η θεωρία της μυστικής τροχιάς που ήξερε μόνο η NASA και απέκρυπτε. Ακόμη, από τη μεγέθυνση των φωτογραφιών και τις γνώσεις έστω των ερασιτεχνών αστρονόμων θα αποκαλυπτόταν αμέσως κάτι τόσο εξωφρενικό όπως ένας πλανήτης στο μέγεθος του Δία. Αλλά το ίδιο θα γινόταν προφανώς αν είχε το μέγεθος του ’ρη, της Γης ή της Αφροδίτης.

Και αυτό διότι όταν γνωρίζεις το φωτογραφικό πεδίο από τη κάμερα σου σε συνδυασμό με το φακό/τηλεσκόπιο, περιμένεις να αποτυπωθεί μια συγκεκριμένη φαινόμενη διάμετρος, ανάλογα την απόσταση ενός αντικειμένου και το μέγεθός του. Ένας πλανήτης σε μέγεθος Δία τόσο κοντά.. θα ήταν πάρα πολύ εμφανές, ακόμα και με γυμνό μάτι! Ως παράδειγμα αναφέρω τις αντιθέσεις του ’ρη το 2003 και 2005 όπου ο ’ρης φαινόταν εμφανώς πιο λαμπερός καθώς έφτανε στη μικρότερη απόσταση του από τη Γη κάθε δύο χρόνια. Ο NEAT είχε διάμετρο μερικών χιλιομέτρων, άσχετα με το τεράστιο νέφος αερίου που των περιέβαλε λόγω της εξάτμισης όταν πλησίαζε τον Ήλιο, η μάζα του ήταν αυτή ενός τυπικού μικρού κομήτη. Και μάλιστα έφερε και απογοήτευση επειδή κάποιοι αστρονόμοι περίμεναν να γίνει τόσο λαμπρός που θα φαινόταν και την ημέρα, κάτι που δεν συνέβη τελικά.

Εν κατακλείδι, εάν ένας πλανήτης στο μέγεθος του Δία εκτελούσε παραβολική μη περιοδική τροχιά όπως δηλαδή ο NEAT (χωρίς να υπάρχει η σταθερότητα μιας ελλειπτικής περιοδικής τροχιάς όπως στους πλανήτες ή αστεροειδείς) μες στο ηλιακό σύστημα θα προκαλούσε πολλά προβλήματα στις τροχιές των άλλων ουρανίων σωμάτων λόγω των βαρυτικών αλληλεπιδράσεων. Σίγουρα θα είχε σημαντική επίδραση στην τροχιά της Γη αφού έφτασε τόσο κοντά (0.9 αστρονομικές μονάδες). Αλλά δεν έγινε..ΤΙΠΟΤΑ, γιατί ήταν απλά ένας μικρός κομήτης!

Αντωνόπουλος  Παναγιώτης (quendi)
Φοιτητής Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών
Μέλος Αστρονομικής Εταιρείας  Πάτρας «Ωρίων»