Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ

ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ

 

Από πλευράς αρχαιολογικών αλλά και ανεξήγητων για την ώρα ευρημάτων, πολύ μεγάλο ενδιαφέρουν παρουσιάζουν οι χιλιάδες πέτρες που βρεθήκαν κοντά στη πόλη Ica του Περού. Πρόκειται για πέτρες διαφόρων μεγεθών, πάνω στις οποίες αρχαίοι καλλιτέχνες ζωγράφισαν η χάραξαν πριν από χιλιάδες χρόνια τα πιο παράδοξα πράγματα όπως εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, εγκέφαλου, τηλεσκόπια, ιπτάμενα οχήματα, εξημερωμένους δεινοσαύρους με σέλες, κτλ. Η ραδιοχρονολόγηση έδηξε ότι πράγματι τα σχεδία αυτά πάνω στις πέτρες είναι χιλιάδων ετών. Εκείνος που ανέδειξε το θέμα των εγχαράκτων πετρών είναι, Δρ. Ζαβιερ Καμπρεα Νταρκεα, χειρούργος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο της πόλης ικα του Περού.


Αυτός συνήθιζε να κάνει πολλές αγαθοεργίες στους ντόπιους χωρικούς από το 1966, οι όποιοι άρχιζαν να του πηγαίνουν σαν δώρο, επειδή δεν είχαν χρήματα, πέτρες από την κοίτη του πόταμου που είχαν επάνω χαραγμένες ποικίλες παραστάσεις από αυτό που αποτελούσε στιγμιότυπα από μια καθημερινότητα που κάποιοι δεν ήθελαν να χαθεί και την αποτύπωσαν πάνω σε πέτρες. 

Περιγράφουν μια άλλη ανθρωπότητα που έζησε προφανώς σε αυτόν τον πλανήτη πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν. Ο ανήσυχος ερευνητής περουβιανός γιατρός Καμπρεα είχε τη φανταστική συλλογή του σε ένα μικρό ιδιωτικής πρωτοβουλίας μουσείο, στο σπίτι του
 Plaza de Armas στην πόλη Ιca. 

Ένδεκα χιλιάδες πέτρες που χαράχτηκαν και δείχνουν μια προηγμένη γνώση στην ιατρική, τη ζωολογία, τη βιολογία, το νόμο, τη γεωγραφία, τη θρησκεία, την αστρονομία και την αστροναυτική, απαριθμούν τη γνώση αυτή και την προώθησαν την κοινωνία. Μία ανθρωπότητα που φέρνει τριγμούς στη γνωστή ροή της ιστορίας, και γι αυτό, οι επίσημοι φορείς, αρνούνται να εξετάσουν την συλλογή αυτή. Παρά τις εκκλήσεις που έκανε ο γιατρός, ουδέποτε δέχτηκαν να μελετήσουν τα ευρήματά του και δεν ενίσχυσαν το έργο του. Να γνωματεύσουν με επεξεργασία του άνθρακα ή όποια άλλη σύγχρονη μέθοδο, ώστε να διαπιστωθεί η χρονολόγηση αυτών των ιστορικών μνημείων, που ανατρέπουν τα γνωστά έως τώρα δεδομένα της επίσημης θέσης της ιστορίας.

Για πρώτη φορά η γήινη ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με τα εκπληκτικά στοιχεία ότι κάποιος, ήξερε τα μυστικά της χειρουργικής επέμβασης, της αστρονομίας, της διαστημικής πτήσης και πολλών άλλων πραγμάτων. Όλα αυτά και πιο πολλά ακόμα έτοιμα να ανακαλυφθούν, βρίσκονται εκεί στην περουβιανή έρημο αποκαλούμενη Ocucaje 

Αιγυπτιακά Ιερογλυφικά στην Αυστραλία;

Αιγυπτιακά Ιερογλυφικά στην Αυστραλία;


  

"To Αιγυπτιακό αίνιγμα της Αυστραλίας" ("the oz - egyptian enigma")
- Του Paul White (Απόσπασμα από το περιοδικό "Exposure", έκδοση 2 Νο. 6, 1996)- 
-www.esoterica.gr/-


Έπειτα από 5,000 χρόνια τα Μοναδικά Ιερογλυφικά της Αυστραλίας ακόμα περιμένουν για να αναγνωριστούν! Επειδή αυτή το μνημείο δεν ανήκει σε ιθαγενείς/αυτόχθονες της Αυστραλίας - δεν τελεί υπό την προστασία της κυβέρνησης της Αυστραλίας . Ο σημαντικός Αυστραλιανός εξερευνητής Paul White μας μεταφέρει αυτή την συναρπαστική ιστορία των Αιγυπτιακών Ιερογλυφικών τα οποία βρέθηκαν στην Νέα Νότια Ουαλία....

Τα ιερογλυφικά "διηγούνται" την ιστορία των πρώτων Αιγυπτίων εξερευνητών που επλήγησαν και παγιδεύτηκαν στην αρχαία Αυστραλία. Η ανακάλυψη επικεντρώνεται σε ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο σύνολο σκαλισμάτων σε βράχους, τα οποία ανακαλύφθηκαν στον Εθνικό Δρυμό της Κοιλάδας Hunter, 100 χλμ βόρεια του Sydney. Τα αινιγματικά αυτά σκαλίσματα αποτέλεσαν τμήμα των τοπικών παραδόσεων της περιοχής για περίπου έναν αιώνα, με αναφορές από ανθρώπους που τα γνωρίζουν από την αρχή του 20ου αι. Αυτήν την περιοχή επισκέφτηκαν οικογένειες των ντόπιων πληθυσμών τη δεκαετία του 1950 και έπειτα αποτέλεσε τμήμα της τοπικής μυθολογίας για μερικές δεκαετίες μέχρι που τυχαία ανακαλύφθηκε ξανά από έναν άνθρωπο που έψαχνε το χαμένο του σκύλο...
Τα ιερογλυφικά βρίσκονται πάνω στη σχισμάδα ενός βράχου, σε ένα μεγάλο σύνολο διαχωρισμένων πετρωμάτων στην πρόσοψη ενός λόφου, όπου έχει δημιουργηθεί ένα μικρό χάσμα δύο επίπεδων πέτρινων τοίχων, αντιτακτών, με απόσταση που "απομακρύνονται" κατά δύο έως τέσσερα μέτρα και επιστεγάζεται από ένα τεράστιο επίπεδο βράχο, ως μία "στέγη" στο στενό άκρο... Η σχισμή του βράχου έχει σχήμα σπηλιάς και είναι προσβάσιμη μόνο από μία βραχώδη δίοδο από το επάνω και κάτω μέρος, το οποίο εύκολα διακρίνεται από τον απλό περιπατητή. 

Καθώς κανείς βγαίνει από την βραχώδη δίοδο και ανεβαίνει προς την είσοδο της πέτρινης αψίδας έρχεται "αντιμέτωπος" με μία σειρά φθαρμένων σκαλισμάτων που προφανώς είναι αρχαία Αιγυπτιακά σύμβολα. Αυτά σίγουρα δεν αποτελούν τα συνήθη σκαλίσματα ζώων των αυτόχθονων της Αυστραλίας, αλλά κάτι ξένο για την Αυστραλιανή ενδοχώρα.... Υπάρχουν τουλάχιστον 250 ιερογλυφικά. Στο τέλος αυτού του χάσματος, προστατευόμενο από το εναπομείναν κομμάτι της πέτρινης στέγης, βρίσκεται ένα υπέροχο ανάγλυφο του αρχαίου Αιγύπτιου Θεού Άνουβι (σε μέγεθος 1/3 του φυσικού), του Κριτή των Νεκρών! Τα ιερογλυφικά είναι υπερβολικά αρχαία, στο αρχαϊκό στυλ των πρώτων δυναστειών. Αυτό το αρχαϊκό στυλ είναι ελάχιστα γνωστό και δύσκολο να ερμηνευτεί από τους περισσότερους Αιγυπτιολόγους, καθώς σχεδόν όλοι έχουν εκπαιδευθεί να ερμηνεύουν από τη Μέση Αίγυπτο και μετά. Τα κλασσικά Αιγυπτιακά λεξικά παρέχουν ερμηνεία μόνο για την Μέση Αίγυπτο, και υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι που μπορούν να διαβάσουν και να μεταφράσουν τις αρχικές τεχνοτροπίες. Επειδή το παλιό στυλ περιέχει αρχικές μορφές ανάγλυφων, τα οποία συσχετίζονται με τις αρχαϊκές Φοινικικές και Σουμεριακές πηγές, κάποιος μπορεί να καταλάβει γιατί οι ακαδημαϊκοί ερευνητές που τα είδαν τόσο εύκολα τα θεώρησαν παράξενες και κακές απομιμήσεις. Ο παλιός Αιγυπτιολόγος Ray Johnson , που είχε μεταφράσει υπερβολικά αρχαία κείμενα από το Μουσείο των Αρχαιοτήτων στο Κάιρο, τελικά κατάφερε να καταγράψει και μεταφράσει τους δύο αντιτακτούς τοίχους με τους Αιγυπτιακούς χαρακτήρες......οι οποίοι προέρχονται από την Τρίτη Δυναστεία. 

Μια Τραγική Ιστορία

Οι βραχώδεις τοίχοι μαρτυρούν την τραγική ιστορία αρχαίων εξερευνητών που ναυάγησαν σε μία παράξενη και εχθρική γη και τον ξαφνικό θάνατο του βασιλικού αρχηγού τους "Εξοχότατος Dies-eb".
Ένα σετ από τρία περιγεγραμμένα ανάγλυφα μαρτυρούν το όνομα "RA-JEDEF" ως ο ανερχόμενος Βασιλιάς του Άνω και Κάτω Νείλου, και υιός του "KHUFU", που στη συνέχεια είναι υιός του Βασιλιά "SNEFERU". Αυτό το γεγονός χρονολογεί την εξερεύνηση αμέσως μετά την...
βασιλεία του Κhufu (γνωστό στα Ελληνικά ως "Χέοπας",ο διάσημος δημιουργός των Μεγάλων Πυραμίδων), περίπου δηλαδή μεταξύ του 1779 και του 2748 π.Χ. Ο Dies-eb πιθανόν να υπήρξε ένας από τους υιούς του Φαραώ Ra Djedef, που βασίλευσε μετά τον Khufu. Το κείμενο των ιερογλυφικών ήταν εμφανώς γραμμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του καπετάνιου του πλοίου ή κάποιου παρόμοιου, με το γωνιακό ιερογλυφικό του τοίχου να αναπαριστά τον τίτλο ενός υψηλά ιστάμενου ή κληρικού. Η γραφή λέει "μιλώντας εκ μέρους της αυτού εξοχότης, του Πρίγκηπα, από αυτό το ερημωμένο μέρος που μας έφερε αυτό το πλοίο". Ο αρχηγός της εξερεύνησης, όπως αναφέρθηκε πριν, περιγράφεται ως ο υιός του Βασιλιά, "Εξοχότατος Djes-eb", που κατέληξε να ταλαιπωρείται μακριά από την πατρίδα του.


Τα ιερογλυφικά αναπαριστούν το ταξίδι του και την τραγική κατάληξη: "Για δύο εποχές ταξίδεψε δυτικά, με δυσκολίες αλλά τα κατάφερε. Πάντα προσευχόμενος, πάντα αισιόδοξος, και αντιμαχόμενος τα έντομα. Αυτός, ο υπηρέτης του Θεού, είπε ο Θεός έφερε τα έντομα….Πήγε σε λόφους και ερήμους, σε άνεμο και βροχή, χωρίς λίμνες κοντά…. Σκοτώθηκε ενώ οδήγησε το Χρυσό Γεράκι σε μία άγνωστη γη, διασχίζοντας βουνά, ερήμους και νερά …." "Αυτός που πέθανε, αναπαύεται εδώ. Είθε να έχει αιώνια ζωή. Ποτέ ξανά δεν θα σταθεί δίπλα στα νερά του Ιερού Μερ"……ΜΕΡ εννοώντας "αγάπη". Υπήρχε ένας τάφρος γύρω από την πυραμίδα που ονομάζονταν "τα νερά του Μερ".
Ο δεύτερος αντιτακτός τοίχος, που αναρτήθηκε πολύ πιο δομημένα, αναλύει περαιτέρω την τραγωδία. Αυτός ο τοίχος ξεκινά με το ιερογλυφικό ενός φιδιού (Heft), με ένα ανάγλυφο σαγονιών (για να δαγκώνουν) και το σύμβολο του "δύο φορές"……Το φίδι δάγκωνε διπλά.
Οι πιστοί του ιερού Κυρίου "KHUFU", του ισχυρού της Κάτω Αιγύπτου, Βασιλιά των Δύο "Adzes", δεν θα επιστρέψουν όλοι. Πρέπει να προχωράμε μπροστά και να μην κοιτάμε πίσω. Όλα οι κόλποι και τα ποτάμια είναι στεγνά. Το πλοίο μας κατεστραμμένο και δεμένο με σχοινιά. Τον θάνατο προκάλεσε ένα φίδι. Δώσαμε αφέψημα αυγού από το ιατρικό κουτί και προσευχηθήκαμε στον ΑΜΕΝ, τον Κρυμμένο, γιατί χτυπήθηκε διπλά". Τελετές ταφής, προσευχές και προετοιμασίες περιγράφονται… "Καταλήξαμε στην πλαϊνή είσοδο του προθαλάμου ,μαζεύοντας πέτρες από γύρω. Στοιχίσαμε τον προθάλαμο με τους Δυτικού Ουρανούς"…Οι τρεις θύρες της αιωνιότητας συνενώθηκαν με το τέρμα του βασιλικού τάφου και σφραγίστηκαν. Τοποθετήσαμε δίπλα του ένα σκάφος, την ιερή προσφορά, αν ξυπνήσει από τον τάφο. Μακριά από το σπίτι βρίσκεται το ιερό σώμα και οι υπόλοιποι."….Η μοναδική 5,000 ετών ιστορία του θανάτου και της ταφής του "Εξοχότατου Djes-eb", ενός από τους υιούς του Φαραώ Ra Djedef.

…Οπτική παρατήρηση του μνημείου καθιστά φανερό ότι τα ιδιαίτερα φθαρμένα ανάγλυφα που εκτέθηκαν στο παράκτιο κλίμα, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον χιλιάδων χρόνων έως αιώνων… όταν πρωτοανακαλύφθηκε αυτό το μνημείο ήταν καλυμμένο από πυκνή βλάστηση και γεμάτο θρυψαλισμένους βράχους και με ένα πιο παχύ στρώμα εδάφους. Μία σειρά ανασκαφών από διάφορους ενδιαφερόμενους δεν αποκάλυψαν αντικείμενα ή σώματα αν και εξεζητημένες τεχνικές laser δεν εφαρμόστηκαν…Υπάρχουν σημαντικά γεγονότα που μηνύουν ότι οι αρχαίοι γνώριζαν πολύ καλά την Μεγάλη Νότια Γη. Υπάρχουν παραδόσεις των Σουμέριων και των Μάγια για μία "χαμένη μητέρα γη" στο Ειρηνικό. Η Αυστραλία εμφανίζεται υπό το όνομα "Αντιόχεια" ("Antoecie") στο διάσημο σφαιρικό παγκόσμιο χάρτη του Κράτη από τον Μάλλο. Ακόμη, εμφανίζεται στον Ελληνικό χάρτη του Ερατοσθένη το 239 π.Χ…. Θεωρείται αποδεκτό ότι οι ναυτικοί πολιτισμοί της αρχαιότητας ήταν ικανοί για μακρινά υπερπόντια ταξίδια. Ιδιαίτερα οι πρώτοι Αιγύπτιοι, όπως καταγράφεται στο υπέροχο κείμενο της Γκίζας "Ο Τάφος του Πλοίου". Στη δεκαετία του 1950, ένα 4,500 ετών υπερωκεάνιο ανακαλύφθηκε στα δεξιά της Μεγάλης Πυραμίδας. Το 1991 ένας ολόκληρος στόλος από ακόμη παλιότερα πλοία βρέθηκε θαμμένο στην έρημο της Αβύδου στην Άνω Αίγυπτο. Σύμφωνα με τους Times του Καΐρου, το 1982, οι αρχαιολόγοι που εργάζονταν στο Fayum, κοντά στη Όαση της Σίβα, αποκάλυψαν απομεινάρια από καγκουρό και άλλα Αυστραλιανά μαρσιποφόρα. Και υπάρχει επίσης το παράξενο σύνολο των μπούμεραγκς που ανακαλύφθηκαν από τον Καθηγητή Carter στον τάφο του Τουταγχαμών το 1922…
….
http://members.ozemail.com.au/~classblu/egypt/egypt.htm
ΠΗΓΗ
((
http://visaltis.blogspot.com/2010/09/blog-post_1463.html))

Εξωπλανήτη με χαρακτηριστικά που «μπορεί να υποστηρίξουν ζωή» ανακάλυψαν οι αστρονόμοι


Εξωπλανήτη με χαρακτηριστικά που «μπορεί να υποστηρίξουν ζωή» ανακάλυψαν οι αστρονόμοι

Στη σωστή απόσταση από το άστρο του


Λος Άντελες: Πλανήτη με φυσικά χαρακτηριστικά που είναι παρόμοια με αυτά της Γης και όπου θα μπορούσε θεωρητικά να υπάρξει ζωή στο έδαφός του ανακάλυψαν οι αστρονόμοι σε αστέρα πολύ κοντά στη Γη. 

Ο πλανήτης Gliese 581g είναι ο έκτος που ανακαλύπτεται γύρω από τον μικρό κόκκινο νάνο Gliese 581, ο οποίος βρίσκεται μόλις 20 έτη φωτός από τη Γη, εξαιρετικά κοντά για τα δεδομένα του διαστήματος. 

Όπως διαπίστωσαν οι αστρονόμοι ο πλανήτης έχει μάζα τρεις με τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή της Γης. Φαίνεται ότι πρόκειται για βραχώδη πλανήτη και όχι αέριο γίγαντα όπως η πλειοψηφία των εξωπλανητών που έχουν ανακαλυφτεί. 

Περιφέρεται γύρω από το άστρο μία φορά κάθε 37 ημέρες. Ωστόσο, λόγω των παλιρροϊκών δυνάμεων στρέφει μόνο μία πλευρά της επιφάνειας προς το άστρο· η άλλη είναι μονίμως σκοτεινή και ψυχρή. 

Ο πλανήτης βρίσκεται σε τέτοια απόσταση από τον ήλιο του ώστε η επιφάνεια του έχει την κατάλληλη θερμοκρασία για τη διατήρηση νερού σε υγρή κατάσταση. Η ύπαρξη ατμόσφαιρας και η ύπαρξη νερού δεν είναι επιβεβαιωμένη αλλά δεν αποκλείονται. 

Η μέση θερμοκρασία θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 4 και 70 βαθμών αλλά στα σημεία ανάμεσα στο φωτεινό και το σκοτεινό τμήμα όπου ο ήλιος δεν είναι πολύ ψηλά στον ορίζοντα θα είναι παρόμοιες με της Γης. 

Έτσι, αν υπάρχει ζωή στο πλανήτη και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο αν θα έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί σε διαφορετικά περιβάλλοντα. 

Οι πλανήτες του τύπου που ευνοεί τη ζωή όπως λένε οι αστρονόμοι βρίσκονται στη «ζώνη της Χρυσομαλλούσας» (Goldilocks) γιατί δεν είναι ούτε κρύοι και ούτε ζεστοί, ούτε κοντά και ούτε μακριά από το άστρο, ούτε μεγάλοι και ούτε μικροί. Σε αυτή την ευνοϊκή ζώνη, που πήρε το όνομά της από το παραμύθι, βρίσκεται και η Γη. 

Οι έρευνες των επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας έγιναν με το τηλεσκόπια Keck στη Χαβάη. 

ΚΙΝΑ: ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

ΚΙΝΑ: ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

Η Κίνα εκτόξευσε το δεύτερο μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος της με την ονομασία Chang'e-2 σήμερα, ημέρα εορτασμού των 61 ετών από την ίδρυση της κομμουνιστικής Κίνας, κάνοντας ακόμα ένα βήμα στο πρόγραμμά της που έχει στόχο να στείλει ανθρώπους στο φεγγάρι περίπου το 2020, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Το διαστημικό σκάφος εκτοξεύθηκε στις 14:00 ώρα Ελλάδας από τη διαστημική βάση Σισάνγκ στην επαρχία Σετσουάν και θα παραμείνει σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη για έξι μήνες,  όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα. Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης αποστολής του, το σκάφος θα δοκιμάσει βασικές τεχνολογίες και θα συλλέξει δεδομένα που θα χρησιμοποιηθούν για προσεληνώσεις, ανάμεσά τους και υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες της επιφάνειας της Σελήνης, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Η Κίνα αναμένεται να στείλει ένα ρομπότ στη Σελήνη ως το 2013 με το διαστημικό σκάφος Chang'e-3, ενώ σκοπεύει να στείλει επανδρωμένο σκάφος γύρω στο 2020. Πολλοί τουρίστες συνέρρευσαν στην περιοχή για να παρακολουθήσουν την εκτόξευση από απόσταση 4 χιλιομέτρων, όπως ανέφερε σε άρθρο της η εφημερίδα China Daily. Η Κίνα έθεσε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη το πρώτο διαστημικό της σκάφος Chang'e-1 τον Οκτώβριο του 2007. Τα διαστημικά σκάφη Chang'e έχουν πάρει το όνομά τους από μία κινεζική θεότητα που πέταξε στο φεγγάρι.
ΠΗΓΗ  ((http://kapistri.blogspot.com/2010/10/blog-post_8300.html))