Ατζέντα 21: Οι Ολλανδοί εξαπολύουν ευφυείς ρομποτικούς κάδους απορριμμάτων που απαιτούν ταυτότητα με τσιπάκι RFID
Η Ολλανδία εξαπολύει τους ευφυής κάδους που απαιτούν την ταυτότητα πριν να δεχτούν σκουπίδια, και αφήνουν το φορτηγό να ξέρει πότε πρέπει να εκκενωθούν, δείχνοντας προς την ημέρα που όλοι θα πρέπει να πληρώσουμε για τα πράγματα που πετάμε.
Συνολικά 6.000 έξυπνα δοχεία έχουν αναπτυχθεί σε όλη την Ολλανδία, η περιβαλλοντική διαχείριση των πόρων δεξαμενών έχει υπολογίσει ότι ακριβώς μια από τις σχετικές πόλεις (Γκρόνινγκεν) σώθηκε £72,000 κατά το πρώτο έτος της ανάπτυξής της, καθώς και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 18 τοις εκατό , αν και το Συμβούλιο φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο στη μείωση των κλοπών των κάδων.
Οι κάδοι robo-έχουν μια συσκευή ανάγνωσης RFID στο καπάκι, και θα ανοίξει μόνο όταν παρουσιάζεται κάποια ταυτότητα. Η ποσότητα σκουπιδιών χρησιμοποιείται έπειτα για να υπολογίσει το λογαριασμό του πελάτη, αλλά τα πράγματα που πηγαίνουν στο σωρό ανακύκλωσης είναι ελεύθερα - έτσι το σχέδιο οδηγεί στην ανακύκλωση. Τα δοχεία ξέρουν επίσης πόσα σκουπίδια έχουν πεταχτεί, έτσι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο τηλέφωνό τους για να καλέσουν επάνω ένα φορτηγό πέρα από το δίκτυο GPRS της Vodafone όταν είναι πλήρη.
Η Vodafone και η διαχείριση των αποβλήτων που εφάρμοσαν το σύστημα, δίνουν έμφαση στην αποταμίευση άνθρακα και τα πράσινα πιστοποιητικά, αλλά το συμβούλιο ενδιαφέρεται για τη μειωμένη κλοπή, και τη δυνατότητα να αποφύγει στα κενά ανεπίσημα δοχεία που πολλαπλασιάζονταν σε ολόκληρη την πόλη.
Η πυραμίδα της Νεκόμα - Τι κρύβει η μυστική εγκατάσταση της Αμερικής στα σύνορα με τον Καναδά
Πρόγραμμα διασφάλισης που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1960 για να καταρρίψει τους εισερχόμενους ρωσικούς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Χτισμένο με κόστος 6 δισ. δολάρια . Όποιος έχει τύχει να περάσει από τη Νεκόμα στη Βόρεια Ντακότα, σε απόσταση αναπνοής από τα καναδικά σύνορα, σίγουρα την προσοχή του θα έχει τραβήξει η τεράστια πυραμίδα που υψώνεται στη μέση του πουθενά και ξεπροβάλλει στον ορίζοντα.
Αυτή η πυραμίδα ήταν κάποτε το «σπίτι» του τμήματος του στρατού των ΗΠΑ που είχε αναλάβει το αντιβαλλιστικό πυραυλικό αμυντικό σύστημα της χώρα και είχε σαν στόχο κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου να καταρρίψει ενδεχόμενους σοβιετικούς πυραύλου, έτσι ώστε να μην βρουν το στόχο τους και σκοτώσουν χιλιάδες Αμερικανούς.
Η πυραμίδα της Νεκόμα αποτελεί μέρος του συμπλέγματος των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που είναι γνωστές ως συγκρότημα διασφάλισης Stanley R. Mickelsen η οποία χτίστηκε το 1975. Μέσα στην πυραμίδα είχε εγκατασταθεί το ραντάρ που σάρωνε όλη την εναέρια περιοχή των ΗΠΑ, για τον εντοπισμό αερομεταφερόμενων αντικειμένων που ενδεχομένως θα αποτελούσαν απειλή για τις ΗΠΑ.
Επίσης, στην πυραμίδα ήταν εγκαταστημένοι 30 πύραυλοι Spartan και 16 μικρότερου βεληνεκούς.
Σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου από τη λειτουργία της, στις 10 Φεβρουαρίου του 1976, η περιοχή απενεργοποιήθηκε πλήρως, έπαψε δηλαδή να λειτουργεί. Ωστόσο, το ραντάρ παραμένει σε λειτουργία και σήμερα ως μέρος ενός περιμετρικού συστήματος ασφάλειας.
Δίπλα σε μια όαση σε μια παράκτια έρημο στο Τσανκίλο του Περού βρίσκεται ένα από τα πιο παράξενα κτίρια στην Αμερική - κάτι σαν ένα φρούριο, χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου. Το "φρούριο" αποτελείται από μια γραμμή δεκατριών πύργων οι οποίοι φαίνεται να προστατεύουν από το Νότο... Οι ενισχύσεις από στρατιωτικής άποψης δεν φαίνονται και πολύ καλές, δεδομένου ότι έχουν πάρα πολλές εισόδους και δεν υπάρχει καμία πηγή νερού στο εσωτερικό.
Εκτός αυτού οι πύργοι βρίσκονται χτισμένοι μερικές εκατοντάδες μέτρα από την κορυφή του λόφου σχεδόν σε ευθεία γραμμή.
Ως εκ τούτου,οι αρχαιολόγοι πρότειναν μια νέα ερμηνεία. Ίσως ήταν ένας τόπος λατρείας και ένα είδος ηλιακού παρατηρητηρίου, όπως το Στόουνχεντζ. Η κύρια απόδειξη είναι ότι οι πύργοι ευθυγραμμίζονται σύμφωνα με το σημείο της ανατολής του ήλιου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και το χειμερινό ηλιοστάσιο, τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ζωή πολλών αρχαίων λαών.
Επιστήμονες του Πολυτεχνείου του Τορίνο (Politecnico di Torino) της Ιταλίας κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα υπολογιστή, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να υπολογίζει τη θέση του ήλιου στον ουρανό και την ποσότητα του ηλιακού φωτός που πέφτει πάνω σε φωτοβολταϊκά πάνελ.
Πράγματι, η θέση του πρώτου πύργου αντιστοιχεί στην ανατολή στις 21 Ιουνίου και του τελευταίου στις 21 Δεκεμβρίου.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι σκιές των πύργων δεν πέφτουν πάντα στην ίδια κατεύθυνση, επειδή οι πύργοι βρίσκονται στον τροπικό και το πρώτο εξάμηνο του έτους δείχνουν προς τα Βορά ενώ το άλλο προς το Νότο. Όταν ο ήλιος βρίσκεται στο ζενίθ του, οι σκιές εξαφανίζονται.
Ίσως, συνεπώς, οι αρχαίοι αγρότες που ζούσαν εκεί να λάμβαναν σημαντικές πληροφορίες ,κατά τη φύτευση πολυετών καλλιεργειών.
Αλλά γιατί οι πύργοι ήταν δεκατρείς παραμένει μυστήριο.
"Project Pegasus" Andrew Basiago:Έχω ταξιδέψει πίσω στο χρόνο (VIDEO)
Project Pegasus Ενώ οι περισσότεροι επιστήμονες λένε ότι το ταξίδι στο χρόνο δεν είναι δυνατόν, ένας δικηγόρος από την Ουάσιγκτον ισχυρίζεται ότι το έχει κάνει δεκάδες φορές ως μέρος ενός μυστικού προγράμματος,του προγράμματοςProject Pegasus.
Ο Andrew Basiago ισχυρίζεται ότι από τη στιγμή που ήταν στην ηλικία των 7 η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών τον στρατολόγησε στο "ProjectPegasus », ένα μυστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και μας λέει ότι εργάστηκε εκεί για ταξίδια τηλεμεταφοράς και του χρόνου κάτω από την επίβλεψη της Defense Advanced Research Projects Agency(DARPA)
Έχω σωματικά ταξιδέψει στο χρόνο μας λέει ο Andrew Basiago και αυτό έγινε πριν από 40 χρόνια.Τώρα θέλει να μας αποκαλύψει ο ίδιος την συγκάλυψη της κυβέρνησης του Project Pegasus όπου λέει ότι είχε τηλεμεταφερθεί πίσω στο χρόνο, δεκάδες φορές. Ο Basiago είπε ότι συμμετείχε σε 8 διαφορετικά ταξίδια στο χρόνο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο πρόγραμμα. Κυρίως, είπε, τα ταξίδια του γινόντουσαν μέσω μίας μηχανής η οποία είχε κατασκευαστεί με βάση κάποια έγγραφα που είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα του Nikola Tesla στη Νέα Υόρκη, μετά το θάνατό του το Γενάρη του 1943.
«Η μηχανή αποτελούνταν από δύο γκρι βραχίονες, περίπου 2.5 μέτρα μήκους, με ένα κενό περίπου 3 μέτρων ανάμεσά τους, όπου μία ακτινοβολία (ενέργεια) μεταδιδόταν διάχυτα προς το σύμπαν με την ιδιότητα να μπορεί να κάμπτει το χωροχρόνο, όπως είχε ανακαλύψει ο Tesla. Ο Basiago, είπε, ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα πηδούσαν μέσα στη συσκευή και όταν η “πύλη” έκλεινε, βρισκόντουσαν αυτομάτως σε μία άλλη τοποθεσία. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι μπορεί να διακρίνει τον εαυτό του σε μία φωτογραφία του Abraham Lincoln στο Gettyburg το 1863, μέρος το οποίο επισκέφθηκε το 1972 μέσω ενός θαλάμου που βρισκόταν στο East Hanover στο New Jersey.
«Ήμουν ντυμμένος με ρούχα της εποχής», είπε. «Προσέγγισα το χώρο ομιλίας του Lincoln στο Gettysburg και περπάτησα από τις εξέδρες περίπου 100 μέτρα, όπου και φωτογραφίθηκα σε μία λήψη της Josephine Cogg».
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο Basiago ταξίδεψε πίσω στο 1863 και «πιάστηκε» σε μία φωτογραφία τη στιγμή της ομιλίας του Lincoln. (διακρίνεται στη μέση και αριστερά στην παραπάνω φωτογραφία)
Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι ταξίδεψε επίσης και στο θέατρο Ford τη νύχτα όπου δολοφονήθηκε ο Lincoln. «Δεν έγινα, ωστόσο, μάρτυρας της δολοφονίας του», είπε. Ο Basiago, που όπως δήλωσε τον στέλνανε σε πολλές και διαφορετικές χρονικές στιγμές του παρελθόντος, πολλές φορές και περισσότερες από μία φορά στο ίδιο συμβάν, είπε ότι η τεχνολογία θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για τηλεμεταφορές που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή, και όχι για ταξίδια στο χρόνο. «Θα ήταν κάτι το χαοτικό», σχολίασε.
Ο Basiago πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι εργάζονταν στο πρόγραμμα Pegasus, ενώ ο συγγραφέας -μεταξύ άλλων και του «UFOs: Myths, Conspiracies and Realities»- John B. Alexander πάνω σε αυτό σχολίασε: «φαντάζει αδύνατο, αν πράγματι απασχολούνταν τόσα πολλά άτομα στο πρόγραμμα, να κρατήσει κάποιος κρυμμένο το μυστικό για περισσότερο από 40 λεπτά, πόσο μάλλον (όπως έκανε ο Basiago) για 40 χρόνια».
Κάποιοι θα πουν Μπασιάγκο εξακολουθεί να ζει σε μια φούσκα, αλλά συγχρόνως έχει βάλει και την επαγγελματική φήμη του σε κίνδυνο υποστηρίζοντας το ταξίδι στο χρόνο δεν είναι επιστημονική φαντασία - γιατί το έκανε;