Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Share Button
ΕΟΕ | ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Παρόλο που η περίοδος του καρναβαλιού έχει παρέλθει, το καρναβάλι συνεχίζεται εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ευρωβουλή. Η δική μας θέση για την κοινοβουλευτική δειμοκρατία είναι γνωστή και την έχουμε δηλώσει πολλάκις. Γνωρίζουμε πολύ καλά το σύστημα και το πώς αυτό κινείται. Δεν θέλουμε να κομίσουμε γλαύκας εις Αθήνας, αλλά ορισμένες φορές τα πράγματα ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία και δεν μπορείς να σιωπήσεις.
Η τραγική κατάσταση της χώρας θα περίμενε κανείς ότι θα έχει συνετίσει τους Έλληνες πολίτες, αλλά αντί να συμβαίνει αυτό βλέπουμε κάθε καρυδιάς καρύδι να διαγκωνίζεται στα κομματικά γραφεία για να συμμετέχει κι αυτό στον καρνάβαλο της υποτιθέμενης δημοκρατίας. Δεν θα εξηγήσουμε σε αυτή την ανακοίνωση γιατί το πολίτευμά μας είναι ένα στυγνό ολιγαρχικό καθεστώς, αλλά θα ρωτήσουμε απλά πώς είναι δυνατόν, ενώ σχεδόν όλοι καθυβρίζουν καθημερινά το πολιτικό σύστημα για την οικονομική αφαίμαξη που “απολαμβάνουν”, για την ταλαιπωρία, για την γραφειοκρατία, για την έλλειψη αξιοκρατίας και ανταποδοτικότητας από την μεριά του κράτους, για τους νεκρούς από τις αυτοκτονίες, για το άθλιο σύστημα υγείας, για την άθλια παιδεία, για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, για την ανελευθερία και την αδικία που επικρατεί, να τρέχουν μπουλούκια για να συμμετέχουν σε αυτήν την παρωδία και να παριστάνουν τους πολιτικούς, τους αγνούς υπηρέτες του λαού και άλλα τέτοια φαιδρά. Εσύ φίλε και φίλη που βρίζεις τα κόμματα, την κυβέρνηση, την αστυνομία, τους δημοσίους υπαλλήλους, τον κρατικό μηχανισμό, τους οδηγούς στα λεωφορεία, τον τελευταίο εργαζόμενο στον δήμο, τον οδοκαθαριστή, τον ταμία και κάθε άλλο λειτουργό αυτού του συστήματος πώς τρέχεις να φωτογραφηθείς με τους υποψηφίους των κομμάτων (ανεξάρτητους και μη), να φιγουράρεις ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε έναν συνδυασμό που πρόκειται να συντηρήσει  - όπως πολύ καλά ξέρεις – αυτό το σάπιο, το βρωμερό και τρισάθλιο σύστημα της υποταγής, της απάτης, της λαμογιάς, της κατάντιας και της προδοσίας. Μην γελιέσαι. Είσαι συμμέτοχος σε όλα όσα έγιναν, γίνονται και πρόκειται να γίνουν.
Οι ιθύνοντες των κομμάτων και οι κομματικοί υποψήφιοί τους, που μετά την θητεία τους στο κοινοβούλιο και την κεντρική πολιτική σκηνή (αφού λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα μια για πάντα), θυμούνται ότι έχουν τόσα πολλά να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες και αποσύρονται μετά βαΐων και κλάδων στα δημοτικά ψηφοδέλτια, βλέπουν πως μετά από όλα όσα έχουν γίνει δεν βρίσκουν σοβαρούς ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική και τις καρναβαλικές εκλογές τους. Τι κάνουν; Βγαίνουν στο σεργιάνι και ανακαλύπτουν κάθε πιθανό και απίθανο καιροσκόπο, ψεύτη, λαμόγιο, αδαή, άσχετο, απατεώνα, αφελή, αγαθό, ιδιοτελή και ο,τιδήποτε άλλο έχουν αυτοί οι ίδιοι κατασκευάσει ως “‘αξιο” απαίδευτο και ανερμάτιστο υποτελή και υπήκοο  - που τους εξυπηρετεί για να διαιωνίζουν την δική τους υποτιθέμενη κυριαρχία στα πράγματα – και του κάνουν πλύση εγκεφάλου για να τον πείσουν να συμμετάσχει στο δικό τους παιχνιδάκι. Ξαφνικά, ενώ δεν είσαι ο κανένας και η καμμία αγαπητέ φίλε και αγαπητή φίλη, αισθάνεσαι ότι κάποιος κρέμεται από εσένα και φουσκώνει ο εγωισμός σου και μπαίνεις αυτοβούλως στην σειρά, σαν πρόβατο που πάει για σφαγή, αναμασώντας την πιπίλα της προσφοράς και της αλλαγής που σου έχουν απλόχερα μοιράσει. Ξέρεις κάτι όμως; Θα σε πετάξουν σαν στυμμένη λεμονόκουπα μόλις σε χρησιμοποιήσουν και ξέρεις γιατί; Γιατί είσαι απλά άλλο ένα όνομα με το οποίο θα κλείσουν τυπικά την λίστα του συνδυασμού τους. Και όλοι αυτοί που σου γέμισαν το μυαλό με μπούρδες είναι οι ίδιοι που παίρνουν εντολές και κάνουν επικύψεις μπροστά στα κομματικά αφεντικά, τα οποία φυσικά έχουν άλλα αφεντικά πιο πάνω και τα οποία εσύ δεν γνωρίζεις. Λουλουδούδες, κομμωτές και κομμώτριες, παρουσιάστριες σε μικρά και μεγάλα κανάλια που εξυπηρετούν συμφέροντα, μπάρμεν και μπαργούμεν, μοντέλα, δήθεν δημοσιογράφοι, παραγωγοί σε ραδιόφωνα και εκπομπές, συντάκτες σε δήθεν ανεξάρτητα μμε, ποδοσφαιριστές, καφετζούδες, αμπιγιέζ, μακιγιέζ, αισθητικοί, παρκαδόροι και κάθε άλλος πρόθυμος υπηρέτης του lifestyle που σαν καρκίνος έφαγε την Ελληνική Κοινωνία μοστράρεται σαν μελλοντικός πολιτικός και σαν φορέας αλλαγής και μεταμόρφωσης της χώρας. Δυστυχώς, άλλοι από αυτούς δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι απλά ανδρείκελα και κάποιοι άλλοι  - κι αυτό είναι χειρότερο – το γνωρίζουν και προσπαθούν να κάνουν ό,τι και οι περιώνυμοι υποψήφιοι δήμαρχοι και ευρωβουλευτές: να βολέψουν την πάρτη τους! Αυτούς στηρίζετε με την συμμετοχή σας στο καρναβάλι των εκλογών και την φάμπρικα των υποψηφίων και με την ψήφο σας σε άσχετους με την πολιτική ή σε ιδιοτελή λαμόγια, σε ψεύτες και κλέφτες. Αυτή την κοινωνία θέλετε; Και το πιο λυπηρό είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις μιλάμε για νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι αηδιασμένοι από το σύστημα αλλά, ω του θαύματος, βλέπουμε να πράττουν σαν να είναι πλήρως ενταγμένοι στην σήψη και την παρακμή. Κρίμα!
Η σαπίλα και η μπόχα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά κι εμείς οι ίδιοι στην πόλη της Θεσσαλονίκης μας κάνει πραγματικά να αηδιάζουμε με την παραίτηση και την προσχώρηση όλων σχεδόν στον πολιτισμό του βόθρου και την αποθέωση των βοθρολυμάτων! Κλειστά καρτέλ, παρεούλες που κάνουν μπίζνες, λεφτά από το πουθενά, εξυπηρετήσεις, πάρε-δώσε με τα γνωστά κλειστά κλαμπ “ανθρωπιστών και φιλάνθρωπων” που προωθούν περίεργες ομάδες και δραστηριότητες, πολιτικοί που έχουν σχέσεις με όλους αυτούς που μετατρέπουν την πόλη σε ένα κλειστό κρεβάτι και σε ένα κλειστό χρηματιστήριο, στα οποία έχουν πρόσβαση μόνο οι “εκλεκτοί”, υπεξαιρέσεις χρημάτων, απατεωνιές, κομματικά στεγανά, συνεργασίες και λιβάνισμα γνωστών και μη εξαιρετέων παραγόντων, οι οποίοι βέβαια ευαγγελίζονται επίσης τον ανθρωπισμό και την παγκοσμιοποίηση (πχ Ροθτσάιλντ και Σόρος) και πάει λέγοντας… Ανοιχτή, αξιοκρατική, καθαρή και δημοκρατική κοινωνία! Και πάνω από όλα Ελληνική! Αυτός όλος ο συρφετός τροφοδοτεί και συντηρεί το πολιτικό σύστημα το οποίο εσείς γλείφετε και νομιμοποιείτε με την συμμετοχή σας και τις υποψηφιότητες σας. Αυτή την κοινωνία θέλετε; Αυτήν επιθυμείτε να χτίσετε για τα παιδιά σας και για αυτούς που έρχονται; Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας. Οι αλλαγές δεν έρχονται μέσα από τις εκλογές αλλά μέσα από την υπονόμευσή τους. Το σύστημά τους εξυπηρετεί μόνο τους ίδιους και τα αφεντικά τους. Όσο για σένα φίλε και φίλη, το μέλλον που σου επιφυλάσσουν είναι ένας αργός και εξευτελιστικός θάνατος. Αυτό είναι το καρναβάλι της φάμπρικας των εκλογών τους! Μην τολμήσεις να πεις ότι δεν ήξερες…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΕ