Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Με θέα τον πλανήτη γη

Με θέα τον πλανήτη γη

Απίστευτες εικόνες από τον Διαστημικό Σταθμό

Στην εικόνα (του άρθρου) που παρέχεται από την NASA δείχνει τμήματα της Ευρώπης και της Αφρικής που αναγνωρίζονται πολύ εύκολα σε αυτήν την νυχτερινή εικόνα που τράβηξε ένα μέλος του πληρώματος της Expedition 25 που βρίσκεται πάνω στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ο οποίος πετά 220 μίλια πάνω από την Γη, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010. Η θέα "κοιτάζει" προς τα βόρεια πάνω από την Σικελία και την "μπότα" της Ιταλίας, με την Μεσόγειο Θάλασσα να αποτελεί το περισσότερο από το ορατό νερό σε αυτήν την άποψη και την Αδριατική Θάλασσα στο κέντρο δεξιά. Η Τυνησία είναι εν μέρει ορατή..
.. στα αριστερά. Μέρος ενός σταθμευμένου Ρωσικού αεροσκάφους και άλλα εξαρτήματα του ISS βρίσκονται μπροστά.

Η παρακάτω δείχνει μια νυχτερινή εικόνα της ακτής του βόρειου Κόλπου. Το Mobile Bay και η πόλη του Μομπάιλ (πάνω αριστερά, κάτω από το ένα από τα ηλιακά πάνελ του σταθμευμένου Ρωσικού διαστημικού σκάφους Soyuz), η Νέα Ορλεάνη και το Χιούστον είναι ορατά καθώς η θέα «κινείται» προς τα νοτιοανατολικά. Οι πόλεις του Διαπολιτειακού Αυτοκινητόδρομου 20, Τζάκσον, Σρίβερπορτ, Ντάλας και Φορτ Γουέρθ είναι επίσης ορατές πιο μέσα στην ενδοχώρα. Η θέα εκτείνεται προς τα βόρεια (αριστερά) στο Λιτλ Ροκ και την Οκλαχόμα Σίτι.

Η Γη βρίσκεται... παντού στο Σύμπαν

ΛΟΝΔΙΝΟ Αμερικανοί επιστήμονες έρχονται να στηρίξουν με αριθμητικά δεδομένα την άποψη που έχει διατυπωθεί πολλές φορές ότι ο γαλαξίας μας και γενικότερα το Σύμπαν είναι γεμάτο από πλανήτες σαν τη Γη. Ομάδα αστρονόμων του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ, μελετώντας περισσότερα από 160 άστρα στον γαλαξία μας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάθε τέσσερα άστρα γύρω από τα οποία έχει αναπτυχθεί ένα ηλιακό σύστημα υπάρχει και ένας πλανήτης με χαρακτηριστικά (μέγεθος και γεωλογία) παρόμοια με αυτές της Γης. Με δεδομένο ότι μόνο στον γαλαξία υπολογίζεται ότι υπάρχουν περί τα 200 δισεκατομμύρια άστρα (κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για 400 δισ.) αν η εκτίμηση των αμερικανών ερευνητών είναι σωστή τότε μόνο στον γαλαξία μας θα πρέπει να υπάρχουν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια «Γαίες», ενώ στο Σύμπαν πρέπει να είναι αμέτρητες!

Οι ερευνητές μελετούσαν για πέντε έτη άστρα σε κοντινές αποστάσεις από τη Γη (απόσταση όχι μεγαλύτερη από 80 έτη φωτός) χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Κeck που βρίσκεται στη Χαβάη. Τα υπάρχοντα επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια μπορούν να εντοπίζουν μόνο μεγάλους πλανήτες, όπως ο Δίας ή ο Κρόνος, όμως τον τελευταίο καιρό γίνονται προσπάθειες αναβάθμισης της τεχνολογίας ώστε να μπορούν να εντοπίζουν και μικρότερους πλανήτες. Σύμφωνα με την κρατούσα επιστημονική άποψη, η ανάπτυξη ζωής έχει περισσότερες πιθανότητες να ευδοκιμήσει σε πλανήτες με γεωλογία και μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης, γι΄ αυτό και ο εντοπισμός τέτοιων πλανητών είναι εξαιρετικά σημαντικός. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=363864&dt=30/10/2010#ixzz13rr6LBuJ

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Οργή λάου..............

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ: Οργή λάου..............

Μαθετε περισσοτερα

Οργή λάου..............


Οργή λάου
Θυμός και απέχθεια για τις πολιτικές κατευθύνσεις των τελευταίων 10 και βαλε ετών από τους πολίτες της Ελληνικής επικράτειας. Ο αλόγιστος και  σπάταλος ελληνικός δημόσιος τομέας, η απίστευτα άνετη υποδούλωση του ελληνικού λαού  σε δεύτερους –και τρίτους κάνει τους πολίτες να ξανασκεφτούν   την πολιτική τους  ταυτότητα  αλλά και τις συνέπειες αυτής. Οι κάποτε κατά τα άλλα  κομματικοποιημένοι έλληνες πολίτες φαίνετε πως πλέον γυρίζουν σελίδα κατά του Μνημονίου και της αισχρής αντιμετώπισης αυτού προς κάθε Ελληνική  οικογένεια. Εμείς στο ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ εδώ και καιρό στην δεξιά στήλη της σελίδας μας αναρτήσαμε ένα δημοψήφισμα ,( ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΥ;).
Τα αποτελέσματα βρίσκονται στην διάθεση σας .για να μπορέσετε να βγάλετε συμπεράσματα και μόνοι σας.

ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΥ;


Total Votes: 172