Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ!!!!! ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΕΓΚΕΛΑ!!!


Πίτσες μπλε!!

Απολαυστικό βίντεο απο τους Ράδιο Αρβύλα, για τον Αντώνη Σαμαρά.. Δείτε!!

Λέσχη Βαλντάϊ - Παγκόσμια διακυβέρνηση το 2030

 Λέσχη Βαλντάϊ - Παγκόσμια διακυβέρνηση το 2030
Στη Λέσχη Βαλντάϊ, όπου ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ελλάδα ίσως βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα εάν είχε τη Δραχμή, Ρώσοι και Δυτικοί οικονομολόγοι κατέθεσαν άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις για την παγκοσμιοποίηση στην οικονομία τις δύο επόμενες δεκαετίες, αλλά και τη θέση της Ρωσίας τότε.Παγκόσμια διακυβέρνηση το 2030;
Ποιά είναι η αναπτυξιακή προοπτική της Ρωσίας, πως θα είναι η οικονομία της χώρας το 2030; Στο κλείσιμο των εργασιών της ετήσιας συνάντησης της διεθνούς λέσχης «Valdai» στην Αγία Πετρούπολη, με τη συμμετοχή της ελίτ των Ρώσων και κορυφαίων ξένων εμπειρογνωμόνων, αρκετοί Ευρωπαίοι καθηγητές, επέμειναν ότι, μετά από 18 χρόνια θα έχουμε μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Η δομή αυτή, κατά την άποψή τους, θα αναλάβει την ευθύνη για μια παγκόσμια ευημερία, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα, τα κρίσιμα θέματα τηςπαγκόσμιας οικονομίας, όπως για παράδειγμα η τιμή του πετρελαίου, που ενδιαφέρει άμεσα τη Ρωσία.
Οι προβλέψεις για τη Ρωσία του 2030, έγιναν στη βάση σεναρίων. Οι κύριοι παράγοντες των μοντέλων ανάπτυξης που «έτρεξαν» οι ειδικοί αναλυτές, ήταν δύο: Η τιμή του πετρελαίου και ο ρυθμός που εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις. Οι αναλυτές πάντως, δεν έλαβαν υπόψη τους, ακραίους παράγοντες, όπως ένας ενδεχόμενος νέος παγκόσμιος πόλεμος ή μια κλιματική καταστροφή, με την τιμή του βαρελιού πετρελαίου να πέφτει κάτω από τα 80 δολάρια. Οι εμπειρογνώμονες, αποφάσισαν να παρουσιάσουν πιο ρεαλιστικά νούμερα, βασισμένα στις τρέχουσες τάσεις της παγκόσμια οικονομίας.
ΠΗΓΗ
Λέσχη Βαλντάϊ - Παγκόσμια διακυβέρνηση το 2030 ~ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΗΓΗ

Pravda: Η Αμερική φέρνει την ανθρωπότητα στον όλεθρο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου


Pravda: Η Αμερική φέρνει την ανθρωπότητα στον όλεθρο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου


Η Pravda σε πρόσφατο άρθρο που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr αναλύει τους κινδύνους που εγκυμονεί για την ανθρωπότητα η σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα μέσα από τις απόψεις του στελέχους της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Yevgeny Fyodorov
Και ποιά χώρα είναι υπαίτια; Μα φυσικά οι Η.Π.Α., σύμφωνα με τον FyodorovO Fyodorov είναι πεποισμένος ότι οι Η.Π.Α προετοιμάζουν εδώ και καιρό το «έδαφος» για την εκκίνηση του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.. 

Ο στόχος τους είναι να συνδυάσουν σωρευτικά όλες τις τοπικές εστίες συγκρούσεων και αναταραχών. Η ίδια η έννοια της καταπολέμησης της τρομοκρατίας είναι καταφανέστατα πλαστή, καθώς στον αγώνα «αντιμετώπισής της» χρησιμοποιούνται ως εργαλεία ο φανατισμός-εξτρεμισμός αλλά και τα ίδια τα παρακλάδια της διεθνούς τρομοκρατίας (σ.σ. 
pentapostagma.gr βλέπε Αλ-Κάιντα και ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία)..

Σύμφωνα με τον 
Fyodorov, ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος μίας απόλυτης αποσταθεροποίησης που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.. 
Αυτή είναι η αιτία των υποκινούμενων «εξεγέρσεων» και αποσχιστικών τάσεων με τα υποκινούμενα πιόνια των Αμερικανών... Μία παρόμοια περίπτωση ήταν αυτή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν κατά τον πόλεμο στο Αφγανιστάν δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τους
Mujahideen αλλά τους Αμερικανούς, τον Bin Laden και «τους Αμερικανικούς πυραύλους Stinger».

Το συγκεκριμένο πολεμικό σκηνικό που εκτυλίχθηκε θα μπορούσε να ειδωθεί ως μία μορφή της παγκόσμιας αντιπαράθεσης υπερδυνάμεων, η πιο απλά ο Παγκόσμιος Πόλεμος μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπου η Σοβιετική Ένωση ηττήθηκε και αφανίστηκε από τον παγκόσμιο χάρτη του συσχετισμού δυνάμεων... 

Το σενάριο της τρέχουσας συγκυρίας συνεχίζεται με την έκρηξη των εστιών αντιπαράθεσης, την επιθυμία για την πραγματοποίησης ενός παγκοσμίου πολέμου, και την συνένωση των τοπικών συγκρούσεων σε ένα μοναδιαίο σύστημα αποσταθεροποίησης. 

Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός οι Αμερικανοί πρέπει να αυξήσουν κατά πολύ την χρηματοδότηση των τρομοκρατικών οργανώσεων.... 

Και αυτό είναι που βιώνουμε στις ημέρες μαςΟι Η.Π.Α έχουν αυξήσει δραματικά τηχρηματοδότηση της τρομοκρατίας σε ολόκληρη την υφήλιο..

Οι Η.Π.Α δεν υπολογίζουν πλέον κανέναν: ούτε συμμάχους – ούτε υποτιθέμενους «φίλους» - ούτε εχθρούς... 
 

Ο 
Fyodorov αναφέρει και το παράδειγμα της χώρας μας. Εντοπίζει την έλευση της κρίσης στις αρνητικές αξιολογήσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης (στην ουσία ελεγχόμενες από τις Η.Π.Α) που καταρράκωσαν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και δημιούργησαν την Ευρωπαϊκή Κρίση.. Αποσταθεροποίηση Νούμερο 1. 

Στην Αίγυπτο η χρηματοδότηση ήταν αδρή για την οργάνωση της Πορτοκαλί Επανάστασης, για την εδραίωση στην εξουσία του εξτρεμιστή-ισλαμιστή 
Morsi. Παράδειγμα αποσταθεροποίησης νούμερο 2. 

Για να εδραιωθεί η Αμερικανική ιδέα, απαιτείται μία τεράστια άνοδος του εξτρεμισμού και του ισλαμικού φονταμενταλισμού σε ολόκληρη την υφήλιο.. Οι
 Η.Π.Α θα συνεχίσουν αυτή τη ρότα.. Η άνοδος και η αύξηση του φανατισμού και του εξτρεμισμού (συνηθέστερα μέσω ακραίων ισλαμικών στοιχείων) αποτελεί το στοιχείο που οδηγεί στην πορεία του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου που επιθυμούν «διακαώς» οι Αμερικανοί..
Pravda: Η Αμερική φέρνει την ανθρωπότητα στον όλεθρο του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου ~ Κατοχικά Νέα ΠΗΓΗ

Τυφώνας Σάντι: η Νέα Υόρκη σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής»


Τυφώνας Σάντι: η Νέα Υόρκη σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής»


Σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» κηρύχθηκε η Νέα Υόρκη με απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα.
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας τουτυφώνα Σάντι, που λίγο μετά την άφιξή του στην Ανατολική Ακτή μετατράπηκε σε κυκλώνα.
Οι Αρχές έχουν δώσει εντολή σε συνολικά ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε πολλές πολιτείες να εκκενώσουν τα σπίτια τους.
Το κέντρο του Μανχάταν πλημμύρισε με τη στάθμη του νερού να φτάνει τα4,5 μέτρα, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των τριών μέτρων που είχε σημειωθεί το 1960 όταν ο τυφώνας Ντόνα σάρωσε τις ΗΠΑ. Το νερό πλημμύρισε και τα υπόγεια τούνελ.
Τουλάχιστον 50 σπίτια κάηκαν στην ιδιωτική παράκτια κοινότητα «Breezy Point» στο Κουίνς, μετά από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο πέρασμα του κυκλώνα Σάντι.
Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε πλημμυρισμένους δρόμους όπου το νερό έφτανε μέχρι τη μέση, ενώ άλλοι προσέγγισαν την εστία της φωτιάς με βάρκες.
Ένα φράγμα στο Νιου Τζέρσεϊ έσπασε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι πόλεις Μούναχι, Λιτλ Φέρι και Καρλσταντ, όπου το νερό φτάνει σε ύψος το 1,5 μέτρο.
Ο κυκλώνας Σάντι βύθισε επίσης το αντίγραφο του ιστορικού ιστιοφόρου Bounty, ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας.
Ένα μέλος του πληρώματος πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο καπετάνιος του πλοίου.
Στο μεγαλύτερο μέρος της Νέας Υόρκης έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ενώ συνολικά 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα σε 13 πολιτείες.
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης εκκενώθηκε και αρκετά άλλα βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής για κάθε ενδεχόμενο.
Τα Μέσα Μεταφοράς έχουν παραλύσει, ενώ έκλεισαν πολλές βασικές οδικές αρτηρίες, σήραγγες και γέφυρες δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις.
Όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες «πάγωσαν». Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παραμένει κλειστό για δεύτερη ημέρα, ενώ δεν λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες.
Κλειστά παραμένουν και τα διυλιστήρια, ενώ η εταιρεία που διαχειρίζεται δυο πυρηνικές μονάδες στο Νιου Τζέρσεϊ ανακοίνωσε ότι πιθανότατα θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία των εργοστασίων της, δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.
Ο Ομπάμα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συμμορφωθούν με τις διαταγές εκκένωσης περιοχών και πέρασε όλη την ημέρα στον Λευκό Οίκο λαμβάνοντας αποφάσεις, μαζί με τους συνεργάτες του, για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Σημειώνεται ότι με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις οι οικονομικές ζημιές από τον κυκλώνα Σάντι ενδέχεται να φτάσουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια,  αν και χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα για να αξιολογηθεί με ακρίβεια το εύρος της καταστροφής.
Συνολικά περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να πληγούν από τον φονικό κυκλώνα.
Δείτε την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Υόρκη ζωντανά.


Τυφώνας Σάντι: η Νέα Υόρκη σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» | EcoNews.gr ΠΗΓΗ

Βραβευμένος Μετεωρολόγος Δηλώνει: Ο Τυφώνας Sandy Είναι Κατασκευασμένος !

Βραβευμένος Μετεωρολόγος Δηλώνει: Ο Τυφώνας Sandy Είναι Κατασκευασμένος !
Ο Μετεωρολόγος Scott Stevens δηλώνει σε συνέντευξη στον Alex Jones ότι αυτός και άλλοι συνάδελφοί του μετεωρολόγοι θεωρούν τελείως αφύσικη την δημιουργία καθώς και την πορεία που ακολουθεί ο τυφώνας Sandy!Επιβεβαιώνει επίσης ότι η τεχνολογία μετατροπής καιρού υπάρχει στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1960 και σήμερα έχει τελειοποιηθεί.


www.katohika.gr

Επιβάλλουν ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων!


Επιβάλλουν ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων!


«Ποδαρικό» με ηλεκτρονικό φακέλωμα κάθε οικονομικής δραστηριότητας επιφυλάσσει για τους Έλληνες το 2013. Έως τις 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν αποστείλει σε ηλεκτρονική μορφή στη ΓΓΠΣ κάθε στοιχείο συναλλαγών των πελατών τους, όλες οι τράπεζες, τα θεραπευτήρια, οι ΔΕΚΟ, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι ασφαλιστικές εταιρίες και τα Ταμεία.
Με τα στοιχεία αυτά θα ξεκινήσουν από τις αρχές του νέου έτους μαζικές διασταυρώσεις για το πόθεν έσχες μισθωτών, συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών, μετά και την υποβολή των δηλώσεων Ε9 και Περιουσιολογίου.
Με απόφαση που εξέδωσε, στο στόχαστρο μπαίνουν και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια από τα οποία ζητούνται ο ΑΦΜ και το ονοματεπώνυμο των πελατών τους μαζί με τα καταβληθέντα δίδακτρα.
Ειδικά για τις τράπεζες, το υπουργείο Οικονομικών ζητεί και αναδρομικά στοιχεία από το 2009 που αφορούν στην ύπαρξη-κίνηση επενδυτικών χαρτοφυλακίων, δηλαδή επενδύσεις σε αμοιβαία, μετοχές, ομόλογα, πολύτιμα μέταλλα, στην ύπαρξη θυρίδων και στην αγορά χρυσών λιρών-ράβδων χρυσού.
 
Ποιοι θα στείλουν στοιχεία
Τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα δημόσια θεραπευτήρια και οι κλινικές των ταμείων ασφάλισης, οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και οι εταιρείες ύδρευσης, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την απόφαση.
Επιπλέον:
- Οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους πελάτες τους για να τύχουν της ωφέλειας της μείωσης φόρου.
- Τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους ασφαλισμένους τους για τις υποχρεωτικές τους εισφορές σε αυτά, καθώς και για τις προαιρετικές τους εισφορές.
 
Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια
Τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης, με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. κατάσταση καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές ανά ημερολογιακό έτος.
Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:
α) ΑΦΜ υπόχρεου προς καταβολή,
β) Ονοματεπώνυμο υπόχρεου, εφόσον δεν υπάρχει Α.Φ.Μ. έως την ημερομηνία υπογραφής της παρούσης.
γ) Ποσό καταβληθέντων διδάκτρων και αμοιβών για πρόσθετες παροχές. 
Τις ίδιες υποχρεώσεις έχουν και όλα τα λοιπά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα (Πανεπιστήμια, Κολλέγια, Παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, Φροντιστήρια, Σχολές, Εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, Ι.Ι.Ε.Κ., κ.λπ.).
 
Πιστωτικές κάρτες εξωτερικού
- Οι φορείς (τράπεζες κ.λπ.) εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικών ή και χρεωστικών) συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών ανάληψης σε ελληνικά Α.Τ.Μ. (Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές) διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή από πιστωτικό ίδρυμα, με έδρα εκτός Ελλάδας.
Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι: πλήθος συναλλαγών καρτών που εκκαθαρίστηκαν, ανά μήνα για τα έτη 2010 και 2011, βάσει της ημερομηνίας συναλλαγής από την τράπεζα, αξία συναλλαγών καρτών σε ευρώ ανά μήνα κλπ. Στην αξία των συναλλαγών καταγράφεται το σύνολο του ποσού της αγοράς σε περιπτώσεις δόσεων (και όχι το ποσό της δόσης), ενώ διαγράφονται τυχόν ακυρώσεις.
Η διαταγή αναφέρει πως μπορεί να ζητηθούν και στοιχεία που αφορούν χρήσεις από το 2009 και εφεξής. Αρχή θα γίνει από τα έτη 2009 έως και 2011, ενώ για τα στοιχεία των άρθρων 3 έως και 9 θα αφορά μόνο το έτος 2011.
Η αποστολή αυτή θα επαναλαμβάνεται εφεξής κάθε χρόνο, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους από έτος αναφοράς.
Η Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών θα διατηρεί τα ως στοιχεία αυτά για χρονικό διάστημα έξι ετών. Η πρώτη αποστολή στοιχείων θα γίνει έως την 20η του 2ου μήνα από την υπογραφή της υπουργικής απόφασης (υπεγράφη στις 12.10.2012).
defencenet.gr

Bild για Βαξεβάνη: Οι Έλληνες συνέλαβαν έναν γενναίο δημοσιογράφο


Bild για Βαξεβάνη: Οι Έλληνες συνέλαβαν έναν γενναίο δημοσιογράφο


Στη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη αναφέρεται με δημοσίευμα της η Γερμανική εφημερίδα Bild…
η οποία έχει τίτλο «Οι Έλληνες συνέλαβαν έναν γενναίο δημοσιογράφο».

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική φάρσα στην Ελλάδα. Την ώρα που παραμένουν ατιμώρητοι διεφθαρμένοι πολιτικοί και φοροφυγάδες, διώκουν έναν δημοσιογράφο. Ο λόγος; Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, δημοσίευσε την περιβόητη λίστα των φοροφυγάδων και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη επειδή έφερε στο φως της δημοσιότητας ‘προσωπικά δεδομένα’. Πρόκειται για μια ιστορία που αποτυπώνει με ακρίβεια το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα.
Ο Κώστας Βαξεβάνης δήλωσε στη Bild:..

‘Κάποιος έπρεπε να το κάνει. Κάποιος έπρεπε να δημοσιεύσει αυτή τη λίστα. Είναι αδιανόητο το πώς χειρίστηκαν το θέμα οι Έλληνες πολιτικοί’.
Η εν λόγω λίστα πήρε το όνομα της επικεφαλής του ΔΝΤ και πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία την είχε παραδώσει το 2010 στον τότε Έλληνα ομόλογό της, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Και τι έκαναν οι Έλληνες με τα αυτά τα δεδομένα που θα μπορούσαν να τους αποφέρουν εκατομμύρια ή ακόμα και δισεκατομμύρια; Απολύτως τίποτα!» τονίζει η Bild.
Δείτε το δημοσίευμα:

ΒΊΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ" ΤΟΥ ΤΥΦΏΝΑ

 ΒΊΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ" ΤΟΥ ΤΥΦΏΝΑ


Δρόμοι και σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα κύματα της θάλασσας, μαζικές διακοπές ρεύματος και φονικές πτώσεις δέντρων. Οι Νεοϋορκέζοι χτυπήθηκαν σκληρά το βράδυ της Δευτέρας από την σούπερ καταιγίδα Σάντι.
Η άνοδος της στάθμης του νερού λόγω της παλίρροιας, προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στη περιοχή του Μπάτερι στο Μανχάταν, αλλά και στις σήραγγες στο Ιστ Ρίβερ και τον ποταμό Χάτσον.
«Το νότιο Μανχάταν καλύπτεται από το θαλασσινό νερό δεν υπερβάλλω», έγραψε ο Χάουαρντ Γκλάσερ, επιχειρησιακός διευθυντής στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και σύμβουλος του κυβερνήτη Άντριου, στο Twitter.
Τα πράγματα επιδεινώνονται από τις πολυάριθμες διακοπές ρεύματος, που έχουν βυθίσει στο σκοτάδι ολόκληρες γειτονιές στο νότιο τμήμα του Μανχάταν, νότια από την 40η λεωφόρο, όπου περίπου 250.000 σπίτια είναι χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Συνολικά όμως σε όλη την πολιτεία της Νέας Υόρκης 1.374.312 άνθρωποι είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δήλωσε στο Twitter ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο.
Οι διακοπές ρεύματος στο Μανχάταν θα διαρκέσουν μέχρι το πρωί της Τρίτης, «ίσως και περισσότερο», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ σε συνέντευξη τύπου.
«Δεν υπάρχει ψυχή στους δρόμους. Ακούμε μόνο τον άνεμο και τις σειρήνες των αυτοκινήτων της αστυνομίας, που είναι τα μόνα φώτα που αναβοσβήνουν στις γειτονιές», σημείωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο νότιο Μανχάταν.
Η πλειοψηφία των κατοίκων της Νέας Υόρκης είναι στα σπίτια τους αλλά και πάλι πολλοί αγνόησαν τις διαταγές εκκένωσης περιοχών.
«Μείνετε στο σπίτι, είναι πολύ αργά για να φύγετε», δήλωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος διέταξε την εκκένωση 375.000 ατόμων από τις περιοχές με μεγάλη επικινδυνότητα για πλημμύρες.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

(«Κατακλυσμός» σε εργοτάξιο στο «Σημείο Μηδέν»)
http://www.tragiko.com
/