Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ… ...Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ!!!

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ… ...Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ!!!Ίσως πριν από λίγα μόνο χρόνια οι παρακάτω σκέψεις να θεωρούνταν, από τους περισσότερους ανθρώπους σε αυτή τη γη, κινδυνολογικές, συνομωσιολογικές, επιστημονικής φαντασίας και εξωπραγματικές…μα…
σήμερα, με δεδομένη την παγκόσμια εικόνα και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, καθώς και την κατάσταση του πλανήτη, ποιος αλήθεια θα εξακολουθούσε να βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο αφελή τρόπο?


Ποιος αλήθεια εξακολουθεί σήμερα να είναι τόσο τυφλός μπροστά στην πιο άθλια, πιο βρώμικη και πιο ανήθικη συνομωσία έχει ποτέ υποστεί η ανθρωπότητα και ο πλανήτης μας?Ποιος στοιχειωδώς ενημερωμένος πολίτης αυτού του κόσμου δεν αντιλαμβάνεται την μαζική ανθρώπινη σκλαβοποίηση που επιχειρείται και την υποβάθμιση του επιπέδου ζωής της πλειοψηφίας?
Ποιος δεν βλέπει την καταστροφή των πόρων του πλανήτη και των μορφών ζωής που υπάρχουν στα σπλάχνα του από την συνεχή, την αυθαίρετη και χωρίς καμία λογική «Ανάπτυξη» που το καπιταλιστικό μοντέλο εφαρμόζει σε όλο σχεδόν τον κόσμο μας, με όλο και πιο επικίνδυνους ρυθμούς, εξ αιτίας των παγκόσμιων «οικονομικών» κρίσεων που το ίδιο κατασκευάζει?
Η έννοια της «Ανάπτυξης» που πρεσβεύει ο καπιταλισμός και όλα τα παρόμοια μοντέλα, σ έναν πεπερασμένο πλανήτη και ο αχαλίνωτος καταναλωτισμός, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για την καταστροφή.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα σήμερα είναι σχεδόν απόλυτα αιχμάλωτη των διαθέσεων μιας χούφτας διεστραμμένων, άπληστων, ανήθικων και ανίδεων ανθρωπόμορφων τεράτων που «τυχαίνει» να κατέχουν το παγκόσμιο χρήμα, αυτή την κατασκευασμένη «αξία», και τους περισσότερους παγκόσμιους πόρους, ιδιαίτερα δε τις ορυκτές ύλες και τα ορυκτά καύσιμα τα οποία «κινούν» ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Τόσο το χρήμα, ως ανταλλακτική και εμπορική μέθοδος, όσο και οι ορυκτές ύλες και τα καύσιμα, ως κινητήριες δυνάμεις, είναι σήμερα ξεπερασμένα, επικίνδυνα και άχρηστα για την ανθρωπότητα «εργαλεία»…
…είναι όμως τα «εργαλεία» άσκησης εξουσίας και χειραγώγησης αυτής της άθλιας χούφτας ανθρωποειδών σε βάρος της υπόλοιπης ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Από τη μια όμως έχουμε το μυαλό των περισσότερων καθημερινών ανθρώπων αυτής της γης, που αγνοεί, λόγω της χειραγώγησης και της παραπληροφόρησης που έχει υποστεί από αυτό το κατεστημένο, άλλους σύγχρονους τρόπους και μεθόδους επιβίωσης και εξέλιξης… και από την άλλη έχουμε τους επιστήμονες και τους τεχνοκράτες, τους διανοούμενους και τις ξεχωριστές προσωπικότητες, που αν και λόγω των ειδικευμένων γνώσεών τους θα μπορούσαν να επανεκκινήσουν και να αναπροσανατολίσουν την ανθρωπότητα, να χρησιμοποιούνται και αυτοί κυρίαρχα για τα στενά συμφέροντα της ελίτ.
Δυστυχώς οι επιστήμονες, μέσα σε αυτό το κατεστημένο σύστημα, με τους υπάρχοντες όρους και κανόνες του, δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουνε τις γνώσεις τους για το κοινό καλό όλης της ανθρωπότητας…είναι «υποχρεωμένοι» να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τα περιορισμένα οφέλη κυβερνήσεων, κρατών και πολυεθνικών εταιρειών.

Σ έναν κόσμο τεχνητά διαχωρισμένο εξ αιτίας ιδιοτελών ιδεών και συμφερόντων, η γνώση του κόσμου μας δεν υπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Και δεν είναι σίγουρα σενάριο επιστημονικής φαντασίας να σκεφτείτε σε τι κόσμο θα μπορούσαμε όλοι να ζούμε αν…
…αν «ως δια μαγείας» εξαφανίζαμε από τον κόσμο μας το χρήμα και το ατομικό όφελος,
…αν το «εμείς» αντικαθιστούσε το «εγώ» και βλέπαμε τον πλανήτη σαν το πραγματικά μοναδικό κοινό μας σπίτι…
…αν, οι επιστήμονες όλου του κόσμου, απελευθερωμένοι από τα ιδιοτελή και περιορισμένα συμφέροντα κρατών, κυβερνήσεων και εταιρειών εργάζονταν όλοι μαζί για το κοινό καλό της ανθρωπότητας…
…αν δηλαδή κάναμε απλά τα αυτονόητα ως είδος.

Κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν σήμερα που μιλάμε στα χέρια τους, τις καθαρές και βιώσιμες λύσεις σε όλα σχεδόν τα ανθρώπινα κοινωνικά προβλήματα, σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής των ανθρώπων ολόκληρου του πλανήτη.
Και το πιο εντυπωσιακό ίσως είναι το γεγονός ότι αυτή η τόσο ολοκληρωμένη και παγκόσμια δυνατότητα δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν.
Η ανθρωπότητα στο σύνολό της, ποτέ μέχρι σήμερα, δεν έζησε σε περιβάλλον πραγματικής αφθονίας των αγαθών και των υπηρεσιών που είχε ανάγκη.
Σήμερα έχει πραγματικά τη μοναδική δυνατότητα να αφήσει για πάντα στο παρελθόν της εξελικτικής της πορείας φαινόμενα που για αιώνες εξαφάνισαν και ταλαιπώρησαν αμέτρητες γενιές.

Οι πόλεμοι, οι διεκδικήσεις, η βία, οι ανισότητες, η εγκληματικότητα, η φτώχεια, η πείνα, οι προβλέψιμες ασθένειες, η επίπονη και μηχανική εργασία και τόσα άλλα παρόμοια φαινόμενα, μπορούν σήμερα να αποτελέσουν παρελθόν για το ανθρώπινο είδος και βιωσιμότητα για το φυσικό περιβάλλον.
Η εξαφάνιση του χρήματος και της βρώμικης ενέργειας, δύο παράγοντες που κυριαρχούν σχεδόν απόλυτα στις ζωές όλων μας, μπορούν να επαναπροσδιορίσουν άμεσα ολόκληρη της ανθρώπινη πορεία.
Από ανταγωνιστική, βίαιη και ανήθικη μπορεί η κοινωνία μας να γίνει μια κοινωνία πραγματικά ηθική, ασφαλής και ανθρώπινη, προσανατολισμένη στο να λύνει και όχι να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα.
Η ιδιοτέλεια και η ατομική ιδιοκτησία δεν έχουν πια κανένα νόημα σ έναν κόσμο όπου μπορεί κανείς να έχει ό,τι χρειάζεται και μάλιστα στην καλύτερη δυνατή ποιότητα και στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Δεν μιλάμε για έναν κόσμο απλά «λίγο καλύτερο», σαν αυτόν που μας «υπόσχονται» και μας παραμυθιάζουν αιώνες τώρα οι πολιτικοί και οι κάθε λογής σωτήρες, δεν μιλάμε για επιφανειακές μόνο αλλαγές και «μπαλώματα» που μας φέρνουν σύντομα και πάλι αντιμέτωπους με τα ίδια προβλήματα, μα για τον «καλύτερο δυνατό» κόσμο, σύμφωνα πάντα με τις υπάρχουσες δυνατότητες τόσο τις δικές μας ανθρώπινες όσο και του πλανήτη.
Αυτός ο πλανήτης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, είναι το σπίτι όλων…κι ο άνθρωπος δεν είναι ο κυρίαρχός του…είναι η συνείδησή του…και με αυτή την έννοια η ευθύνη μας απέναντί του και απέναντι στις ερχόμενες ανθρώπινες γενιές είναι τεράστια.
Με πρωτοπόρους τους επιστήμονες, που θα μπορούν πλέον να εργάζονται για το κοινό καλό, ολόκληρη η ανθρωπότητα αναπροσανατολίζεται και επανασχεδιάζεται σε άλλη κατεύθυνση, μια κατεύθυνση ασφαλή, βιώσιμη και αρμονική στη σχέση όλων με όλα.
Μιλάμε για έναν κόσμο όπου όλοι προσφέρουν, ανάλογα με τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους, τα ενδιαφέροντα και την αγάπη τους, για να συνεχίσει να υπάρχει…γιατί απλά από αυτό το γεγονός όλοι ωφελούνται…

Αναρωτηθείτε όσο πιο σοβαρά μπορείτε ποιοι και γιατί, με όλα αυτά τα δεδομένα που αναφέρθηκαν και που είναι στην ευχέρεια του καθένα να βρει την αξιοπιστία τους, εμποδίζουν και δεν επιτρέπουν στο ανθρώπινο είδος να απαγκιστρωθεί από τον ιστό του, να εξελιχτεί πραγματικά και να δημιουργήσει έναν νέο λαμπρό πολιτισμό αντάξιο της νοημοσύνης του.
Μην βιαστείτε να σκεφτείτε τους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες, τους πλούσιους, τις εταιρείες, τους δικτάτορες…όλοι αυτοί «κρέμονται» από την ίδια «κλωστή» που κάποιοι άλλοι λίγοι από πιο ψηλά κρατούν.
Όλοι αυτοί παίζουν απλά τους ρόλους τους στο ίδιο άθλιο παιχνίδι.
Όλοι οι πόλεμοι και όλες οι διεκδικήσεις εδαφών έγιναν πάντα για τους φυσικούς πόρους της γης.
Ο μοναδικός τρόπος να τελειώσουν όλα αυτά για πάντα είναι το να ανακηρυχτούν «όλοι οι φυσικοί πόροι της γης κοινή παγκόσμια κληρονομιά όλων των ανθρώπων».
Η συνέχιση της ίδιας οπτικής απέναντι στους φυσικούς πόρους απλά διαιωνίζει όλα τα υπάρχοντα προβλήματα.

Οι οικονομίες όλων σχεδόν των χωρών του κόσμου μας, «δυνατών» και «αδύνατων», βρίσκονται στο στάδιο της κατάρρευσης, το καπιταλιστικό «θηρίο» ξεψυχά και σε αυτή του τη φάση είναι εξαιρετικά πιο επικίνδυνο.
Οι ιδιοκτήτες του κατασκευάζουν καιρό τώρα σενάρια «απόδρασης» από τον κόσμο που αυτοί έχτισαν.
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για όλους…
Ίσως τα κακά να έχουν ένα προβάδισμα…

Η επιλογή λοιπόν είναι μια και απόλυτα υπεύθυνη για τον καθένα.
Αφορά τον κόσμο στον οποίο επιθυμεί να ζει αυτός και τα παιδιά του.
Η επιλογή είναι ανάμεσα σ έναν κόσμο φόβου και ανασφάλειας, σαν αυτό που ήδη βιώνει, κι έναν κόσμο ενωμένο και βιώσιμο.


“You never change things by fighting the existing reality…
…to change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”
Bucky Fuller


Τάσος Π.
Πανγαία – Venus Project
Επικοινωνία: t.petridis.vp@gmail.com


Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2013/08/blog-post_6673.html#ixzz2atjtSVkE

Dinatos©: Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ… ...Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ!!! ΠΗΓΗ

HAARP ........ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ!!!!!

Καλεσμένος στην εκπομπή του Μισαήλ Έρευνα Θέσεις & Αντιθέσεις Ο Χάρης με θέμα::Συνέπειες του HARRP πάνω στον Άνθρωπο !!
www.radioilios.com

Τύχη ο γίγαντας κρυμμένος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα (Video)

Τύχη ο γίγαντας κρυμμένος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα (Video)


Φαίνεται σχεδόν σαν ένα αστείο, και ακόμη περιμένει την επιβεβαίωση από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα για την παρουσία ενός πλανήτη που συμβάλλει στην αλλαγή κατεύθυνσης των κομητών και αστεροειδών που εισέρχονται στο ηλιακό μας σύστημα.


Ένας νέος γιγαντιαίος κρυφός πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα

Αυτός ο πλανήτης ονομάζεται Τύχη και είναι ο μεγαλύτερος από τους γνωστούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Η ύπαρξή του έχει προταθεί σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ίκαρος, το Νοέμβριο του 2010 από τους αστροφυσικούς John Matese και Daniel Whitmire του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες σχετικά με την αλλαγή της κατεύθυνσης των κομητών και αστεροειδών που εισέρχονται στο ηλιακό μας σύστημα.

Τώρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, και τα στοιχεία τους για την ύπαρξη του γίγαντα του φυσικού αερίου, έχουν εντοπίσει από το διαστημικό τηλεσκόπιο WISE της NASA, απλά περιμένουν να αναλυθούν.

Όταν η Τύχη επιβεβαιωθεί και άλλα τηλεσκόπια θα μπορούσαν να την επισημάνουν και να επιβεβαιώσουν την ύπαρξή της. Οι δύο αστροφυσικοί είναι πεπεισμένοι ότι η Τύχη είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τον Δία, και είναι εδώ που βασίζεται το γεγονός για την υπόθεσή τους.


Αυτός ο τεράστιος εξωπλανήτης, οδηγεί πολλούς κομήτες μεγάλης περιόδου (οι οποίοι θα πρέπει να προέρχονται από το Νέφος του Oort) στο εσωτερικό του πλανητικού μας συστήματος. Στην πραγματικότητα, μερικοί αστεροειδείς και κομήτες παρουσιάζουν ανώμαλες τροχιές, όπως η ελλειπτικότητα τους δεν είναι σύμφωνη με την προέλευσή τους και ως εκ τούτου πιθανώς κάτι να διατάραξε την τροχιά τους.

Τώρα οι δύο επιστήμονες αναμένουν την αποστολή δεδομένων από το WISE για να δώσουν οριστικά τα αποτελέσματα τους για αυτόν τον τεράστιο πλανήτη.

Το WISE "σαρώνει" τον ουρανό στο υπέρυθρο, συλλαμβάνοντας περισσότερες από 2,7 εκατομμύρια εικόνες: από μακρινούς γαλαξίες και αστεροειδείς κοντά στη Γη.

Σύμφωνα με τη NASA, τη στιγμή που τα δεδομένα του WISE αναλυθούν πλήρως, η υπόθεση του Withmire Matese θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί οριστικά.


Ο πλανήτης Τύχη είναι πάρα πολύ κρύος και μακρινός για να τον παρατηρήσουμε με ένα τηλεσκόπιο παραδοσιακό.

Οι Whitemire και Matese πρότειναν ότι η τροχιά της Τύχης είναι περίπου 15.000 AU από τον Ήλιο, λίγο λιγότερο δηλαδή από το ένα τέταρτο έτος φωτός. Αυτό σημαίνει ότι ο υποθετικός πλανήτης είναι ακόμα μέσα στο «Oort Cloud», το όριο των οποίων εκτιμάται σε περισσότερα από 50.000 AU. Η τροχιακή περίοδος της Τύχης είναι 1.800.000 χρόνια, με τη δυνατότητα ότι η τροχιά έχει διαφορετικό προσανατολισμό σε σχέση με το τροχιακό επίπεδο των πλανητών μας.

Ένας πλανήτης, τουλάχιστον τέσσερις φορές τη μάζα του Δία, μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις σύντηξης στο εσωτερικό του και θα εξασφαλίσει μια πλανητική θερμοκρασία -73°C.

Ο πλανήτης Τύχη όπως φωτογραφήθηκε από το τηλεσκόπιο WISE


Η Τύχη είναι βέβαιο ότι θα αποτελείται από υδρογόνο και ήλιο και θα έχει πιθανώς μια ατμόσφαιρα σαν του Δία, με πολύχρωμες κηλίδες, ραβδώσεις και σύννεφα, μας λέει ο καθηγητής Whitemire. Εγώ δεν θα πρέπει να αναρωτιέμαι αν είχε τα φεγγάρια. Όλοι οι εξωτερικοί πλανήτες έχουν.


Αν η ύπαρξή της επιβεβαιώθηκε εν τέλει, η Τύχη δεν μπορεί να χορηγηθεί στο καθεστώς των «πλανητών του Ηλιακού μας Συστήματος. Ο λόγος είναι ότι οι αστρονόμοι εικάζουν ότι η Τύχη θα μπορούσε να είναι ένας πλανήτης που γεννήθηκε σε ένα άλλο αστρικό σύστημα και στη συνέχεια συλλαμβάνεται από το δικό μας.

ΑΓΡΙΕΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ!!!ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΤΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑΦΗ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ''ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ'' ΦΕΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΑΓΡΙΕΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ!!!ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΤΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑΦΗ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ''ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ'' ΦΕΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
Η ανθρωπότητα μαστιζόταν ανέκαθεν από τη βίαιη φύση της. Ήδη από την αυγή του ανθρώπινου πολιτισμού, οι άνθρωποι παθιάστηκαν με το να βρουν τους ιδανικότερους τρόπους για να ξεφορτωθούν τους... αντιπάλους τους και να κερδίζουν τις μάχες των φυλών. Κι όμως, η ανθρώπινη βία δεν περιορίστηκε μόνο σε πολεμικούς σκοπούς. Οι ανθρωποθυσίες έγιναν σημαντικό τμήμα της τελετουργικής καθημερινότητας πολλών ιστορικών πολιτισμών, με τους λόγους για την αποτρόπαιη αυτή πρακτική να ποικίλουν από κοινωνία σε κοινωνία.

Κι ενώ οι περισσότερες εκτελούνταν για χάρη θρησκευτικών σκοπών, η αγριότητα και η αιμοβορία κάποιων πρακτικών δεν θα μπορούσε να αποδοθεί μόνο στον εξευμενισμό των θεών.

Ας δούμε μια σειρά από βάρβαρες μεθόδους ανθρωποθυσιών που σκαρφίστηκε ο άνθρωπος στην πορεία του στη Γη...

Ταφή ζωντανών ανθρώπων


Στους πρώιμους φαραωνικούς πολιτισμούς, οι νεκροί φαραώ θάβονταν με όλα τα υπάρχοντά τους, άψυχα και έμψυχα. Οι ζωντανοί υπηρέτες του βασιλιά ενταφιάζονταν με τον νεκρό κύρη τους, εξαιτίας της πεποίθησης ότι θα μπορούσαν έτσι να τον υπηρετούν και στον άλλο κόσμο. Αρχαιολογικά ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι υπηρέτες που επρόκειτο να ενταφιαστούν ζωντανοί περιέρχονταν σε μια κατάσταση νάρκωσης, με τις ουσίες που χρησιμοποιούνταν για τον ζοφερό αυτό σκοπό να ποικίλουν...

Ανταλλαγή δώρων και αποκεφαλισμός


Κάθε χρόνο στην περιοχή της Δυτικής Αφρικής που είναι σήμερα γνωστή ως Γκάνα συνέβαινε μια μεγάλη μάζωξη των τοπικών αρχηγών, που περιλάμβανε ανταλλαγή πλούσιων δώρων και, εντελώς συμπτωματικά, μαζικές ανθρωποθυσίες. Οι νεκροί βασιλιάδες-πρόγονοι των φυλών απαιτούσαν ανθρωποθυσίες προς τιμήν τους, με τις κοινότητες να προσφέρουν αθρόα ικανοποίηση στα κελεύσματά τους: δούλοι, αιχμάλωτοι πολέμου και κακοποιοί θυσιάζονταν σε μεγάλους αριθμούς, με την κοινή πρακτική να υποδεικνύει θάνατο με αποκεφαλισμό. Η πρακτική του αποκεφαλισμού ήταν μάλιστα τόσο διαδεδομένη στο πανηγυρικό κλίμα της μάζωξης, που το ίδιο το όνομα της ετήσιας αυτής διοργάνωσης «Xwetanu» να μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «ετήσια δουλειά κεφαλιών»!

Οι αντεροβγάλτες με τα μαντίλια


Η περίφημη φανατική θρησκευτική σέχτα της Ινδίας έγινε ιδιαιτέρως γνωστή για τις τελετουργικές ανθρωποκτονίες, στις οποίες επιδιδόταν στο όνομα της ινδουιστικής θεότητας Κάλι. Οι περιπλανώμενοι αυτοί φονιάδες ταξίδευαν σε ομάδες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ινδίας για εκατοντάδες χρόνια, εκτελώντας τις δολοφονικές ιεροτελεστίες τους ως τρόπο να υμνήσουν την Κάλι. Στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν θύματα για τις θυσίες τους, τα μέλη της σέχτας προσχωρούσαν σε καραβάνια και νομαδικές φυλές και κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, πριν την προδώσουν αναπάντεχα μέσα στη νύχτα στραγγαλίζοντας τα θύματά τους με μαντίλια. Τα κουφάρια «απαλλοτριώνονταν» κατόπιν από τα πολύτιμα αντικείμενα και θάβονταν με τελετουργικό τρόπο...

Το άλμα της πίστης (ή μήπως τους έσπρωχναν οι Μάγια;)


Ο πολιτισμός των Μάγια υποτασσόταν ευλαβικά στη θεϊκή δύναμη, η οποία ζούσε βαθιά στις ασβεστολιθικές καταβόθρες της περιοχής. Οι υπόγειοι αυτοί φυσικοί αγωγοί πιστευόταν ότι ήταν θύρες που οδηγούσαν στον κάτω κόσμο, γι' αυτό και οι Μάγια έριχναν τους δικούς τους ανθρώπους στις τρύπες: σύμφωνα με τα διδάγματά τους, όποιος έπεφτε στην καταβόθρα θα παρέμενε αθάνατος (αν και, φυσικά, το πρόσωπο δεν θα το ξανάβλεπε ποτέ κανείς!). Πρόσφατες ωστόσο αρχαιολογικές ανακαλύψεις στα εδάφη των Μάγια υποδεικνύουν μια ελαφρώς διαφορετική εκδοχή της πρακτικής από αυτή που θέλησαν να μας κάνουν να πιστέψουμε οι Μάγια: κατεστραμμένοι σκελετοί και θρυμματισμένα οστά νέων και γέρων της εποχής, που βρέθηκαν μέσα στις «πύλες» του κάτω κόσμου, δεν συνάδουν με την πεποίθηση της πεφωτισμένης θρησκευτικής εξύψωσης στο καθεστώς της αθανασίας...

Στο όνομα της αρχιτεκτονικής


Παρά το γεγονός ότι οι ανθρωποθυσίες λάμβαναν χώρα προς τιμή των προγονικών θεοτήτων του κινεζικού πολιτισμού, υπήρχαν και άλλα κίνητρα για τέτοιες φρικιαστικές πρακτικές. Μια από τις πλέον περίφημες του καιρού ήταν το «χτίσιμο» ανθρώπων στα θεμέλια κτιρίων για ενδυνάμωση της κατασκευής. Ο πρίγκιπας Ts’ai, για παράδειγμα, πιάστηκε αιχμάλωτος στη μάχη, γεγονός που έφερε την καταστροφή στο βασίλειό του, γι' αυτό και θυσιάστηκε εντοιχίζοντάς τον ζωντανό στα θεμέλια ενός φράγματος...

Ανθρωποθυσίες από τους δρυΐδες των Κελτών


Υπάρχουν πλήθος πειστηρίων για την εκτεταμένη πρακτική των ανθρωποθυσιών στις οποίες επιδίδονταν οι δρυΐδες των Κελτών, την ίδια στιγμή που οι πρώτοι ρωμαίοι αυτοκράτορες απαιτούσαν οι σκλάβοι και οι υπηρέτες των υψηλόβαθμων Γαλατών να καίγονται ζωντανοί, παρέα με το νεκρό σώμα του κυρίου τους. Οι τύποι ανθρωποθυσίας που εκτελούσαν οι Κέλτες ποίκιλαν σύμφωνα με τη θεότητα που επιδίωκαν να τιμήσουν: απαγχονισμός προς τιμή κάποιου θεού, πνιγμός για να τιμήσουν έναν άλλο. Η γνωστότερη πάντως τεχνική ανθρωποθυσίας των δρυΐδων ήταν το ανθρώπινο σκιάχτρο: ένα τεράστιο ανθρώπινο ομοίωμα στηνόταν όρθιο, καμωμένο από ξύλα, και μια σειρά ζωντανών ανθρώπων στοιβάζονταν μέσα του. Η κατασκευή παραδιδόταν κατόπιν στις φλόγες, παίρνοντας μαζί της τις ζωές των άτυχων θυμάτων...

Τα «κλαψιάρικα» αγόρια να γδέρνονται ζωντανά


Οι Αζτέκοι είναι διαβόητοι για τις πολυάριθμες τελετουργικές ανθρωποθυσίες που εκτελούσαν στην ακμή του πολιτισμού τους. Μια από τις πλέον διαδεδομένες θυσίες περιλάμβανε την αφαίρεση της καρδιάς ζωντανού ανθρώπου ως τρόπο δοξολογίας του κορυφαίου θεού Ηλίου. Οι περισσότερες μάλιστα θεότητες των Αζτέκων απαιτούσαν αίμα προς τιμή τους, απαίτηση που οι Αζτέκοι ικανοποιούσαν πρόθυμα! Η θεότητα Tlaloc, για παράδειγμα, πρόσταζε τα «κλαψιάρικα» αγόρια να δολοφονούνται ιεροτελεστικά, την ώρα που οι ανθρωποθυσίες στον θεό Xipe Totec περιλάμβαναν το δέσιμο της «προσφοράς» σε έναν πάσσαλο και τον «βομβαρδισμό» της με καταιγισμό βελών, πριν ο ιερέας γδάρει το δέρμα του θύματος, όσο αυτό ήταν βέβαια ζωντανό. Η Μητέρα της Γης Teteoinnan απαιτούσε γδαρμένες γυναίκες, με όλες τις πρακτικές λατρείας των Αζτέκων να καταλήγουν στο άδοξο και φρικιαστικό τέλος αμέτρητων «εκλεκτών»...

Στραγγαλισμοί χηρών


Τη στιγμή που θα έμενε χήρα μια γυναίκα στα νησιά Φίτζι, η μοίρα της ήταν σφραγισμένη: ήταν καταδικασμένη σε στραγγαλισμό. Η βάναυση τελετουργική ανθρωποθυσία βασιζόταν στον ισχυρισμό ότι ο αποθανών σύζυγος θα έπρεπε να ταφεί με τη συμβία του, ενώ σε περιπτώσεις μεγάλων αρχηγών, ο θάνατός τους επέφερε αυτόματα τον χαμό με ασφυξία όλων των «νεαρών γυναικών» του, με τα νεκρά σώματά τους να παίζουν διακοσμητικό ρόλο στον τάφο του πολέμαρχου. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ήταν υποχρέωση του αδερφού της γυναίκας να προβεί στην τελετουργική της δολοφονία (ή τουλάχιστον όφειλε να την επιβλέπει)...

Οι τελετουργικές αυτοκτονίες της Ιαπωνίας


Η γνωστή τελετουργική αυτοκτονία «Σεπούκου» λάμβανε χώρα για πολλούς αιώνες στην Ιαπωνία και θεωρούταν μια από τις πλέον διαπρεπείς πρακτικές του κώδικα Μπουσίντο, του τρόπου ζωής των σαμουράι δηλαδή. Περιλάμβανε ένα τελετουργικό στο οποίο ο σαμουράι έπρεπε να κόψει την κοιλιά του, με τους λόγους να ποικίλουν, αλλά να έχουν πάντα να κάνουν με την τιμή που είχε χάσει ο μαχητής. Ήταν μάλιστα ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί το όνομα του ντροπιασμένου σαμουράι και να μην περάσει το όνειδος σε ολόκληρο το γενεαλογικό του δέντρο. Πώς γινόταν: ο σαμουράι έπαιρνε το λουτρό του, ντυνόταν τελετουργικά στα λευκά και απολάμβανε το τελευταίο του γεύμα. Το όπλο του αυτοχειριασμού παρουσιαζόταν μπροστά του (ένα ειδικό μαχαίρι ή ένα κοντό σπαθί) μέσα σε έναν δίσκο, με τον σαμουράι να απαγγέλλει το νεκρο-ποίημά του. Κατόπιν άνοιγε τη ρόμπα του και ξεκοιλιαζόταν, με τον εκλεκτό του μαθητή ή τον επιστήθιο φίλο του να του παίρνει το κεφάλι με μια ακριβή «κοψιά» στον λαιμό...

Θυσίες παιδιών στην Καρχηδόνα


Δεν ήταν ασυνήθιστο στις φοινικικές φυλές και τους πολιτισμούς της Καρχηδόνας οι άνθρωποι να επιδίδονται σε θυσίες παιδιών, αν και αυτός ο τύπος ανθρωποθυσίας λογιζόταν ως ο πλέον ακραίος, γι' αυτό και ήταν τραγικά κατάλληλος για να κρατείται η κοινότητα τιθασευμένη. Οι βωμοί των θυσιών των Φοινίκων έκαιγαν συνεχώς, με τις θυσίες να αφιερώνονται σε βασιλιάδες και θεούς. Σύμφωνα μάλιστα με τον Διόδωρο τον Σικελιώτη (ή Σικελό), η πόλη της Καρχηδόνας διέθετε ένα τεράστιο μπρούτζινο άγαλμα του Κρόνου, με τα χέρια του να εκτείνονται και τις παλάμες του πολύ κοντά στο έδαφος. Κάθε παιδί που επρόκειτο να θυσιαστεί τοποθετούταν μέσα στην παλάμη, από την οποία και γλιστρούσε μέσα σε έναν φλεγόμενο λάκκο...