Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτικοί που κοιμούνται...


Πολιτικοί που κοιμούνται...




































ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Πολιτικοί που κοιμούνται... 

Μπράβο κ. Niegel Farage... Μπράβο και πάλι μπράβο!


Νigel Farage: Απεγνωσμένοι άνθρωποι, κάνουν απεγνωσμένες πράξεις


Από: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους (βίντεο από: Έχω Μάτια και Βλέπω)

Οι ευρωβουλευτές συνάδελφοί του αρκετές φορές τον χαρακτηρίζουν σαν γραφικό και δεν διστάζουν να μειδιούν όταν αυτός παίρνει τον λόγο και κατακεραυνώνει τις μαριονέτες - υπαλλήλους, με εκλεγμένους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των οποίων η ανικανότητα(;) έχει δημιουργήσει τραγικά αδιέξοδα και απειλεί τον κοινωνικό και εθνοτικό ιστό της γηραιάς ηπείρου.

Βέβαια, ζούμε σε εποχή κατά την οποία ο ανθρωπισμός και η λογική χλευάζονται, αλλά μήπως θα έπρεπε να αρχίσουμε όλοι εμείς, τα θύματα των τραπεζοϋπαλλήλων και των διαφόρων λόμπι της Ε.Ε., να κινούμαστε στο πλαίσιο εκείνο που οι αιρετοί της Ευρώπης θέλουν να χαρακτηρίζουν ως γραφικό;

Δείτε στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί, τι είπε ο Βρετανός ευρωβουλευτής Niegel Farage, σήμερα στην Ευρωβουλή για την πρόταση της Γερμανίας, την Ελλάδα και την κρίση.

Ο άνθρωπος είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, αυτά που είπε δεν τα έχουν πει ούτε Έλληνες βουλευτές στο κοινοβούλιο.

Μπράβο κ. Niegel Farage... Μπράβο και πάλι μπράβο!

ΒΟΜΒΑ ΠΟΥΤΙΝ: "Η Ελλάδα μπήκε τεχνητά στη κρίση"!


ΒΟΜΒΑ ΠΟΥΤΙΝ: "Η Ελλάδα μπήκε τεχνητά στη κρίση"!


















Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ "Ρωσία 2012".



«Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο» είπε ο κ. Πούτιν, επισημαίνοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, «η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο. 


Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο».


Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και ότι «στην Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν προσφέρουν».

  
«Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν», συμπλήρωσε ο Β. Πούτιν, εκτιμώντας ότι «εκεί δεν έχουν δημιουργηθεί δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία. Και από εκεί προέρχονται τα προβλήματα».

   
Μιλώντας στο Φόρουμ ο κ. Πούτιν συμφώνησε με τον οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν ότι η κρίση χρέους των κρατών και των επιχειρήσεων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα του δεύτερου κύματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ κατονόμασε ως δεύτερο χαρακτηριστικό «την ανισορροπία του χρηματιστικού τομέα, υπερφουσκωμένου και κερδοσκοπικού, αποκομμένου από την πραγματική οικονομία».

  
«Ούτε μία από τις αιτίες των σημερινών χρηματιστικών συγκλονισμών μέχρι στιγμής δεν έχει εξαλειφθεί», είπε αποτιμώντας την υπάρχουσα κατάσταση ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος συμμετέχει εντατικά στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, διαθέτοντας σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, πράγμα που του επιτρέπει να θεωρείται ως ο πιθανότερος επόμενος πρόεδρος της Ρωσίας. 

onalert

 http://greeknation.blogspot.com

Η σάπιες ιδέες που παράγει η σάπια εβραιομασωνική κοινωνία μας

Η σάπιες ιδέες που παράγει η σάπια εβραιομασωνική κοινωνία μας



Ο κοσμος πρεπει να αρχισει να ψαχνεται και να αναζηταει την αληθεια..η γνωση ειναι δυναμη και μονο μεσο αυτης μπορει να ξυπνησει ο κοσμος..οχι μονο για τον εαυτο του αλλα για να....
μπορεσει να μεγαλωσει σωστα τα παιδια του..πρεπει να καταλαβει τι χρησιμοποιουν πως το χρησιμοποιουν και γιατι ωστε να κρατανε αιχμαλωτα την ψυχη και τον νου.. ''Το μυαλο ειναι σαν το αλεξιπτωτο ,για να λειτουργησει,πρεπει να ανοιξει''. Γιατι ο Ελληνας εχει ενα καλο που ειναι και κακο κιωλας..οτι φανατιζεται και προασπιζει μεχρι τελους τις ιδεες του..εμεις καταλαβαμε οτι οι ιδεες που μας πασαρουνε ειναι σαπιες..ειμασταν ανησυχα πνευματα και ψαχτηκαμε..οι αλλοι η αργα η γρηγορα θα αλλαξουνε η μπορει να πεθανουνε με τις σαπιες ιδεες που παραγει η σαπια εβραιομασωνικη κοινωνια μας..
 Ξυπνήστε ρε ! ____ Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας: Η σάπιες ιδέες που παράγει η σάπια εβραιομασωνική κοινωνία μας ΠΗΓΗ

Θα χρεοκοπούσε η Γερμανία αν έδινε τις αποζημιώσεις


Θα χρεοκοπούσε η Γερμανία αν έδινε τις αποζημιώσεις

Το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων που έπρεπε να καταβάλει η Γερμανία μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου βρίσκεται πάλι στην επικαιρότητα όχι μόνο λόγω του ελληνικού ενδιαφέροντος. Δισέλιδο αφιέρωμα έχει σήμερα η γαλλική εφημερίδα La Croix (Λα Κρουά), η οποία στον πρωτοσέλιδο τίτλο, αναρωτιέται «Η Γερμανία είναι στα αλήθεια χώρα μοντέλο;», ενώ στις....




εσωτερικές σελίδες της φιλοξενεί εκτενές άρθρο για τα χρέη της Γερμανίας προς τις χώρες που ζημίωσε κατά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Στο άρθρο, με τίτλο «Μεταπολεμικά, η Γερμανία δεν ξεπλήρωσε όλα τα χρέη της», αναπτύσσονται οι θέσεις του Γερμανού ιστορικού και καθηγητή στο London School of Economics, Άλμπρεχτ Ρίτσλ. Σύμφωνα με τον καθηγητή, «το γερμανικό οικονομικό θαύμα μετά τον Πόλεμο, οφείλεται στη μη αποπληρωμή των χρεών της χώρας του μετά από δύο Παγκοσμίους πολέμους».

«Η ειρωνεία της ιστορίας είναι», όπως εξηγεί ο καθηγητής, «ότι από μια αντιστροφή των δεδομένων, η Γερμανία ξαναβρίσκεται απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της στην κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι τελευταίοι, μετά το πέρας του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου: μια χώρα πιστωτής που θα πρέπει να επιλέξει κατά πόσο θα απαιτήσει να την ξεπληρώσουν ή όχι».

Ο κ. Ρίτσλ επισημαίνει ότι, το 1929, το εξωτερικό χρέος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης ανερχόταν στο 75%- 80% του ΑΕΠ της, εξαιτίας των αποπληρωμών των αποζημιώσεων για τον Πρώτο Πόλεμο.

Προκειμένου να εξοφλήσει, η γερμανική κυβέρνηση προσπάθησε να δημιουργήσει εμπορικά πλεονάσματα, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα μέσω μιας πολιτικής αποπληθωρισμού, δηλαδή μέσω μείωσης κατά 30% των μισθών, με προκαθορισμένες τιμές και καταπολεμώντας τα μονοπώλια.

«Όπως στην Ελλάδα σήμερα», σχολιάζει ο καθηγητής. «Αυτή η πολιτική υπήρξε οικονομικά επιτυχής, αλλά πολιτικά καταστροφική», υπογραμμίζει ο ίδιος, εφόσον άνοιξε το δρόμο προς την εξουσία στους Ναζί, οι οποίοι στη συνέχεια μπλόκαραν τις αποζημιώσεις.

Μετά το 1945, για να διασφαλίσει μια γρήγορη ανάταξη της οικονομίας της Δυτικής Γερμανίας, νέου συμμάχου τους έναντι των Σοβιετικών, οι ΗΠΑ επέβαλαν στα κράτη που επωφελούνταν από το Σχέδιο Μάρσαλ να μην ζητήσουν αμέσως τις οφειλές των Γερμανών. Κατά συνέπεια, το 1953, οι συμφωνίες του Λονδίνου προέβλεπαν να εξοφληθούν τα χρέη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου- περίπου το 100% του γερμανικού ΑΕΠ, το 1938, χωρίς να υπολογίζονται οι αποζημιώσεις, για τις οποίες δεν δόθηκαν νούμερα- μόνο μετά την ενδεχόμενη επανένωση των δύο Γερμανιών.

«Παραδόξως, δεν έγινε αναφορά στο ζήτημα αυτό, κατά τις διαπραγματεύσεις που κατέληξαν στην επανένωση της Γερμανίας, από καμιά άλλη χώρα πλην της Ελλάδος», λέει ο Άλμπρεχτ Ρίτσλ.

Ο δε Χέλμουτ Κολ είχε πει, αυτοπροσώπως, ότι αν χρειαζόταν οι πιστωτές του 1945 να απαιτήσουν τα οφειλόμενά τους, η χώρα του θα χρεοκοπούσε. Συνεπώς, η Γερμανία δεν πλήρωσε.

Στα μάτια του ιστορικού, σε αυτή την πολιτική οφείλεται το γερμανικό οικονομικό θαύμα μετά τον Πόλεμο. Ένα θαύμα, που βασίζεται στο γερμανικό πλεόνασμα εξωτερικού εμπορίου, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τη διεύρυνση των χρεών των άλλων χωρών.

Έτσι προκύπτει και το δίλημμα για το Βερολίνο που- πάντα, σύμφωνα με τον καθηγητή- συνοψίζεται στη φράση: «να υποχρεώσει τα κράτη να πληρώσουν, με κίνδυνο να τα κάνει να ματώσουν μέχρι θανάτου ή να δεχθεί να διαγράψει τα δάνεια που έχει δώσει για να τα σώσει και να σωθεί και η ίδια;», όπως εύστοχα σημειώνεται στο άρθρο στη «Λα Κρουά».
Θα χρεοκοπούσε η Γερμανία αν έδινε τις αποζημιώσεις | TreloKouneli.gr ΠΗΓΗ