Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ UCK ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ UCK ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΥΓΟΣΕΝΟΤΗΤΑ 1η.
H ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΡΑΠΕΤΩΝ/Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ / ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΑΛΙΑ.
*ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ UCK ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΑ-ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, Η ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΕΙ 4-5 ΑΤΟΜΑ. ΕΧΟΥΝΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΚ-ΠΡΙΖΡΕΝ-ΝΟΤΙΑ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣΕΒΟ/ΝΟΤΙΑ ΣΕΡΒΙΑ.


*ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΩΝ…ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΕΥΠ ΕΙΝΑΙ….
*Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΜΕ ΤΟ ΜΙΤΣΙΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΝΕΖΟΤΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ-ΒΕΡΝΗ-ΛΩΖΑΝΗ.
*ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΛΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣ/ΚΗ.ΠΡΙΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΑ ΔΟΛΙΑΝΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΕΝΩ ΤΟ 2012 ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.
*ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΟΥΓΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΥΤΣΟΒΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΣΕΚΑ.Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΥΠΟΥΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ….ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
*ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΘΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΥΣΒΑΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΗ-ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΗ.ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΓΓΥΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΙ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
*ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΡΙΟΥ.ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ VIIIMΠΖ/ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ , AΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΜΗΛΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΓΝΩΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑΤΙ….ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ.. ΠΧ .Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ, ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ, ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΠΡΟ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Α/ΓΕΣ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ 69 ΤΗΣ ΣΣΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΒΑΛΑ . ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ…ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ./ΕΠΙ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΕΛΙΟΥ..ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ.ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΡΙΝ ΠΡΟΑΧΘΕΙ ΚΑΤ ΕΚΛΟΓΗ(!) ΣΕ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ, ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ (ΕΑ) ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΓΓΑΡΑ.Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΤΟΥ Α ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ, ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
*ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ…ΑΛΛΑ…
ΕΝΟΤΗΤΑ 2η.
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1)Η ΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΤΑΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΚΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΕΧΘΡΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ/ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ/ΔΡΑΠΕΤΕΣ/ΦΥΓΟΔΙΚΟΥΣ/ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΡΚΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.
2) Η ΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ -ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ-ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ, ΕΝΩ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ «ΣΟΥΒΛΑΚΙ» ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 13 ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ. ΩΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. ΤΟ ΑΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΚΟΛΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΟΜΙΧΛΩΔΕΣ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΙΛΙΡ ΚΟΥΠΑ, ΑΛΛΟΙ 4 ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΔΙΕΦΥΓΑΝ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΛΕΞΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
3)ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΡΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΖΩΝΕΣ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ-ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ HUMAN TERRAIN MANAGEMENT. EΔΩ ΑΝ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ….ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΙΝΕΖΙΚΑ….ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ…
4)Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ. ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΦΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ.ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΛΑ….ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ.ΕΣΤΩ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ….
5) ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑ, ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ…ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΤΥΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ…./ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΠΧ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΝΤΟΥΡΑΝΤ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ(ΕΚΕΙ ΤΟ 2007 ΤΑ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ…ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ…ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ).
6)Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ/DRONES. ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΙΟΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ, ΝΑ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΣΥΜΜΑΧΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΠΧ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.
7)ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΕΖΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΕΠΤΕΠΙΛΕΠΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. ΟΥΤΕ ΜΕ 10-15 ΕΠΙΛΕΚΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ. ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ-ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ-ΕΙΔΙΚΟΙ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΚΛΠ.
8)ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΙ, ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ…
9)ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΕΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩΝ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ. Ή ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ή ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ.
10)ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΙ-ΥΒΡΙΔΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟ 1998 ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 4 ΧΩΡΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΕΠΙ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ.ΕΔΩ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΟΥΖΕΒΙΤΣ, ΣΤΟΝ ΖΟΜΙΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΧΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ…ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΕΝΩ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ….ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ , ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ….ΠΟΛΕΜΟΙ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ…ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΑ…Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ…ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ…ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ. ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΛΕΩ.
11) ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΜΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΑΕΡΟΧΕΡΣΑΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΥΟ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΤΑΓΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ…ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ…
12)ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. Ο ΔΙΑΒΟΗΤΟΣ ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ…ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ. ΕΙΧΕ 4-5 ΚΑΛΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΕΤΑΞΕ….ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΕΣΠΑ.ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ…..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ.ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΝΗΠΙΑΚΗ ΗΛΙΚΙΑ…ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ…./ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΟΟΔΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ…ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ , ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ….ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; BΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Β ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ….ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ….
ΕΝΟΤΗΤΑ 3η.
ΠΕΡΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΡΑΠΕΤΩΝ/ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-LESSONS LEARNED.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΕΘΟΡΙΟ/ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ Β ΚΑΙ Ε
2) ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ.
3)ΣΥΧΝΑ-ΠΥΚΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΝΕΔΡΕΣ.
4)ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΩΝ ΜΕΘΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΓΙΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ.
5)ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΗΣ /ΜΕΙΚΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ.
6) ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ-ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ-ΕΛΑΣ.
7)ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΙΜΕΡΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.
8)ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ/ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΦΟΡΤ ΜΠΡΑΓΚ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΜΑΚΡΕΙΒΕΝ.
9)ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ.
10)ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ HUMAN TERRAIN ANALYSIS AND MANAGEMENT./ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΛΠ.
11)ΕΠΑΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΖΩΝΗΣ. ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ.
12) ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.
13) ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΧΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΜΕ CASE STUDIES./ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
14) ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΩΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.
15) ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
16)ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Ή ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ.
17) ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑ.
18)ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΙΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.
19) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΖΕΒΙΤΣ-ΖΟΜΙΝΙ-ΚΑΙ ΣΟΥΝ ΤΖΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ, ΚΑΙ ΛΩΡΕΝΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΙΛΚΟΥΛΕΝ ,ΚΟΛΓΟΥΕΛ, ΓΚΑΛΟΥΛΑ, ΚΙΤΣΟΝ ΦΑΝΟΝ, ΤΡΙΝΚΙΕΡ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.
20) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΡΡΟΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. ΕΔΩ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΜΕ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΛΟ.
ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΠΑΝΤΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ,ΕΝΩ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙA:ΙΩΑΝΝΗΣ Σ. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ: ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ UCK ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΠΗΓΗ

Ότι ήξερες για τον κομήτη ISON ... ΑΠΛΑ ΞΕΧΝΑ ΤΟ !

Ότι ήξερες για τον κομήτη ISON ... ΑΠΛΑ ΞΕΧΝΑ ΤΟ !

Εδώ έχει πολύ ζουμί! Ο κομήτης έρχεται και δεν είναι ...μόνος του!
Τώρα για ένας κομήτης έχει παρειτσα είναι δικό σου θέμα να το αποφασίσεις !
ΑΣ ΤΟ ΣΚΟΥΡΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ
ΤΙ ΛΕΣ ΚΟΜΗΤΗΣ ?
Και επειδή κυκλοφορεί πολύ μουφα στις μέρες μας, όσοι έχουν αμφιβολίες μπορούν να το δοκιμάσουν και μόνοι τους. Η σελίδα με την φωτογραφία ......
http://hla.stsci.edu/cgi-bin/display?image=hlsp_ison_hst_wfc3_130430_f606w_v1&autoscale=&title=Ison+130430+WFC3+F606W Apalon Cosmo
Κατοχικά Νέα

Είμαστε φυλακισμένοι μέσα στο ηλιακό μας σύστημα;

Είμαστε φυλακισμένοι μέσα στο ηλιακό μας σύστημα;

ΤΟ VOYAGER 1 ΕΧΕΙ "ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ" ΣΤΑ ΟΡΙΑ
Όταν το 1977 εκτοξεύτηκε το εξερευνητικό διαστημόπλοιο Voyager1 με σκοπό να ταξιδέψει πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, δεν ξέραμε τι θα βρούμε.
Οι αστροφυσικοί, μέσα στα 36 χρόνια που το Voyager1 πορεύεται στο διάστημα, ήλπιζαν ότι μια ωραία ημέρα θα καταφέρουμε να ανακαλύψουμε τι υπάρχει πέρα από τα σύνορα του ηλιακού μας κόσμου.
Τώρα όμως που το διαστημόπλοιο έφτασε σε αυτά τα σύνορα, γκρεμίστηκαν όλα τα μοντέλα που είχαν φανταστεί οι επιστήμονες για την έξοδο στο άγνωστο σύμπαν. Αυτό που έχει συμβεί θυμίζει σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Σχεδόν 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, στα όρια του ηλιακού συστήματος, οι συνθήκες δεν είναι αυτές που περίμεναν οι ερευνητές: Οι ηλιακοί άνεμοι χάνουν την έντασή τους, οι κοσμικές ακτίνες κινούνται ιδιόμορφα και το μαγνητικό πεδίο αυξομειώνεται αναπάντεχα.
Οι αστροφυσικοί έχουν έρθει σε αμηχανία καθώς αναλύουν τις πληροφορίες που έρχονται από το Voyager1. Το διαστημόπλοιο έχει φτάσει σε μια περιοχή, πέρα από την οποία δεν μπορεί να προχωρήσει. Παλινδρομεί συνέχεια εμπρός-πίσω, σαν να το εμποδίζει μια γιγάντια, αόρατη ασπίδα.
Ο διεθνώς διακεκριμένος Χιώτης ακαδημαϊκός και διαστημικός επιστήμονας, ερευνητής του αμερικανικού Johns Hopkins University Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, επικεφαλής σημαντικού τμήματος της έρευνας, δήλωσε στους Los Angeles Times ότι αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο επιστημονικά και αποδεικνύει ότι η φύση είναι πολύ πιο ευφάνταστη από όσο είμαστε εμείς. «Το Voyager πιθανότατα θα αποδείξει ότι έχουμε κάνει λάθος στις εκτιμήσεις μας», ανέφερε ο κος Κριμιζής.
Εν ολίγοις πρόκειται για μια μη αναμενόμενη εξέλιξη, η οποία κάνει τους αστροφυσικούς να συνειδητοποιήσουν ότι προς το παρόν δεν έχουν στα χέρια τους ένα επαρκές μοντέλο που να εξηγεί τα του σύμπαντος.
Ίσως αυτή η ασπίδα (ή φυσαλίδα, αν προτιμάτε, μέσα στην οποία περικλείεται το ηλιακό μας σύστημα) προστατεύει το πλανητικό μας σύστημα. Ή (κάνοντας μια δική μας ακραία υπόθεση) προστατεύει το υπόλοιπο σύμπαν από τους ανθρώπους.

Το Curiosity παρακολουθεί τους Φόβο και Δείμο [Βίντεο]

Το Curiosity παρακολουθεί τους Φόβο και Δείμο [Βίντεο]

Τα δυο φεγγάρια του Άρη
Το διαστημικό ρόβερ Curiosity της NASA αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς το όρος Σαρπ. Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε πριν από δυο μήνες περίπου και αναμένεται να διαρκέσει ένα χρόνο.
Καθώς λοιπόν συνεχίζει την μοναχική του πορεία στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, τις νύχτες “σηκώνει το βλέμμα του” στον ουρανό και παρατηρεί τα φεγγάρια του Άρη.
Σύγκριση των μεγεθών, Δείμου και Φόβου όπως φαίνονται από την επιφάνεια του Άρη και του μεγέθους της Σελήνης όπως φαίνεται από τη Γη.
Έτσι, την 1η Αυγούστου συνέλαβε μερικά μοναδικά στιγμιότυπα. Τον μεγαλύτερο δορυφόρο Φόβο (με διάμετρο 22.2 km – 27×21.6×18.8) να διέρχεται μπροστά από τον μικρότερο δορυφόρο Δείμο (με διάμετρο 12.6 km – 10×12×16).