Jurriaan Maessen
Σύμφωνα με έναν κορυφαίο εξελικτικό βιολόγο, οι Κινέζοι συμμετέχουν σε μια μαζική
λειτουργία αναπαραγωγής με στόχο τελικά, τη δημιουργία μιας φυλής ενισχυμένων νοητικά ατόμων. Και τι περισσότερο, το Κινέζικο εργοστάσιο ευγονικής πρόσφατα αγόρασε ένα μεγάλο ινστιτούτο γονιδιακής έρευνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνοντας κινεζική πρόσβαση στο DNA των Αμερικανών.
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό Vise, o εξελικτικός ψυχολόγος Geoffrey Miller παραδέχεται ότι έχει δωρίσει το DNA του σε μια προσπάθεια με επικεφαλής το μεγαλύτερο ερευνητικό ίδρυμα γενετικής στον κόσμο που εδράζεται στην επαρχία Shenzhen της Κίνας .Ο Miller, με δική του ομολογία, είναι ένας από τους 2000 "brainiacs" που επιλέχθηκαν από το IBG Shenzhen για το διανθρωπιστικό τους έργο. Ερωτηθείς για το πώς η εταιρεία πηγαίνει μετά τους πιθανούςδωρητές DNA, ο Miller απαντήσε:
"Φαίνονται ότι ως επί το πλείστον ενδιαφέρονται για ανθρώπους κινεζικής και ευρωπαϊκής καταγωγής.Είναι βασικά πρόσληψη μέσω ενός επιστημονικού συνεδρίου, από στόμα σε στόμα. Θα πρέπει να παρέχεις κάποιες ενδείξεις ότι είσαι τόσο έξυπνος όσο λες ότι είσαι. Θα πρέπει να στείλεις πλήρες βιογραφικό σημείωμα, δημοσιεύσεις που έχεις κάνει , τυποποιημένων τεστ αποτελέσματα, σε ποιο κολλέγιο πήγατε ... τέτοια πράγματα. "
Μετά την περιγραφόμενη διαδικασία πρόσληψης, οι υποψήφιοι φαίνεται ότι ενημερώνονται με e-mail.
Ο Μίλερ λέει:
"Πήρα ένα email μερικές μέρες πριν που μου έλεγαν ότι έχουν σχεδόν τελειώσει την αλληλουχία για το BGI Γνωστικής Γενετικής έργο, το ένα μου έδωσε τη γενετική μου, και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σύντομα."
Σύμφωνα με τον Miller τα δείγματα DNA συλλέχθηκαν κυρίως από "μεγαλοφυίες" κινεζικής και ευρωπαϊκής καταγωγής. Δήλωσε επίσης απερίφραστα ότι ο σκοπός της όλης επιχείρησης είναι να χρησιμοποιήσουν το DNA που συλλέγουν, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα γενιά πιο έξυπνων, γνωστικά ενισχυμένων ανθρώπων για το κινεζικό κράτος.Ο Miller επεκτείνεται δηλώνοντας ότι από την κινεζική πλευρά αυτών των ειδών οι εγκεκριμένες κρατικές παρεμβάσεις είναι επιθυμητές.
Σε απάντηση στο ερώτημα πώς οι Κινέζοι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν πρακτικά το "ιδιοφυές" DNA που συλλέγεται , ο Miller εξηγεί τη διαδικασία:
"Κάθε ζευγάρι δωρητών θα μπορούσε δυνητικά να έχει αρκετά ωάρια, που γονιμοποιούνται στο εργαστήριο με το σπέρμα του πατέρα και τα ωάρια της μητέρας. Στη συνέχεια, μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά έμβρυα και να αναλύσετε ποιο πρόκειται να είναι το πιο έξυπνο. Αυτό το παιδί θα ανήκει σε αυτό το ζευγάρι, σαν να το είχαν αποκτήσει με φυσικό τρόπο, αλλά αυτό θα είναι το πιο έξυπνο που θα μπορούσε ένα ζευγάρι να παράγει ακόμα κι αν είχε 100 παιδιά. Δεν είναι γενετική μηχανική ή προσθήκη νέων γονιδίων, αλλά είναι τα γονίδια που έχουν ήδη τα ζευγάρια. "
Ο Miller τονίζει επίσης ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα αναπαραγωγής έχει σχεδιαστεί για να είναι επιτυχές για μία παρατεταμένη χρονική περίοδο. Αναγνωρίζει επίσης ότι οι Κινέζοι μπορεί να υποκινούνται από οικονομικούς λόγους για να αναπαράγουν "πιο έξυπνους άνθρωπους".
"Ακόμη και αν ενισχύει ότι υπερέχουν μόνο από το μέσο παιδί κατά πέντε μονάδες IQ, είναι μια τεράστια διαφορά όσον αφορά την οικονομική παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα της χώρας, πόσα διπλώματα ευρεσιτεχνίας παίρνουν, πώς λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους, και πόσο καινοτόμα οικονομία τους είναι. "
Ο Μίλερ παίρνει επίσης το θάρρος να μιλήσει για τον κινεζικό λαό, όταν πρόκειται για πρόγραμμα μετανθρωπιστικής εξέλιξης του κράτους, που υποστηρίζεται με τόσες πολλές λέξεις ο κινεζικός λαός δε έχει πρόβλημα με τις παρεμβάσεις αυτές. Αντιπαραθέτωντας τέτοιες συμπεριφορές ευγονικής παρεμβάσης στις ΗΠΑ, με τις Κινεζικές,ο Miller υποστηρίζει:
"Έχουμε ιδεολογικές προκαταλήψεις που λένε,« Λοιπόν, αυτό θα μπορούσε να είναι ανησυχητικό, εμείς δεν θα πρέπει να ανακατευόμαστε με τη φύση, δεν θα πρέπει να ανακατευόμαστε με το Θεό. "Μόλις παρακολούθήσα μια συζήτηση στη Νέα Υόρκη πριν από μερικές εβδομάδες για το αν θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να θέσει εκτός νόμου τη γενετική μηχανική στα μωρά και το κοινό ήταν αρκετά διχασμένο. Στην Κίνα, το 95 τοις εκατό από ένα ακροατήριο θα έλεγε, «Προφανώς θα πρέπει να κάνουν τα μωρά γενετικά πιο υγιεή, πιο ευτυχισμένα, και πιο φωτεινά!" Υπάρχει μια μεγάλη πολιτιστική διαφορά."!
Αυτά τα λόγια είναι από το στόμα ενός ακαδημαϊκού, που θεωρείται από τους Κινέζους ευγονιστές ότι είναι μια ιδιοφυΐα. Εάν αυτός ο άνθρωπος είναι ένας πρόδρομος για τον διαφαινόμενο "Übermensch",(βλ.Υπεράνθρωπος-Νίτσε) τότε ο Θεός να βοηθήσει όλη την ανθρωπότητα. Αν θεωρήσετε το πρόγραμμα αναπαραγωγής ότι είναι ανήθικο, αλλά ασφαλές,ξανασκεφτείτε το πάλι. Τα κινεζικά γενετικά προγράμματα αναπαραγωγής έχουν πλέον επεκταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόλις πριν από δύο ημέρες, το BGI Shenzhen ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Genome Research Institute "Complete Genomics» με έδρα τις Η.Π.Α.Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η εξαγορά ήταν «η πρώτη φορά που μια κινεζική εταιρεία έχει αποκτήσει με επιτυχία μια δημόσια εταιρεία των ΗΠΑ".
Κινέζοι μηχανικοί γενετικής, κρατικά επιχορηγούμενοι επεκτείνουν τώρα τις δραστηριότητές τους στις ΗΠΑ. Στην ιστοσελίδα του το Complete Genomics υπερηφανεύεται ότι "το ανθρώπινο γονιδίωμα μας , αλληλουχίας της τεχνολογίας, η οποία βασίζεται σε ιδιόκτητο nanoarrays DNA μας και η σύνδεση που βασίζεται στην τεχνολογία της ανάγνωσης, είναι ανώτερη από τις υπάρχουσες εμπορικά διαθέσιμες μεθόδους πλήρους ανάλυσης ανθρώπινων αλληλουχιών γονιδιώματος σε σχέση με τη ποιότητα το κόστος και την κλίμακα".
Υπέροχες, έτσι δεν είναι; Η ανώτερη τεχνολογία είναι τώρα στα χέρια φανερά ενός ιδρύματος ευγονικής από την Κίνα, νεκρό σύνολο για τη δημιουργία «ενισχυμένων » ανθρώπων. Η ιδέα για τη δημιουργία, μέσω της γενετικής παρέμβασης, "ενισχυμένων ατόμων" (φυσικά) δεν είναι μόνο στο μυαλό των κινεζικών γενετιστών. Είναι στο μυαλό της παγκόσμιας ελίτ. Σε ένα άρθρο με τίτλο "Το πρόβλημα των πληθυσμών" γραμμένο τον Οκτώβριο του 2012 από τον Herman Daly, ένα πρώην φωστήρα της Παγκόσμιας Τράπεζας και νυν καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, η πρόταση που γίνεται είναι ότι η αλλαγή του κλίματος θα πρέπει να ωθήσει την επιστημονική κοινότητα να σχεδιάσει γενετικά μικρότερους ανθρώπους. Αναπαράγοντας μικρότερα ανθρώπινα όντα, ο Daly ισχυρίστηκε,ότι "θα μπορούσε να είναι ο απλούστερος τρόπος για την αύξηση της μεταβολικής αποδοτικότητας (που μετράται ως αριθμός ατόμων που διατηρείται από μία δεδομένη παραγωγή πόρων)."
Ο Daly λέει:
"(...)Οι ανθρώπινοι οργανισμοί μπορούν να επανασχεδιαστούν γενετικά ώστε να απαιτούν λιγότερη τροφή, αέρα, και νερό. Πράγματι μικρότεροι άνθρωποι θα είναι ο απλούστερος τρόπος για την αύξηση του μεταβολισμού της αποδοτικότητας (που μετράται με τον αριθμό των ατόμων που συντηρείται από μια συγκεκριμένη απόδοση των πόρων). Εξ όσων γνωρίζω κανείς δεν έχει ακόμη προτείνει την αναπαραγωγή μικρότερων ανθρώπων ως ένα τρόπο για να αποφευχθεί ο περιορισμός των γεννήσεων, αλλά αυτό αντικατοπτρίζει πιθανώς την άγνοια μου. Είμαστε, όμως, απασχολημένοι αναπαράγοντας μέσω της γενετικής μηχανικής μεγαλύτερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα φυτά και ζώα. Μέχρι στιγμής, οι τελευταίες δομές διασκορπισμού είναι συμπληρωματικοί με τους πληθυσμούς των ανθρώπινων σωμάτων, αλλά σε ένα πλήρη και πεπερασμένο κόσμο, η σχέση σύντομα θα γίνει ανταγωνιστική. "
Ο καθηγητής,επί πλέον , είναι λάθος στον ισχυρισμό ότι η πρόταση του είναι να την υποστηρίξει. Νωρίτερα αυτό το έτος ο καθηγητήςτης φιλοσοφίας και της βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης S. Matthew Liao, έγραψε ένα χαρτί στο οποίο προτείνει μια πληθώρα δυνατοτήτων της ανθρώπινης τεχνολογίας για να "βοηθήσει τους ανθρώπους να καταναλώνουν λιγότερο". Μία από τις προτάσεις του Liao αναφέρει ότι οι γονείς θα μπορούσαν να κάνουν χρήση της γενετικής μηχανικής ή ορμονική θεραπεία για τη γέννηση μικρότερων, «μικρότερης έντασης πόρων παιδιά".
Οι Κινέζοι μπορεί να ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους σχετικά με την ευγονική για οικονομικούς λόγους, η ιστορία μας όμως διδάσκει ότι τέτοια προγράμματα αναπαραγωγής πάντα συνυπάρχουν με πρωτοβουλίες που αφορούν τη μείωση του πληθυσμού -με ό, τι πρόσχημα και αν προωθούνται.