Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

"Ο στρατός διαθέτει την ακτίνα θανάτου!"

"Ο στρατός διαθέτει την ακτίνα θανάτου!"

  Η ακτίνα θανάτου του Νίκολα Τέσλα, υπήρξε ένας μακρινός πόθος του εφευρέτη που έδωσε τα φώτα της ασύρματης ενέργειας.
  Είχε οραματιστεί ένα υπερόπλο που θα έκανε χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για την προστασία της ανθρωπότητας από την αυτοκαταστροφή, αλλά κάποιοι θεώρησαν ότι το όραμα του δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. Ή μήπως υλοποιήθηκε και αποκρύφτηκε;

  Σήμερα, πέντε δεκαετίες μετά την δημιουργία του λέιζερ η αμφιλεγόμενη τεχνολογία της μοντέρνας εποχής είναι ίσως έτοιμη να υπηρετήσει τις εφαρμογές που προέβλεπε η σειρά επιστημονικής φαντασίας «Star Wars»-δηλαδή την ακτίνα καταστροφής.

 Οι εξελίξεις στην τεχνολογία επέτρεψαν στρατιωτικούς κύκλους να καταρρίπτουν εισερχόμενα πυρά από αέρος καθώς και να προσβάλουν από αέρος κινούμενους στόχους εδάφους όπως θωρακισμένα οχήματα ή νάρκες.
"Πράγματι διαθέτουμε την ακτίνα θανάτου!"

 Ο Mike Rinn υπεύθυνος του Προγράμματος Λέιζερ από Αέρος της Boeing  δήλωσε πως «πράγματι διαθέτουμε την ακτίνα θανάτου».  Η εταιρεία αυτή συγκαταλέγεται στις πολλές εταιρίες που συνεργάζονται με το Αμερικανικό Πεντάγωνο  στα προγράμματα «κατευθυνόμενης ενέργειας».

 Η δέσμη είναι αδιάκριτη από το γυμνό μάτι. Ένα από τα βασικά προβλήματα που παρουσιάζονται στην ανάπτυξη των όπλων λέιζερ ήταν η παραγωγή αρκετής ισχύος για τις εκρήξεις μεγάλου μεγέθους στα πεδία μαχών. Ωστόσο οι ερευνητές κατάφεραν πρόσφατα να ξεπεράσουν τα 100 κιλοβάτ, σημείο σταθμό στην εξέλιξή των οπλικών λέιζερ.

  Μετά από χρόνια έρευνας η παραγωγή λέιζερ είναι υλοποιήσιμη και εκμεταλλεύσιμη στο πεδίο της μάχης, με τη εξαίρεση στην άμυνα από βαλλιστικούς πυραύλους. Ο λόγος είναι το υψηλό κόστος. Ο Υπουργός Άμυνας Robert Gates πέρυσι ακύρωσε σχέδια αγοράς ενός εξοπλισμένου με λέιζερ αεροσκάφους τύπου 747, περικόπτοντας κατά 214 εκατομμύρια δολάρια τα έξοδα του κρατικού πρ��ϋπολογισμού.

 Φέτος το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μέσω της Υπηρεσίας Άμυνας Πυραύλων ότι ένα λέιζερ ισχύος 100κιλοβατ προσαρμοσμένο σε ένα αεροσκάφος 747 αναχαίτισε πυραύλους Scud, ενώ στο παρελθόν ένα παρόμοιο πείραμα είχε καταρρίψει πυραύλους Sidewinder το 1980.

  Στο βίντεο θα δείτε πώς λειτουργεί η "ακτίνα καταστροφής" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.....